• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaş çocuğumun sinir krizleri

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.387
15.846
298
Merhabalar,5 yaşında bir oğlum var.Disarida kendine vuran çocuklar oluyor kendini savunmuyor bile sadece ağlıyor,vuran bir çocuk değil ama evde istediği olmayınca sinir krizi geçiriyor,bana bağırıyor, emrediyor,vuruyor,kapı çarpıyor fln.Konusarak anlaşmayi öğretmek istiyorum kendisine,bunu ilke edinsin istiyorum, yetişkin olunca beni ve çevresini taklit edecek biliyorum,ona iyi örnek olmaya çalışıyorum fakat konuşmadan da anlamıyor.Oyuncaklarini saklıyorum,bir süre konuşmuyorum.Aslinda küsmek istemiyorum fakat o an gerçekten ondan soğuyorum ve konuşmak görmek istemiyorum.Bu halleri beni çok üzüyor ve düşündürüyor.Ona çok sevgi gösteriyorum, ihtiyaçlarını her anlamda karsilamaya çalışıyorum fakat aşırıya mi kaçıyorum acaba diye düşünüyorum.Babasiyla ayrıyız,sırf bir otorite olsun diye evlenmeyi bile düşünüyorum uygun biri karşıma çıktığında.O kadar çığırından çıkıyor ki bunu bile düşündüğüm oluyor o an.
Dönemsel bir durum mudur bu ?
Öğretmenim çocuklarla işim fakat annelik ile öğretmenlik çok farklıymış 😔
Teşekkürler

Son düzenleme:
Merhabalar,5 yaşında bir oğlum var.Disarida kendine vuran çocuklar oluyor kendini savunmuyor bile sadece ağlıyor,vuran bir çocuk değil ama evde istediği olmayınca sinir krizi geçiriyor,bana bağırıyor, emrediyor,vuruyor,kapı çarpıyor fln.Konusarak anlaşmayi öğretmek istiyorum kendisine,bunu ilke edindim istiyorum,ona öyle örnek olmaya çalışıyorum fakat konuşmadan da anlamıyor.Oyuncaklarini saklıyorum,bir süre konuşmuyorum.Aslinda küsmek istemiyorum fakat o an gerçekten ondan soğuyorum ve konuşmak görmek istemiyorum.Bu halleri beni çok üzüyor ve düşündürüyor.Ona çok sevgi gösteriyorum, ihtiyaçlarını her anlamda karsilamaya çalışıyorum fakat aşırıya mi kaçıyorum acaba diye düşünüyorum.Babasiyla ayrıyız,sırf bir otorite olsun diye evlenmeyi bile düşünüyorum uygun biri karşıma çıktığında.
Dönemsel bir durum mudur bu ?
Öğretmenim çocuklarla işim fakat annelik ile öğretmenlik çok farklıymış 😔
Teşekkürler

Hani çocuk bir konuda ağlar sızlanır, koltuğa oturup, onun ağlamasının bitmesini beklersin bu doğrudur. Ama bu onu görmezden gelip, onu görmek istemiyorum tavırların çok yanlış.

Koca bulmak yerine bir pedagog desteği alsan çocuğa iyilik yapmış olursun.

Anne babası ayrı, yaşıtlarından zorbalık gören ve annesinden de bu şekilde saçma davranış gören çocuğun böyle bu şekilde kendisini ifade etmesi normal. Bir pedagog desteği al.

Haklısınız iş geregi cocuklarla ilgilenmek ve ebeveyn olmak cok farkli.
Onu daha mutlu edeyim derken siz mutsuz olursunuz sirf bu yuzden evlenmeyi düşünmeyin.
Bu günler de geçecek kendinize güzel telkin verin . Her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmayın.
Bizim de hatalarimiz oluyor
Aranızda kriz anlarında bir yöntem bulmaya çalışın
En olmadi bir uzmana görünün. Bunda kötü bir şey yok
Zor zamanlardan geciyorsunuz

Hani çocuk bir konuda ağlar sızlanır, koltuğa oturup, onun ağlamasının bitmesini beklersin bu doğrudur. Ama bu onu görmezden gelip, onu görmek istemiyorum tavırların çok yanlış.

Koca bulmak yerine bir pedagog desteği alsan çocuğa iyilik yapmış olursun.

Anne babası ayrı, yaşıtlarından zorbalık gören ve annesinden de bu şekilde saçma davranış gören çocuğun böyle bu şekilde kendisini ifade etmesi normal. Bir pedagog desteği al.
Anne olduğunuz zaman bu konuyu tekrar konuşalım, teşekkürler

Haklısınız iş geregi cocuklarla ilgilenmek ve ebeveyn olmak cok farkli.
Onu daha mutlu edeyim derken siz mutsuz olursunuz sirf bu yuzden evlenmeyi düşünmeyin.
Bu günler de geçecek kendinize güzel telkin verin . Her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmayın.
Bizim de hatalarimiz oluyor
Aranızda kriz anlarında bir yöntem bulmaya çalışın
En olmadi bir uzmana görünün. Bunda kötü bir şey yok
Zor zamanlardan geciyorsunuz
Teşekkürler.Evet elbetteki böyle bir anda büyük kararlar zaten verilmez de o kadar ki bunaliyorum anlamında söyledim,yoksa konu evlilik olacak olsa zaten ağzım yanmış çok iyi düşünürüm.

Bunun anne olmakla alakası yok. Psikolojisi zaten iyi olmayan bir çocuğa annesinin, küsmesi, onu görmezden gelmesi doğru değil. Buna çözüm olarak koca bulmayı düşünmesi de doğru değil.

Bunun anne olmakla alakası yok. Psikolojisi zaten iyi olmayan bir çocuğa annesinin, küsmesi, onu görmezden gelmesi doğru değil. Buna çözüm olarak koca bulmayı düşünmesi de doğru değil.
Koca bulmak ne ya ? Üslubunuza dikkat edin.Sizin şu an anlayacağınız bir konu değil bu açıklama yapmayacağım iyi forumlar.

Bu ne saçma bir cevap yahu. Çocuğa otorite sağlaması için "başka baba" bulmak ne kadar da mantıklı gelmiş size ANNE olunca... Eski eşimle daha sık görüştürmek isterim bile dememişsiniz (elbette sebepleriniz olabilir onu bilemem) başka adam düşünmüşsünüz ki ANNE olarak 5 yaşında bir erkek çocuğu için çok daha travmatik olabilecekken... Anneliğin de böyle şeyler düşürdüğünü ilk defa görüyorum... Otoriteyi anne de sağlayabilir bu arada...
psikolojik destek aldırın bence de çocuğunuza...

Ben anneyim, dört yaşında bir oğlum var. Benzer şeyleri biz de yaşıyoruz ama ondan “soğumuyorum”. Garip geldi bu bana. Sırf otorite olsun diye elin adamını başına baba diye getirme fikrine hiç girmiyorum bile…

Bu ne saçma bir cevap yahu. Çocuğa otorite sağlaması için "başka baba" bulmak ne kadar da mantıklı gelmiş size ANNE olunca... Eski eşimle daha sık görüştürmek isterim bile dememişsiniz (elbette sebepleriniz olabilir onu bilemem) başka adam düşünmüşsünüz ki ANNE olarak 5 yaşında bir erkek çocuğu için çok daha travmatik olabilecekken... Anneliğin de böyle şeyler düşürdüğünü ilk defa görüyorum... Otoriteyi anne de sağlayabilir bu arada...
psikolojik destek aldırın bence de çocuğunuza...
Babası daha fazla görüşmek istemiyorsa zorla kapısına mi bırakayım peki ?
Bunalıp çaresiz kaldığım bir anda çaresizlikten aklımdan bunu bile geçirdim dedim baska bir şey yazmamışim gibi sadece buna mi yogunlasalim.
Psikolojik destek de uygun vakit olunca tabiki düşünüyorum

Pedagog yardımı alsanız iyi olur. Sizin tutumlarınızda hata çok daha yüksek diye düşünüyorum. Çocuğunuzun derinlerde yatan bir sıkıntısı var siz de doğru davranmıyorsunuz. Konuşarak derdini anlatsın veya işte asabi davranmasın bir kere 10 kereyle olacak gibi değil. O kadar uzun süre lazım ki ilmek ilmek. Rol yapmadığınıza ona trip atmadığınıza ağlayarak birleyi elde edemeyeceğine kesinlikle emin olmalı. Emin olana kadar da tepkisi artarak devam edecektir.

Ben anneyim, dört yaşında bir oğlum var. Benzer şeyleri biz de yaşıyoruz ama ondan “soğumuyorum”. Garip geldi bu bana. Sırf otorite olsun diye elin adamını başına baba diye getirme fikrine hiç girmiyorum bile…
Saniyelik bir his ve saniyelik bir düşünceler,oturup ağladım ve bunu düşündüm saniyelik,hemen teklifleri değerlendirmeye çıkmadım yani.
Benzer şeyleri yaşıyor olmanız kısmını alıyorum sadece

Son düzenleme:
Babası daha fazla görüşmek istemiyorsa zorla kapısına mi bırakayım peki ?
Bunalıp çaresiz kaldığım bir anda çaresizlikten aklımdan bunu bile geçirdim dedim baska bir şey yazmamışim gibi sadece buna mi yogunlasalim.
Psikolojik destek de uygun vakit olunca tabiki düşünüyorum

sebepleriniz varsa bilemem diye bu yüzden yazmıştım... Uygun vakit olunca kısmını anlayamadım ben...

Pedagog yardımı alsanız iyi olur. Sizin tutumlarınızda hata çok daha yüksek diye düşünüyorum. Çocuğunuzun derinlerde yatan bir sıkıntısı var siz de doğru davranmıyorsunuz. Konuşarak derdini anlatsın veya işte asabi davranmasın bir kere 10 kereyle olacak gibi değil. O kadar uzun süre lazım ki ilmek ilmek. Rol yapmadığınıza ona trip atmadığınıza ağlayarak birleyi elde edemeyeceğine kesinlikle emin olmalı. Emin olana kadar da tepkisi artarak devam edecektir.
Derdi o kadar çözümsüz oluyor ki, örneğin sabahki krizin nedeni anneannesini görüntülü aradı, anneannesi musait değilim seni ararım sonra dedi kapattı diye onu tekrar arayacakmis,ben de o ara kardeşimle konuşuyorum müsait olunca arayacak dedim ikna olmadı bu yani

Benim yakinimdan birinin cocugu boyleydi evde ne gorduyse anne baba arasindaki seylerde ne olduysa artik aglar susmazdi ama annesi sakince ikna edince susardi sizdeki fark susmuyor ikna edemiyorsunuz

Kuzum destek alin ,cocuk bu sekilde alismasin ,bu sekilde devam edip buyuyunce ebeveynine eziyet edeni de biliyorum mutlaka destek alin,bilsin kime nasil davranilir.

Benim yakinimdan birinin cocugu boyleydi evde ne gorduyse anne baba arasindaki seylerde ne olduysa artik aglar susmazdi ama annesi sakince ikna edince susardi sizdeki fark susmuyor ikna edemiyorsunuz

Kuzum destek alin ,cocuk bu sekilde alismasin ,bu sekilde devam edip buyuyunce ebeveynine eziyet edeni de biliyorum mutlaka destek alin,bilsin kime nasil davranilir.
Aşırı inatçı dediğim dedik.Anne baba olarak biz de öyleyiz fakat bunu kırmak gerekiyor evet.Psikolog kesinlikle düşünüyorum çünkü kroniklesmesini istemiyorum.Disarida çok farklı, öğretmen arkadaşlarım onu ben okutacagim diyorlar sırf uyumlu göründüğü için ama gücü bana yetiyor

Şam babası size destek de olmuyor sanırım... Sinir oldum şuanda.
1300 nafakası var arada kıyafet alıyor fln.Baska bir oğlu da var ona ödediği 5200 nafakayi öne sürüyor sürekli,sabah mesaj atmayı düşündüm ortak ödeyelim psikologa gitsin diye ama yine bahane bulacak canım sıkılacak diye vazgeçtim

Back