- 30 Mart 2021
- 4.579
- 23.145
- 258
- Konu Sahibi Bir fikrim varr
-
Bence olabilir bir öneriydi. Size uyar uymaz fakat saçma demek yine de kusurlu oldu. Ben baktım.Elektrik süpürgesi ve 5 yaşındaki çocuk
Keskin Patates soyacağı ve 5 yaşındaki çocuk
Bunlar bu yaşın aktiviteleri degil. Yemek bıçağı verirsiniz muz dilimler. Keskin bicakli bir soyacakla sert bir sebze soymamali o yaştaki çocuk.
Hele süpürge konusuna hiç girmiyorum.
Annesini temizlik yaparken taklit eden çocuklar var tabii ki. Toz beziyle vs temizliğe yardim ediyorlar. Ama elektikli süpürge aşırı saçma bir oneriydi kusura bakmasin kimse.
yok artık jsnckdkkd musluk falan da tamir etsin mi
Elektrik süpürgesi ve 5 yaşındaki çocuk
Keskin Patates soyacağı ve 5 yaşındaki çocuk
Bunlar bu yaşın aktiviteleri degil. Yemek bıçağı verirsiniz muz dilimler. Keskin bicakli bir soyacakla sert bir sebze soymamali o yaştaki çocuk.
Hele süpürge konusuna hiç girmiyorum.
Annesini temizlik yaparken taklit eden çocuklar var tabii ki. Toz beziyle vs temizliğe yardim ediyorlar. Ama elektikli süpürge aşırı saçma bir oneriydi kusura bakmasin kimse.
Eline keskin bir alet verelim havuç soysun yani. Havuca kadar cok dogru ama supurge vermek kesici alet vermek 5 yaşındaki çocuğun yapacağı seyler değil. Yumusak meyveleri kesici olmayan bir bıçakla dograsin. Mutfakta isbirligi olsun, bir sey yaratmanin heyecanini yaşasın elbette ki. Ben uygun bulmuyorum kesici aleti cocuga vermeyi.bakıyorum şu an kusura.
3 çocuğum var, yaşları 6,4 ve 2.5
6 ve 4 yaşında olan yazdığım her şeyi yapıyor.
2.5 yaşındaki ise kendi kendine giyinir soyunur, kendi yemeğini kendi yer, ayakkabısını montunu giyer, oyuncaklarını toplar vs..
Çocuklara nasıl davranırsanız öyle alışırlar.
ayrıca azıcık yayın falan takip ederseniz, yaklaşımın doğruluğunu yanlışlığını sizinle seve seve tartışırım.
bu söylediklerimin çok daha fazlasını yapmalarını öneriyorlar.
Sonra 1. Sınıfa geldiğinde cocuk kalem tutacak diye canı çıkmıyor mesela..
bugun ayıla bayıla takip edilen montessoriye bir bakın bakalım, çıkış noktası neymiş?
Eline keskin bir alet verelim havuç soysun yani. Havuca kadar cok dogru ama supurge vermek kesici alet vermek 5 yaşındaki çocuğun yapacağı seyler değil. Yumusak meyveleri kesici olmayan bir bıçakla dograsin. Mutfakta isbirligi olsun, bir sey yaratmanin heyecanini yaşasın elbette ki. Ben uygun bulmuyorum kesici aleti cocuga vermeyi.
Havuç soyacağı ile adam mı bıçaklanıyor? Yada parmak mı kopuyor?Eline keskin bir alet verelim havuç soysun yani. Havuca kadar cok dogru ama supurge vermek kesici alet vermek 5 yaşındaki çocuğun yapacağı seyler değil. Yumusak meyveleri kesici olmayan bir bıçakla dograsin. Mutfakta isbirligi olsun, bir sey yaratmanin heyecanini yaşasın elbette ki. Ben uygun bulmuyorum kesici aleti cocuga vermeyi.
Anasınıfina gidiyor ama zaten kaç aydır kapalıydı bı de saatleri ve günü az yetsrsiz geliyonormalde o yasta anaokuluna vs gitmesi gerekiyordu ama Pandemi malum :/
Bir pedagog yardımı alın bence nasıl davranmanız gerektiğini en iyi o bilir.
Evet kızım da çoğu akşam ev süpürür. Ama havuç sert bı meyve ona dogramasina izin veremem mantar dogratiyorumKesici alete karşı olmanızı anlarım ben de izin vermiyorum oğluma ama süpürgeyi neden doğru bulmuyorsunuz anlamadım. Çocuklar süpürgeyi sever, bebekken bile oynamak kullanmak isterler. Beş yaşında oğlum gayet kullanıyor süpürge. Nasıl bir zararı olabilir ki süpürgenin?
Sizin oğlunuz şu an nasıl eski konularınizdan biliyorum zor bı çocuk olduğunu kızımla çok benzer tarafları vardı ama artık büyüdüler buyuyolar korktuklarimiz başımıza gelmediKesici alete karşı olmanızı anlarım ben de izin vermiyorum oğluma ama süpürgeyi neden doğru bulmuyorsunuz anlamadım. Çocuklar süpürgeyi sever, bebekken bile oynamak kullanmak isterler. Beş yaşında oğlum gayet kullanıyor süpürge. Nasıl bir zararı olabilir ki süpürgenin?
Kocamam süpürgeyi nasil tuttuğunu halida nasil ilerlettigini hayal edemedim açıkçası. Bi benim mi süpürgem halida zor gidiyor? Ben bile zor yapiyorum 5 yasindaki cocuk neden yorulsun boyle bir seyle? Merak eder denemek ister o başka ama al eline odani süpür demek bana tuhaf geliyor. Siz meraktan bahsediyorsunuz yorum sahibi sorumluluk vermekten. Oda Süpürme sorumlulugu vereceksek bunu gırgıra cevirebiliriz belki. Dik süpürge gibi gırgırlarla odasini gırgırlayabilir.Kesici alete karşı olmanızı anlarım ben de izin vermiyorum oğluma ama süpürgeyi neden doğru bulmuyorsunuz anlamadım. Çocuklar süpürgeyi sever, bebekken bile oynamak kullanmak isterler. Beş yaşında oğlum gayet kullanıyor süpürge. Nasıl bir zararı olabilir ki süpürgenin?
Pskologa goturun duygusal bi nedeni olabilir. Bende oyleyim deyip kendinize bu kotulugu niye yapıyorsunuz. Yemek yapip vs illaki herkes 4 4luk ev kadını olmqk zorunda degil ki zatenMerhaba bayanlar 5 yaşına girecek kızım var. Biraz bebeksi davraniyo yaşıtlarinin arasında fark ediliyo. Genel olarak gelişim geriliği yok ama davranis olarak var. Biz de biraz genetikte de var bende hep daha küçük gibi davranirsin hala öle arkadaşlarım var bisrsuru çocukları var yemekler temizlikler o biçim ben daha yeni gelin gibiyim hepimiz 34 yaşındayız hemen hemen. Kızım için üzülüyorum bı çaresi var mı yoksa normal mi gormeliyim biraz küçük davranmasinin pek sıkıntısi yok ama yeni ortamlardan dislanabiliyo bu davranışları yüzünden
1+1 evimiz odası yok maalesef
O konuda eminiz bisey ne gördü ne de duydu ama haklısınız çok ayırma konusunda kızım zorluk yasamayiz. Gerçekten bu beraber yatma küçük davranmaya sebep oluyo mu ki ya bı demicemKaç yasina kadar devam edecek? Cocugun akli ermiyor olabilir ama 5 yaşinda, biseyler duyup gorebilir anlam veremese de çok kotu yahu.
Havuç soyacağı ile adam mı bıçaklanıyor? Yada parmak mı kopuyor?
süpürgenin zararı ne? Ağır olmayan diye belirtmişim zaten. Çocuğa gündelikçi yardımcı gibi ev mi süpürtüyorum sanıyorsunuz?
boyuna göre ayarlayıp veriyorum, odasını süpürüyor kendince.
Yada bir şey döktüğünde veriyorum el süpürgesini süpürüyor.
Bu arada oğlanlar kasnakla iğne iplikle de ilgileniyor.
Ortanca pek yanaşmadı ama büyük yazlığa gittiğimizde filografi yapan anneannesini görüp kendine basit bir desen yaptı çivi çakarak. Sonra da bakır telle sardı.
musluk da tamir etsin yazan olmuş, benimkiler tornavida ile vida söküp takabilir mesela.
Hatta bebeklik beşiklerini kaldıracağımız zaman alyanla onlara söktürdük, sert kısımlarını gevşetip.
Önemli olan çocuğu doğru tanımak, nerede destekleyip nerede geri çekileceğini bilmek.
Ne zamana kadar sizinle aynı odada uyuyacak peki bu çocuk?1+1 evimiz odası yok maalesef
O konuda eminiz bisey ne gördü ne de duydu ama haklısınız çok ayırma konusunda kızım zorluk yasamayiz. Gerçekten bu beraber yatma küçük davranmaya sebep oluyo mu ki ya bı demicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?