50 gr'lık yüklemem 180 çıktı,ne yapmalıyım?

o1nesli35

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
80
1
Arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. 26 haftalık bir kız bir erkek ikizlerime hamileyim. 50 gr'lık şeker yüklemem 180 çıktı, doktorum gizli şekerin olabileceğini bir haftalık diyetin sonucunda 100 grlık yükleme yapılacağını söyledi. Diyet yapmak çok zor ,hiçbir şey yiyemiyorum,özellikle meyve .Günde yarım elma ya da yarım portakal yiyorum onun dışında ekmeği azalttım kepekli yiyorum. Tatlıya dair hiçbir şey yok yani. Doktor dikkat etmezsem bebeklerimi bile kaybedebileceğimi söyledi.:1no2: Sizin şekeri düşürmek için yapmamı istediğiniz doğal bir şeyler var mı?

Geçmiş olsun. Diyet yaparak şekerinizi düşürebilirsiniz. Hamileyken diğer şeker düşürücü yöntemleri yani şifalı otları kullanmayın. Yapabiliyorsanız günlük 30 dk. yürüyüş yapın. Şeker düşürmek için etkili bir yöntem. Eğer 100'lük yüklemede de şekeriniz yüksek ise insülin kullanımına başlanıyor. Bence çok endişelenmeden doktorunuzun verdiği perhiz pogramına uyun ve yürüyüş yapın. Burada insülin kullanan anne adaylarının paylaşım yaptığı bir sayfa da olacaktı. Oraya bir göz atın.

canım sekerın yuksek cıkmıs. dahılıye yada dıyetısyenle gorus once dıyetle normale dondurmeye calısıcaklar. ıhmal etme derım. cok gecmıs olsun.

selam bende 26 haftalık hamileyim dün bende doktora gittim banada 50 gr.lık şeker yüklemesi yapıldı sonuç 175 çıktı. doktor yüksek buldu. haftaya tekrar 100 gr.lık şeker yüklemesi yapacak. yine yüksek çıkarsa bana sıkı diyet listesi verecek. bide insulün verecek. eğer diyet yapmazsam sezaryen olabileciğini söledi. ben sezaryen istemiyorum. diyeti yapmayı razıyım. hamur işleri, tatlılar, pilav v.s. bunları yemiyeceksin dedi. bende bir haftadır bunları uyguluyorum.

60 kiloyla hamile kaldım şimdi 70 kiloyum doktor çok fazla buldu kilomu. bunun için diyet yapmam şart.

akşamları şekeri düşürmek için bir çubuk tarçını kaynatıp bir bardak içiyorum, bir zararı olur mu?

benim de sınırda çıktı, doktor tokluk şekerini ölçtür dedi ama ölçtüremedim.Dikkat etmeye çalışıyorum ama ara ara kaçamak yapıyorum.Eskiden çok çikolata yiyordum onu bıraktım ama bazen canım çok istiyor:KK43:

benimde 50lik yüklemem 160 çıkmıştı doktorum 1 hafta sonra 100lük istedi bende diyet yaptım kepekli ekmek yedim ekşi olan meyvelerden yedim bol bol sebze ağırlıklı beslendim 100lük yüklemem 2. saatte 145 çıktı doktorum iyi dedi ama yinede dikkat etmemi fazla aşırıya kaçamamı söyledi haftaya bidaha rutin kontrolüm var şeker için tekrar ölçtürcem birazcık yediklerine dikkat et canım zaten 100lükte pek yüksak çıkmıyo eğer ondada yüksek çıkarsa o zamn tedavi amaçlı yollaması lazım diyetisyene streste şekeri etkiliyo bunuda unutma canım

Benimde 50 ve 100 lük yüklemem yüksek çıktı.Diyet yapıyorum.Şu an 37 haftalık hamileyim.Bebeğimin kilosu 3070 g.Böyle giderse normal doğum olur diyor doktorum.Diyetime çok dikkat ediyorum.

ekşi meyve tüket yani yeşil elma ye günde 1 portakal ye muz haftada bir olabilir üzüm incir hurma uzak dur tatlıların hepsi çay şekeri ve ekmekten uzak dur çavdar ekmeği onuda sınırlı ye
bu çok ciddi bir durum bebeklerinini bile kaybedebilirsin diyetiini sıkı sıkı uygula yogurt ye bolca önüne yıka koy marulu oturdugun yerde ye bir gün elma portakal yiyorsan ertesi gün havuçla kivi ye ertesi gün ayva armut ye meyve suyu sakın tüketme kola gazoz bunlar çok şekerli

benimde ilk hamileliğimde 50lik şeker yüklemem 141 , yani sınırda çıkmıştı. Doktor sadece dikkat et demişti ama nerdeeeee. ben gene yedimde yedim :) bi sorun olmamıştı çok şükür.

X