- Konu Sahibi esmaaa0202
-
Bebekler zaten 5-6 aylik olunca korku olurmus yabanci insanlara aniden gelen seslere felan bu gayet normal.. Benim kizimda 7 aylik oldu 6 ayda dönmeye basladi ama dönunce geri dogrulamiyor seninde dönmemesi gayet normal cani ne zaman isterse ozaman dönmeye baslar.. Benim kizim biraz tembel sanirim daha surunmuyor oturamiyor ama acele etmiyorum zamani gelince onuda yapar insallah..
1 hafta sonraaltı aylık oluyor oğlum ve evet korkma olayı bızdede var..ben seslendiğimde bile korktuğu oluyor uyurkrn donuyor ve besığının bıyerine değdiğinde korkuyla uyanıyor elektrik supurgesi telefon sesı vb bahsetmeme gerek yok..herseyden korkuyor ama nasılsa en sevdiği oyuncaklar en gurultulu olanlar...sureklı ılgı ıstıyor ama herseyden cok cabuk sıkılıyor oyun battanıyesınde 5 dk yatağında 5 dk kucakta 5 dk suresı bu suresını tamamladımı adamın bıyerini kesiyorlarmış gıbı ağlıyor ben onu neyle oyalacağım şaşırdım ..bir aydan fazladır cok rahat donuyor odanın herhangi biyerinden karsınıza cıkabılır..4 aylıkken nezaman donucek dıye beklerdim şimdide biran önce oturtmaya baslasam oldğu yerde oynar enazından dıye bekliyorum..
kızlar benim oğlum 5,5 aylık oldu sürekli ayakta durmak istiyo oturmak istiyo yatırınca kalkmaya çalışıyo ama daha dönmüyo
sadece altını açınca ayaklarını yakalamaya çalışırken poposunu havaya kaldırıp sağa doğru yan yatıyoama araştırdığıma göre yüzüstü durumdan sırtüstü duruma ya da tam tersi hareketi yapması gerekiyomuş sizin bebekleriniz yapıyormu
bir de eğer bir şeye dikkatle bakıyorsa seslendiğimde bakmıyo sizlerinki ne durumda merak ediyorum:86:
korkma olayı evt o aylarda vardı artık yok.birde reklama yada bişeye dalsın o zmanda umursamazdı hala duymamazlıktan gelir bebeklerin geneli böyle canım.
Benim kızımda 5 ay 1 haftalık yüzüstü yamayı hiç sevmiyor arada bir yatırıyorum 2 dk durup bağırmaya başlıyor sırt üstü yatnmayı seviyor 2 haftadıe falan ayaklarını keşfetmeye başladı altını açtığımda elleriyle ayaklarını yakalıyor tutup çoraplarını çıkartmaya çalışıyor yan dönmeye 1 haftadır falan başladı.biz biraz erken başladık oturmaya hala 2 aylıkdan beri oturmaya çalışıyor sırt üstü yatınca ağlıyordu hep bizde yarı oturur şekilde tutuyoduk kucağımızda.şimdi destekli baya dik oturuyor hatta kendini koltukta otururken ileri geri sallıyor.yürütmece çalışınca tıpış tıpış gidiyor.
Yürüteç zararlı olduğu için oyalansın diye hoppala aldık ama bizimkinin hiç hoplamaya niyeti yok öyle etrafı seyrediyor bide bol bol elini kolunu yumruğunu emiyor ısırıyor daha doğrusu.
Bizimkinin yaptıkları bu kadar şimdilik
bende sürekli koltukta yatırıyordum sonra bunu bi sitede okudum ve yaptım dedim ya aynı gün dönmeye başladı.dönmeye başlamadan önce yüzüstü asla yatmaz hemen ağlardı ama dönmeye başlayınca yüzüstüde yattı oynadı.bebeklere alan yaratmak lazım ve birazda alıştırma yaptıkça çok yakındır dönmeye başladı demen :)evt onunda çok etkisi var bende ailemden uzağım oğlum sadece beni ve babasını görüyor o aylarda yabancılardan korkardı hava ısınınca daha sık çıkın zaten biraz daha büyüsün alışacak canım :)
benim kızımda şuan 5 aylık ve 1,5 ay erken doğdu ama maşallah 1 haftadır dönüyor hatta dönünce düzeltiyorum düzeltmemle dönmesi bir oluyo ellerinden tut hooop hemen oturma pozisyonuna geçiyor ve çokta sürünüyor ileri gerii.ama kızlar çok hızlı ilerliyor bu işler 1-2 gün yan dönmeye başladı sonra baktım dönmüş 1-2 günede sürünmeye başladı haftaya yürümeye başlarsa şaşmam:)
kızım 5 buçuk ayını doldurdu artık.uzun zamandır portbebesinde asılı oln çektiğinde titreyen bir oyuncağı var onu cekerek oynamayı öğrendi 2 aya yakındır yapabiliyo.ama eline verdiğim çıngırak türü oyuncaklarla pek ilgilenmiyordu 1 haftadır onlada oynuyar sallıyor salladığımda çıkan ses hoşuna gidiyor bu çıngırak işinde çok mu geç kaldık acaba daha önceden yapması gerekmiyormuydu bunları sizin bebekleriniz ne durumda arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?