5 vakit namaz kılanlar bu alışkanlığı nasıl kazandınız hayatınızda neler değiştiii?

Beş vakit namazımı kılmak istiyorum artık. İş güç derken yaş 33 oldu ömür geçiyor. Namaz kılınca insan daha huzurlu oluyor, dertlere karşı daha dayanıklı tevekkül sahibi oluyor. Namaz kılanlarla hasbihal edelim bayanlar hadi dertleşmeye :)
Bende tam 33 yaşımda düzenli kılmaya başladım ve 9 sene oldu çok şükür.
İnşallah size de nasip olur aminnn

Arkadaşım böyle düşünüp harekete geçmek istemen bile çok güzel. Kendi adıma konuşayım;uzun yıllar namaz kılamadım ama içimde hep sızıydı bu durum çünkü Allah sevdiği kulunu huzuruna alır diye okumuştum ve zoruma gidiyordu ve çok korkmuştum hesaba çekileceğimiz ilk amel diye sonra söz verdim kendime ve Allahtan hep yardım istedim ilk zamanlar zor geliyor evet zamanları ayarlayamıyordum ben ama namazdan sonra Dualarımda Allah'ım kolaylaştır elimi bırakma diye dualar ediyorum hala bir de namaz kıldıkça Allah'ı tanımak istedim tanıdıkça günlük zikirlere salavatlara başladım zamanla çevrende değişiyor güzelleşiyor ruh halin teslimiyetin tevekkülün herşeyin sağlamlaşıyor. Şimdiler de kaza namazı defteri yaptırdım kendime kılamadığım namazlarımı kılacağım onun hüznü pişmanlığı çok ağır arkadaşım.. Allah'ım size de yardım etsin kolaylaştırsın.

Arkadaşım böyle düşünüp harekete geçmek istemen bile çok güzel. Kendi adıma konuşayım;uzun yıllar namaz kılamadım ama içimde hep sızıydı bu durum çünkü Allah sevdiği kulunu huzuruna alır diye okumuştum ve zoruma gidiyordu ve çok korkmuştum hesaba çekileceğimiz ilk amel diye sonra söz verdim kendime ve Allahtan hep yardım istedim ilk zamanlar zor geliyor evet zamanları ayarlayamıyordum ben ama namazdan sonra Dualarımda Allah'ım kolaylaştır elimi bırakma diye dualar ediyorum hala bir de namaz kıldıkça Allah'ı tanımak istedim tanıdıkça günlük zikirlere salavatlara başladım zamanla çevrende değişiyor güzelleşiyor ruh halin teslimiyetin tevekkülün herşeyin sağlamlaşıyor. Şimdiler de kaza namazı defteri yaptırdım kendime kılamadığım namazlarımı kılacağım onun hüznü pişmanlığı çok ağır arkadaşım.. Allah'ım size de yardım etsin kolaylaştırsın.
Benim namaza başlama sebeplerimden biri de kaza namazı diye bir namaz olmamasıydı🥹 erteledim sürekli kaza namazı da kılarım vs filan ama bi öğrendim ki öyle bir namaz yok tedirgin olup başladım sizde araştırın isterseniz daim olsun bende çok dua ediyorum adapte olmaya çalışıyorum

Beş vakit namazımı kılmak istiyorum artık. İş güç derken yaş 33 oldu ömür geçiyor. Namaz kılınca insan daha huzurlu oluyor, dertlere karşı daha dayanıklı tevekkül sahibi oluyor. Namaz kılanlarla hasbihal edelim bayanlar hadi dertleşmeye :)
Namaza başlama sebebim kaza namazları olmayışıydı o benim galiba bi dayanağımdı ama öğrendim ki kaza namazı yok erteleyecek zamanda yoktu benim icin duyduğum da çok etkilendim mesela . Eşim bana zaten hep öyle demişti yaşadığın bir olay yada duyduğun birşeyler inanıyorum ki sana vesile olacak şükür adapte olmaya calısıyorum daim olsun ins.

Biraz ince detaylar suyun temasına engelse silmen gerekiyor, hayatım en kötü öğleyi kazaya bırak akşamı eve yetişirsen kıl ama öğle kazasını biriktirme🥲
Yok abdest li olacağım sabah abdestimi alıp hazirlanip çıkacağım yani orda abdestim bozulana dek kılmak için.o şekilde abdestli olsam kilabilirmiyim yani

Yok abdest li olacağım sabah abdestimi alıp hazirlanip çıkacağım yani orda abdestim bozulana dek kılmak için.o şekilde abdestli olsam kilabilirmiyim yani
Bu konu da ben fetva veremem ama kılınabilir diyen de var kılınamaz diyen de. Makyajın çok değilmiş zaten ben olsam silerim peşinden yine yaparım makyajımı

Araştırayım.evet çok yoğun yapmıyorum.cok teşekkür ederim bıkmadan cevap verdiğin için.🥰
Böyle güzel bir konuda sonsuza dek cevap veririm hayatım🥹
Rabbim kabul etsin daim etsin bende sormana araştırmana çok sevindim, lütfen pes etme tüm güzellikler seni bulsun🥰

X