Tuvalet Eğitimi 5 yaşındaki oğlumgeceleri altına kaçırıyor lütfen acil yardım ....

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

serap__

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2012
19
0
16
Erzurum
oğlum 5 yaşında tuvalet alışkanlığını 3 yaşından beri aldı gündüzleri bi problem yok ama geceleri hala altına kaçırıyor ve gece 3 4 defa tuvalete götürmemize rağmen önceleri üzerinegitmiyim diyordum ama artık çok yoruldum nolur biri bunu çaresini söylesin tuvalete götürdüğümüzde yapıyor ama aradan bi yarım saat bi saat geçtikten sonra bi kalkıyoruz yine yapmış değiştiriyoruz tuvaelete götürüyoruz bi daha kafayı yemek üzereyim

Aynen benim oglumu tarif etmissin mart 2007 dogumlu....wc ye goturuyorum yatmadan once aradan bir sure geciyor yine yapmis...cogu zaman bezliyordum hatta gecen sene turkiyeye gittigimde eltim cok sasirmisti kiziyla ayni yastaydi....Bezini unutursam yatak mahfolurdu inanirmisin bazen bezini bile tasirirdi.... Kendi haline biraktim ne yaparsa karismadim... Ramazandan beri cok sukur hic yapmiyor
Bu yapi meselesi hersey onlarda bitiyor ilk wc ye basladiginda 3 yasinda basladi hicte zorlanmadim ama geceyi wcye bile goturduysem sonuc alamadim gece siksik yaptigi halde artik gece gic wcye gitmiyor gelse bile gece beni uyandirmadan kendi gidiyor... Zamana birak ne yapar edersek onlar bildiklerini okuyor umarim biran once sende kurtulursun.....

canım senin adına sevindim inşallah benimkide en yakın zamanada bırakır şimdi bide kardeş geliyor bide ona tepi olarak iyce devm eder diye çok korkuyorumm

inan seni çok iyi anlıyorum,benim 3 yaşındaki kızımda birden bire gece gündüz kaçırmaya başladı,doktora gittik tahlil yaptık halada devam ediyor,dedigin gibi hem tuvalete yapıyor hemde kuloduna ve yatagına,sabretmesi çok zor bi durum yaşayan bilir,hiç tahlil yapptırmadıysan tahlil yaptırmanı öneririm fiziksel bir sorun varmı diye,şayet fiziksel degilse geçici bir psiikolojik durum olabilir,yada çok sıvı tüketiyor olabilir,tavsiyem bu durumun geçici oldugunu düşünüp sabırlı olmandır :)

merhaba ben elif benimde 7 yaşında bir kızım var 1.inci sınıfa gidiyo gündüz problemimiz yok ama geceleri malesef sık sık altına kaçırıyobez bağlıyorum ama bezden bile taşıyo bazen ve gecede iki üç kez bez değiştirmek zorunda kalıyorum..doktora götürmeyi düşündüm fakat kızım bu durumda utanıyo napıcam bilmiyorum bi önerisi olan varsa sevinirim arkadaşlar

mutlu_anne; lütfen kızınızı incitmeden, utanmasını kamufle edebilecek bir bahaneyle bir dr a götürün..7 yaş, ileri bir yaş... daha ne zamana kadar bekletebilirsiniz ki bu durumu??????

serap_; kendin dile getirmişsin zaten; kardeş kıskançlığı.... 5 yaş;bu konunun en hassas yaşı... ne yapmalısın?????yapabiliyorsan bir uzmana danış ve o yol göstersin bu konuda size... 5 yaşındaki o çocuğunda içindeki korkuları, kıskançlığı örtülmüş olur böylece.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…