• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

suprensesi ve alif arkadaşlarımızın dikkatine aramıza almak diye bir şey yok listemiz güncel ekleyebilirsiniz isminizi

pembeinci kullanıcısından alıntı
Listenin düzenli olması için bence listeye katılmak isteyen adını ve kilosunu yazsın çıkmak isteyen arkadaşlar (istediği kiloya gelen veya rejim yapmaktan vazgeçen) adını siler çıkar listemizden böylece karışıklık olmaz

1- Pembeinci 55 kilo 50 olacak

2- Cucuma 56,5 kilo 50 olacak

3- Kelebekcik : 50 kilo ?

4- myocean76 : - 57 kilo 53 olacak

5 -fiyuce : 58.8 kilo 55 olacak

6-suprensesi:58.8 kilo 52 olacak

inşallah ya kızlar

o zaman kelebek form çayı içsene arada tuvalet sorunun kalkar ortadan valla herkes zaralı diyo ama bizdede kabızlık sorunu var annemde bende hergün mutlaka 1 tane içiyoz sabah aç karnına içilince daha çok faydası oluyo arada içersen zararıda olmaz gibi
sbhta ben şokla uyandım hala şoktayım tutnak tutmuş okul müdürü benim hakkımda okula gelmedi diye gerçi sorunu halletik sevkim vardı kapaı gibi ama sabah bu haberle uyanmak hakketten sinir bozucu neymiş efendim bana niye haber vermiyosunda başka hocaya söylüyon okul müdürü benim diyo bunun için tutanak yiyen başka birini duydunuz mu sinirlerim çok bozuldu

o zaman kelebek form çayı içsene arada tuvalet sorunun kalkar ortadan valla herkes zaralı diyo ama bizdede kabızlık sorunu var annemde bende hergün mutlaka 1 tane içiyoz sabah aç karnına içilince daha çok faydası oluyo arada içersen zararıda olmaz gibi
sbhta ben şokla uyandım hala şoktayım tutnak tutmuş okul müdürü benim hakkımda okula gelmedi diye gerçi sorunu halletik sevkim vardı kapaı gibi ama sabah bu haberle uyanmak hakketten sinir bozucu neymiş efendim bana niye haber vermiyosunda başka hocaya söylüyon okul müdürü benim diyo bunun için tutanak yiyen başka birini duydunuz mu sinirlerim çok bozuldu

allaha sukur kabızlık sorunum hic yok, o konuda cok duzenliyimdir:):)

ben sana tutanak konusunda daha komigini anlatayim...benim babam ve annem ogretmendir, bi sabah okula gittiginde kimse yokmus hic bise anlamamis tabi...megersem o gun grev varmıs ama sorun su ki, ogun saatler ileri alınmıs ama babam almayı unuttugu için 1 saat gec gitmis...hakkında tutanak tutulmus tabi...adamcagız greve katılmak için degilse saatini ileri almayı unuttugu için gelemedini kimseye anlatamadi tabi:):)

dun 50 kiloydum bu sabah ise 51.7...sanırım 1 gunde bu kadar kilo almam pek olanaklı degil...zaten dunde gene fazla bise yemedim...ustelik ev isi ve yurusde yaptım.....odem olacagını tahmın ettim dunden cunku birsuru bitki cayı ve sıvı almama ragmen tuvalete hıc gitmedim...ama hiç yanı gun içinde 1 kere bile....zaten 51.7 benim 10 gun onceki kilomdan bile fazla....

ben dogadan bıtkı cayı kullanıyorum ve vucudumdakı tum suyu atıyor neredeyse onu hiç kullandın mı canım:sm_confused:

inşallah iyileşirsin de istediğin en guzel kıyafetlerın içinde kuğu gibi olursun kaydirigubbakcemile5

peki sonucu ne oldu ceza aldımmı ben korkarım öyle çetrefilli işlerden her zaman da işimi fazlasından iyi yaparım laf gelmesin diye ama şimdi düşünce 1 sene boyunca onlara yaptıklarım boşmuş gibi geliyo hakketen sinirlerim çok bozuldu

ben dogadan bıtkı cayı kullanıyorum ve vucudumdakı tum suyu atıyor neredeyse onu hiç kullandın mı canım:sm_confused:

inşallah iyileşirsin de istediğin en guzel kıyafetlerın içinde kuğu gibi olursun kaydirigubbakcemile5

iyi dileklerin için saol canım yaaa...ama iste bu ulkede yokki o caylar:(

bende biberiye rezene ve yesilcayı demleyip iciyorum....

cucuma haklı bende doğadan kullanıyorum ve çok memnunum
birde green wood diye bir çay var oda bağırsakları süper çalıştırıyor tavsiye ederim problemi olan herkese

peki sonucu ne oldu ceza aldımmı ben korkarım öyle çetrefilli işlerden her zaman da işimi fazlasından iyi yaparım laf gelmesin diye ama şimdi düşünce 1 sene boyunca onlara yaptıklarım boşmuş gibi geliyo hakketen sinirlerim çok bozuldu

yok ceza falan almadı...sadece tutanak tutuldu ve unuldu...sende merak etme olur bole seyler..mudurun kaprıs yapmıstır..ben koskoca mudurum baa neden solenmedi diye

canım ama ben okula hastayken bile sürekli giden sevk ve rapor almayan bi öğretmenim oda bunu biliyo yani diğer bi kaçına ibret olsun diye bana bunu yapması zoruma gitti
ayrıca pzt de demiştim ona bu hafta pek gelemeyebilirim diye ama
zaten psikolojim iyi değil bu yüzden bu hafta öyle yaptım o da iyce bozuk olan psiklojimi alt üst etti

iyi dileklerin için saol canım yaaa...ama iste bu ulkede yokki o caylar:(

bende biberiye rezene ve yesilcayı demleyip iciyorum....

benım içtiğim çayın içinde
*sinameki yapragı
*rezene
*huş ağacı
*barut agacı kabugu
*ahududu yapragı
*kusburnu
*ısırgan yapragı
*ardıç meyvesi
*civanperçemi
*mürver meyvesi
*aynısafa
varmış ben de şimdi ögrenmiş oldum canım belkı bu otlardan bulabılırsın yerimseniben

bu arada kendımı motıve etmek için gardolabıma ve buzdolabına şöyle bir resim yapıstırmayı düşünüyorum :roflol::roflol:
abiye4uo2yu9.jpg

çok saolun kızlar buraya takılırken rahatladım en azından
sbh kahvaltımı yeni yaptım 1,5 dlm tam kepek ekmeği , ince 1 dlm salam , azcık krem peynir ,4 tane yeşil zeytin
yeişl çayımı demledim onu içcem hazırlanıp arkadaşa gitçem umarımm orda fazla kaçırmam
akşam yemeğinde de ıspanak çorbası var nasıl
bi ara 1 tanede elma yerim öğünler iyce karıştı
aç karnına sinirden çok sigara içtim midemde bulanıyo

kızlar bu sabahtan beri yediklerim yarım paket çubuk kraker bide 0.5lt.su içtim şimdi yemekhaneye çıkıcam açlıktan ölsemde zayıflıcam hırs yaptım acayip

yoğurt (yağlı) 100 gr 95
süt (yağlı) 100 gr 68
yoğurt (yağlı,meyveli) 100 gr 125
beyaz peynir (yağlı) 100 gr 275
kaşar peyniri (yağlı) 100 gr 413
parmesan peyniri (yağlı) 100 gr 440
yumurta 1 adet 80
yumurta akı 1 adet 15
yumurta sarısı 1 adet 65

DENİZ ÜRÜNLERİ
midye 1 adet 9
istiridye 1 adet 6
karides 1 adet 144
somon füme 100 gr 171
ton balığı 100 gr 121

SEBZELER
domates 1 adet 14
enginar 1 adet 10
patlıcan 1 adet 28
taze fasulye 100 gr 90
brokoli 100 gr 35
brüksel lahanası 100 gr 35
kabak 100 gr 25
havuç 100 gr 35
karnabahar 100 gr 32
kereviz 100 gr 18
salatalık 1 adet 11
marul 100 gr 15
mantar 100 gr 14
soğan 100 gr 35
bezelye 100 gr 89
taze yeşil biber 120 gr 15
patates (haşlama) 100 gr 100
ıspanak 100 gr 26
lahana 100 gr 20

TAHILLAR
1 dilim beyaz ekmek 28 gr 90
1 dilim kepekli ekmek 28 gr 60
1 dilim kızarmış ekmek 15 gr 35
1 adet kruasan 200 gr 200
bisküvi 100 gr 470
mercimek (kuru) 100 gr 314
arpa (kuru) 100 gr 367
bulgur (kuru) 100 gr 371
kuskus (kuru) 100 gr 367
mısır (kuru) 100 gr 342
buğday (kuru) 100 gr 364
susam 100 gr 589
makarna (kuru) 100 gr 339
makarna (haşlanmış) 100 gr 85
pirinç (kuru) 100 gr 357
pirinç (haşlanmış) 100 gr 125

YAĞLAR
tereyağı 28 gr 206
margarin 28 gr 204
sıvı yağ 28 gr 130

ETLER
biftek (ızgara) 100 gr 278
tavuk (ızgara) 100 gr 132
tavuk göğsü (haşlanmış) 100 gr 150
kuzu (yağlı, ızgara) 100 gr 282
kuzu ciğeri (yağda) 100 gr 232
salam 100 gr 446
sosis 100 gr 295

KURUYEMİŞLER
badem 100 gr 600
hindistancevizi 100 gr 603
fındık 100 gr 650
fıstık 100 gr 560
çam fıstığı 100 gr 600
ceviz 100 gr 549
patlamış mısır 100 gr 478
kabak çekirdeği 100 gr 571
ay çekirdeği 100 gr 578

MEYVELER
elma 1 adet 60
kayısı 1 adet 8
muz 1 adet 100
kiraz 100 gr 40
hurma 1 adet 15
incir 100 gr 41
incir (kuru) 100 gr 59
greyfurt 1 adet 60
portakal 1 adet 50
kivi 1 adet 34
mandalina 1 adet 50
karpuz 100 gr 19
kavun 100 gr 18
şeftali 1 adet 60
armut 1 adet 70
erik 1 adet 8
üzüm 100 gr 57
çilek 100 gr 26

kızlar ben böyle birşey buldum en azından tedıklerımızın bize nasıl gerı döndüğünü bilirsek belkı biraz tutarız bogazımızı :roflol::roflol::roflol:

İnanış: Greyfurt kalorileri yakar.
Gerçek: Herhangi bir besinin sindirimi sırasında az miktarda enerjiye gereksinim vardır. Fakat hiçbir besinin veya besin bileşeninin “kalori eritme” gibi bir özelliği yoktur.

İnanış: Margarin, tereyağına göre daha az kalori içerir.
Gerçek: Katı margarin ve tereyağının kalori içeriği aynıdır (yaklaşık 36 kalori/ tatlı kaşığı). Daha az kalorili seçenek olarak, bir tatlı kaşığı 16 kalori olan reçel veya marmeladı deneyin.

İnanış: Yatmadan önce tüketilen bir dilim pasta, öğleyin tüketilene göre daha çok şişmanlamaya neden olur.

Gerçek: Tüketim zamanı bir fark yaratmaz. Tüketim zamanı fark etmeksizin, alınan kaloriler vücutta aynı etkiyi gösterirler. Aşırı miktarlarda tükettiğinizde fazladan yağ olarak depolanırlar. Vücudunuzun kaloriyi kullanma şekline zamanın bir etkisi yoktur. Yapılan araştırmalar, zamanında yenilen öğünlerin (özellikle kahvaltı yapmanın) yağ alımını azaltmaya yardımcı olduğunu ve aç kalınca aşırı miktarlarda atıştırma tüketimini en az düzeye indirdiğini göstermiştir.

İnanış: Ekmeği kızarmak kalori içeriğini azaltır.
Gerçek: Bu inanış biraz hayal ürünüdür. Ekmeğin kızartılması sadece lezzetini ve yapısını değiştirir, kalorisini azaltmaz.

İnanış: Patates ve ekmek şişmanlatır.
Gerçek: Bu besinler tek başına fazla enerji içermezler- bir orta boy (120g) patates 88 kalori ve bir orta dilim ekmek 70 kalori verir. Her iki besin de kompleks karbonhidratların iyi kaynağıdırlar. Fakat, yüksek yağlı soslar veya yağlarla birlikte tüketilirlerse fazla kalori alımına neden olurlar. Bir tatlı kaşığı ekşi krema (30 kalori), tereyağı veya margarin (100 kalori) ve mayonez (100 kalori) ile tükettiğinizde alınan kalori doğal olarak artacaktır.

bunu da paylaştıktan sonra ders calısmaya gıdıyorum hadi kendınıze iyi bakın beybiler yerimseniben

kızlar bu sabahtan beri yediklerim yarım paket çubuk kraker bide 0.5lt.su içtim şimdi yemekhaneye çıkıcam açlıktan ölsemde zayıflıcam hırs yaptım acayip

Canım sabahları biraz fazla yesen daha iyi olur bence mesela peynir zeytin yemelisin yada yulaf gevreği falan tüket bisküviyle sabahı geçirme bence

2-3 az yiyince alışıyor insan çok etkilemiyor

öğle yemeği yarım kase çorba ve salatamı yedim(yağsız ve tuzsuz)
bugün yoğurdum var portakalım var acıkınca bunlar yetişecek imdadıma akşam için karar vermedim ne yiyeceğime .

Canım sabahları biraz fazla yesen daha iyi olur bence mesela peynir zeytin yemelisin yada yulaf gevreği falan tüket bisküviyle sabahı geçirme bence

2-3 az yiyince alışıyor insan çok etkilemiyor

öğle yemeği yarım kase çorba ve salatamı yedim(yağsız ve tuzsuz)
bugün yoğurdum var portakalım var acıkınca bunlar yetişecek imdadıma akşam için karar vermedim ne yiyeceğime .

canım ben bi salaklık yaptım gece karnım çok acıkmıştı makarna gördüm dayanamadım hala midem bi acayip çok kötüyüm aslına bakarsanız bu zayıflama kararınıda sabah aldım zaten çubuk kraker iyi geldi ondan suyla beraber,öğlendede 1 servis kaşığı pilav ve yine 1 servis kaşığı nohut acıkmam acıksamda yemicem

canım ben makarna yiyorum yağsız yapıyorum haşlayıp sarımsaklı yoğurt eşliğinde yiyorum bu akşamda açıkçası yemeği düşünüyorum
ama pilav yemiyorum rejimde pirinç pilavı yemenin doğru olmadığını duymuştum Pirinç yerine bulgur pilavı yenilebilir ben öyle biliyorum enazından .

Biraz Uzun ama Doğru Bildiğimiz Yanlışlar Anlatılıyor.

İşte kalıcı kilo kontrolü için “yanlış” bazı inanışlar ve yöntemlerle vakit kaybetmeyin. Kilo kontrolünde “doğru sanılan” öyle çok “yanlış” var ki! İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Ayça Kaya bu konuda bazı başlıklara dikkat çekiyor:

• Güne dengeli ve zengin bir kahvaltı ile başlayın – Yanlış – Evet güne kahvaltı ile başlayın ancak aç hissetmiyorsanız bir meyvalı yoğurt da kahvaltıdır unutmayın.

• Saatli olarak düzenli ve sık yemek yiyin – Yanlış – Yemeği saatle değil, vücudunuzdan gelen sinyallere göre yapın. Acıkıyorsanız mutlaka birşeyler yiyin. İlla donanımlı bir öğün olmasına gerek yok. 1 bardak ayran, 1 tane meyva, 1 avuç leblebi, yarım paket diyet bisküvi bile olabilir. Kendinize acıkmaya karşı her zaman acil bir çıkış yolu bulun.

• Birşey yiyeli bir saat bile olamadan açıkıyorum. – Yanlış – Her acıkma açlık acıkması değildir. Bu susama duygusu da olabilir. Böyle durumlarda öncelikle büyük bir bardak su içip, bekleyin, hala açlık hissediyorsanız o zaman yemek alternatiflerini düşünebilirsiniz.

• Yemeğe çorba ile başlayıp, az yiyebilirsiniz. – Yanlış – Yemeğe çorba ile değil salata, yoğurt ve su ile başlayın. Bir lokma salata, bir lokma yoğurt, bir yudum su için. Salata ve yoğurt bittikten sonra çorbanızı için. Çorbanız bittikten sonra ana yemeğe geçin. Ana yemeğiniz bittikten sonra kendinizi doymamış hissediyorsanız, 1 bardak su için ve hala doymamışsanız 1 tane meyve yiyin. Bu tür yemek hem daha yavaş yemenize neden olur hem de sizi daha uzun süre tok tutar.

• Yemek bir öfke terapisidir. – Yanlış – Öfkelendiğinizde acısını buzdolabından çıkarmayın. Hemen kendinizi dışarı atın ve kedinize küçük bir şey satın alın. Bu kendinizi daha değerli hissetmenizi sağlar ve daha mutlu olursunuz. Evden çıkmak istemiyorum illa bir şey yemem gerekiyor diyorsanız, 1 kase kuru vişne öfke dindirmeye birebirdir. Hem yemesi zor bir besindir, hem de çekirdekleri ile çöp kovasına doğru basket oynayabilirsiniz.

• Atıştırmadan TV seyredemiyorum. – Yanlış – Televizyon karşısında mümkün olduğunca bir şey yememeye özen gösterin. Çünkü televizyon hem görme, hem de işitme duyumuza hitab eder. Üçüncü duyu olan tat duygusu kontrolümüz dışına çıkabilir. Boş boş televizyon seyredemiyorsanız, yemek yerine şekersiz bitki çayı içmek de iyi bir alternatiftir.

• Kilo vermek için ilaç kullananlar kolay yolu seçenlerdir. – Yanlış – Ciddi kilo problemi bulunan insanlarda gerekli tetkik basamakları yapıldıktan sonra, doktor kontrolünde ilaç tedavisi de uygulanabilir. 1997 yılından beri tıbbi tedavinin bir parçası olarak ilaç tedavisi kullanılmaktadır. Klinik olarak kanıtlanmış bu ilaçlar doğru kullanıldığı zaman çok yararlı sonuçlar alınmaktadır. Bu ilaçları, gıda takviyeleri ile karıştırmamak gerekir.

• Kilo vermeye yardımcı bitkisel ürünler güvenlidir – Yanlış – Her bitkisel ürün yararlı değildir. Vücudunuzun hangi takviyeye ihtiyacı olduğunu bilmeden alınan ürünler ve sağlık bakanlığının denetiminden geçmeyen ürünlerin vücudunuza doğal olsalar bile zararı dokunabilir.

• Yürüyüş veya spor sırasında daha fazla kilo vermek için vücuda naylon poşet sarmak. – Yanlış – Sakın vücudunuza naylon poşet sarmayın, doku zedelenmesi yapabilir.

• Mucize diyetler – Yanlış – Bugün için günümüz tıbbında şişmanlık hastalığının çözümü için ne yazık ki, mucize bir diyet, mucize bir ilaç ve mucize bir cerrahi yöntem yoktur. Sağlıklı ve kalıcı tedavi için çözümü tıpta arayın.

• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim. – Yanlış – Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.

• Aç karnına spor daha çok kilo kaybettirir – Yanlış – Aç karnına asla spor yapmayın, en iyi zaman yemekten 1,5 – 2 saat sonrasıdır.

• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır – Yanlış – Limonun barsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.

• Maydanoz suyu zayıflatır –Yanlış - Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder yoksa, kilo kaybına ve yağ dokusuna hiç bir faydası yoktur.

• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır – Yanlış – Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil, sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.

• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır – Yanlış – İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Vücutta enerji elde edbilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depolarını kullanır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.

• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar – Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak yaşarsınız
.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür – Yanlış Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.

• Çeşitli diyetlerle bölgesel incelme mümkündür – Yanlış – Herkesin genetik olarak yağ dokusunun fazla olduğu bir bölüm vardır. Kimisinde basenlerde, kimisinde göbek çevresinde, kimisinde kollarda olabilir. Direkt basen eritici veya kol inceltici bir diyet yoktur. Ancak sağlıklı beslenme ile birleştirilmiş bir egzersiz planı uygularsanız sorunlu bölgelerinizi nispeten daha iyi inceltmiş olursunuz.

• Kilo almaya başladınız mı, zayıflayamazsınız – Yanlış – Hemen kilo almaya neden olan faktör bulunup düzeltilirse kalıcı bir şekilde zayıflarsınız. Diğer hastalıklarda olduğu gibi burada da erken teşhis hayat kurtarır.

• Her tür hareket ve spor zayıflatır – Yanlış – Vücudun egzersiz ve sporla kilo vermesi için yağ yakma formuna geçmesi gereklidir. Bu da ancak, minumum 18 ile 20 dakika süren düzenli bir egzersizle başlar.

• Seks kalori yakar – Yanlış – Seks kalori harcatmaz, kasları gerer ama tek bir enerji harcamanız mümkün değildir.

Back
X