5 yavru kedicik annesiz kaldı

suan kutunun içindeler evimde :) sütlerini içtiler. Titriyorlardı altlarına sıcak su torbası koydum bezlere sarıp. Malesef 2 kardeş ölmüş . 3 kardeş kaldı bakıyorum suan. Yemeklerini yiyip sıcak yere girince hiç sesleri cıkmıyor. Bir tanesi cok nazlı sütü oynaya oynaya içiyor biraz yürüyor geliyor yine istiyor :). Diğer ikisi maşallah çeşmeye dayar gibi dayıyor ağızlarını cukcukcuk bitiriyorlar hemen. Hala emme istekleri var parmaklarımı emiyorlar kıyamam.

iyi ki almısım demin odaya. cocuklar geldi suan arıyorlardı bahceye giremezlerdi köpeğimden dolayı hele bir girsinler de bizim kız parçalar onları,cocukların yavru kedilere yaptıklarının aynısını o cocuklara yapar.

çişlerini yaptırdım ama kakaları çok fazla değil pamuga biraz bulastı sadece ters bir durum var mı sizce? sulu süt ile besliyorum suan sadece.

biraz acemiyim pamuk ve ılık su ıle masaj yaptım. çişlerini uzun sure sonra yaparlar sandım aniden yerlere elime yaptı :))))

biraz acemiyim pamuk ve ılık su ıle masaj yaptım. çişlerini uzun sure sonra yaparlar sandım aniden yerlere elime yaptı :))))

sadece bir ya da ikisi kaka yaptı ishal değil çok sükür :). suan aptamil süt ile besleniyoruz. Hangisi kaka yaptı bilmiyorum ikisi aynı renk cunku tam anlayamadım o an dikkat etmemişim. Beni anneleri sanıyorlar buyuk ihtimalle baska kimsenin elinden süt içmiyorlar yere vurup cagırdıgımda koşa koşa geliyorlar yerim onları maşallah kuzularıma.

Diğerlerinin ölmesine çok üzüldüm( bunlar yaşar umarım onlara sahip çıktın ya Allah da senin her işini denk getirsin inşallahh..bu arada köpekler yavru kedilere bişey yapmaz...eğer hep bakıcam diyosn onları bahçeye alıştırman lazım sokak kültürüne...köpeğinin de onlara alışması lazım...belki günde bi saat falan bahçeye çıkartabilirsin...benim de 1-5 2 aylıkken birinden aldığım 2 sokak kedim vardı...balkonuma koymuştum önceleri dışarı çıkartmıyodum valla toprağa kakalarını yapmayı zor öğrettim 6-7 aylık olduklarında gidip taşa yapıyolardı...eşeliyodum toprağı böyle böyle yapcaksınız diye öyle öyle öğrendiler...şimdi yine çok korkaklar ama mahalleyi turluyolar tek başlarına...

Malesef benim köpeğim öyle degil öldürmüyor ama agzıyla oynuyor yere atıyor. Yarın hava guzel olursa cıkaracagım babam da dedi güneş alsınlar dıye toprakta gezınsınler dedı. Bakalım simdi sıcacıklar soguk havaya cıkarmak da ıstemem. Bu yavrular 1 aylık desek, yedıkten hemen sonra idrarla beraber dışkı da yapmak zorunda mı? İdrar hemen geliyor ama dışkı yemekle alakalı olmuyor sanki cunku su gibi degil dışkısı hafif katı normal yani. Hem fazla kaka yaptı ,o kadar ıcmemıstı o an icse bile ne ara sindirecek.

Bende çok denk geliyorum.Geçen yıl çocuklar bir kutunun içine koymuşlar yavru kediyi bir aşağı bir yukarı koşturup duruyorlar kutu ellerinde.Muhtemelen annesinin yanından almışlar.Küçük ve savunmasız olduğu için.Kedicik nasıl bağırıyor ciyak cıyak ilk camdan gördüm sonra aşağıya indim çocukları bir saat dil döktüm razı edemedim sonunda oyuncak verdim ona razı oldular aldım kediyi.Bir süre kediyi yanımda çevrede dolaştırdım annesi oralardaysa yavrunun sesine gelir diye.Ama bulamadım annesini ve kendim bakmaya karar verdim.Tabi annem görünce çok sevdi o büyüttü.Şuan o kedi büyüdü ve anne oldu

Bazende kedilere taş atarken yada tekme atarken yakalıyorum.Nasıl çocuk yetiştiriyorlar.Bizde çocuk olduk ama karıncayı bile incitemezdik.Hatta sokakta annesiz yavru kedi köpek görürsek üzülür eve getirir beslerdik.

kediciklerde 2 gündür ishal var . Ayın 7sine kadar veterinere goturemem malesef bursumdan sadece 20 TL param kaldı anlasmalı veterıner var ama borç hic sevmem. Cok az geliyor ishal ve kan pıhtısı da oluyor. Ama iştahlarında hic azalma yok kusma da yok ates de yok gayet hoplayıp zıplıyor yerde iple top oynatıyorum kosuyorlar oyle. Sadece yemegı yıyınce karınları gurulduyor bu kedi mırıltısı degil,bizim nasıl midemiz bozulunca garip sesler cıkar aynen oyle. Ve normalde acken de hafıf şiş karınları ve sümüksü kakaları. haftaya kadar umarım bır sey olmaz ben parazitten supheleniyorum. Sütlerine pirinc unu koyuyorum bunu bollastırsam muhallebi gibi olsa dışkıları yine sertlesır mı sızce ya da patatesi süte iyice yedirsem açık kıvamli bir püre yapsam? Su kaybı yapacak kadar bol degil ishalleri. Eski kedimden biliyorum o da minicikti ama ne yediyse aynen su gibi cıkıyordu bagırsaklarından. İnsallah bir sey olmaz kıyamam onlara.

Kanlı ishal hiç iyi değil mutlaka götürmelisiniz
Sokak hayvanı olduğu için belediye veterinerine götürün
Bulunduğunuz ilçenin devlete ait veterinerliği mutlaka vardır
Sokak hayvanı olduğu için ücretsiz bakmak zorunda
Ağrıları vardır yavruların,mutlaka götürülmesi gerekir

veteriner işlerindeki veteriner iyi biri ama malesef imkanlar kısıtlı yanlıs tedavi yapılsın hic istemem. Kliniğe götürmek istiyorum. Ama cok kararsızım bunu dusunmedi degilim de. En iyisi işimi şansa bırakmayım ben pazartesi gotureyim yavrucakları belediyeye. Bursumu alınca kliniğe geçerim. Onlara cok alıstım ben simdi bir sey olursa dayanamam ki. Cok da ters zamanıma denk geldi. Bir kac ay önce ya da sonra olsa sımdı veterınerde olurduk. Hep boyle oluyor ne zaman sıkıntıda oluyorum o zaman bir kedicik köpekcik buluyorum . Amaaan bir daha asla alısveris yapıp paramı da carcur etmem. Hayatta neyin ne olacagı hic belli olmuyor işte. Bana moral verin lütfen ölmezler değil mi yarın hemen goturecegım sınavdan cıkar cıkmaz. Baska hic sorunları yok oyun oynuyorlar hatta kavga bile ediyorlar bazen. İnşallah sadece mideleri bozulmustur ya da gecici bir parazit sorunudur. Gençlik hastalıgı olmasın lütfennn .

İmkanlar kısıtlı ama dışarıda yüzlerce hayvan olduğu için mecburen güvenmek zorundayız
Onlarca sokak hayvanı ile ilgilenenler için özel klinik çok zor bütçeyi çok sarsar

Hayvanların sizin korumanız altında olduğunu söyleyin
Biz ne yapacağını nasıl bi tedavi uygulayacağını ayrıntısına kadar soruyoruz ortamını inceliyoruz zaten kötü bir ortam olunca biz müdahale ediyoruz
Kanlı ishal tedavi edilmezse ölümle sonuçlanıyor malesef

Ben buradaki veterinere guveniyorum elinden geleni yapıyor. Ama yetersizlik cok kotu bır sey. Bir yıl once ambulans arac gelecek demisti eminim hala yıkık dökük sürekli bozulan araclar vardır. Kopeklerım ıcın cagırıyordum gelmiyorlardı arac bozuk dıye. Ben dalga gecıyorlar herhalde dedım cunku haftalar gectı oyle. Megersem gercekten bozukmus arabalar yıkık dökük. Dılekceyle yapabılecegım bir sey var mı bir sürü dilekce toplayabılırım dedım ama gelecek ambulanslar dedi. Bakayım ona da yarın gıdınce. İşte yeni yeni beslenme odakları konuldu. Ama gecmıse gore yasadıgım yer daha iyi. İnsanlar daha bilincli. Yazın her kapıda olmasa da en azından her sokakta bir artık kabı bir de su kabı var. Ah bir de canavar cocuklar olmasa. Yavru kopegın boynuna ip dolamıslar gecen gun cıkardım buyuyunce kesicek etlerini. Keske tam bir bilinclenme saglansa. Benim hic sevmedıgım hayvan var ama asla zarar vermem maymunlardan cok korkarım ve hic hoslanmam goruntulerınden, ben uzak dururum bır yerde gorsem bile. Ama bır sey de yapamam bu yuzden ona.

Demin içim rahatladı yuvaya baktım kan yoktu dısarıda da yaptılar kan gorunmedı ama ishal hala var damla damla. Yarına kadar boyle devam ederse iyi olur. Yalnız biri doymak bilmiyor. Karnı balon gibi ama hala saldırıyor yemege ben de vermiyorum tabi ki. Daha da koyu yaptım bu sefer mamasını muhallebi gibi oldu. Yarın veteriner vitamin ve benzeri desteklerin isimlerini verirse alıp onlardan da koyacagım. Birine yuva buldum bile buyuyunce transfer olacak Ankaraya =). Diger ikisine de bulmaya calısacagım. Bulamazsam umarım alerji yapmaz. Obur olana ben bakmak ıstıyorum çok.

artık çıldırmak üzereyim . ufak olan yavrunun poposu çok kötü halde ama işin tuhaf yanı hareketlerinde bozulma yok . Konuyu hayvansever arkadaşlara anlatacagım. Bir çaresini bulacağız belki sponsor buluruz. Benim de dayanıcak gücüm kalmadı . Bugun goturdum belediye veterinerine bir şeyleri olmadgını söyledi . yemeklerini koyu yapmamı söyledi . aynen öyle yaptım sırıngadan zorla akacak kadardı. Ama olmuyor olmuyor. Bir çare bulmak zorundayım. Diğer iki yavru da öyle olmadan bir şeyler yapmalıyım.

2 yavruyu malesef kaybettim. Diğer yavru cok iyi 1 haftadır problemimiz olmadı. Ekmekle lapa yaptıgım mamaları kendı yıyor. Tuvalet alıskanlıgı da kazandı. Sanırım artık benım kedım oldu. Adını Munis koymayı dusunuyorum. Annemler buyudugunde okula bırakırsın demıstı hepsı ıcın ama tek bu yavru kalınca kıyamadılar. Kucagımızdan inmiyor zaten. Beraber uyuyoruz. Sımdılık alerjik bir sey yasamadım, normalde baslaması lazımdı buyuyor cunku. Yenı tuylerı cıkmaya basladı yumusacık. Gözlerindeki mavilik gitti ama hala dönmedi tam. Yeşil olacak ama gozleri boyle gıderse =). Aşılarını olunca bır resmını koyarım. Nazar degmesın sımdı koca göbeğine hıhhh =)). Sımdılık hoscakalınnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…