- Konu Sahibi Mehmetinmeleki
-
Arkadaşlar ben 19 yaşında bir genç kızım. 5 sene önce polikistikover olduğumu öğrendim. ve o zamandan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum. üstelik diane35' den tutun da yasmine kadar tüm çeşitlerini kullandım. hangi doktora gittiysem henüz bekarım ve gencim diye önemsemediler. ilaç yazıp gönderdiler. ama çevremden duyduğum kadarıyla bu hapları kullananların çocuğunun olması çok zormuş. üstelik ben 5 senedir kullanıyorum. ve bu gidişle daha da kullanıcam. tüylenmelerim var kilo alıp veriyorum sürekli. adetlerim düzensiz. 6 ay adet olmadığımı bilirim. bazen de bir ay içinde 2 kere adet oluyorum. düzgün bir takvimim bile yok. şuan Allah'a şükür ciddi bir ilişkim var. 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyoruz inşallah. ama bu hastalık bende aşırı derece stres yaratıyor. tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum
Arkadaşlar ben 19 yaşında bir genç kızım. 5 sene önce polikistikover olduğumu öğrendim. ve o zamandan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum. üstelik diane35' den tutun da yasmine kadar tüm çeşitlerini kullandım. hangi doktora gittiysem henüz bekarım ve gencim diye önemsemediler. ilaç yazıp gönderdiler. ama çevremden duyduğum kadarıyla bu hapları kullananların çocuğunun olması çok zormuş. üstelik ben 5 senedir kullanıyorum. ve bu gidişle daha da kullanıcam. tüylenmelerim var kilo alıp veriyorum sürekli. adetlerim düzensiz. 6 ay adet olmadığımı bilirim. bazen de bir ay içinde 2 kere adet oluyorum. düzgün bir takvimim bile yok. şuan Allah'a şükür ciddi bir ilişkim var. 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyoruz inşallah. ama bu hastalık bende aşırı derece stres yaratıyor. tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum
canım hiç korkma bu hastalıktan kafanada takma. senin gibi bir sürü tanıdığım var bu sorunu yaşayan. en başta kız kardeşim ve yakın bir arkadaşım ikiside polikistik over ve ikiside şu an hamilebenim sana tavsiyem o ilaçları kullanmayı bırak.çünkü işe yaramıyor.kullandıgın sürece regl olursun sonra yine bozulur düzenin. sen daha çok gençsin bide. kız kardeşimde çok ilaç kullandı aynı senin gibi ama sonra çareyi İbrahim saraçoglunda buldu. kendisinin internet sitesinde numaraları var ordan arayıp randevu alıyosun telde konuşmak için.sonra onlar seni arıyorlar İbrahim hocanın kendisiyle konuşuyosun anlatıyosun derdini ve o sana uygun kürleri gönderiyor.öncelikle soğan kürü önerecek sana onuevde kendin yaparsın ama onun dışında başka takviyeler var sanırım. biraz pahalı ama düzenli yaparsan hocanın dediklerini sonuç alırsın canım.kardeşim çok dikkat etti ve sonra regli düzene girdi şimdide 8 aylık hamile.Allah nasip ederse bir ay sonra kızımız geliyor. sen bir an önce o hapları bırak çok fazla yan etkisi var çok.
bende de var bu hastalıktan hiç kullanmadım ilaçarını hal devam ediyor korkum var doktora gitmeye ilaç yazdı bana da ama doğum kontrol hapı yerine geçmiyodu bende yakında evlenicem inşallah ama artık hiç kafaya takmaz oldum sadece akıntı çok fazla yaşıyrum o beni rahatsız eden tek şey
canım sen daha kullanmadan korkuyosun ben 5 senedir kullanıyorum benim korkum daha büyükilaçlardan ben bir fayda görmedim ama Allah büyük. iltihaptan bahsetmişsin aynı sorun bende de var. üstelik bu son bir aydan beri aşırı dereceye ulaştı. doktora gitmek de istemiyorum. ne yapıcam bilmiyorum. Allah cümlemize şifa versin
İLTİHAP GİBİ GELMİYO BANA O ya benimde bi ayı buldu nerdeyse bende 2 ay adet görmedim en fazla bugüne kadar..bi de sevgilim kafasını dizime koyuveriyo o zaman yaşaığım sıkıntı acaba iğrenç kokuyon dicek mi allahtan onu diyebilcek düzeyde bi insan değil terbiyesi var başkası olsa iğrençsin falan der kovardı heralde yanındanamiiinnn bu arada...saldım çayıra mevlam kayıra gibi bi durum benimkisi adet dönemlerimde ağrı hiç çekmezdim ağrılarım olmaya başladı 2 senedir falan ve ben doktora gidip öğrenmeyi de geçe bıraktımilaçla tedaviyi de hiç sevmem halletceksen halle kökünden bitsi bi anda zamanla biter mi ya küçücük ama milyonlarca kistcikler pek inanmıyorum öle olcağına doğrusu
benim hiç adet takvimim olmadı amca haklısın ya ona iltihap demek haksızlık olur kökünden halletmek mümkün mü ondan da emin değilim ama ne bilim çare arıyoruz işte bi umutla
hiç takmıyorum ben kafama artık yaa umutla beklemiyorum da ben ilgi gösterdikçe daha beter oldu bu İLTİHAP diye tabir ettiğin şey..ben de allaha bıraktım ilgi alakayı kestim artık ne olursa olsun oldu çocuk konusu tek moralimi bozan şey benim de ama olmazsa da artık elimden gelen bişi yok evlat edinirim yine de çocuğum olur o ilaçları sürekli kullanmak kötü oluyo artık midem kaldırmıyo yaa ne o öle minnacık bi hap ama midenin tahammülü yok kovuyo direk
canım benim ,öncelikle çok geçmiş olsun,henüz çok gençsin endişelerini sıkıntını çok iyi anlıyorum,geleceğe dair planlar yaparken bi takım sorunlarla karşılaşmak bizi oldukça etkiliyo ama benim sana tavsiyem en güzel yıllarında bunları kafana takarak kendini üzüp bunaltma,derdi veren rabbim dermanı verir ,üstelik hiç bir hastalığı olmamasına rağmen bebeği olmayanlar da var,eğer rabbim nasip etcekse hertürlü nasip eder bunlara takılma ,gelelim adet düzensizliğine bunun için yapıcağn çok şey var ama en güzeli soğan kürü hem zararsız hemde kolay ayrıca bitki çaylarıda var bunun üstesinden gelebilirsin allhn izniyle ................
hiç takmıyorum ben kafama artık yaa umutla beklemiyorum da ben ilgi gösterdikçe daha beter oldu bu İLTİHAP diye tabir ettiğin şey..ben de allaha bıraktım ilgi alakayı kestim artık ne olursa olsun oldu çocuk konusu tek moralimi bozan şey benim de ama olmazsa da artık elimden gelen bişi yok evlat edinirim yine de çocuğum olur o ilaçları sürekli kullanmak kötü oluyo artık midem kaldırmıyo yaa ne o öle minnacık bi hap ama midenin tahammülü yok kovuyo direk
ben de önceden takmıyodum. aksine adet olmadığımda seviniyodum iyi bişeymiş gibi çünkü adetlerim çok sancılı oluyor. üstelik kansızlık da var bende hemde fazlasıyla. o nedenle adet olduğumda direk hastanelik oluyorum. hastane personeliyle kanka olduk desem yalan söylemiş olmam emin olama şimdi ciddi bi ilişki olunca bi de yavaş yavaş çevremdekiler çoluk coğuğa karışmaya başlayınca bende panik başladı tabi :26:
Ne güzel açıklamışsın canım yaa bende pkoluyum yaklaşık 2 sene oldu bunu öğreneli ve şu anda 14 aylık evliyim 1senedir de bebek istiyoruz olmuyor bu pko belası yüzündencanım bende pko yani polikistik overliyimm..4.5 yıllık evliyimm.. bende şuanda ilaç içmeden adet olamıyorumm...26 yaşındayım..böle kısa bi bilgi geçtikten sonra bildiklerimi paylaşayımm...
pkolu çok tanıdığım va özel hayatımdada buradada..4 yıldır pkoyu araştırıyorum ve bu sitede güüsel arkadaşlıklarım oldu...pko korkulacak bişi değil ama onunla yaşamayı öğrenirsennn..aynı şeker hastalığı gibi düşünn..ölene dek bu hastalıkla yaşıcazz..
en büyük düşmanı kilo..ideal kilon ne ise onu hep korumak zorundasın fazlası varsa ver adetinide düzenler..
2. si ilaçlarını iç heray adet ol..muhakkak..olmadıkca rahimdefolikuller çogalıyor allah korusun onu ilerlemesi daha zor oluyor her ay adet olki onlar rahimde inci gibi birikmesin...kullandığın ilaçlar sana agır geliyorsa gerekirse başka dr git ve değiştir...tarlusal var yan etkileri hiç yok denecek kadar az...
adetinilk gününü 1. günü olarak say 16. yada 21. gününe kadar ki zamanda içiyorsun ilacını tarlusal 6 gün içiliyor..ve bittikten 3 gün sonra adet oluyorsun bu takvimi düzenli aynı döngüde takip et o zaman bi düzenin oluyorr...doğum kontrolden dahagüsel bi ilaç dr una sor ve bunu iste...
3. sü tahlillerini düzenli ver..açlık kan şekerinede baktır..pko şeker direncine sebep oluyor buyüzden pko hastaları ani açlıklar ve tatlı ihtiyacları duyuyor hızlı kilo alıyor zor veriyor...bunun içinde metformin ilacı veriyorlarr..oda zararsız ve faydası büyk...bunu evlendikten sonra istesende olur ama killo sorunun varsa mutlaka hemen iste drundan...
4.sü..hiç tedirgin olma..çocuk konusunda..bi çok insan 3. çocugunda öğreniyor pko olduğunu...bi pko var bide pko sendromu sendromu olanlar dr a gidiyor tedavi oluyor..ilaçla yadaiğneyle tadavi görüp çocuk sahibi olabiliyorr...bunu kafana takıpüzme...
Ne güzel açıklamışsın canım yaa bende pkoluyum yaklaşık 2 sene oldu bunu öğreneli ve şu anda 14 aylık evliyim 1senedir de bebek istiyoruz olmuyor bu pko belası yüzünden
Doğum kontrol hapı kullandım bu ay sadece 1 ay yani soğan suyunuda düzensiz içtim aklıma geldikçenasipp..bende istiyorum bakalım hakkımızda hayırlısıı...neler denedin arkadaşım tedavi görüyormusun şuann...
canım bende pko yani polikistik overliyimm..4.5 yıllık evliyimm.. bende şuanda ilaç içmeden adet olamıyorumm...26 yaşındayım..böle kısa bi bilgi geçtikten sonra bildiklerimi paylaşayımm...
pkolu çok tanıdığım va özel hayatımdada buradada..4 yıldır pkoyu araştırıyorum ve bu sitede güüsel arkadaşlıklarım oldu...pko korkulacak bişi değil ama onunla yaşamayı öğrenirsennn..aynı şeker hastalığı gibi düşünn..ölene dek bu hastalıkla yaşıcazz..
en büyük düşmanı kilo..ideal kilon ne ise onu hep korumak zorundasın fazlası varsa ver adetinide düzenler..
2. si ilaçlarını iç heray adet ol..muhakkak..olmadıkca rahimdefolikuller çogalıyor allah korusun onu ilerlemesi daha zor oluyor her ay adet olki onlar rahimde inci gibi birikmesin...kullandığın ilaçlar sana agır geliyorsa gerekirse başka dr git ve değiştir...tarlusal var yan etkileri hiç yok denecek kadar az...
adetinilk gününü 1. günü olarak say 16. yada 21. gününe kadar ki zamanda içiyorsun ilacını tarlusal 6 gün içiliyor..ve bittikten 3 gün sonra adet oluyorsun bu takvimi düzenli aynı döngüde takip et o zaman bi düzenin oluyorr...doğum kontrolden dahagüsel bi ilaç dr una sor ve bunu iste...
3. sü tahlillerini düzenli ver..açlık kan şekerinede baktır..pko şeker direncine sebep oluyor buyüzden pko hastaları ani açlıklar ve tatlı ihtiyacları duyuyor hızlı kilo alıyor zor veriyor...bunun içinde metformin ilacı veriyorlarr..oda zararsız ve faydası büyk...bunu evlendikten sonra istesende olur ama killo sorunun varsa mutlaka hemen iste drundan...
4.sü..hiç tedirgin olma..çocuk konusunda..bi çok insan 3. çocugunda öğreniyor pko olduğunu...bi pko var bide pko sendromu sendromu olanlar dr a gidiyor tedavi oluyor..ilaçla yadaiğneyle tadavi görüp çocuk sahibi olabiliyorr...bunu kafana takıpüzme...
yıllarca adet duzenszılığım ıcın bekarken dogum kontrol hapı kullandım.pko dedıler. hap kullanmadığım zamanlarda hıc duzenlı gelmezdı adetım.daha sonra 6 cm lık kıst cıktı.neysekı erıdı .evlendım kolaykolay cocugum olmaz dedım hapı bıraktım ıkıncı ayda suprızdemem okı hıc takma olmasa benım olmazdı ınan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?