• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 5 aylık bebekleriniz ne durumdaydı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
valla benimki her bulduğu şeyi ağzına götürme çabası içinde eline ne versek 1 dakika inceliyo sonra direkt ağzına... Dişetleri de ağrıyo yavrucağın biraz uğraşıp ağlamaya başlıyo oynamıyo yaniii:12:

biz o durumu meyve filesiyle yendik tavsiye ederim canım hem sağlıklı bişeyler kemiriyo şimdi kendi tutup ağzına götürmeye başladı hem diş etleride rahatladı

Kızlar bebeğim bugün tam 4 ay 15 günlük ve yastıkta yatarken (mama)oturur pozisyona geliyo başını kaldıra kaldıra 5 seferde tam oturuyo yanına yastık koymadan halının üstünde oturuyo ayakta uzun süreler duruyo yere yatırınca yüzü koyun dönüp diz ve dirseklerinde dikeliyo ters ters sürünüyo annemlerde kısa süreli yürüteçe koyduk gidecekmi diye 3 5 adım gitti durdu hemen aldım ama bana bunlar normal geliiyo dün annemde kaldım annemde beşiğimiz yok çif kişilik ve kızım yatakta gezdi bütün gece bi sağa yuvarlanıyo bi sola yuvalanıyo 4 döndü anlıcanız çok korktum hiç uyumadım ezerim diye beşik paklıyomus bizimkini zaten 40 günlükten beri beşiğinde sağa sola dönüyodu beşiğimiz sallanırlardan bir sağa eğiliyodu bir sola ama bukadar döndüğüne şahit olmamıştım doktorumuz bazı bebekler erken büyr normal dedi çok hareketli zaten ilk doğduğunda bebek hemşiresi dikkatli ol bebek büyük olduğunda dönüyo boğulmasın diye

:nazar::nazar:maşallah canım senin bebeğin hepimizinkinden daha hareketliymiş şeker şey:emir_bebek:
tabiki de normal bir durum bu ama hakkaten boğulma riskine karşı çok dikkatli ol canım aman Allah korusun

biz o durumu meyve filesiyle yendik tavsiye ederim canım hem sağlıklı bişeyler kemiriyo şimdi kendi tutup ağzına götürmeye başladı hem diş etleride rahatladı

meyve filesi nasıl bişey canım biraz daha açıklayıcı anlatırmısın bir de hangi meyveleri eline veriyorsunuz:71:

meyve filesi nasıl bişey canım biraz daha açıklayıcı anlatırmısın bir de hangi meyveleri eline veriyorsunuz:71:

meyve filesi şeklinde eczanedn temn edebilirsin emik şeklind ama emdiği yeri file içine birdilim elma armut kadar meyve aıyo ben haslanmış havuç brokoli karnıbahar bile koyuyorum şapuyr şupur yiyo hemde dişetlerini kaşıyo

meyve filesi şeklinde eczanedn temn edebilirsin emik şeklind ama emdiği yeri file içine birdilim elma armut kadar meyve aıyo ben haslanmış havuç brokoli karnıbahar bile koyuyorum şapuyr şupur yiyo hemde dişetlerini kaşıyo

teşekkür ederim canım anladım bi deneyelim bakalım bizimki napcak:emir_bebek::emir_bebek:

şu meyve filesini bende deneyeyim bi ilgimi çekti,arkadaşlar benim kızımnın gündüz uykuları azaldı iyice günde 1 kez bazende 2 kez 1 saat zor uyuyor eskiden uyusun diye çok uğraşırdım ikimizde delirirdik şimdi oluruna bıraktım ne zaman çok gözlerini oğuşturursa mızmızlanırsa ozaman uyutuyorum gece çok şükür sorunumuz yok zaten ama gündüz uyumayı pek sevmiyor bizim kuzucuk sizin bebeklerinizin gündüz uykusu nasıl arkadaşlar

şu meyve filesini bende deneyeyim bi ilgimi çekti,arkadaşlar benim kızımnın gündüz uykuları azaldı iyice günde 1 kez bazende 2 kez 1 saat zor uyuyor eskiden uyusun diye çok uğraşırdım ikimizde delirirdik şimdi oluruna bıraktım ne zaman çok gözlerini oğuşturursa mızmızlanırsa ozaman uyutuyorum gece çok şükür sorunumuz yok zaten ama gündüz uyumayı pek sevmiyor bizim kuzucuk sizin bebeklerinizin gündüz uykusu nasıl arkadaşlar

musbetcim bizim de gündüzleri uyku düzeni falan yok aynen senin gibi ne zaman mızmızlanırsa o zaman beşiğinde sallıyorum uyuyor zaten uykusu gelmese ne yaparsam yapayım kesinlikle uyumaz miniğim:emir_bebek: genelde günde 3 kere en fazla 1 saat sürüyor uykumuz...
tabi şu diş çıkarma sorunu gece düzenimizi de bozdu malesef:50: önceden sorun yoktu ama şu 1 haftadır gece saat 4 gibi kalkıp 1-2 saat uyumuyor oğlum o bakımdan sıkıntıdayız biraz...
sizde durum nasıl dişler çıkmaya başladımı bizimkinin altta 1 tane patlamış:46::46:

bizde şimdilik diş yok ama bulduğu herşeyi ısırıyor aman diş çıkartacak diye ödüm patlıyor benimki çok ısırıyor emerken dişleri çıksa kopartacak okadar yani

bizde şimdilik diş yok ama bulduğu herşeyi ısırıyor aman diş çıkartacak diye ödüm patlıyor benimki çok ısırıyor emerken dişleri çıksa kopartacak okadar yani

sizin de dişler yoldaymış o zaman:46::46:
hakkaten şu ısırma olayı beni de korkutuyor ama kaçış yok malesef:39:

merhaba
oglum 5 bucuk aylik.bebek gelisimine bakiyorum da 5 aylik bebekler ayaklariyla oynarmis. ayaklarini beline dogru kaldirirmis, agzina sokarmis falan.. benimki ayaklarindan habersiz. sizinkiler ne durumda?

merhaba
oglum 5 bucuk aylik.bebek gelisimine bakiyorum da 5 aylik bebekler ayaklariyla oynarmis. ayaklarini beline dogru kaldirirmis, agzina sokarmis falan.. benimki ayaklarindan habersiz. sizinkiler ne durumda?

lütfen kitaplardakilere bağımlı kalmayın..her çocuğun gelişim süreci farklıdır..kitaplar insanın sinirini bozuyor sadece..helede yapması gereken gibi gösterileni çocuğunuz yapamıyorsa ayrı bir sıkıntı veriyor insana.....kimi çocuk 4 aylık diş çıkartır kimisi 1 yaşında...kimisi 7 aylık yürür kimisi 1.5 yaşında..bazı şeylerin geç olması çocuğunuzun problemli olduğu anlamına gelmez...Allah hepsine sağlıklı uzun ömür versin:emir_bebek:

benim kızım tam 5 aylık sağına çok rahat dönüyordu şimdi sola dönme çalışmalarında sürekli ayakta durma isteği 2 aylıktan beri var benimkinde. ayaklarını yere dayayıp poposunu havaya atıyor.eller sürekli ağızda sürekli penyesinin eteğini ağzına sokup her yeri tükürük yapıyor. yüzüstü çok güzel duruyor ama dahalık emekleme yok.bu aralar baloncuk yapma huyu edindi bide sürekli wuuww yaparak tükürük atıyor.

Back