- 13 Ocak 2020
- 44.887
- 170.110
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ezan okunur okunmaz namazı kılmaya çalışın ertelemeyin eğer çalıyorsanız zor olabilir ama elinizden geldiğince vaktinde kılmaya çalışın insanın çok zamanını almıyor emin olun ben yaklaşık bir yıldır kılıyorum namazı vaktinde kılmak her zaman düzenli kılmaya yarıyorBeş vakit namazımı kılmak istiyorum artık. İş güç derken yaş 33 oldu ömür geçiyor. Namaz kılınca insan daha huzurlu oluyor, dertlere karşı daha dayanıklı tevekkül sahibi oluyor. Namaz kılanlarla hasbihal edelim bayanlar hadi dertleşmeye :)
Haklısınız başlamak lazım bir yerdenMakyajla ilgili fetva verilse dahi bunlar kesin şeyler değil. Bizi doğruya yönlendiren nasihatler. Allahın bağışlayıcılığı merhameti sonsuz. Yok pantolonum var yok abdestliyim gibi bahaneler üretmemek lazım. Öyle başlanır daha da temiz düzgün hale gelinir inşallah.
Evet kılabilirsiniz bir sakıncası yok abdestiniz bozulursa o zaman makyajinizi siler abdest alip tazelersiniz dinimizde zorluk yok .Yok abdest li olacağım sabah abdestimi alıp hazirlanip çıkacağım yani orda abdestim bozulana dek kılmak için.o şekilde abdestli olsam kilabilirmiyim yani
Kur'ân’da vaktinde kılınamayan namazların kaza edilmesi ile ilgili olarak açık bir ifade bulunmamakla birlikte, Hz. Peygamber (s.a.s.) vaktinde kılamadığı namazları kaza etmiş ve ashabına da bunu tavsiye etmiştir. Resûl-i Ekrem (s.a.s.), “Kim namazı unutursa veya uyuyup kalırsa hatırlayınca onu kılsın. Onun keffâreti ancak budur.” (Müslim,Namaza başlama sebebim kaza namazları olmayışıydı o benim galiba bi dayanağımdı ama öğrendim ki kaza namazı yok erteleyecek zamanda yoktu benim icin duyduğum da çok etkilendim mesela . Eşim bana zaten hep öyle demişti yaşadığın bir olay yada duyduğun birşeyler inanıyorum ki sana vesile olacak şükür adapte olmaya calısıyorum daim olsun ins.
Vaktinde kılamadıgı namaz sayısı 2 tanedir peygamber efendimizin. Dediğiniz gibi mecbur kalındığında evet ama bile isteye ertelemenin kazası yokturKur'ân’da vaktinde kılınamayan namazların kaza edilmesi ile ilgili olarak açık bir ifade bulunmamakla birlikte, Hz. Peygamber (s.a.s.) vaktinde kılamadığı namazları kaza etmiş ve ashabına da bunu tavsiye etmiştir. Resûl-i Ekrem (s.a.s.), “Kim namazı unutursa veya uyuyup kalırsa hatırlayınca onu kılsın. Onun keffâreti ancak budur.” (Müslim,
Siz yinede kaza namazlarınızı kılın gücünüz yettiğince sevabını Allah'tan umarak ol diyince olduran Rabbimiz var ümit ederek yapılan hiçbir şey zayi olmazVaktinde kılamadıgı namaz sayısı 2 tanedir peygamber efendimizin. Dediğiniz gibi mecbur kalındığında evet ama bile isteye ertelemenin kazası yoktur
Kesinlikle ben niyete çok inanıyorum Allah niyetimizi biliyor henüz yeni başladım inşallah kendi hayatımı namazıma göre şekillendirirsem kaza namazıda kılacağım biraz zorlanıyorum Allah affetsinSiz yinede kaza namazlarınızı kılın gücünüz yettiğince sevabını Allah'tan umarak ol diyince olduran Rabbimiz var ümit ederek yapılan hiçbir şey zayi olmaz
Başlarda çok zorlanıyor insan yalan yok ilk önce vakit namazlarını kılın alışınca arkasından vaktin kaza namazını kılarsınız sürekli abdetli olmaya gayret edin o zaman abdestim var namazımı kılayım işimi öyle yapayım diye düşünüyor insan sabah uyanamadınız ama öğle vakti girmedi daha sünnetiyle sabah namazınızı kılın 11 kadar Rabbim kabul etsin inşallah daim etsinKesinlikle ben niyete çok inanıyorum Allah niyetimizi biliyor henüz yeni başladım inşallah kendi hayatımı namazıma göre şekillendirirsem kaza namazıda kılacağım biraz zorlanıyorum Allah affetsin
Hamileyim sürekli tuvaletim geliyor :) önceligi abdest almaya odaklıyorum kendimi açıkcası ama namazdan sonra hemen tuvalete koştuğum dahi oluyor bol su içmeye özen gösteriyorum Rabbim kolaylaştırsın inşBaşlarda çok zorlanıyor insan yalan yok ilk önce vakit namazlarını kılın alışınca arkasından vaktin kaza namazını kılarsınız sürekli abdetli olmaya gayret edin o zaman abdestim var namazımı kılayım işimi öyle yapayım diye düşünüyor insan sabah uyanamadınız ama öğle vakti girmedi daha sünnetiyle sabah namazınızı kılın Rabbim kabul etsin inşallah daim etsin
O zaman namaz vaktine 5 dakika kala abdestini al namazını kıl sürekli abdetli kalmak senin için eziyet olur ayakta rahatsan öyle kıl oturarak rahatsan öyle kendini zorlama Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahHamileyim sürekli tuvaletim geliyor :) önceligi abdest almaya odaklıyorum kendimi açıkcası ama namazdan sonra hemen tuvalete koştuğum dahi oluyor bol su içmeye özen gösteriyorum Rabbim kolaylaştırsın inş
Bu Hayatımızda değil de ahirette Cok sey degıstırecegıne inanıyorum ki biliyoruz da zaten.Beş vakit namazımı kılmak istiyorum artık. İş güç derken yaş 33 oldu ömür geçiyor. Namaz kılınca insan daha huzurlu oluyor, dertlere karşı daha dayanıklı tevekkül sahibi oluyor. Namaz kılanlarla hasbihal edelim bayanlar hadi dertleşmeye :)
Allah razı olsun cok sagolun.isteyen herkese nasip etsin Rabbim.Bende hemen abdest alıyorum ezana yakın :)O zaman namaz vaktine 5 dakika kala abdestini al namazını kıl sürekli abdetli kalmak senin için eziyet olur ayakta rahatsan öyle kıl oturarak rahatsan öyle kendini zorlama Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Elimden geldikce ezan okuyunca namaza kosuyorum ertelememeye dikkat ediyorum kıldıktan sonra sanki dünyavi derdim yarı yarıya inmis oluyor Rabbim herkeze nasip etsinBeş vakit namazımı kılmak istiyorum artık. İş güç derken yaş 33 oldu ömür geçiyor. Namaz kılınca insan daha huzurlu oluyor, dertlere karşı daha dayanıklı tevekkül sahibi oluyor. Namaz kılanlarla hasbihal edelim bayanlar hadi dertleşmeye :)
Teşekkür ederim.ogle namazını ve sabah kazasını kıldım.aksam ve ikindiyi kaçırdım disardaydim. Kazalarını kilacagim yatsı namazıyla.basladim inşallah ben bugün .huzurluydum içime vesvese girmedi.daha düzenli yapacağım biraz alışmaya çalışacağım yani rekatlari sünnetleri ezberlemeye karıştırıyorum çünkü ama huzurluyum devam etmeliyim bu niyetinin devam etmesi gerek pes etmekten bosvermekten kurtulmalı yım. çok teşekkür ederimEvet kılabilirsiniz bir sakıncası yok abdestiniz bozulursa o zaman makyajinizi siler abdest alip tazelersiniz dinimizde zorluk yok .
Hangi vakitleri kiliyorsunuz.Ilk başta sadece farzları kılın, sünnetleri sakın kılmayın çünkü bu namazı insanın gözünde çok zorlaştırıyor. Ben günde sadece 3 vakit kılıyorum, çünkü Kur'an'da öyle yazıyor. Bu şekilde çok huzurluyum ve namazı cennete gitmek için değil, huzurlu olmak için kılıyorum.
Allah kabul etsin inşallah zaman geçtikçe alişiyorsunuz sonra kılmayınca huzursuz olursunuzTeşekkür ederim.ogle namazını ve sabah kazasını kıldım.aksam ve ikindiyi kaçırdım disardaydim. Kazalarını kilacagim yatsı namazıyla.basladim inşallah ben bugün .huzurluydum içime vesvese girmedi.daha düzenli yapacağım biraz alışmaya çalışacağım yani rekatlari sünnetleri ezberlemeye karıştırıyorum çünkü ama huzurluyum devam etmeliyim bu niyetinin devam etmesi gerek pes etmekten bosvermekten kurtulmalı yım. çok teşekkür ederim
Banınız bitince bize 3 vakit mevzusunu anlatır mısınız?Ilk başta sadece farzları kılın, sünnetleri sakın kılmayın çünkü bu namazı insanın gözünde çok zorlaştırıyor. Ben günde sadece 3 vakit kılıyorum, çünkü Kur'an'da öyle yazıyor. Bu şekilde çok huzurluyum ve namazı cennete gitmek için değil, huzurlu olmak için kılıyorum.
Makyajdan önce abdestini alırsın makyaj namaza mani değil sadece bir sonraki abdestte makyajı temizleyip de alman gerekir makyaj var diye kılmamazlık etme Yaradan Mevlam çok hoşgörülü kabul edecektir inşallahMaşallah sabah işe giderken abdest alsam orda abdest almak istemiyorum yani zor almak.uygun değil pek ortam.bide makyajla namaz kılınır mı
Kılınmaz bebeğim eğer makyajını silip yapacaksan tekrar olur
Yakın camii yok mu olduğun yere?