Çocuk Hastalıkları 51 g

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Muffinnn

Şans Meleğim Geliyorrrrr
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
3.454
5
106
Diğer
kızlar bebeğim 51 günlük ve 1 haftadır sarı-kötü kokulu-sümüğümsü kaka yapıyordu dün daha fazla oldu.jöle şeklindeydi uzayıp giden bir şekilde.çok moralim bozuk.kaka tahlili yapıldı.amip kisti çıktı.yani yumurtası.dr ilaç vermeyelim takip edelim dedi.yeşil ve kanlıysa hemen getirin dedi.eve geldik.sümüğümsü kısmı baya fazla olan ve az bir kanlı(o da sümüğümsü) bir kaka daha yaptı.ishal değil tam olarak-ateşi yok*kusmuyor da.kızlar moralim çok bozuk bu durumu yaşayan var mı?hangi ilacı verdi dr unuz?

Son düzenleme:
merhaba muffin mutlaka takip et.benim bebeklerim 25 günlükken aynı sorunu yaşadı ateşi yoktu.üç gün oğlum kabız oldu 4. gece yeşil kaka yaptı.kızım ise aynı senin bebeğin gibi peşpeşe 3 kere aynı şekilde kaka yapıyordu.hiç anlamadık hasta olduklarını ama çok huysuzlardı özellikle kızım.

ateşlerini ölçüyordum 37 yukarı değildi.ertesi günü kanlı kaka yaptı oğlum hemen hastaneye götürüyorduk annem yolda aradı kızda kanlı kaka yaptı dedi.geri döndük kızımı da aldık direk hastaneye gittik.

hastane de ateşini ölçtüler 38 idi.ben şok geçirdim.hemşire bana keşke gece yeşil kaka yaptığı anda getirseydiniz dedi ama nerden bilebilirdim ki kabızlığın ardından kaka yapınca herhalde kabız olduğu için böyle oldu diye düşündüm.birde üşütmekten yeşil kaka yapar derler.öyle birşey yok.kesinlikle inanmıyorum.

üç gün hastane de kaldık bebeklerim düzelene kadar sürekli sulu kaka yaptılar.korkunç günlerdi.

sana tavsiyem muhakkak takipte ol.

birde ağızdan ne veriyorsun?

daha doğru su veriyor musun?markası ne ? vitamin olarak ne veriyorsun?

ayrıca az kanlı diyorsun muhakkak doktoruna bildir.sürekli kaka yaptığı için bağırsaklar tahriş oluyor ve kan geliyor.eğer günde üç kere den fazla kaka yapıyorsa sakın ihmal etme.

ben farketmediğim için kızımın vücudunda su kalmamıştı damar yolunu bulamadılar.bir saat sonra getirdiler.kızımın yüzü ağlamaktan kırış kırış olmuştu.emzirdim uyumuştu.sonra yine götürdüler.yavrumun damar yolunu bulana kadar hastane ağlamalarıyla yankılandı.

bağırsak enfeksiyonu olmuştu yavrularım.

Son düzenleme:
merhaba muffin mutlaka takip et.benim bebeklerim 25 günlükken aynı sorunu yaşadı ateşi yoktu.üç gün oğlum kabız oldu 4. gece yeşil kaka yaptı.kızım ise aynı senin bebeğin gibi peşpeşe 3 kere aynı şekilde kaka yapıyordu.hiç anlamadık hasta olduklarını ama çok huysuzlardı özellikle kızım.

ateşlerini ölçüyordum 37 yukarı değildi.ertesi günü kanlı kaka yaptı oğlum hemen hastaneye götürüyorduk annem yolda aradı kızda kanlı kaka yaptı dedi.geri döndük kızımı da aldık direk hastaneye gittik.

hastane de ateşini ölçtüler 38 idi.ben şok geçirdim.hemşire bana keşke gece yeşil kaka yaptığı anda getirseydiniz dedi ama nerden bilebilirdim ki kabızlığın ardından kaka yapınca herhalde kabız olduğu için böyle oldu diye düşündüm.birde üşütmekten yeşil kaka yapar derler.öyle birşey yok.kesinlikle inanmıyorum.

üç gün hastane de kaldık bebeklerim düzelene kadar sürekli sulu kaka yaptılar.korkunç günlerdi.

sana tavsiyem muhakkak takipte ol.

birde ağızdan ne veriyorsun?

daha doğru su veriyor musun?markası ne ? vitamin olarak ne veriyorsun?

ayrıca az kanlı diyorsun muhakkak doktoruna bildir.sürekli kaka yaptığı için bağırsaklar tahriş oluyor ve kan geliyor.eğer günde üç kere den fazla kaka yapıyorsa sakın ihmal etme.

ben farketmediğim için kızımın vücudunda su kalmamıştı damar yolunu bulamadılar.bir saat sonra getirdiler.kızımın yüzü ağlamaktan kırış kırış olmuştu.emzirdim uyumuştu.sonra yine götürdüler.yavrumun damar yolunu bulana kadar hastane ağlamalarıyla yankılandı.

bağırsak enfeksiyonu olmuştu yavrularım.

su direk vermedim canım ama humana kimyonlu rezene çayı-kendi demlediğim kimyon çayı ve günde 1-2 kez de mama veriyorum sütüm fazla yetmediği için.bir de e...li marka su kullanıyorum.d vitamini(sağlık ocağından verdiler monovit mi ne adı) ve gaz için nursey harveys veriyordum.inan gündüzüm gece oldu.ben de bebekken ishal olmuşum.dr ölür fazla yaşamaz demiş.10 aylıkmışım.ama ek gıda olunca annem sürekli beslemiş ben çıkarmışım en sonunda kurtulmuşum.ama bebeğimin tek besin kaynağı emmek(süt veya mama) iştahsızlık yapmasından korkuyorum bu hastalığın.allahım yardım etsin.küçücük daha

kızlar dr um neden izleme kararı aldı sizce?bir de flagyl ve nidazol 2 yaş üstü çocuklardan başlıyor kullanılmaya.bebeğe zararı yok mu?kullananlar yazarsa sevinirim.çok zor çok allah kimseye yaşatmasın.elim ayağım uyuşuk dünden beri.üzüntüden gece gündüz ağlıyorum eşimin de morali bozuk.zaten kendisi 2sene önce 2 kez ameliyat oldu.hasta psikolojisi geçmedi.şimdi bebeğimizde bu olunca istesek de güç toplayamıyoruz.

su direk vermedim canım ama humana kimyonlu rezene çayı-kendi demlediğim kimyon çayı ve günde 1-2 kez de mama veriyorum sütüm fazla yetmediği için.bir de e...li marka su kullanıyorum.d vitamini(sağlık ocağından verdiler monovit mi ne adı) ve gaz için nursey harveys veriyordum.inan gündüzüm gece oldu.ben de bebekken ishal olmuşum.dr ölür fazla yaşamaz demiş.10 aylıkmışım.ama ek gıda olunca annem sürekli beslemiş ben çıkarmışım en sonunda kurtulmuşum.ama bebeğimin tek besin kaynağı emmek(süt veya mama) iştahsızlık yapmasından korkuyorum bu hastalığın.allahım yardım etsin.küçücük daha

su ver bence.benim bebeklerim hastane de bağırsak enfeksiyonu yüzünden yatarken hemşire su verdi bi küçük suluk biberonunu bitirdiler.hemşire bana gördün mü bak susuz bırakmışsın çocukları dedi.bende dedim ki ilk 6 ay sadece anne sütü diyorlar.ben pamukçuk olmasın diye çay kaşığı ile veriyordum dedim.sen bebeklerin halini görmüyor musun?bundan sonra ihmal etme dedi.o gün bugündür (25 günlüklerdi şimdi 8 aylık olcaklar) içtikleri kadar su veriyorum.

bende o marka su kullanıyorum.suyu kaynatıyorum soğutuyorum öyle içiriyorum.

sende kaynat.

birde ağız yoluyla verdiğin birşeyle geçer.şu anda emzirmekten ve mama dan başka birşey verme.takip et.

ilaçlarını nasıl sakladığına dikkat et.üzerinde kaçta saklayacağın yazıyordur.vitamini de kes.

bana doktorumun dediği bunlar.benim bebeklerim vitaminden oldu ama adı farklı.bir ay doktor verme dedi.dinlensin vücutları dedi.ondan sonra dvit3 kullamaya başladım.
birde ishal önleyici mama kullandım.

sana tavsiyem kesinlikle mama ve emzirmekten başka hiçbirşey verme.bağırsaklara yüklenme.dinlensin vücudu ve takip et.

Son düzenleme:
kızlar dr um neden izleme kararı aldı sizce?bir de flagyl ve nidazol 2 yaş üstü çocuklardan başlıyor kullanılmaya.bebeğe zararı yok mu?kullananlar yazarsa sevinirim.çok zor çok allah kimseye yaşatmasın.elim ayağım uyuşuk dünden beri.üzüntüden gece gündüz ağlıyorum eşimin de morali bozuk.zaten kendisi 2sene önce 2 kez ameliyat oldu.hasta psikolojisi geçmedi.şimdi bebeğimizde bu olunca istesek de güç toplayamıyoruz.

korkma canım.benim bebeklerim o kadar antibiyotik ve ilaçlar aldı ki zararı olsaydı şimdiye belli olurdu.daha 25 günlüklerdi.üzüntünü tahmin edebiliyorum.ben artık bu bebekler düzelmez diyordum kafayı yicektim.birde sağlıklı doğmalarına rağmen 9 gün hastane de kaldık.tecrübesizlikten .birde üstüne bu hastalık olunca yıkılmıştım.

şimdi sapasağlamlar herşeyi yiyorlar.

eğer için rahat değilse bebeğini başka bir doktora göster.en azından fikir sahibi olursun.

korkma canım.benim bebeklerim o kadar antibiyotik ve ilaçlar aldı ki zararı olsaydı şimdiye belli olurdu.daha 25 günlüklerdi.üzüntünü tahmin edebiliyorum.ben artık bu bebekler düzelmez diyordum kafayı yicektim.birde sağlıklı doğmalarına rağmen 9 gün hastane de kaldık.tecrübesizlikten .birde üstüne bu hastalık olunca yıkılmıştım.

şimdi sapasağlamlar herşeyi yiyorlar.

eğer için rahat değilse bebeğini başka bir doktora göster.en azından fikir sahibi olursun.

evet canım başka dr a gidicez.sümüksülük azaldı bugün 1-2 gün daha izleyip götürcem.dün bebeğin makatına uyarma amaçlı hemşire jele batırdığı çubuk ateşölçeri soktu.eve gelince çok açık renkte sümüksü kan vardı acaba kurcaladığı için olabilir mi?çok zorlamadan kaka var mı yok mu diye baktı.benim akılsızlığım düşünemedim.pamuk ve sıcak suyla hemen yapıyor kakasını aklıma gelmedi boşu boşuna bebeği kurcalattım.kendime çok kızıyorum.en çok iştahsızlık ve ateşten korkuyorum canım.işallah çabuk kurtulur.masum melek onlar inan o kadar nazikler ki.kafayı bende yiyecektim sağolsun kadınar kulübü arkadaşlar ve sen destek oldunuz bşraz düzeldim

benim oğlumda 2 aylıktı amipli dizanteri olduğunda..bizimki nidazolla geçmemişti,yurtdışından bir ilaç getirtmiştik dr muzla..onla düzeldi şükür..çok karın ağrısı yapıyor bebeğe sürekli ishal vs Allahım yardım etsin inşallah..

evet canım başka dr a gidicez.sümüksülük azaldı bugün 1-2 gün daha izleyip götürcem.dün bebeğin makatına uyarma amaçlı hemşire jele batırdığı çubuk ateşölçeri soktu.eve gelince çok açık renkte sümüksü kan vardı acaba kurcaladığı için olabilir mi?çok zorlamadan kaka var mı yok mu diye baktı.benim akılsızlığım düşünemedim.pamuk ve sıcak suyla hemen yapıyor kakasını aklıma gelmedi boşu boşuna bebeği kurcalattım.kendime çok kızıyorum.en çok iştahsızlık ve ateşten korkuyorum canım.işallah çabuk kurtulur.masum melek onlar inan o kadar nazikler ki.kafayı bende yiyecektim sağolsun kadınar kulübü arkadaşlar ve sen destek oldunuz bşraz düzeldim

genelde çok acil durum olmadığı sürece popodan müdahale etmezler diye biliyorum.önermiyorlar.
hatta kabız olduğu zaman popodan müdahale ediliyor.tavsiye etmiyorlar tembellik yapabiliyormuş ve daha sonra destek olmadan kaka yapmıyormuş bebekler.

büyük bi ihtimalle bağırsağında hastalık olduğu için ve hemşire de müdahale edince o yüzden gelmiştir.zaten popo kaslarını kullanabilecek kabiliyetleri yok.ıkınabilirler ancak ve zorlanmadan kan görülebilir.bağırsakları tahriş oluyor ve kanlı kaka yapıyorlar. ( hemşirelerin beni bilgilendirmesi bu yöndeydi)

sen kesinlikle evde deneme popodan müdahale etme.kaka yapıyorsa sende müdahale ederek daha da zora sokabilirsin.eziyet olur bebeğine.günde kaç kere kaka yapıyor ve aynı mı , sulu mu yoksa düzelme var mı ?eğer üçten fazla yapıyorsa doktoruna bildir.

şu anda ateş yoksa bozmadan kusmuyorsa dert etme takip et.doktorun verdiği ilaçları kullan.kesinlikle su ve mamadan başka birşey verme.su içir.su kaynatılmış soğutulmuş olsun.içebildiği kadar bi damla da olsa olur.çay kaşığı ile de verebilirsin.hastane de iken hemşirenin dediği bana ders olmuştu ve gözlerimle de bebeklerimin kana kana su içtiklerini de görünce yaşadığım pişmanlığı anlatamam kendimi suçlu hissetmiştim.halbuki doğru olan 6 ay sadece anne sütü diyorlardı.benim sütüm de iki bebeğe yetmediği için mama da veriyordum.

minnacıklar hayata adapte olmaya çalışıyorlar ve adapte olmaya çalışırken hasta olup acı çekiyorlar.zaten bize muhtaç oldukları için ve bizde çaresiz iyileşmelerini beklediğimiz için böyle kahroluyoruz.dertlerini anlatamıyorlar ki.

hiç önemli değil muffınn hepimiz anneyiz.hepimiz yaşadık aynı şeyleri.tecrübelerimizi paylaşmazsak bu zorlu günleri nasıl atlatabiliriz ki ?

benim oğlumda 2 aylıktı amipli dizanteri olduğunda..bizimki nidazolla geçmemişti,yurtdışından bir ilaç getirtmiştik dr muzla..onla düzeldi şükür..çok karın ağrısı yapıyor bebeğe sürekli ishal vs Allahım yardım etsin inşallah..

evet karın ağrısı yapıyor ve çok kötü ben ilk etapta kolik zannetmiştim.kızım çok ağlıyordu ancak göğsümde susuyordu yavrularım çok acı çektiler.3 gün hastanede kaldık.

Allah ım kimseye vermesin.2.kere ishal oldular bu sefer oğlum da oldu ilk ben kafayı yiyecektim hep böyle mi olacak bu çocuklar diye.ishal önleyici mama aldım ve farkettim ki vitamin yapıyor.hemen kestim.devletin verdiği vitamini vermeye başladım.sularını da değiştirdim.şimdi litrelik su alıyorum bebeklerim için.varsın para gitsin bebeklerimin canları sağolsun.

ama rota aşısından sonra daha iyi oluyorlar.ücretli aşı ama kesinlikle yaptırın.yaptırmayanlar çok pişman.

Eki Görüntüle 532545
kızlar 2 gündür kızım bu şekilde şeffaf mukus şeklinde sarı-yeşil arası kaka yapıyor içinde bişey yok.bir de bugün özel başka hast de tahlil yaptırdık parazit yok 3-4 lökosit çıktı.dr tesadüfen bezine baktı o sırada kaka yapmıştı kızım.bu arada günde 4 kez yapıyor kaka.emiyor 2-3 dk sonraa ağlıyor gözzümün içine bakarak karnı mı ağrıyor ne benim içim eriyor.allah kimseye vermesin.ne yapacağımı şaşırdımçateş yok-kusma yok-karın ağrısı(ya da gaz sancısı) var.huzursuzluk var.uyku bölünmesi var.

Eki Görüntüle 532545
kızlar 2 gündür kızım bu şekilde şeffaf mukus şeklinde sarı-yeşil arası kaka yapıyor içinde bişey yok.bir de bugün özel başka hast de tahlil yaptırdık parazit yok 3-4 lökosit çıktı.dr tesadüfen bezine baktı o sırada kaka yapmıştı kızım.bu arada günde 4 kez yapıyor kaka.emiyor 2-3 dk sonraa ağlıyor gözzümün içine bakarak karnı mı ağrıyor ne benim içim eriyor.allah kimseye vermesin.ne yapacağımı şaşırdımçateş yok-kusma yok-karın ağrısı(ya da gaz sancısı) var.huzursuzluk var.uyku bölünmesi var.

doktor bezi görünce ne dedi ?muffın ishal görünüyor sulu bu bez emmiş.renk iyi.mama da yiyorsa açık yeşil olması normal.parazit olmaması güzel demek ki ilaçlar fayda etmiş.bir ay yiyorsa mama ,anne sütü ve su dışında hiçbirşey verme.vücudu dinlensin.mama ise mümkünse milupa (aptamil) ishal önleyici maması olsun.doktoruna danışabilirsin.

ateş ve kusma olmaması iyi.demek ki iyiye gidiyor. şimdi yapacağın ishal i önlemek.

öneri olarak sıcak tutması için ayak topuğuna elma yağı kullanabilirsin gaza da iyi gelir.

doktor bezi görünce ne dedi ?muffın ishal görünüyor sulu bu bez emmiş.renk iyi.mama da yiyorsa açık yeşil olması normal.parazit olmaması güzel demek ki ilaçlar fayda etmiş.bir ay yiyorsa mama ,anne sütü ve su dışında hiçbirşey verme.vücudu dinlensin.mama ise mümkünse milupa (aptamil) ishal önleyici maması olsun.doktoruna danışabilirsin.

ateş ve kusma olmaması iyi.demek ki iyiye gidiyor. şimdi yapacağın ishal i önlemek.

öneri olarak sıcak tutması için ayak topuğuna elma yağı kullanabilirsin gaza da iyi gelir.

canım laktoz intoleransı dendi.dünden beri laktazim denen damlayı her emme öncesi kullanıyoruz.dün birçok belirti geçti mukuslu kaka hariç.mukuslu kaka daha da arttı.bugün az önceki emzirme denemende işe yaramadı yine emmeyi reddetti ağlayarak.süt geliyor emmek istiyor ama reddediyor.mukuslu kaka ne zaman geçecek

canım laktoz intoleransı dendi.dünden beri laktazim denen damlayı her emme öncesi kullanıyoruz.dün birçok belirti geçti mukuslu kaka hariç.mukuslu kaka daha da arttı.bugün az önceki emzirme denemende işe yaramadı yine emmeyi reddetti ağlayarak.süt geliyor emmek istiyor ama reddediyor.mukuslu kaka ne zaman geçecek

muffınn artık doğumdan sonra ki kakayı yapmaz bebekler.kakası değişime uğrayacaktır.zaten mama da alıyorsa renk ve şekil değişimi normal.yeter ki sulu ve kanlı kaka olmasın.mutlaka doktoruna bildir.belki de damla temizliyordur o yüzden o şekilde geliyordur.çünkü o damla hakkında bir bilgim yok.huzursuzluğunun nedeni de ağrısı vardır.

mukuslu kaka ancak düzelince geçer ama resimdeki mukuslu gibi görünmüyor sulu görünüyor.birçok belirti geçti diyorsan tekrar mukuslu gelmesinin sebebi ilaçtan kaynaklı olabilir.yani bağırsakları temizleyen bir damla olabilir ama emin değilim sadece fikir yürütüyorum.doktoruna bildirmelisin.

Back