Bebek Beslenmesi 5 aylık olduk tarif istiyorumm....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

heaven1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
1.638
0
66
Diğer
bebeğim 5 aylık oldu ek gıdalara başladık ama sadece meyve suyu ve püresi verdim birde iki gündür yoğurt yediriyorum.. yavaş yavaş sebze çorbalarına başlamak istiyorum ama nasıl yapıcam bilemiyorum. başlangıç için neler önerirsiniz?

canım benmkide 5 aylık olduda normal yoğurtmu yediriyorsun yoksa şu meyveli yoğurtlardan mı :) ben daha yoğurtta wermedim elma armut püresi bide kaşık maması bende salı günü başlıcam çorbaya

hazır meyveli yoğurt falan vermeyin bence zaten 1 yaşına kadar şeker vermeyin diyolar, şeker var onlarda. en iyisi evde kendiniz mayalayın.
ek gıdalara başlarken de iki-üç günde bir 1 çeşit denenerek başlanıyo canım. bi anda bi kaç bişey karıştırıp verme çocuğuna. bişey alerji yaparsa ne yaptı anlayamazsın. ben önce havuç verdim. sonra kabak, fasülye, patates, brokoli, kereviz.. şimdi artık karışıklara başlıcam. tabi benimki 6 aylık oldu. patates, havuç, pirinç+ hergün 1 farklı çeşit sebze ekleyerek püre yapıcam öğlen vericem. onun dışında doktorum sabah kahvaltı önerdi ( tuzsuz peynir, pekmez, ekmek içi, muz veya elma) bi de akşam üstü de ev yapımı yoğurt. onun dışında anne sütü. bizim menümüz böyle. kolay gelsin.

canım benmkide 5 aylık olduda normal yoğurtmu yediriyorsun yoksa şu meyveli yoğurtlardan mı :) ben daha yoğurtta wermedim elma armut püresi bide kaşık maması bende salı günü başlıcam çorbaya

kendim yapıyorum ben arzumun yoğurt mak. aldım. günlük süt alıyorum marketten onla yapıyorum şimdilik sade verdim. arada bir elma suyu havuç suyu karıştırıp kendim meyveli yaparım diye düşünüyorum

yavaş yavaş eklememi doktor da söyledi. patates havuç pirinç haşlanıp blenderdan mı geçiriyoruz?? internette bazı yerlere baktım da haşlayıp suyunu süzün falan yazıyo anlam veremedim nasıl çorba oolacak ki o su gibi olmaz mı?? ne bileyim ya kafam karıştı

ben ilk defa yaptım bugün. patates, havuç, pirinç haşlayıp az zeytinyağı koydum, çubuk blenderdan geçirdim. aynı patates püresi gibi bişey oldu. çok az yedi ama benim oğlan, belki yarın daha fazla yer.

canım başlangıçta öyle ağır şeyler verme. çok karıştırma derim ben.

ben ilk defa yaptım bugün. patates, havuç, pirinç haşlayıp az zeytinyağı koydum, çubuk blenderdan geçirdim. aynı patates püresi gibi bişey oldu. çok az yedi ama benim oğlan, belki yarın daha fazla yer.

gayet güzel bir tarif başlangıç için. zeytinyağı hem faydalı hemde ilk başlarda kabız olmaması açısından bağırsakları için de iyi

gayet güzel bir tarif başlangıç için. zeytinyağı hem faydalı hemde ilk başlarda kabız olmaması açısından bağırsakları için de iyi

bende şu anda yapıyorum bakalım inşallah yer benim kızım

bende şu anda yapıyorum bakalım inşallah yer benim kızım

ben iki gün o şekilde yedirdim. bugün de ilave olarak brokoli koydum içine. bi kaç gün sonra da pirinç yerine irmik koymayı düşünüyorum.

geçen de tv'de bebek programında buğday maması diye bi tarif gördüm. 6 aydan sonrası içinmiş onu da denicem. tarifini vereyim.

MALZEMELER
1 çay bardağı aşure buğdayı
4 su bardağı su
Mama kaşığı
1 su bardağı doğranmış kuru meyve
Buğdayları geceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kadar kaynatın. 1 su bardağı soğuk su ilave edip bir gece bekletin. Ertesi gün iki su bardağı suyu buğdaya ilave ederek bir saat kadar pişirin. Buğday pişmeye yakın, önceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye ilave edin. Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin. Kaşıkla bebeğinize yedirin, bu mama 6 aydan büyük bebekler için uygundur

Buğday muz pekmez şeklinde hazırlanabilir.

6 aydan sonra deneyebilirim.. benim kızım bişeyi 2 gün yese 3. gün yemiyor o yüzden çok değişik şeyler yapmam lazım galiba çok çalışmam lazım benim çooookkkk
tarif için teşekkür ederim

Selam. Sebze çorbası tarifi sormussunuz galiba. Burada da söylendiği gibi birkaç sebzeden başlayıp artırarak gidebilirsiniz. Mevsim sebzeleri patates, havuç, balkabağı, kereviz, brokoli, karnıbahar, pırasa. Kabak koymuyorum ben, mevsimi değil. Patlıcan 1 yaşına kadar yasak, unutmayın. Sebzeleri doğrayın, suda haşlayın. İçine birgün pirinç, birgün bulgur, birgün şehriye, birgün irmik, birgün mercimek vb. konulabiliyor. İrmiği çorba piştikten sonra koyuyorum ben, 1-2 dakika daha kaynatıp kapatıyorum. İlk başta pirinç ile başlamak öneriliyor, bebek için en nötr besinlerden biriymiş, zarar vermiyor. Giderek diğerleri ile alterne kullanırsınız. Piştikten sonra tel süzgeçten geçiriyorum, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum. 7. aydan beri kıyma veya tavuk ekliyoruz çorbalarına, dr öyle demişti. 9. aydan sonra da balık eklenebiliyor. Kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…