5 yaşındaki kızımın davranışları

Normalde kreş çözüm oluyor, ama pandemi döneminde öncelikler farklı, zorunluluk olmadıkça kreşe göndermek çok doğru olmuyor 🤷🏻‍♀️
evde sorumluluklar verin, ihtiyaçlarını kendisi karşılasın.
Giyinmiyorsa mesela tek başına, verin pijamalarını giyinip soyuna, giyinip soyuna öğrensin.
masadan tabağını kaldırsın, kendi yemek yemiyorsa makarna gibi basit yemeklerle yemeye başlasın. Soyacakla havuç soysun, elektrik süpürgesi eğer çok agır değilse verin odasını süpürsün vs vs..
Evet evet bunları yaptırıyorum cani isterse bu tür şeylerde sıkıntı yok. Mesela konusurken oluyo daha çok bugün parkta biraz büyük cocuklarin arasına girdi onların oyununu anlamak yerine akşam babasinin onun için yatak yaptığını falan anlatti çocuklarda git dediler böyle sorunlar çıkıyor daha çok nerde nasıl kokuscagini bilemiyo pek. Büyük insanlar gibi olsun demiyorum da yaşıtları gibi olsa diyorum. Dikkat dağınıklığı var dinlemede güçlük çekiyor bu da arkadsalrinin arasında iyi karşılanmiyor. Sosyal ortam eksikliğinden kaynaklanıyor bu durum

Yanlız büyüyen, evin küçüğü olan, biraz da bebeksi olmayı seven, özellikle kız çocuklarında olabiliyor, endişelenmeyin. Pandemiden sonra sosyalleştiğinde zaman zaman sizin de uyarınızla geçecektir. Ben yedi yaşında konuşmaları hareketleri bebekçe olan komşu kızının böyle olmayı sevdiğini, üç yaşında gibi davrandığında kendisini daha tatlı, sevimli bulduğunu, yapamıyoyum kiiiii, ben öyle söyleyemiyoyum kiiiii gibi tavır konuşma ve davranışlarının kusur değil tercihi olduğunu söylediğimde henüz öğrenci olduğum için bana güvenemeyip uzmana götürmüş ve birebir aynı cevapları aldıklarını söylemişlerdi Hoppa Fazlaca üstüne düşmeden, önemsediğinizi hissettirmeden zaman zaman düzeltin, yüreklendirin, minik sorumluluklar verin. Yapamam dediklerinde destekleyin ve yaptığı için sevgiyle onurlandırın. Büyüdü, abla oldu benim kızım, tabii ki çok güzel yaptı bu işi vs gibi
Ay size ne kadar teşekkür etsem az tek çocuk evet. Bu duruma küçük presn sendromu deniliyomus netten anladığım kadarıyla. Hala bebek gibi severim

Ay size ne kadar teşekkür etsem az tek çocuk evet. Bu duruma küçük presn sendromu deniliyomus netten anladığım kadarıyla. Hala bebek gibi severim
Rica ederim. Siz hala bebek gibi seviyorsunuz, o da bebek gibi olmayı seviyor bu durumda. Önerilerimi dikkate alır ve "benim küçük bebeğim " modundan çıkarsanız O nun da çıkması kolaylaşır. Destekleyin, yüreklendirin, kolayca atlatacağınızdan eminim :KK66:

Nasıl anlatsam nasıl anlatılır bilemiyorum mesela annem bize hep derdi hayata dair bilginiz az size bolca okul okutacan diye. Yaşıtlarimiz her işi kolayca yaparken biz hep kardeşlerimle daha çocuksuuduk
Evet ben de öyle anladım ama bunun genlerle, kalıtımla ilgisini çözemedim. Tamamen yetiştirmeyle alakalı. Sosyalleştikçe düzelir inşallah.

Evet ben de öyle anladım ama bunun genlerle, kalıtımla ilgisini çözemedim. Tamamen yetiştirmeyle alakalı. Sosyalleştikçe düzelir inşallah.
Yani bilemiyorum kardeşlerim de bende ve kızım da olunca genetik falan diye düşündüm. Belki bende aynı annem gibi büyütüyor sam kızımı ondan sebep olabilir. Küçük prens sendromu diyolar her işi annesinin yapması iş buyurmamasi bu tür şeylere sebep oluyormuş. Annem mesela köyde büyüdük ama hiç köy kızıyla alakamız yoktur. Ne bilim köy kızları hamur falan yoğurur yufka açar falan şehir kızlarına nazaran daha erken öğrenir ve yaparlar. Bu örnek biraz saçma oldu ama anlatabilmek için😄

Yani bilemiyorum kardeşlerim de bende ve kızım da olunca genetik falan diye düşündüm. Belki bende aynı annem gibi büyütüyor sam kızımı ondan sebep olabilir. Küçük prens sendromu diyolar her işi annesinin yapması iş buyurmamasi bu tür şeylere sebep oluyormuş. Annem mesela köyde büyüdük ama hiç köy kızıyla alakamız yoktur. Ne bilim köy kızları hamur falan yoğurur yufka açar falan şehir kızlarına nazaran daha erken öğrenir ve yaparlar. Bu örnek biraz saçma oldu ama anlatabilmek için😄
size tek tavsiyem çocuğunuzu kesinlikle öyle büyütmeyin. bir teyzemin kızı var 22 yaşında kendi başına bir yumurta kıramaz. yemek yensin tabağını kaldırıp koymaz tezgaha. yardım iste oflar poflar. annesi elini sıcak sudan soğuk suya sokmamış sonuç bu. üniversitede şimdi en yakın arkadaşları annelik yapıyor.

size tek tavsiyem çocuğunuzu kesinlikle öyle büyütmeyin. bir teyzemin kızı var 22 yaşında kendi başına bir yumurta kıramaz. yemek yensin tabağını kaldırıp koymaz tezgaha. yardım iste oflar poflar. annesi elini sıcak sudan soğuk suya sokmamış sonuç bu. üniversitede şimdi en yakın arkadaşları annelik yapıyor.
Teşekkür ederim aslında o tür kendi işini yapma işlerin de çok kötü değil ama iletişim olarak biraz daha küçük davranıyor nasıl davranacağını bilmiyor çocuklar çok cin gibiler kiyaslamalari laf sokmaları biliyorlar genelde çok kardeş oluyolar ama bizim ki tek bu tür olayları öğrenmesi pek mümkün olmuyo cunku evde hersye onun

K
Merhaba bayanlar 5 yaşına girecek kızım var. Biraz bebeksi davraniyo yaşıtlarinin arasında fark ediliyo. Genel olarak gelişim geriliği yok ama davranis olarak var. Biz de biraz genetikte de var bende hep daha küçük gibi davranirsin hala öle arkadaşlarım var bisrsuru çocukları var yemekler temizlikler o biçim ben daha yeni gelin gibiyim hepimiz 34 yaşındayız hemen hemen. Kızım için üzülüyorum bı çaresi var mı yoksa normal mi gormeliyim biraz küçük davranmasinin pek sıkıntısi yok ama yeni ortamlardan dislanabiliyo bu davranışları yüzünden
Krese gidiyormu bilmiyorum kres ortami cocuklarda cok iyi gelisim sagliyor

Neden böyle yazdınız ki diyecektim ama son cümleler çok tuhaf evet djdksks havuca kadar ok ama havuç dahil sonrası olmaz.
Neden olmasın ki zaten olağanüstü temizlik beklenmiyor maksat becerileri gelişsin illaki aktivite değil bu tip ufak tefek ev işleri de çocukta hem sorumluluğu geliştirir hem ince ve kaba motor gelişimini destekler hem odasını temizlemeyi öğrenir. Mesela bulaşık makinesi de boşaltabilir tehlikeli şeyleri aldıktan sonra.

Geçen sene gitti 6 ay kadar ama yetersiz geldi orda konuşmayı falan ilerletti ama şu an için zor kreş
Doğru konuşması için siz mutlaka kızınızla hep konuşun ama kelimeleri doğru telafuz etmelisiniz ki sizden doğrusunu öğrensin. Kitap okuyabilirsiniz yaşına uygun. Şu zamanda sosyalleşmek zor iş size düşüyor. Kendini ifade edecek sorular sorabilirsiniz konuşması için.

Doğru konuşması için siz mutlaka kızınızla hep konuşun ama kelimeleri doğru telafuz etmelisiniz ki sizden doğrusunu öğrensin. Kitap okuyabilirsiniz yaşına uygun. Şu zamanda sosyalleşmek zor iş size düşüyor. Kendini ifade edecek sorular sorabilirsiniz konuşması için.
Ben hep çok yetsrsiz kaldım malesef ben de de dikkat dağınıklığı var hiç biseyon başında uzun oturamiyorum kızımla hiç uzun oynadığımı bilmm😔

Ben hep çok yetsrsiz kaldım malesef ben de de dikkat dağınıklığı var hiç biseyon başında uzun oturamiyorum kızımla hiç uzun oynadığımı bilmm😔
Adim atabilirsiniz bundan sonra. Şimdi farkındasınız artık birşeyler yolunda gitmiyor. Kızınızın gelişimi ileride akranlarıyla sorun yaşamaması için siz de öğrenin.

Neden olmasın ki zaten olağanüstü temizlik beklenmiyor maksat becerileri gelişsin illaki aktivite değil bu tip ufak tefek ev işleri de çocukta hem sorumluluğu geliştirir hem ince ve kaba motor gelişimini destekler hem odasını temizlemeyi öğrenir. Mesela bulaşık makinesi de boşaltabilir tehlikeli şeyleri aldıktan sonra.
Elektrik süpürgesi ve 5 yaşındaki çocuk
Keskin Patates soyacağı ve 5 yaşındaki çocuk

Bunlar bu yaşın aktiviteleri degil. Yemek bıçağı verirsiniz muz dilimler. Keskin bicakli bir soyacakla sert bir sebze soymamali o yaştaki çocuk.

Hele süpürge konusuna hiç girmiyorum.
Annesini temizlik yaparken taklit eden çocuklar var tabii ki. Toz beziyle vs temizliğe yardim ediyorlar. Ama elektikli süpürge aşırı saçma bir oneriydi kusura bakmasin kimse.

Back