5 soru 5 formül!

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
516
577

15 çift gelmişti salona.
Evlilik danışmanının verdiği semineri dinlemek için.
Kimisinin yüzünde telaş, kimisinin yüzünde heyecan vardı.
Kimisi eşinin zoruyla gelmişti, kimisi kendi rızasıyla...

Evlilik danışmanı, önce erkekleri, sonra kadınları dinleyecek, en sonda çiftleri birlikte dinleyecekti.
Böyle yapmasının nedeni ise çiftlerin, yanlarında eşleri yokken ki tutumlarıyla, yanlarında eşleri varken ki tutumlarını gözlemlemekti. Ona göre de çözüm önerileri sunmaktı.

Erkekler, danışmanın bulunduğu salondaydı, kadınlar ise bekleme salonunda.
Erkeklerden sonra sıra kadınlara gelecekti.
Çiftlerin yaş aralığı ise 25 ile 40 yaş arasındaydı.

Evlilik danışmanı, evlilikle alakalı ufak bir konuşma yaptıktan sonra topluluğa sorularını sormaya başladı.
Soru-cevap şekli çiftleri en iyi tanıma şekliydi. Çiftleri tanıdıktan sonra 5s formülünden bahsedecekti.

5s formülü uygulanırsa evlilikler huzurlu ve mutlu oluyordu. Soruları da 5s formülüyle ilgiliydi.
Evlilik danışmanı genelde bu yöntemle çiftlerin sorunlarını çözüyordu.

Sırasıyla erkeklere ve kadınlara soracaktı.

5 soru soracaktı danışman, 5 soru ve sonunda 5 formül.
İlk sorusunu sorarken toplulukta pür dikkat kesilmiş, danışmanı dinliyordu.
Salonda tek duyulan evlilik danışmanının sesiydi.

-Eşinizi ilk günkü gibi seviyor musunuz?

Toplulukta çok el kalkmamıştı, hatta bir kaç el dışında el kalkmamıştı, evlilik danışmanı alışkındı bu duruma.
Sevgi emek harcanmazsa sürmezdi, bu toplulukta olduğu gibi.

İkinci sorudaydı sıra.

-Eşinize saygı duyuyor musunuz? Ve saygılı davranıyor musunuz?

Havaya kalkan el sayısı çok azdı, hatta bu sefer sesler de girmişti devreye..

-Bana saygı duymayan adama/kadına ben ne saygı duyacağım?
-Saygı mı?
-Bizim ki ne mi?
-Saygı haaa daha neler...

Her kafadan ses çıkıyordu.

Danışman topluluğu susturdu, lakin duymaya alışıktı bu cevapları. Saygı, evliliklerde sahip çıkılmazsa çabuk kaybedilen bir şeydi.
Kaybetmek, feciydi. İnsan saygı duymadığına ne verebilirdi?

3. sorudaydı sıra..

-Eşinize sadık mısınız?

Bu sefer daha çok el kalkmıştı havaya, sadakat güzeldi sadakat olmasa da gizlenirdi.

Konuşan yoktu, danışman yeni sorusunu sordu.

-Eşinize karşı sabırlı mısınız?

Havada olan el sayısı yine azdı. Sabır, evliliklerde yoktu. Sabretmek herhalde zordu. Zora da gelemiyordu insanoğlu..

Son sorudaydı sıra..

-Evliliğinizde cinsel hayatınız nasıl? Ve eşinizi cinsel yönden sizden memnun mu?

Son soru topluluğa en zor gelen soruydu, cinsel konularda yardım almak, bu konularda bilgi sahibi olmak ayıptı çünkü! Kalkan el sayısı yine azdı..

Erkeklerden sonra aynı soruları kadınlara da sordu evlilik danışmanı.

Yanıtlar, kalkan el sayısı hep aynıydı.,
Sonra çiftleri bir arada aldı salona.

Çiftlerden gözlemediklerini, ve aldığı notlara değindi kısaca sonra 5s formülünü anlatmaya başladı.

-5s formülünden sizlere bahsetmiştim, size sorularım oldu, aslında sorularım bu formülü anlatır nitelikteydi.
Evlilik emek gerektirir, emek verilmeyen evlilikler ne yazık ki yıkılır. Biz uzmanlar bunu önlemek için çalışıyoruz. Sizlerden de evliliklerinize sahip çıkmanızı ve emek vermenizi rica ediyor ve sizlere bu yönde telkinlerde bulunuyoruz.
Evliliği evlilik yapan temel taşlar vardır, 5s formülü de bunu içeriyor.

* Sevgi

* Saygı

* Sadakat

* Sabır

* Seks

-Gözlemlediğim ve danışanlarımla çalışmalarım sonunda 5s formülünü evliliklerinden uzak tutan çiftler mutlu olamıyor ve boşanıyorlar. Evliliğinizi ayakta tutmak için kısacası bu formüle ihtiyacınız var hanımlar, beyler.

Kısa kısa her formüle değinmek istiyorum, kulaklarınızı dört açıp dinlemenizi ve mutluluğu, huzuru istiyorsanız uygulamanızı rica ediyorum.
Formülü sunmak benden uygulamak sizden deyip, formüle geçmek istiyorum.

Sevgi: Evliliklerin çoğu sevgiyle başlar, başlamasında sorunumuz yok.
Mühim olan sevgiye emek vermek ve onu devam ettirmek.
Bunun için gerçekten çalışmalısınız diğer formüllerde zaten sevgiyi devam ettiren ve besleyen nitelikte.
Sevgi emek verilince ve beslenince güzel..

Saygı: Saygı duymadığınız bir insanı asla sevemezsiniz. Eşinize saygınızı hiç bir zaman kaybetmeyin, saygınız ona olan davranışlarınıza, sözlerinize yansısın, yansısın ki sevginiz beslensin. Saygıdan vazgeçmeyin, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri kimseye yapmayın hele eşinize hiç yapmayın.

Çiftler pür dikkat danışmanı dinlemeye devam ederken, evlilik danışmanı 3. formülle sözüne devam etti.

-Sadakat: sadakat toplumumuzda çoğunlukla önem verilen bir husus ve gerçekten önem verilmesi gereken bir husus. Sadakat yoksa yalan var!
Sadakat ortadan kayboldu mu bunu saklamak için devreye giren yalan oluyor. Birbirine sadık olmayan çiftler mutlu olamıyor. Kimse eşine sadık olmadığını itiraf etmiyor. Sadakat eksikliği de doğal olarak sevgiyi yok ediyor.

Evlilik danışmanı sadakate değinirken toplulukta yüzleri kızaranlar ve başlarını önüne eğenler danışmanın gözünden kaçmadı. Yüzlerinin kızarması iyiydi belki de kim bilir?

4. formülde sıra dedi danışman, hepsi gibi bu da çok önemliydi.

-Sabır: ne kadar sabırlısınız? Ne kadar anlayışlısınız? Sabır ve anlayışınız yoksa yuvanızda eksiklik hissedersiniz. Sabırlı-anlayışlı olmazsanız eşinizi hiç bir zaman anlayamazsınız. Anlamadığınız insanla mutlu olamazsınız, onu mutlu edemezsiniz. Mutlu olmak için sabra ihtiyacınız var. Sevginizi beslemek için sabra ihtiyacınız var, eşinizle bütün olabilmek için sabra ihtiyacınız var.

Danışman bir kaç dakika sustu.. Onlara düşünme fırsatı verdi.
Çiftler danışmanın sözlerinin üzerine derin düşüncelere dalmışken sessizliğini son formülle bozdu.

-Seks: son formülümüz.
Cinsellik toplumumuzda ayıp görülen bir konu, konuşulması, bu konuda yardım alınması ayıp olan konulardan biri. Ne yazık ki yanlış yapılıyor. Yatak odasının ihmali yada tek taraflı alınan hazlar çiftleri mutlu etmiyor, aksine birbirinden soğutuyor ve uzaklaştırıyor. Cinselliği, kendini neyin mutlu ettiğini eşleriyle konuşmayan çiftler veya konuşmaktan çekinen çiftler büyük bir yanlışa düşüyor. Görev haline dönüşen birliktelikler çiftleri mutlu etmiyor.
Ve cinsel rahatsızlıklar açıklanmaktan çekinildiği ve bir eksiklik gibi görülüp tedavi edilmediği takdirde de çiftler arasında tatminsizlik ve soğukluk oluyor. Bu hata tüm formüllerde ki gibi sevgiye yansıyor.
Cinsel yönden mutlu olmayan çiftler zamanla sevgilerini kaybediyor. Ve bu mutsuzluk da boşanmaya kadar gidebiliyor.

Çiftler sessiz bir şekilde danışmanı dinlerken danışman son sözlerini söyleyip çiftlere sabırla kendisini dinlediği için teşekkür etti.

5 soru sordum ve 5 formül sundum sizlere, yapabileceğiniz ve sonucunda mutlu olacağınız 5 formül.
Her şey elinizde, mutluluk da, mutsuzlukta..
Hayatta her şey size bağlı hanımlar ve beyler.
Sizden şunu rica ediyorum ve soruyorum sizlere:
Evliliğinizde mutlu olmak istiyor musunuz?
Önce bunun cevabını verin kendinize.
Yanıtınız evet ise, yapacağınız çok basit.
Biliyorsunuz değil mi?..

GÜLŞAH D.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…