• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 beden pantolon

103 değil de, 90 kg idim. Hatta 92..
Yaşıma göre nasıl görünüyordum inanın belki bir genç kıza acırdınız. Bir gün havuza gittim bana bakıp gülen 2 kız gördüm. Bu yetti.. Ağlayarak eve geldiğimi hiç unutmam. Sonra diyetisyene başvurdum hemen ertesi gün. 1 sene kendimi sıktım, şu anki kilom saat 20:00 itibariyle 55. Annemler "biraz kilo al" diyor. Hayatım boyunca ilk defa duydum bu cümleyi.

Hastalık bende çıkmadı Tiroid yani, sadece şeker başlangıcı demişlerdi.. İnsanlar acımasız, siz biraz azimle herkesin ağzını kaparsınız başta güveniniz gelir. Inanır mısınız zayıflamam saçlarıma kadar iyi geldi. O asitli gıdalar, şeker saçlarıma kadar be berbat etmişti. Zayıflamak sizde bitiyor. Geçmiş olsun hastalığınız için, diyetisyen şart.
Maşallah canim darisi basima insallah. Evet sonucta hersey bende bitiyor haklisin

hastalıktan olan bir şeyi bu kadar kafanıza takmayın
kilo insanı pskolojik olarak cok etkılıyor Allah yardımcınız olsun

hipotiroid metabolizmayı yavaşlattığından belde yağlanma kuru kaşınan deri saç kaş dökülmesi gibi şeylere sebep oluyor. ama o ilaç yapay tiroid hormonu bir kaç aya düzene sokacak vücudunuzu. artık kilo almazsınız aldığınızın bir kısmınıda verirsiniz. ama çocukluğunuzdan beri süre geldiğiniz söylemişsiniz genetik faktörde önemli kiloda. doğru düzgün bir diyetisyene gittiniz mi hiç?

hipotiroid metabolizmayı yavaşlattığından belde yağlanma kuru kaşınan deri saç kaş dökülmesi gibi şeylere sebep oluyor. ama o ilaç yapay tiroid hormonu bir kaç aya düzene sokacak vücudunuzu. artık kilo almazsınız aldığınızın bir kısmınıda verirsiniz. ama çocukluğunuzdan beri süre geldiğiniz söylemişsiniz genetik faktörde önemli kiloda. doğru düzgün bir diyetisyene gittiniz mi hiç?
Teşekkürler verdiginiz bilgi icin. Bir kez diyeyisyene gittim iyi midir kotu mudur bilmiyorum

Teşekkürler verdiginiz bilgi icin. Bir kez diyeyisyene gittim iyi midir kotu mudur bilmiyorum
iyi bir diyetisyen önce metabolik hastalık taraması yapar kilonun altında yatan bir sebep var mı diye çünkü önce o tedavi edilmelidir. sonra bazal metabolizmanızı ölçer ve size sevdiğiniz yiyecekleri barındıran bir diyet verir. aldığınız kaloriyi yakabilmeniz için ne kadar ve nasıl spro yapacağınızı anlatır. bence bu tarz iyi birini bulun. başarı ancak böyle yakalanıyor. hiçbir şey bilmeden bilgisayardan çıktı veren diyetisyenlerle sonuç alınmıyor.
bu arada biliyorsunuzdurki hipotirodi kronik bir hastalık o ilacı ömür boyu kullanacaksınız. senede bir kontrole gidip dozunu ayarlatmanız gerekiyor. zaten size başlangıç dozu 25 mg verilmiştir bir ay sonra yeniden kan alıp değerlere göre dozu yükseltirler.

Gittiğim diyetisyene troid hastaları dahil gidiyor .Bende fazlalıklarımdan kurtulmuş biri olarak şunu anladım. 1. Kilo vermek için sürekli tok gezmek gerek.
2.sevdiğin şeylerden mahrum kalmayacaksın.
3. Diyete uydukça metabolizma hızlanıyor
4. Kilo verirken iyi bğr diyetisyenin gözetiminde yağ kas su oranı ölçümü şart.

5. Agresif kilo verirseniz daha sonra iki katı alırsınız

Evet yanlis okumadiniz tam 50 beden olmusum üstüm de 3xl yada 2xl. Bugun mecburiyetten alisveris yaptim.
Alisveris yapmaktan nefret ediyorum çünkü bedenime gore birsey bulamiyorum.
Disarda yemek yemekten de nefret ediyorum sanki herkes bana bakiyor gibi geliyor. Oysa şişmanlar da acıkıyor.
Tam 103kiloyum
Ekmek yemem, kola icmem, cips yemem ama cikolataya dayanamam. Sadece cikolatayla insan bu hale gelirmi bilmiyorum.
Megersem tiroid hastasiymisim 15 gundur ilac kullaniyorum ama 15 gunde gitmez tabi bu kilolar.
Ahh kizlar bilmiyorum cok doldum icimi dokmek istedim. Cocuklugumdan beri biktim u kilolardan da diyet yapmaktan da.
Var mi benim gibi olan ya da eskiden sisman olup da zayiflayan
Benim annem 60 giyiyordu sen ne diyorsun, simdi 48 giyiyor. Çok spor yapıyor ( kadın günlerinin faydaları toplaşıp spor yapıyorlar:)).
E bide eminim siz gençsinizdir, annem 50 yaşında olduğu halde kilo veriyor. Ha unutmadan annemde ileri düzey diyabet var (400 altına düşmemeli şekeri). Doktor kontrolüyle veriyor kilo.

iyi bir diyetisyen önce metabolik hastalık taraması yapar kilonun altında yatan bir sebep var mı diye çünkü önce o tedavi edilmelidir. sonra bazal metabolizmanızı ölçer ve size sevdiğiniz yiyecekleri barındıran bir diyet verir. aldığınız kaloriyi yakabilmeniz için ne kadar ve nasıl spro yapacağınızı anlatır. bence bu tarz iyi birini bulun. başarı ancak böyle yakalanıyor. hiçbir şey bilmeden bilgisayardan çıktı veren diyetisyenlerle sonuç alınmıyor.
bu arada biliyorsunuzdurki hipotirodi kronik bir hastalık o ilacı ömür boyu kullanacaksınız. senede bir kontrole gidip dozunu ayarlatmanız gerekiyor. zaten size başlangıç dozu 25 mg verilmiştir bir ay sonra yeniden kan alıp değerlere göre dozu yükseltirler.
Evet aynen öyle 25 mg verdi 1 ay sonra gel dedi. Dediginiz gibi yapip iyi bir diyetisyen bulmaliyim

geçmiş olsun canım kilo bir şekilde gider onu kafaya takma da sağlık sorununu ihmal etme. zaten onu düzeltince ilaçlarla biraz da beslenme programını değiştirince hiçbir şey kalmaz.

Kilo vermek icin 3. haneyi gormeyi beklemeseydiniz keske. Bana gore 2 kilo fazla olsa vermeli insan. Bir de sakin kilo vermek icin acele etmeyin. Ani sok diyetler sagliginizi kaybetmenize neden olabilir.

Ben 110 kiloydum diyet ve sporla 1 yılda 65e düştüm hala 5 kilo fazlam var.Siz yemek yiyemiyormuşsunuz dışarıda ben yürüyüşe çıkamıyordum spor salonuna gidemiyordum.En çok hemcinslerim laf atar dalga geçerlerdi.Şimdi fesatlıkla bakıyor hepsi.

Ben de 3 yıl öncesinde 87 kiloyu görmüş biriyim. Ne kadar spor yaptıysam olmadı ve diyetisyene gitmenin sonucunda troid olduğumu öğrendim. Troid tedavi edilirken bir taraftan kilo verdim. 1 yıl içinde 60 a düştüm. Şimdi 1 kilo alsam hemen dikkat ediyorum böylesi daha kolay. Zaman gerek, sabırlı olun pes etmeyin.

Kilo vermek icin 3. haneyi gormeyi beklemeseydiniz keske. Bana gore 2 kilo fazla olsa vermeli insan. Bir de sakin kilo vermek icin acele etmeyin. Ani sok diyetler sagliginizi kaybetmenize neden olabilir.

Keşke'li cümleler kurmanın bi faydası var mı şu an?

Konu sahibi zaten moral olarak dipte şu an, daha da dibe çekmenin ne anlamı var. Motive etmek dururken?

Sebebi bulunmuş en azından, demorolize olmayın,ilacınızı düzenli kullanın muhakkak kilo verirsiniz. Benimde tahlillerim sınırda çıktı haftaya tekrar yaptıracağım ve belki bende başlayacağım tedaviye, çok kilolu değilim şu an ama düzenli yürüyüş ve yüzmeye rağmen kilo veremiyorum bende,muhtemelen aynı sorun devam ediyor.
Çok geçmiş olsun.

Back
X