• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 çocuklu çalışan anneye erken emeklilik imkanı geliyor.

Nüfus artış hızı düştü, nüfus hızla yaşlanıyor. Gerekli adımlar atılamazsa Türkiye nüfusu birkaç yıl içinde yaşlı nüfus olacak.

Probleme çözüm üretmek için Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ortak çalışıyor. Hükümetin doğum teşviki için yürüttüğü çalışmalarda bazı ayrıntılar netleşmeye başladı. O düzenlemelerden biri de çalışan kadınları çocuk yapmaya teşvik etmek.

Üzerinde durulan formüle göre, çalışan kadınların çocuk sahibi olması için emeklilik şartları kolaylaştırılacak. Düzenleme ile 5 çocuk sahibi çalışan anne 10 yıl erken emekli olabilecek.

Mevcut uygulamada çocuk sayısı kaç olursa olsun, anne en fazla 2 çocuk için doğum borçlanması yapabiliyor. Borçlanılan süre ise 4 yılı geçemiyor. Yapılması düşünülen düzenleme ile çocuk sınırlaması kaldırılacak. Böylece 5 ve daha fazla çocuk için borçlanma imkanı doğacak.
Kaynak Samanyolu Haber

kırmızı kar yağınca yürürlüğe girer çünkü zaten 5 çocuklu çalışan bi anne yok
komik bi haber gerçekten
:27::27:

Bir bayanın bu ülke şartlarında çalışması şart bir kişinin maaşıyla evin çok zor döndüğü açık ve çalışan annenin 5 çocuğa yeterli ilgiyi sevgyii göstermesi de zor olduğuna göre çalışan bir annenin 5 çocuk yapmasına sırf genç nüfus artacak dye imkan yok. Bunun mantıklı bir yanı da yok ki. Yani eleştirmeyelim de ne yapalım öneri diyrsunuz bu halkın önerileri devletin çıkarlarına uymaz. Yurdışında olduğu gibi bir anne 1 sene izn ayrılabilse ve bu arada maaşta alabilse çalışmaya başladığı zaman esnek çalışma saatlerine hiç olmaz 3 yaşına kadar sahip olabilse, çocuk başına ciddi rakamlar verilebilse. Bu esnek çalışma saatleri konuşuldu, 3 yaşına kadar mama ve bez parası vermekte ama sözde kalacak hiçbir iş yeri özellikle özel sektörde asla esnek çalışma saatleri uygulanmaz, bez mama parası tamam hadi diyelimm ya sonrası zaten büyüyünce artmıyor mu masraflar başka ülkelerde 18 yaşına gelene kadar para ödenior yanii genç nüfusu arttıralım derken Allah yardım eder denmiyor elini taşın altına da koyuyor.

öncelikle 5 çocukdan dolayı emeklikl indirimi kesinlikle 3 çocuğa indirilmeli. yani 10 yıl erken emeklilik olayı 3. çocuktan itibaren verilmeli.5. çocuğada ne kadar veriyorsa versin. gözü kesen yapsın. ücrteli izin kesinlikle en az 2 yıl olmalı. çoğu anne geçim darlığından dolayı 6 aydan sonra işe dönüyor. süt izni 3 yaşına kadar olmalı. anne sütü anne sütü diye bas bas bağırıyorlar. çocuk göremdiği aneenin sütünü nasıl alacak. iş stresinden annede sütmü kalacak. kreş yardımı 2. çocuktan itibaren yapılmaı. kurumlara kreş açılmalı.özel sektörde küçük çocuklu annelere cumartesi tam gün izin verilmeli gibi.

bakın erken emeklilik şartı diye illa 5 çocuk yap diyor millete devlet böyle bir şart koşuyor eğer şartın el vermiyor diye 1 ya da 2 çocuk yaptın rsmen cezalısın çek cezanı çalış ama başbakanın istediği gibi 5 çocuk yaptın mı nasıl bakacağın, yetiştireceğin meslek sahibi yapıp yapamayacağın önemkli değil sen hele yap 5 çocuğu sonu ne olursa olsun yeter ki nüfus artsın haneye her yıl fazla kişi eklensin ohh 10 yıl erken emekli ol. Teşvik yapılıyorsa biraz mantıklı teşvik yapılsın daha geçen gün yine 5 çocuğu dikte ederlerken Allah yardım eder diyorlar bir başbakan bunu diyorsa vay halimize. Bana 20 sene de erken emekli olacaksın dese ben 5 çocuk yapmam çünkü gereği gibi büyütemem vatana hayırlı bir çocuk olarak yetiştiremem bunun bilincine varmasını sağlamak varken çocuk yapın çok çocuk değil eğitimli, kültürlü geleceğe faydalı çocuklar lazım ülkemize.

canım aynı pencerden bakıyoruz , sana katılıyorum . o yorumum alıntı yaptığım arkadaşa.

öncelikle 5 çocukdan dolayı emeklikl indirimi kesinlikle 3 çocuğa indirilmeli. yani 10 yıl erken emeklilik olayı 3. çocuktan itibaren verilmeli.5. çocuğada ne kadar veriyorsa versin. gözü kesen yapsın. ücrteli izin kesinlikle en az 2 yıl olmalı. çoğu anne geçim darlığından dolayı 6 aydan sonra işe dönüyor. süt izni 3 yaşına kadar olmalı. anne sütü anne sütü diye bas bas bağırıyorlar. çocuk göremdiği aneenin sütünü nasıl alacak. iş stresinden annede sütmü kalacak. kreş yardımı 2. çocuktan itibaren yapılmaı. kurumlara kreş açılmalı.özel sektörde küçük çocuklu annelere cumartesi tam gün izin verilmeli gibi.

keşke bunlar olsa ama olmayacak çünkü bence genel olarak amaç kadınların okuması, kültür sahibi olması çalışması etmesi vs değil amaç kadınların evde oturması, gözü açılmasın kırsın dizini otursun. Kadının görevi sürekli doğurmak çocuklarına kocasına kayınvalidesigillere kendi annesigillere kul köle olmak çünkü, kendi için bişey yapmasın, kendi de olmasında zaten ne gerek var, başkaları ne olmasını istese o olsun
:27::27:

ordan şu modeli aldık şurdan bu modeli aldık diyolar, madem çocuk doğurmaya teşvik edecekler o konuda da avrupan model alsınlar madem

her ailede 5 tane çocuk olursa bunların eğitimleri nolacak, yeterli doygun bi düşünce seviyesine ulaşmış olacaklar mı bu çocuklar yoksa daha kolay kontrol edilebilir, ensesine vur lokmasını al tarzı koca bir toplum mu olacağız

Sırf 10 yıl erken emekli olcam diye 2 cocuk dusunurken 5 cocuk yapacak kadın varmıdır cok merak ediyorum
Hadi 4 cocugu olsa 5ide yaparda 2 cocugu olanın 5e sıcak bakacagını hic sanmıyorum

Öncelikle 3 cocuk icin baslatmalıydı bu uygulamayı
Simdi nasıl 5 cocuga 10, 6 cocuga 12 diyorsa 3 cocugada 7-8 yıl demeliydi belkide

Bilemiyorum ama her konuda oldugu gibi yine bile isteye yanlıs bir uygulama yaptıklarını dusunuyorum
Sen simdiki genc nufusa yeterli eğitimi, saglıgı, istihdamı sagladında 5 katı kaldı

Ama evet nufusun genclesmesi gerekiyor bir sekilde. Baska careler bulunmalı.

arkadaşım emeklilik sistemini bu hükümet getirmedi, ne yani emekli olmayalım da eve tıkanmayacaz diye 90 yaşında işemi gidelim. hükümet her kadının başına bir er dikip kimseyi zorla doğurtacak değil. nüfus artışı için yapılmış bir teşvik kanunu sözde ama eksik ve kısır. konuya odaklanıp gereksiz yerlere taş atmaz isek sevinirim.

emeklilik sistemini bu hükümet değiştirdi evet. ben 45 yaşında emekli olabilecekken şimdi 55den önce olamıyorum. 5 çocuk yaparsam o başka tabi, lutfetmişler.

ayyy bak şimdi yaptıklarına..
hiçte dayanamam emeklılık dıyınce..
kocama soluyorum hemen aksam baslıyoruz calısmalara..
bırer yıl koysam aralarını ohhh...
erkenden emeklı olur bakarım keyfime..!''''''''

sayın kanuncularımız
bana su yukardakı cumlelerı soyleyen bır tek kadın bulun allah askına..
cebınıze alıyorsunuz 10 mılyar aylıgı...
ee herkez 5 tane cocuk yapsın yasa cıkaralım...
olur siz cıkarın... sıkıntı yokta..
o yasada bız yokuz bunu goremıyorsunuz...

anneye on yıl erken emeklılık vermenıze gerek yok...
o kadın olecegınden 15 yıl once olur ztn...
bır dogum nedır ya pırt dıye cıkıyor dımı...
canından can cıkıyor be ınsanın...
bır annenın diş etlerıne kadar dokuyor bebek dedıgın..
sız oturun ahkam kesinnnn ohhhhhhhhhhh:47::47:

askeri ücret 780 mılyon kalıyor arttıramıyorlarda
kadınlara 5 tane cocuk yaptırmayı dusunuyorlar...

ağlancak halımıze güler olduk saylererınde

ayyy bak şimdi yaptıklarına..
hiçte dayanamam emeklılık dıyınce..
kocama soluyorum hemen aksam baslıyoruz calısmalara..
bırer yıl koysam aralarını ohhh...
erkenden emeklı olur bakarım keyfime..!''''''''

sayın kanuncularımız
bana su yukardakı cumlelerı soyleyen bır tek kadın bulun allah askına..
cebınıze alıyorsunuz 10 mılyar aylıgı...
ee herkez 5 tane cocuk yapsın yasa cıkaralım...
olur siz cıkarın... sıkıntı yokta..
o yasada bız yokuz bunu goremıyorsunuz...

anneye on yıl erken emeklılık vermenıze gerek yok...
o kadın olecegınden 15 yıl once olur ztn...
bır dogum nedır ya pırt dıye cıkıyor dımı...
canından can cıkıyor be ınsanın...
bır annenın diş etlerıne kadar dokuyor bebek dedıgın..
sız oturun ahkam kesinnnn ohhhhhhhhhhh:47::47:

askeri ücret 780 mılyon kalıyor arttıramıyorlarda
kadınlara 5 tane cocuk yaptırmayı dusunuyorlar...

ağlancak halımıze güler olduk saylererınde

milletvekili maaşı 17000 canım. ama hakkını veriyorlar, her birinin var 3-4 tane karısı, 10-15 çocuk. :1:

Hala 3 cocuk konusuna takılmış bazı arkadaşlar

arkadaşlar siz size her anlatılana dogrumu diyorsunuz ? 3 cocuk bile dense sizce bu ulke ekonomisi ve sanayisi o kadar cok
insanı Hakettigi maaşı verecek kapasiteye sahip mi ? Hadi onu bıraktım, bu hukumet onu verecek insaniyete sahip mi ?
bence hayır, bugune dek hep asgari ucretli kesim ezilen kesim oldu. Basbakan diyorki evde 3 cocuk olursa 4 kişi calısır
eve 3100 tl gider ve bu durumda cok da rahat gecinilir. Ama basbakan o 3 cocugun 18 yaşına gelene kadar aileye olan
yukunu kim karşılayacak ?

Almanyada

İlk iki çocuğun her biri için aylık 184 Euro, üçüncü çocuk için 190 Euro ve bundan sonraki her çocuk için 215 Euro

yani 5 cocuk icin 988 euro yardım alır aile ayda (yaklaşık 2400 tl kadar) buda cocuk basına aylık 500 tl kadar

almanyada asgari ucret 1900-2200 euro oldugu dusunulurse (5000 tl civarı asgari ucret)

80 m2 bi apartman dairesi 1500 tl olursa kirası, sizce neresi pahalı ?

kira = maaşın 1/3u. Bizde asgari ücret 733 tl ise, 240 tl den pahalı evde oturmaması lazım işcilerin ve
bu evlerin hepsi 75-80 m2 ve 3 oda bir salon, tabiki biz turk bayanları alışmışız 100-150 m2 eve
hemen tavuk kumesi deriz 80m2 eve.

inanmayanlar buradan baksın (ikiside PDF dosyası)

http://www.calisma.de/images/stories/cocukparasi_de-tr.pdf (COCUK PARASI)

http://www.calisma.de/index.php?opt...=1_bf01c029a284430c64a01704903c8b72&Itemid=60 (asgari ücret )

Son düzenleme:
valla başlığı okurken şu karikatür geldi aklıma

$522570_10151482533632486_559322866_n.jpg

5 çocukla ye allah ye:27::27:

5 çocuk diyelim ki aralrında 2 şer yaş olsun.
Daha biri bebeklikten henüz çıkmaşken 2. si , 3. sü....
Bez parası, mama parası,
Son çocuk doğduğunda okula başalayanlar olacak,
Okul masrafı bir değil iki, üç diye ilerleyecek.
Bu arada ilk çocukların okul masrafı başladığında evde hala bebek masrafları devam edecek en küçük.
Malum sınav cenneti ülkemde dersane masrafları,
Sonrasında üniversite, üniveriteye ilk çocuk başladığında geride 4 çocuğun okul masrafları..
Evlilik masrafları çalışsınlar yapsınlar diyelim... İş yok bu arada...
Ha bu arada eve nadir alınan kıyma, et en az 2 kg olmalı.
Bu çocukların sağlıklı birey olmaları için eve alınan meyve, sebze en az 4 kilo...
Bu arada kıyafet falan...
Yok düşündüm düşündüm, hadi çocuklar okumasınlar, sağlıklı beslenmesinler
Eee böyle bir genç nufüs ne işimize yarayacak...
Ama olsun kadın on yıl öncesinden emekli olacak.
Bu arada çok doğum yapan kadın işyerinde ne kadar verimli olacak, tabi ki olamayacak.
Özel sektörse yol ver gitsin denilecek...
Zaten özel sektörler kadınları işe almayacak bu yasadan sonra.
Ne de olsa kadın 10 yıl erken emeklilik için doğurma makinesi olacak...
En iyisi kadın evinde otursun denilecek...

kımde 5 çocuk varkı en azından benım çevremde yok kımde olduğunu ıyı bılıyoruz yıne onlara bir kolaylık olmuş elektırıklerını sularını ödüyoruz bırde emekli edelim sevaptır

Bu devirde 5 çocuğu büyüt okut, zaten ömründen ömür gider, 10 sene de erken ölürsün herhalde al sana mezarda emeklilik.

bence kadınları ayda 1000 tl maaşla emekli etsinler olsun bitsin boşuna ugrastırmasınlar bizi :))))

ya kadınlar olarak bunu goremeyenlere acırım, resmen ici aslan dolu kafesin kapısı acık kapısında bir geyik butu var sallanıyor
dışardaki kurt da bu geyik etine geliyor karnım doyacak diye ama o ete yaklaşırken icerdeki aslanların onu iceri cekeceginden
haberi bile yok. Durum aynen bundan ibaret. Bize gösterilen o geyik budu ama sonunda düşecegimiz ise aslanlar dolu bir kafes

Tamam bazı bayanlar vardır calısmak istemez, evde oturup kısmet programı izler ama ben acıkcası böyle biri degilim ve olamam
ama işde ne yazıkki bu kafada insanlar yüzünden bu hale geldik, adamlar elimizdeki herseyi alıp kepceyler, cay kaşıgı ile verdiklerinde
sevinecek kadar zavallı hale getirdiler bizleri. Halbuki 2007 den 2013 e kadar olan benzin ve elektrik zamları kadar asgari ucrete zam olsa suan 1332 tl olurdu net asgari ucret 3000 tl olurdu memur ucreti. Bir evde 2 kişi calıssa 2600 tl eve para girredi ve işde o zaman
o aile cok rahat 2 cocuk yapabilirdi hemde hic dusunmeden (3 olması icin en az 3000 tl olması lazım cocugun gelecegi adına).
Ama nasılsa koyunlar onlar ne dese cok yaşa padişahım diyor neden versinler gercek zammı. Bu kadın fikride tam bir tuzak.

Genç nüfusun azalması tehlikelerini biliyorum. Ama, en genç nüfuslu ülkelerden Somali, Tanzanya veya Yemen gibi olacağımıza, yaşı nüfuslu ülkelerden İsveç gibi geleceğimizin olmasını tercih ederim..

Ülke bu şekildeyken, nüfus arttırma planlarına geçilmesini mantıklı bulmuyorum.

canım aynı pencerden bakıyoruz , sana katılıyorum . o yorumum alıntı yaptığım arkadaşa.

ya işte ben bunu anlamıyorum 3 çocuğa emeklilik indirimi ya neden yanii 3 çocuğu olmayana ceza gibi geç emeklilik, yapana ödül erken emeklilik ya sadece bakmak mı ya da ne bilyim maddi güç mü hepsini geçtim tamam 2 insan iyi maaş alıyor kreşe gönderebiliyor ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ama bakalım o kadın 3 çocuğa yetebilece mi yeterli ilgiyi sevgiyi gösterebilecek mi 45 yaşındna sonra zaten çocuklar büyümüş olacak kim ne kadar çocuğa bakabilecekse ilgi alakaya göstereblecekse o kadar çocuk yapsın belkide 5 çocuk yapanın ailelelerinin durumu iyi destek çıkacaklar maddi olarak başkası olanaklarda yapamayacak biri 10 yıl erken emekli olacak diğer çalışacak haksızlık değil mi. Neden sen 5 çocuk yapmadın ya da 3 çocuk yapmadın fişleme gibi olmuyor mu. Ücretli izin nasıl 2 sene olacak daha 6 ay izin bile aylardır çıkamadı hiçbir işveren ülkemizde 2 sene izine evet demez devlette de özelde de. Süt iznide aynı şekilde hadi 2 yaşına kadar olsun zaten uzmanlar 2 yaşından sonra kesmeye başlayın diyorlar ona da razıyız, kurumlara kreş açmak çok çok zor hiçbi kurum yanaşmaz bunlar sözde kalan şeyler dedim yaa daha 6 aylık izni çıkaramadılar ama kendi çıkarları için bir konu olsa bir gece de çıkarırlar.. Ben senin kime ne yazdığını anladım sen de haklısın eleştirmekle olmaz ama öneriyi sunacak olanda hayata geçirecek olanda devlet biz seçtik sözcümüz olarak onları. Ne desek boş.

3dü 5 oldu hala doyamadılar. Çocuk da çocuk. Mevcut nüfusu doyurdular da, fazlası kaldı. Genç nüfus azalacakmış, azalsın. Hangi gence okul iş garantisi verdin ki daha fazlasını istiyorsun? At gibi sınava giriyoruz, okuyoruz ediyoruz iş yok. Olmaz olsun genç nüfus. Az olsun öz olsun. Var da ne oluyor, kullanıyor mu? Askerde evet, şehit olup duruyorlar işte böyle harcıyoruz genç nüfusu. Gerisi de işsizlikten deliriyor. Genç nüfus sayısı arttıkça, gelişmişlik seviyesi düşüyor zaten. Gelişmiş ülkelerde hep yaşlı nüfus çok, ömür uzun çünkü. Ben Çin gibi 2. çocuk yasağı gelsin diye bekliyorum, bunlar arttırdıkça artırıyor. Kolaydı sanki bir taneyi bile düşünerek yapıyor artık insanlar. Off off doluyum bu konuda. :47:

arkadaşım emeklilik sistemini bu hükümet getirmedi, ne yani emekli olmayalım da eve tıkanmayacaz diye 90 yaşında işemi gidelim. hükümet her kadının başına bir er dikip kimseyi zorla doğurtacak değil. nüfus artışı için yapılmış bir teşvik kanunu sözde ama eksik ve kısır. konuya odaklanıp gereksiz yerlere taş atmaz isek sevinirim.

Ben sizi anlayamadım. Nüfusumuzun az olduğunu mu düşünüyorsunuz?

avrupada doğum izinleri sozunu google a yazın ve gorun, bircok ab ulkesinde dogum izni 12-36 ay arasında değişiyor ve Adamlar bu sure 12 de sabitlensin her ulkede derken biz 6 ay a COK olur deniyor. Ama hep şu unutuluyor erkekler ve işadamlarınca,
cocugun ilk 1 senesi hayatındaki en onemli dönemdir. Bu dönemde bakıcıya emanet edilen cocuklarda sorunlar olabilir. Bizde
deniyorki 6 ay kimse işde tutmaz verir tazminatını cıkarır. Annede o yasdan sonra nasıl iş bulur, işde burada AB'de olan çözüm,
DOGUM yuzunden işden atan patron hem tazminat oduyor birde devlet ona oldukca KAZIk bir ceza kesiyor. ANNE işden atılamaz
deniyor. Hele devletin verdigi izin yuzunden. Ama bizde onunda caresi buluur, işe basladıkdan bir sure sonra işine son verilip
cezadan kurtulunur, birde kadının bu 6 ay ı 5 cocuk icin aldıgını dusunun, bu durumda o kadını sizce kac iş yeri işe almak ister.
İşde bu yuzden devlet eger bu işde durust ise, kadınların işden atılmasına engel olacak yaptırımlarıda gundeme getirmeli
mesela kadın işe döndükden sonra en az 1 sene işden atılamaz, atılırsa devlete kadın basına 100.000 tl oder gibi. Bu durumda
iş sahipleri kadınları işden atmaz. Ama bu seferde kadınları işe almak yerine kadınların calıstıgı yerlere erkekleri almaya calısırlar
kısacası cok zorunlu noktalar haricinde kadın işe alımı ciddi oranda azalır. Bu durumada care var, derki devlet iş yerinde enaz %40
kadın calıstırcan (engelli calıştırma zorunlulugu gibi)

Avrupa Birliği Ülkelerinde Kadın İstihdamı >>> Tıkla ve gör bu yazıya

işde AB neden buyuk bu tablodaki degerler acıkca gosteriyor ispanya haric bircok ulkede kadın istihdamı %50 ve ustu de
ondan.

Son düzenleme:
Back