Merhaba arkadaşlar, sürekli kilo almak için açılan başlıkları okurum. Aslında ben kilo alamayan güruhtayım ama lise zamanlarımda yaptığım bir hatayı paylaşmak istiyorum. Burada açılan konularda çok ilginç şeyleri deneyen veya önerenleri gördükçe üzülüyorum çünkü vücut ve vücut dengesi çok önemli arkadaşlar. Size kısaca kendimden bahsedeyim.
Aslında genetik olarak kilolu bir aileye sahip değilim ama klasik büyük kalçalı kadınlar var hep. Kendimde çocukluk dönemlerimde çoğunlukla zayıf bir çocuktum ama hem ergenlikle hem de 15-16 yaşlarında uzun yıllardır yaptığım sporu bırakmam neticesinde 90 küsür kiloya kadar çıktım. Aslında boyum uzundur. O yüzden belki çok gibi gelmiyordur ama(175 boyum) bana çok fazla geliyordu. Bir gün zayıflamaya karar verdim ama bunu korkunç bir yolla başlattım.
Öncelikle resmen hayatımdan sabah ve öğlen yemeklerini çıkardım. Günde tek öğün sıvı veya çok az kıtı gıdalar tüketmeye başladım. Enerjim düşüyordu ama kilo vereceğim diye gözüm dönmüştü. Küçük bir şehirde büyüdüğüm için gideceğim yerin mesafesi 1 saat bile olsa dolmuş kullanmadım ve asla asansöre binmedim. Belki bunun hayatıma tek katkısı olarak fast food'u, gazlı içecekleri, şekeri kestim. Tabi tahmin etmesi çok da zor olmayacağı gibi bir anda çok fazla kilo vermeye başladım.
Daha sonra çok daha büyük bir hata yaptım ve aktarlarda satılan bir bitki çayı aldım. Aslında başta alma sebebim bağırsaklarımı rahatlatmaktı. Hiçbir şey yemediğim için bağırsaklarım da düzgün çalışmıyordu. Bitki çayı beni rahatlatınca bağırsaklarım gereğinden fazla hızlandı ve ben daha da fazla kilo verdim. Bakın aktarlarda satılan ve içeriği doğal bir bitki çayı sadece ama bana tam 30 kilo verdirdi ve vücudumdaki kaslar erimeye başladı. Bir süre sonra 40'lı kilolara düştüğümü ve gereğinden fazla kilo verdiğimi farkettim. Farkettiğimde fiziğim gözüme yine de güzel geliyordu ama sorun şu ki kilo vermemi durduramadım. Kilo vermesem de kaslarım günden güne eriyordu ve ben çok daha cılız bir görüntüye sahip oluyordum. Yemek öğünlerimi artırsam da beslenmemi düzeltsem de eskisi gibi olmadı. Şu an 43-48 arası sürekli gidiyor geliyorum. Ama her geçen gün daha da zayıf görünüyorum. Ayrıca doğum için de zorluklar yaşatıyor. Bazılarında hamile kalmada bile.
Diyeceğim o ki, şu ilaç bu vitamin, şu çay, bu kür diye başkalarında duyduğunuz şeyleri lütfen kullanmayın. Doğal gelse de sizin dengenizi bozabilir ve bir daha eskisi gibi asla olmaz. Bu arada içtiğim çay aslında kötü müydü diye soracak olursanız bence değildi ama belki arada sırada 2 haftada 1 ya da bağırsaklarınız rahatsız olduğunda içilecek bier çaydı. Benim gibi 2 yıl boyunca her gün 1 tane içilmezdi :) Ben yine de adını vermeyeceğim. Bu şekilde çok yorum gördüğüm için sizleri uyarmak istedim. İstediğiniz şey çok zayıflık olabilir, bu kulağa hoş gelebilir ama aslında öyle değil. Çocuk kolları gibi ince kollarım olduğu için kısa kollu veya kolsuz hiçbir şey giyemiyorum. Kendinize, sağlığınıza ve bedeninize çok dikkat edin