5 yaşındaki kızımın davranışları

Bir fikrim varr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
101
36
28
43
Merhaba bayanlar 5 yaşına girecek kızım var. Biraz bebeksi davraniyo yaşıtlarinin arasında fark ediliyo. Genel olarak gelişim geriliği yok ama davranis olarak var. Biz de biraz genetikte de var bende hep daha küçük gibi davranirsin hala öle arkadaşlarım var bisrsuru çocukları var yemekler temizlikler o biçim ben daha yeni gelin gibiyim hepimiz 34 yaşındayız hemen hemen. Kızım için üzülüyorum bı çaresi var mı yoksa normal mi gormeliyim biraz küçük davranmasinin pek sıkıntısi yok ama yeni ortamlardan dislanabiliyo bu davranışları yüzünden

Kreşe gitti 6 ay kadar sonrası malum pandemi başladı . Evet tek çocuk bundan sebepte biraz öyle ama kanitsal olarakta var bence
Benim oglum da tek cocuk. Krese gonderiyorum ama hala. Yoksa cok yalniz kalir ve gelisimi geriden gelir. Tavsiyem guvendiginiz bir kresle devam edin.

Hep evde ise büyüdüğünü hissedemez

Okula giderse arkadaşlarına uyum sağlar

Çözüm sosyalleşmek sorumluluk vermek bebek gibi sizin ona davranmamanız

Sen küçüksün yapamazsın vs diye vurgulamadan konuşmak
Evet tek çocuk hep fazla ilgiyle büyüdü. Kalabalık ortam da büyüyen çocuklar başını becermeyi ogrenebiliyolar. Şu an anasınıfina gidiyo ama çok az zaten ne zamandır da kapalıydı tam şöyle bı gidemedi

Herkes farklı bir karakter çocuk da olsa
Şuan pandemiden dolayı birşey diyemiyorum pandemi sonrası bol bol sosyalleştirin, çeşitli kurs ve aktivitelere götürün

Normalde kreş çözüm oluyor, ama pandemi döneminde öncelikler farklı, zorunluluk olmadıkça kreşe göndermek çok doğru olmuyor 🤷🏻‍♀️
evde sorumluluklar verin, ihtiyaçlarını kendisi karşılasın.
Giyinmiyorsa mesela tek başına, verin pijamalarını giyinip soyuna, giyinip soyuna öğrensin.
masadan tabağını kaldırsın, kendi yemek yemiyorsa makarna gibi basit yemeklerle yemeye başlasın. Soyacakla havuç soysun, elektrik süpürgesi eğer çok agır değilse verin odasını süpürsün vs vs..

Biz de biraz genetikte de var bende hep daha küçük gibi davranirsin hala öle arkadaşlarım var bisrsuru çocukları var yemekler temizlikler o biçim ben daha yeni gelin gibiyim hepimiz 34 yaşındayız hemen hemen.
şu kısmı anlamadım nasıl genetik oluyor? ailenizde nasıl davranışlar sergileniyor

Normalde kreş çözüm oluyor, ama pandemi döneminde öncelikler farklı, zorunluluk olmadıkça kreşe göndermek çok doğru olmuyor 🤷🏻‍♀️
evde sorumluluklar verin, ihtiyaçlarını kendisi karşılasın.
Giyinmiyorsa mesela tek başına, verin pijamalarını giyinip soyuna, giyinip soyuna öğrensin.
masadan tabağını kaldırsın, kendi yemek yemiyorsa makarna gibi basit yemeklerle yemeye başlasın. Soyacakla havuç soysun, elektrik süpürgesi eğer çok agır değilse verin odasını süpürsün vs vs..
yok artık jsnckdkkd musluk falan da tamir etsin mi

Merhaba bayanlar 5 yaşına girecek kızım var. Biraz bebeksi davraniyo yaşıtlarinin arasında fark ediliyo. Genel olarak gelişim geriliği yok ama davranis olarak var. Biz de biraz genetikte de var bende hep daha küçük gibi davranirsin hala öle arkadaşlarım var bisrsuru çocukları var yemekler temizlikler o biçim ben daha yeni gelin gibiyim hepimiz 34 yaşındayız hemen hemen. Kızım için üzülüyorum bı çaresi var mı yoksa normal mi gormeliyim biraz küçük davranmasinin pek sıkıntısi yok ama yeni ortamlardan dislanabiliyo bu davranışları yüzünden
Yanlız büyüyen, evin küçüğü olan, biraz da bebeksi olmayı seven, özellikle kız çocuklarında olabiliyor, endişelenmeyin. Pandemiden sonra sosyalleştiğinde zaman zaman sizin de uyarınızla geçecektir. Ben yedi yaşında konuşmaları hareketleri bebekçe olan komşu kızının böyle olmayı sevdiğini, üç yaşında gibi davrandığında kendisini daha tatlı, sevimli bulduğunu, yapamıyoyum kiiiii, ben öyle söyleyemiyoyum kiiiii gibi tavır konuşma ve davranışlarının kusur değil tercihi olduğunu söylediğimde henüz öğrenci olduğum için bana güvenemeyip uzmana götürmüş ve birebir aynı cevapları aldıklarını söylemişlerdi Hoppa Fazlaca üstüne düşmeden, önemsediğinizi hissettirmeden zaman zaman düzeltin, yüreklendirin, minik sorumluluklar verin. Yapamam dediklerinde destekleyin ve yaptığı için sevgiyle onurlandırın. Büyüdü, abla oldu benim kızım, tabii ki çok güzel yaptı bu işi vs gibi

Biz de biraz genetikte de var bende hep daha küçük gibi davranirsin hala öle arkadaşlarım var bisrsuru çocukları var yemekler temizlikler o biçim ben daha yeni gelin gibiyim hepimiz 34 yaşındayız hemen hemen.
Şu kısmı biraz açar mısınız? Çok saçma geldi okuyunca, ben anlamadım herhalde.

Şu kısmı biraz açar mısınız? Çok saçma geldi okuyunca, ben anlamadım herhalde.
Yani onlar çok anaçlar, kırk yıllık evli koca kadınlar gibiler. Ben o kadar becerikli ve çekip çevirebilen bir yapıda değilim, halen beceremediğim işler olabiliyor evde demek istemiş

Back