• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yıllık ilişkim bitti. Sadece o'nun için üzülüyorum

KV_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
2.591
4.976
133
31
Nereden başlasam bilemiyorum.

5 yıl önce yazın tanıştık onunla. Ben yurt dışında yaşıyordum o türkiyede. Çocuktuk aslnda ama işte.

Tanışalı 8-9 ay olmuştu ki çok ağır bi olay yaşadım; annemi kaybettim. Babam öldürdü. Ki ben o zaman daha yeni 16 olmuştum. Çok karışıktı herşey. Babam hapse annemin cenazesi için biz türkiyeye. Ben bu olaydan sonra bi kaç ay teyzemlerle yaşadım ama beni istemediler. Ordan dayımların yanına taşındım. Onlarda 1 sene fln yaşadım. Yengem beni istemedi çünkü kuzenim evlenicekti ve türkiyeden yengemin babası gelicekti; evde yer yokmuş bana... Büyük ablamda beni istemedi (şu an görüşüyoruz ama). Bütün bunlar yaşanırken sevgilim bana destek oldu inkar edemem ama çokta kısıtladı; akşam okuldan sonra hemen eve gitmem gerekiodu, erkek kuzenimle aynı evdeyim diye rahatsiz oluyordu onla ayni arabaya yalniz binemezdim. Bi cok kiskanclik. Neden o zamanlar onu dinledim bilmiyorum. Ama o kadar zorlaniyordun ki dayimlarda; herseyi yengem yönetiyodu. Dayimin lafi gecmezdi pek. Onlar icinde tabiki annemin vefati ayri bi şoktu. Herneyse ben öğrenci evine ciktim. 7-8 ay orda yasadim. Bi yandan calistim bi yandan okulu okudum. orda 'öğretmen asistanlığı' okudum ve bitirdim. Ne lise diye geciyor ne de universite. Meslek egitimi oyle soyleyim.

Bi ara biz gorusmedik sevgilimle. Sonra ben okulu bitirdigimde turkiyeye geldim. 2 sene olucak haziranda. Biz yeniden basladik. Hersey iyi gidiyor gibiydi ama degil. Soyle soyleyim; ben zaten dayimlarda herseye sustum. Hic bi zaman tartismaya giremezdim. Saygisizlik olurdu. Alismisim yani susmaya. Sevgilimdede boyle oldu. Surekli o ne isterse o. Bazen bu yuzden kendimi cok degersiz hissettm. Benim fikirlerim yokmus gibi. Aslnda onu da kotuleyemem bu nankorluk olur cunku o cesaretlendirdi aof okuyorum. Ama bu iliski yuzunden ozguven eksikligi yasiyordum. Tartismaya gucum yok diye hep sustum. Bu benim hatam oldu. Aslnda biz yazin nisanlanicaktik. Ama ben 2 hafta once ayrildim ondan. Aslnda siyle oldu; ben evlenmekten korkuyorum cunku bizim evde hic huzur yoktu hic hemde. Annem hep ezildi.. Bu konuyu boyle konusurken o lafi napti etti ayriliga getirdi. Evlenmek istemeyenle o iliski istemezmis. Halbuki ben oyle dememistim. Ben onun insanligini gercekten seviyorum ama bizim iliskimiz olmuyodu. Kultur farkida var; lutfen kimse yanlis anlamasin; ama ben 2 kultur arasinda kalmis bi insanim. Keske bende burda dogup buyumus olsaydim. Bazen turkcemden bazen espiri anlayisindan bazen bu kucuk seyler yuzuden tartisirdik. Evlenmek icin erken oldugunu dusunuyordum ama o iliski istemio diye bitti iste.

Dedim ya; insanligini seviyorum ama benim kendimi bulmam lazim. Teyze, dayi fln derken hep sustum. Kendimi bulamadim. Hala daha turkiyeye istanbula alismaya calisiyorum ve cok zorlaniyorum. Onunda uzgun oldugunu biliyorum bende oyle. O bunu bilmiyor. Hatta benim hakkimda hemen olumsuz dusundugunu biliyorum sanki ben ozgur olmak fln istiorum. Gezip tozup egleneyim fln. Degil aslinda ama kendi fikrimi; hosuma ne gidio. Bi hobi. Ne bileyim. Ozguvenimi kazanmam lazim.

İcimi dokmek istedim. Aslnda yasadiklarimi cok ama cok kisa yazdim uzun olmasina ragmen.
Ben ne yapabilirim? Nasil kendimi, ozguvenimi kazanirim?

Yazimda hatalar olabilir. Bunu icin ozur dilerim

Çalışıyor musun?Eğer çalışıyorsan daha kolay olur. .Ayrıca istanbulda yaşıyorsun yabancı dillerin vardir birçok arkadaşim bu şekilde güzel yerlerde çalışıyor..Ayrıca çok zor bir hayatın olmu üzüldüm Allah annene rahmet eylesin. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çalışıyor musun?Eğer çalışıyorsan daha kolay olur. .Ayrıca istanbulda yaşıyorsun yabancı dillerin vardir birçok arkadaşim bu şekilde güzel yerlerde çalışıyor..Ayrıca çok zor bir hayatın olmu üzüldüm Allah annene rahmet eylesin. .

Tesekkur ederim..

Evet calisiyorum geldigimden beri. Aslinda o konuda sikayetim yok. Cok bunaldim ben. Surekli insanlar nasil istiyorsa oyle yasadim ben. Ben evdeyken,yani annemle babamla, onlar bana karismazlardi. Dusunun o zamanda kucuktum. Ama rahat buyudum. Yani kiyafetime kisitlama yoktu ki cok acik giyinen biri degilim. Arkadaslarim arasinda erkeklerde vardi ama bunun icin hic laf isitmedim annemlerden. Guvenirlerdi bana. Ayrildigim sevgilimde oyle degil. Dayimlar bile arkadaslarima karisti. Simdi hepsinden uzaktayim, burdayim o yonden huzurluyum. Ama turkiye cok farkli bi yer. Tatil icin geldigimiz gibi degil. Cok sukur ablamla yasiyorum o da olmasaydi ne yapardim bilmiyorum...

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Tesekkur ederim..

Evet calisiyorum geldigimden beri. Aslinda o konuda sikayetim yok. Cok bunaldim ben. Surekli insanlar nasil istiyorsa oyle yasadim ben. Ben evdeyken,yani annemle babamla, onlar bana karismazlardi. Dusunun o zamanda kucuktum. Ama rahat buyudum. Yani kiyafetime kisitlama yoktu ki cok acik giyinen biri degilim. Arkadaslarim arasinda erkeklerde vardi ama bunun icin hic laf isitmedim annemlerden. Guvenirlerdi bana. Ayrildigim sevgilimde oyle degil. Dayimlar bile arkadaslarima karisti. Simdi hepsinden uzaktayim, burdayim o yonden huzurluyum. Ama turkiye cok farkli bi yer. Tatil icin geldigimiz gibi degil. Cok sukur ablamla yasiyorum o da olmasaydi ne yapardim bilmiyorum...

Anladığım kadarıyla tek derdin kendini bulamamak.
Zor bir hayat olmuş,annene Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Terapiye gidebilir misin peki?
Kimsenin istediği gibi yaşamak zorunda değilsin.
Biraz nefes al ve benliğini bul.
Seni kısıtladığını hissettiğin kimseye yanaşma istediğin gibi yaşamak hakkın.

LG-P710 Tapatalk

Canım valla hayatının en güzel kararını vermişsin sanırım. Evet kötü hayat şartlarında ezilirken sevgilinin desteği sana iyi gelmiş, ne kadar kısıtlanmış olsan da o senin en yakının olmuş. Ama o bu yakınlığı iyi değerlendirememiş. Tamam aöf okumaya cesaretlendirmiş ama başkaları gibi seni hep ezmiş. Senin yanında gibi görünüp seni ezmiş. Ne biliyim yengen seni evde istememiş yani böyle bir sevgili o yengeden daha tehlikeli. Çünkü adam dibinde sana aşık ama sana en büyük kötülüğü yapıyor. Hem de hayatındaki en iyi insan gibi görünüp yapıyor bunu. Yaptığını kendi de haklı buluyor. Çünkü bildiğin hasta ruhlu. Kuzenden kıskanıyor diyorsun. Tovbe ya. Ne kadar ayıp şeyler.

Buraya kadar bu adama susmanı hiç yadırgamadım canım. Ama eğer bugünden sonra sen paçanı kurtarmışken buna dönersen hayatının aptallığı olur lütfen önüne bak. Yurtdışında okumuş, yabancı dili olan biri burda çok iyi işleer yapar. Çevre edin, kurslara git, çalış.. Hangi ülkeden geldin bilmiyorum. İngilizce de biliyorsundur ama eminim. Tahminim 3 dil konuşabiliyorsun sen. Bu türkiyede çok büyük bir avantaj.

Bu arada kariyer sitelerine girip tecrübesiz kabin memurluğu ilanlarına başvursana. Senin yerinde olsam değerlendirirdim mutlaka.

Nerde çalışıyorsun...Yani nasıl bir işte..İşe uyum sağlayabiliyor musun?
Benim sevgili de yurtdışında.Tr ye gelecek..

Tesekkur ederim..

Ne güzel ablan var ama keşke en başta sahip çıksaydi gerçi o ne yaşadı bilmiyorum..çok bunalmissin kendi düşüncelerini yavaş yavaş söylemeye basla aslında farkında değilsin belki ama sevgilinden ayrılma kararın bile özgüvenin yerine geldiğini gösteriyor. .zamanla daha iyi olursun

Anladığım kadarıyla tek derdin kendini bulamamak.
Zor bir hayat olmuş,annene Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Terapiye gidebilir misin peki?
Kimsenin istediği gibi yaşamak zorunda değilsin.
Biraz nefes al ve benliğini bul.
Seni kısıtladığını hissettiğin kimseye yanaşma istediğin gibi yaşamak hakkın.

LG-P710 Tapatalk

Tesekkur ederim yorum icin. Aslinda terapiye gidebilirim ama cok cekiniyorum. Annemi ilk kaybettigimde gittim. Faydasi olmadi diye dusundum bilmiyorum ki turkiyede nasil olur terapi.

Ne güzel ablan var ama keşke en başta sahip çıksaydi gerçi o ne yaşadı bilmiyorum..çok bunalmissin kendi düşüncelerini yavaş yavaş söylemeye basla aslında farkında değilsin belki ama sevgilinden ayrılma kararın bile özgüvenin yerine geldiğini gösteriyor. .zamanla daha iyi olursun

O ablam yurt disindaki. Burda da bi ablam var onla yasiyoruz. Cok sukur aramiz onla iyi.

Guclumuyum kendime guveniyormuyum bunu ben bilmiyorum. Cevremde soylenir ama ben farkina varamiyorum gucumun. Bu kötü. Yorum icin tesekkur ederim

Canım valla hayatının en güzel kararını vermişsin sanırım. Evet kötü hayat şartlarında ezilirken sevgilinin desteği sana iyi gelmiş, ne kadar kısıtlanmış olsan da o senin en yakının olmuş. Ama o bu yakınlığı iyi değerlendirememiş. Tamam aöf okumaya cesaretlendirmiş ama başkaları gibi seni hep ezmiş. Senin yanında gibi görünüp seni ezmiş. Ne biliyim yengen seni evde istememiş yani böyle bir sevgili o yengeden daha tehlikeli. Çünkü adam dibinde sana aşık ama sana en büyük kötülüğü yapıyor. Hem de hayatındaki en iyi insan gibi görünüp yapıyor bunu. Yaptığını kendi de haklı buluyor. Çünkü bildiğin hasta ruhlu. Kuzenden kıskanıyor diyorsun. Tovbe ya. Ne kadar ayıp şeyler.

Buraya kadar bu adama susmanı hiç yadırgamadım canım. Ama eğer bugünden sonra sen paçanı kurtarmışken buna dönersen hayatının aptallığı olur lütfen önüne bak. Yurtdışında okumuş, yabancı dili olan biri burda çok iyi işleer yapar. Çevre edin, kurslara git, çalış.. Hangi ülkeden geldin bilmiyorum. İngilizce de biliyorsundur ama eminim. Tahminim 3 dil konuşabiliyorsun sen. Bu türkiyede çok büyük bir avantaj.

Bu arada kariyer sitelerine girip tecrübesiz kabin memurluğu ilanlarına başvursana. Senin yerinde olsam değerlendirirdim mutlaka.

Cok tesekkur ederim yorum icin. Aslnda ben anlatamadim tam ama siz anlamissiniz. Evet destek oluyordu ama eziyordu da beni. Annesiz-babasizligin ezikligi mi bilmiorum.

Surekli bakiyorum aslda is ilanlarina. Calisiyorum ama kendimi gelistirmek istiyorum. İlgimi ceken o kadar sey var ki. Yasimda cok genc daha..

Tesekkur ederim yorum icin. Aslinda terapiye gidebilirim ama cok cekiniyorum. Annemi ilk kaybettigimde gittim. Faydasi olmadi diye dusundum bilmiyorum ki turkiyede nasil olur terapi.

Olur yahu neden olmasın.
Karşında sana yardım edebilecek işin uzmanı biri olacak çekinme.
Çünkü bu düşüncelerle bocalamaman imkansız.
Yaşadıkların kolay değil hiç,bunu bir araştır bence.
Ben ayağa kalkacağına inanıyorum.

LG-P710 Tapatalk

Cok tesekkur ederim yorum icin. Aslnda ben anlatamadim tam ama siz anlamissiniz. Evet destek oluyordu ama eziyordu da beni. Annesiz-babasizligin ezikligi mi bilmiorum.

Surekli bakiyorum aslda is ilanlarina. Calisiyorum ama kendimi gelistirmek istiyorum. İlgimi ceken o kadar sey var ki. Yasimda cok genc daha..

Senle ilgisi yok adamın seni ezmesinin. Onun huyu bozukmuş. Öyle erkek çooook. Tipik türk erkeği. Annesi babası arkasında o kadar insan bu tiplere katlanıyor ve haklı görüyor ki. Herkesin savunması bana çok aşık ondan kıskanıyor. Bu siteyi biraz takip etsen görürsün zaten. Ama sen kötü günler geçiriyor olmasan eminim ki bu kısıtlamalara katlanmazdın. Bence güçlü ve kişilikli bir kızsın. Anladığım kadarıyla daha 21 yaşındasın. 16 yaşında tanışmışsınız. Bu yaşta ve böyle zor bir hayatta, buna bir dur deme cesaretini göstermen çok güzel bir şey.

İstediğin gibi bir iş bulacağına eminim. Hayatını oturt. Düzene sok. İşte gerçekten senin hayatında yer edebilecek insan o zaman girer hayatına..

Isine odaklan, is arkadaslarinla sosyalles, ablanin arkadaslariyla da gorus vs zamanla kendini bulacaksin inan buna

Seni adina cok uzuldum seni inan cok iyi anliyorum.baban ve annen neden bu duruma grldi evlilikten seni korkutan ne? Olume gidecek kadar ne oldu o evde!!benim bu konuda senin gubi psikolojim bozuk.ona benzer visey yasadim bende....

Senle ilgisi yok adamın seni ezmesinin. Onun huyu bozukmuş. Öyle erkek çooook. Tipik türk erkeği. Annesi babası arkasında o kadar insan bu tiplere katlanıyor ve haklı görüyor ki. Herkesin savunması bana çok aşık ondan kıskanıyor. Bu siteyi biraz takip etsen görürsün zaten. Ama sen kötü günler geçiriyor olmasan eminim ki bu kısıtlamalara katlanmazdın. Bence güçlü ve kişilikli bir kızsın. Anladığım kadarıyla daha 21 yaşındasın. 16 yaşında tanışmışsınız. Bu yaşta ve böyle zor bir hayatta, buna bir dur deme cesaretini göstermen çok güzel bir şey.

İstediğin gibi bir iş bulacağına eminim. Hayatını oturt. Düzene sok. İşte gerçekten senin hayatında yer edebilecek insan o zaman girer hayatına..

Tesekkur ederim. Tuhaf belki bilmiyorum ama bana 'güçlüsün' denildiği zaman anlıyorum o gücü. Varmış gücüm diyorum.

Bi sorunum da zaten herşey için acele etmem; annemin ölümü bi şoktu; tabiki beklemiyordum. Sanki bende her an ölebilirmişim gibi. Bu düşünceyi yavas yavas atıyorum insallah üzerimden. Bundan sonra önüme bakmak istiyorum..

Seni adina cok uzuldum seni inan cok iyi anliyorum.baban ve annen neden bu duruma grldi evlilikten seni korkutan ne? Olume gidecek kadar ne oldu o evde!!benim bu konuda senin gubi psikolojim bozuk.ona benzer visey yasadim bende....

Allah sabir versin sizede.

Aslinda cok sey oldu. Ben kucuklugumden beri. Aslinda kendimi bildik bileli ev huzursuz. Ailevi seyler ne bileyim baba tarafimdan dolayi. Huzursuz bi evlilik. Cok sey var aslinda.

Isine odaklan, is arkadaslarinla sosyalles, ablanin arkadaslariyla da gorus vs zamanla kendini bulacaksin inan buna

Kafamin dagilmasi gerekiyor dediginiz gibi. Cok kotu ama ozluyorumda ve uzuldugunu bildigim icin uzuluyorum. Geri donusu asla yok cunku bana iyi gelmiyordu.. Sosyallesmem gerekiyor bunu biliyorum belki bi ugras hobi ..

Seni anlayan deger veren biri cikacaktir evliligini dikkatli yapmani tavsiye ederim seni destege ilgi ce sefkate ihtiyacin var iyi insan olmak lux degil ki oyle olmak zorunda zaten

Kalk kalk toparlan hemen hayatta hep yanlızsın bunu sakın unutma gaddar yeri geldiğinde de gamsız olmazsan güvenini kazanamazsın sen önce nefes al çık dışarı otur bir yere nefes al derin derin ciğerlerin şişsin sonra etrafına bak incele insanları seyret dua et başka keder sıkıntı vermesin Allah önce yaşamayı öğren yaşamanın nedemek olduğunu bırak arkadaş bulursun bırak sevgilide bulursun bunlar en basitleri hayat akıyor önüne geçemezsin ama duygularının önüne geçersin yoruldun belki kırıldın acıdı canın herşey geçer şu hayatta tebessüm edebildiğin kadar varsın yeri gelip bağıra çağıra ağlayabildiğin kadar küfür et mesela ağzıma yakışmadı deme eğreti dursun bırak öğren silbaştan tekrardan yeri gelince cazgır olmayı öğren kendini keşfet

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ona üzülmeyin bence böyle şeylerde üzülmek bana göre iyi bir şey değil bu kararı almanız gerekiyordu, burda herkes sizi anlamış, derdinizi anlamış, ama eski sevgiliniz hala sizi "gezeyim, eğleneyim" amacıyla ayrılmakla suçluyor, babası annesini katletmiş 21 yaşındaki bir kıza "evlenmezsek bu iş biter" diyor, sizi kuzenlerinizden filan kıskanması da çok hoş değil, sonuçta tek dayanağı olduğu kişiye zamanında o da yük olmuş, baskı yapmış, sizin ona karşı çıkacak durumunuz yoktu ki o zaman... Başınızdan geçenlere de çok üzüldüm, ama herkesin de dediği gibi satırlarınızda o güç, o kararlılık kendini belli ediyor zaten... Elbette seviyordur, üzülüyordur, ona da üzülmeniz normal ama bence artık kendinizi suçlamayın başka türlü yapamazdınız bence de.

Back