Bebek Beslenmesi 5 aylık bebekte ek gıdaya geçiş?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeynopd

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
184
43
298
merhabalar anneler.
su an 4 ay 25 günlük bebeğim. 2-3 gündür huzursuz. diş çıkarmaya bağlıyorum. dipten başlamış olabilir. bu aşamada çok emmiyo. biraz da sütüm azalmış gibi hissediyorum. 3 saatte bir emzirirdim artık 3 saat dayanmıyo. iki göğsümü birden vermeye başladım. doktora ek gıdaya yavaş yavaş başlasam hani tattırsam dedim karşı çıktı 6 aydan önce. halbuki 4.5 aydan sonra yavaş yavaş tattırmanın geçişte kolaylık olacagını deneyen bi çok anneden duydum. doktor çok istersem elma püresi ve ev yoğurdu verebileceğimi söyledi. şimdi böyle az emerken başlasam mı diyorum takviye olur. sizler 5 aylık bebeğinize veriyo musunuz sütünüzden hariç bişi. bu konuda tamamen bilgisizim. araştırmaya da vakit kalmıyo yumurcaktan :)

doymadığını düşünüyorsan dr.unun dedklerini verebilirsin... ama 6. ayını beklesen daha iyi olur... bağışıklık sistemi daha iyi gelişir...

merhaba benim oğluşumda 4 ay 21 günlük doktorumuz bize katı gıdaya başlayacağımızı söyledi biraz erken ama taze meyveyi sebzeyi kaçırmayalım dedi ilk etapta yoğurt ve meyve püresiyle başladım şimdi birazcık kahvaltıda veriyorum tabiki anne sütü almayada devam ediyor.tabi ynede siz bilirsnz ama bnce katı gıdaya geç başlamanın da zararları var

Benim oğlum 4 aylık ve ben elma suyu, elma+havuç suyu, elma+şeftali suyu içirdim azar azar. Çok da sevdi. Bu gün de bir çay kaşığı muz ezdim yedirdim bayıla bayıla yedi. Ben çocuk ne kadar erken tadarsa gıdaları, o denli çabuk alışır ve adapte olur diye düşünüyorum. Dikkat ederseniz "tadarsa" dedim. Yani bebeğin karnını erken aylarda ek gıda ile doldurmak her açıdan yanlıştır bunu savunmuyorum asla. Benim savunduğum; bebeği doyurmaktan ziyade besinleri küçük miktarlarda tattırarak alışmasını sağlamaktır. Öyle yapabilirsiniz.

cevaplarınız için çok tşk ederim. mecburen bi doktor değişikliği yaptık. bebeğim 400 gr aldıgı için bu ay,yeni doktorumuz ek gıdaya geçmemizi önerdi. gerçi önerdiği hızlı bi geçiş gibi geldi bana. sabah devam sutu+bebe biskivisu+ tuzu alınmış peynir oglene dogru meyvesi, oglen sebze çorbası, akşama dogru yogurt , akşamda pirinç unundan mama önerdi. istediğinde de süt emmesini. bana birden çok geldi. şimdilik elma püresiyle başladım. zaten sütümün azlığından gunde iki kere devam sütü veriyorum. şimdilik bu şekilde en azından aç bırakmıyorum. 1 hafta sonrada yogurdunu mayalarım diye düşündüm. girdik bakalım bu işe. stresliyim yapamıcam diye. üzgünüm zaten yetemiyorum diye bakalım napcaz :)

Doktor soylemiş diyecek birsey yok ancak bebeginiz bunları yerse emmek istemez yada keyfi emmeye baslar bu da sutunuzu keser dıye dusunuyorum.

Bende 4buçuk aylık başladım yoğurt ile sonra sırayla havuç,patates, kabak vs verdim 3gün kuralı ile. Öğlene doğru meyve püresi şimdi kahvaltıda peynir..öyle bir başlayınca tattırma olmuyor maalesef ya da ben yapamadım bilmiyorum çünkü tatları alınca istiyor ve de bunların hepsini yiyince tattırmanın ötesine geçiyor.
Süt emmesi azalıyor , bir kaç gün birşey vermedim ama yine az emdi . Ztn 6ay dolacak diyorum illaki başlayacaktık. Sonra keşke başlamasaydım diyorum , e başlayınca bırakılmıyor da :) porsiyonları azalttım .
Geç başlayınca da alışmakta güçlük çekilipyr deniyor , erken başlarsan süt emmesi azalıyor anlayacağın ortası yok bu işin. Ama en azından herşeyi ağzına tıkan bir anne değilim yemeklerini ayrı hazırlıyorum .1ay sonra akşam yemeğine de başlayacağım.
Hiç hazır mama vermedim düşünmüyorum da.

5. ayımıza yeni girdik 3.5 aylıkken hemşiremiz pekmez verelim dedi bazı bebeklerin sindirim sistemi hızlı çalışıyormuş zaten emmiyordu bebeğim ben sağarak süt veriyorum bir yandan mama sütümde kesilmek üzere ek gıdaya başladık biz 1 ay oldu 4. ayımızın başında başladık ek gıdaya günlük mayalanmış yoğurdumuz püremiz sabahları yumurtamız az miktarda kalanıda süt ve mama..

Ben de üzülüyordum erken başladım sütümün faydası olmayacak diye ama siz yumurtalarla filan başlamışsınız..e iyi o zaman üzülmeyim ben de:)

Ben de üzülüyordum erken başladım sütümün faydası olmayacak diye ama siz yumurtalarla filan başlamışsınız..e iyi o zaman üzülmeyim ben de:)

çaresizliğin ürünleri işte üzülmeyin bence.. ben çok üzüldüm çokta ağladım ama hiçbirşeye yaramadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…