5.gün transferi nedir?

nestle76

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
4.041
20
arkadaşlar,

5.gün transferi yapılması ihtimali belirdi bende..iyi birşey mi bu? faydası ne? yarın yapılacaktı transfer..yani 3. günde..ama embriyolog aradı salı günü yani 5. gün yapabiliriz belki dedi..yarın sabah haber vereceklermiş..olumlu birşey gibi söyledi ama bilgisi olan beni biraz aydınlatabilir mi?avantajlar ve dezavantajlar konusunda.....

arkadaşlar,

5.gün Transferi Yapılması Ihtimali Belirdi Bende..iyi Birşey Mi Bu? Faydası Ne? Yarın Yapılacaktı Transfer..yani 3. Günde..ama Embriyolog Aradı Salı Günü Yani 5. Gün Yapabiliriz Belki Dedi..yarın Sabah Haber Vereceklermiş..olumlu Birşey Gibi Söyledi Ama Bilgisi Olan Beni Biraz Aydınlatabilir Mi?avantajlar Ve Dezavantajlar Konusunda.....

Canim Oncelikle Hayirli Sonuclar Insallah 5 Inci Gun Transverine Blastosist Transveri Denir Banada Uygulandi Bu Duruma Cok Sevinmen Lazim Cunku Sadece Cok Kaliteli Embriyolara Uygulanabilen Bir Yontem Yani Embriyonun Tuplerdeki Yolculugunun Bitip Rahme Yerlestigi Evreye Blastosist Evresi Denir Ve Tutunma Sansi Yuzde 70 Dir Dusunsene 5 Gun Disarida Yasamayi Basarmis Embriyo Sana Daha Siki Tutunur Birde Google Den Blastosist Transveri Yazarsan Gerekli Bilgilere Ulasirsin Umarim Hayirlisi Olur

Canim Oncelikle Hayirli Sonuclar Insallah 5 Inci Gun Transverine Blastosist Transveri Denir Banada Uygulandi Bu Duruma Cok Sevinmen Lazim Cunku Sadece Cok Kaliteli Embriyolara Uygulanabilen Bir Yontem Yani Embriyonun Tuplerdeki Yolculugunun Bitip Rahme Yerlestigi Evreye Blastosist Evresi Denir Ve Tutunma Sansi Yuzde 70 Dir Dusunsene 5 Gun Disarida Yasamayi Basarmis Embriyo Sana Daha Siki Tutunur Birde Google Den Blastosist Transveri Yazarsan Gerekli Bilgilere Ulasirsin Umarim Hayirlisi Olur

canım çok sağol...valla kafam allak bullak oldu..hergün yeni bişi öğreniyorum...şimdi google dan bakıcam..tekrar çok sağol...

ben tüpe daha geçmedim ama bildiğim kadarıyla 5.günde transfer edilen bebişler daha kuvvetli oluyorlar...inş sana sıkı sıkıya tutunurlar.....a.s.

arkadaşlar,

5.gün transferi yapılması ihtimali belirdi bende..iyi birşey mi bu? faydası ne? yarın yapılacaktı transfer..yani 3. günde..ama embriyolog aradı salı günü yani 5. gün yapabiliriz belki dedi..yarın sabah haber vereceklermiş..olumlu birşey gibi söyledi ama bilgisi olan beni biraz aydınlatabilir mi?avantajlar ve dezavantajlar konusunda.....

canım benimde 5. gün olucak dedileer bende çok korkmuştum kötü bişeymi acaba yumurtalar zormu dölleniyor diye.ama arkadaşlar bunu çok iyi bişey olduğunu ve 5.günden sonra bebeklerin daha iyi tutunduğunu söylediler.gerçektende öyle ilk denememde 3.gün olmuştu transferim tutmadı ama ikincisi 5. gün oldu ve şimdi 2.5 aylık ikizlere hamileyim. herşey gönlünce olsun umarım senide aramızde görürüz.

Spermlerle döllenmiş yumurta hücresine embriyo adı verilir. Klasik tüp bebek (IVF) yada mikroenjeksiyon yöntemiyle oluşan embriyolar döllendikten 2 veya 3 gün sonra rahim içine yerleştirilir. Normal yolla oluşan gebelikte döllenme tüplerde olur ve oluşan embryo içindeki hücreler tüplerde bölünmeye devam eder. Embriyonun tüp içindeki yolculuğu 5 gün sürer. 5’inci gün rahim içine ulaşan embriyo BLASTOKİST adını alır. Blastokist kendini çevreleyen zardan(Zona pellicuda) ayrılarak döllendikten yaklaşık 5 gün sonra rahim içi tabakasına ( endometriyum ) yataklanır ve gebelik oluşur. Embriyoların 2. veya 3.gün yerine blastokist safhasına ulaşmasını bekleyerek transfer edilmesinin doğal yollardan oluşan gebelik mekanizmasıyla daha uyumlu olduğu ve gebelik şansını arttırabileceği düşünülmüştür.. ALINTIDIR

merhaba benimde 5.günü transferim oldu bende korktum bu blastokist kötü mü dedim emriyologa tel.de. sonra araştırdım güzel şeyler okudum pazartesi transferim oldu ve 2 yapılacakı ben 3 istedim bakalım ne olacak hakkımızda hayırlısını versin allahım

X