5 hafta çalışabilir raporu hakkında

kirmiziseker

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
61
2
günaydın kızlar.bi sorum vardı.devlet memuru olarak çalışıyorum.32.haftamda 5 hfta çalışabilir raporumu aldım. aldım ama eğer doğum 38. haftada gerçekleşirse ne olacak.2 hafta yanacak di mi.bunu kurtarmanın bi yolu var mı acaba? doktor 36. haftada son 3 haftaya girmiştir raporu verebilir mi? memur arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..

evet canım 38. haftada doğum olursa 2 haftan yanar, keşke 30 haftanda 32 haftalık raporunu alsaydın 35'te de 37 haftalık raporunu alırdın. şimdi erken rapor alırsan ve buna biri dikkat ederse o zaman sorun çıkabilir diye düşünüyorum

anladm teşkr ederim.peki başka bi bölümden rapor alsam son hafta için 5 günlük falan en azından bir hafta kurtaramaz mıyım ? ya da herşeyin hayırlısı deyip işi akışına mı bırakim :)

canım eğer yönetmeliği okursan orda şöyle bi ifade var "çalıştığı kadarı aktarılır" şeklinde yani senin fiili olarak çalışıyor olman lazım, zaten kadın doğumdan rapor aldığında otomatikman doğum iznin başlar başka bir dr dan rapor alırsan izin sürenden raporlu olduğun günleri düşerler.

son hafta için almak riskli geliyor bana...ben bu hafta başka bölümden rapor alacağım haftaya da senelik iznimi kullanacağım, yani bu raporu araya kaynatacağım...bakalım ne olacak...

canım malesef raporu arada kaynatamazsın. o 3 haftada kesintisiz çalışman gerekiyor. sonra ya aktardığın 5 haftadan otomatikman düşerler..

X