5 çocuklu çalışan anneye erken emeklilik imkanı geliyor.

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.573
772
413
45
Nüfus artış hızı düştü, nüfus hızla yaşlanıyor. Gerekli adımlar atılamazsa Türkiye nüfusu birkaç yıl içinde yaşlı nüfus olacak.

Probleme çözüm üretmek için Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ortak çalışıyor. Hükümetin doğum teşviki için yürüttüğü çalışmalarda bazı ayrıntılar netleşmeye başladı. O düzenlemelerden biri de çalışan kadınları çocuk yapmaya teşvik etmek.

Üzerinde durulan formüle göre, çalışan kadınların çocuk sahibi olması için emeklilik şartları kolaylaştırılacak. Düzenleme ile 5 çocuk sahibi çalışan anne 10 yıl erken emekli olabilecek.

Mevcut uygulamada çocuk sayısı kaç olursa olsun, anne en fazla 2 çocuk için doğum borçlanması yapabiliyor. Borçlanılan süre ise 4 yılı geçemiyor. Yapılması düşünülen düzenleme ile çocuk sınırlaması kaldırılacak. Böylece 5 ve daha fazla çocuk için borçlanma imkanı doğacak.
Kaynak Samanyolu Haber

şaka gibi ama gerçek. hükümet sanırım bu işi ciddiye almıyor. bu devirde hangi çalışan anne 5 çocuk yapar anlamıyorum. benim 2 çocuğum var neler çektiğimi gelin bana sorun. ben tek çocuklu arkadaşlarımı ikinci çocuğa ikna edemzken hükümet +4 istiyor. lütfen makul ve mantıklı şeyler yapın. bu teklifi ev hanımlara sunsanız 5 çocuğa sigorta garantisi deseniz bence daha mantıklı olurdu.

5 çocuk doğuracam 10 yl önce emekli olacağım,bunu düşününler asgari ücretin 773 lira olduğu bir ülkede gelsinlerde kendileri 5 tane doğursunda baksınlar bakalım..İyice saçmalamaya başladı bunlarda ..

yada 3 tane daha doğurcam ve kalpten 10 yıl önce ölcem. mezarda emeklilik

Niye ev hanımları olsun ki bizler evdeyiz diye 5 tane çocuğa bakmak kolaymı sanki ....

Niye ev hanımları olsun ki bizler evdeyiz diye 5 tane çocuğa bakmak kolaymı sanki ....

mecburiyet olsun demiyorum canım. ama evde olup, maddi durumu iyi olan ve evinde olduğu için çocuk yapmka isteyen hanımlar var. yada korunmadığı için çocuk yapanlar var. ablamın 4 çocuğu var devlet ona böyle bir öneride bulunsa o 5. yide yapar. burda küçümsemek yada vurun abalıya demek değil kastım, bence böyle bir teşvik çalışan bir anndene 5 çocuk istemekten daha mantıklı

Maddi durumu iyi olan kişilerde artık fazla çocuk yapmaktan kaçınıyorlar,bak mesela ünlü kişilere onlar bile 2.bir çocuğa düşünerek yola çıkıyorlar..Bana göre bunda hiç mantık yok datucanım,o dediğin eskidenmiş şimdilerde olması hiç mümkün değil..

ablacım ben nüfus artışını destekliyorum ancak bunun için makul ve mantıklı yasalar bekliyorum. 5 çocucuğa böyle bir indirim gelmesi samimiyetsizliğin işareti bence . kademeli bir sistem getirseler anlardım. atıyorum 3 çocuğa 7 yıl,4 çocuğa 9 yıl 5 çocuğa 10 deseler tamam ama direk 5 çocuğa 10 deyince dayatma görüyorum. ayrıca insanlar rahata alıştı , çocuk ayak bağı olarak görülüyor (bazı kesimler için) . normlade karşılamak lazım, neticede toplulumuzun ancak yüzde 10'u belkide çocuklarını dadılarıyla büyütüryorlar. geri kalan kesim artık çocukları üzerinden daha fazla gelecek kaygısı çekmek istemiyor. sadece doğurmak yetmiyor, madden ve manen doyurmak, okutmak, miiletine faydalı güzel bir insan yetiştirmek. 2013 yılı vatandaşı olarak bizim gücümüz ancak 2 çocuğa bunları verecek enerjiye yetiyor maalesef.

10 yıl erken emeklilik için bu ülke şartlarında 5 çocuk yapılır mı. Bir evin geçinebilmesi için karı koca çalışması lazımm kadın çalışırken 5 çocuk nasıl bakılabilir, kime bırakılır ve nasıl her biriylr ilgilenip kaliteli vakit geçirilir. Maddi boyutu bir yana bunu düşünmek lazım.Maddi boyutta zaten iki kişinin ciddi anlamda iyi maaş alması lazım 5 çocuğa bakmak, okutmak için ama başbakanımız çocuk olsunda okumasa da olur mantığında herhalde 5 çocuk yapıp onları iyi yetiştiremedikten sonra ne anlamı var ülkeye okumuş yetişmiş kültürlü insanlar gerekiyor boş kalabalık değil bunu idrak edemiyorlar mı. Geçen haberlerde evlenen bir çifte uğramışlar eşiyle Erdoğan. Erdoğan diyor ki en az 3 çocuk, adam diyor maaşım dolgun olursa neden olmasın. Emine Erdoğan'ın verdiği cevap içler acısı Allah yardım eder. Erdoğan da diyor o ölçüt değil bak zenginlikle olsa bu iş zenginler 2 çocuk yapıyor neden acaba ilgilenebileceği, iyi yetiştirebileceği, vakit ayırabileceği çocuk sayısının farkında da ondan herşey para değil yanii çocuk yapmak için bu zihniyet oldukça işsizler topluluğu da artar elbette.

önce devlet yardım etsin bakalım, oh direk Allah'a havale.

Tamam genç nüfus azalıyor belkide,ama bu hayat şartlarında insanlar artık 2. bir çocuğu dünyaya getirmekten korkuyorlar,bunların yaptığı her yeni görüş zaten tartışmaya açık oluyor..Çocuklarımız her gördüğü şeyi istiyorlar,bugün en iyi bir telefonun fiatı bile asgari üretin çok üzerinde..Bu böyle devam eder gider,onun için en fazla 2 çocuk diyorum..

Yapılır sedoşum merak etme,ortalık işsizlikten kaynıyor zaten,bir o kadar nüfus artacak ya onlarda oldumu tamamdır..Sırtımız yere gelmez artık,neymiş genç nesil çok ya..Tabi ya Allah yardım eder mantığı hemen öne geçiyor nasılsa,okumamış,cahil bu vatana yararlı olamayan,belkşde aç sefil gezecek nesiller olacak..

Daha doğum sonrası iznin 6 ay olmasını netleştiremediler.Neredeyse 1 yıl olacak hala
aynı durumda.Sürekli bir bahane bulma durumları.
Mantık nedir anlayamıyorum.5 çocuk demek ister çalışan olsun ister ev hanımı,hayattan
10 yılının değil daha fazlasının gitmesi demek.
Benim annem 54 yaşında,en az bir 65-70 gösteriyordur.
Kolay mı çocuklarla uğraşmak,onlara güzel bir gelecek hazırlamak,sapığından katilinden korumak.
5 çocuk yapıp hayattan erken emekli olamam kusura bakmasınlar.
Onun yerine 2 çocuğumla onlara ve kendime daha yararlı bir şekilde yaşar,zamanı geldiğinde de emekli
olurum.
Bunu söyleyenlerin karşısına geçip siz önce çocuk tecavüzcülerini hadım edin,caydırıcı,yok edici önlemler
alın ondan sonra 3 çocuktan 5 çocuktan sözedin diyesim var.

önce devlet yardım etsin bakalım, oh direk Allah'a havale.

sen durumuna bakmadan yapacaksın başbakan istedi diye 5 çocuk sonra Allah'ım yardım eder diyeceksin. Allah akıl mantık vermiş insana doğru kararları alabilsin diye.. O yüzden mi o kadar aç sefil çocuk var evsiz barksız. Hiç görmüyorlar onları. Ehh ama Bakan 773 tl ile rahatça geçinilir peynir ekmek alınabilir diyorsa Başbakanın bunu demesi abes değil zaten. Peynir ekmekten başka birşey yemesin millet.

Bu millet yapar kaç çocuk derse eyvallah der. Mitinglerde Başbakan bir konuşuyor herkes hipnotize olmuş gibi dinliyor 3-5 çocuk dedi mi alkış kıyamet kopuyor ama cebindeki paraya bakan yok. Kömüre makarnaya oy kullanıyorlar çünkü kömürle makarnayla bitiyor herşey. Bu ülkede birileri çok zengin oldu cebini doldurdu gariban halkında cebi sürekli boşaldı.

Bu şahısa peynirin kilosu ne kadar desen bilemez bile

Niye tav oluyorlar peki bunlara,alacak imkanları yok tabiki,,Ama çocuk dedin mide tam gaz devam ediyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…