• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 5 aylık bebekleriniz ne durumdaydı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

esmaaa0202

küçük erkeğim benim
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2009
1.353
50
358
Diğer
kızlar benim oğlum 5,5 aylık oldu sürekli ayakta durmak istiyo oturmak istiyo yatırınca kalkmaya çalışıyo ama daha dönmüyo:emir_bebek:
sadece altını açınca ayaklarını yakalamaya çalışırken poposunu havaya kaldırıp sağa doğru yan yatıyo:33: ama araştırdığıma göre yüzüstü durumdan sırtüstü duruma ya da tam tersi hareketi yapması gerekiyomuş sizin bebekleriniz yapıyormu:50:
bir de eğer bir şeye dikkatle bakıyorsa seslendiğimde bakmıyo sizlerinki ne durumda merak ediyorum:86:

benim oğlum da 5 ay 1 haftalık,sağa ve sola dönüyor:nazar:.özellikle de uyurken daha çok dönüyor sağ sol.ayakta durma isteği benimkinde hat safhada var.bir de zıplamak istiyor ayaklarının üzerine basıp.uyumadığı zamanlar sürekli kucağımda ya zıplıyor ya ayakta durmaya çalışıyor,ayakta durdurmanın zararlı olduğunu biliyorum ama napabilirim,çocuk çabasıyla bunu yapmaya çalışıyor.yürüteç kullanmak zararlıymış doktorumuz da söyledi ama ben açıkçası almayı düşünüyorum,5-10dk koymanın zararı olmayacağı düşüncesindeyim.ayrıca yüzükoyun yatınca da geri geri gidiyor birkaç adım,yastıktan 1-2adım geriliyor.:nazar::nazar:dikkatini bişeye verince seslensem bakmıyor,sonra dönüp bakıyor.benimkide fazla oyuncak oynamıyor,eline veriyorum çıngırak felan çabuk sıkılıyor atıveriyor

maşallah canım seninki benimkinden iyiymiş:emir_bebek:
valla bu ayakta durma konusunun önüne geçemiyorum ayakta durunca bir mutlu oluyorki sorma ben de durduruyorum napiiimm:4:
canım yaa bi de benimki son 15-20 gündür herşeyden korkuyo özellikle yabancı insanlar ilgi gösterince çığlığı basıp ağlıyo... seslerden de korkuyo önceden ağlayınca elektrikli süpürge sesini duyunca susardı şimdi ondan da korkuyo :50: böyle korkulu bi dönemden geçiyoruz anlayacağın Allahım bebişlerimize sağlık sıhhat versin:61:

Bebekler zaten 5-6 aylik olunca korku olurmus yabanci insanlara aniden gelen seslere felan bu gayet normal.. Benim kizimda 7 aylik oldu 6 ayda dönmeye basladi ama dönunce geri dogrulamiyor seninde dönmemesi gayet normal cani ne zaman isterse ozaman dönmeye baslar.. Benim kizim biraz tembel sanirim daha surunmuyor oturamiyor ama acele etmiyorum zamani gelince onuda yapar insallah..

Bebekler zaten 5-6 aylik olunca korku olurmus yabanci insanlara aniden gelen seslere felan bu gayet normal.. Benim kizimda 7 aylik oldu 6 ayda dönmeye basladi ama dönunce geri dogrulamiyor seninde dönmemesi gayet normal cani ne zaman isterse ozaman dönmeye baslar.. Benim kizim biraz tembel sanirim daha surunmuyor oturamiyor ama acele etmiyorum zamani gelince onuda yapar insallah..

evet bunu ben de duydum ama çevremde benimki gibi korkak bi bebek de görmedim herkesinki gülücükler saçıyo inşallah bu durumumuz düzelir
dönme konusuna gelince içimi rahatlattın canım çok sağol benim bebiş de accık tembel heralde:emir_bebek:

1 hafta sonraaltı aylık oluyor oğlum ve evet korkma olayı bızdede var..ben seslendiğimde bile korktuğu oluyor uyurkrn donuyor ve besığının bıyerine değdiğinde korkuyla uyanıyor elektrik supurgesi telefon sesı vb bahsetmeme gerek yok..herseyden korkuyor ama nasılsa en sevdiği oyuncaklar en gurultulu olanlar...sureklı ılgı ıstıyor ama herseyden cok cabuk sıkılıyor oyun battanıyesınde 5 dk yatağında 5 dk kucakta 5 dk suresı bu suresını tamamladımı adamın bıyerini kesiyorlarmış gıbı ağlıyor ben onu neyle oyalacağım şaşırdım ..bir aydan fazladır cok rahat donuyor odanın herhangi biyerinden karsınıza cıkabılır..4 aylıkken nezaman donucek dıye beklerdim şimdide biran önce oturtmaya baslasam oldğu yerde oynar enazından dıye bekliyorum..

1 hafta sonraaltı aylık oluyor oğlum ve evet korkma olayı bızdede var..ben seslendiğimde bile korktuğu oluyor uyurkrn donuyor ve besığının bıyerine değdiğinde korkuyla uyanıyor elektrik supurgesi telefon sesı vb bahsetmeme gerek yok..herseyden korkuyor ama nasılsa en sevdiği oyuncaklar en gurultulu olanlar...sureklı ılgı ıstıyor ama herseyden cok cabuk sıkılıyor oyun battanıyesınde 5 dk yatağında 5 dk kucakta 5 dk suresı bu suresını tamamladımı adamın bıyerini kesiyorlarmış gıbı ağlıyor ben onu neyle oyalacağım şaşırdım ..bir aydan fazladır cok rahat donuyor odanın herhangi biyerinden karsınıza cıkabılır..4 aylıkken nezaman donucek dıye beklerdim şimdide biran önce oturtmaya baslasam oldğu yerde oynar enazından dıye bekliyorum..

aynen beniki de bazen benim sesimden bile korkuyor inşallah geçer
maşallah senin bebiş de dönüyormuş :nazar: tam mı dönüyor yoksa benimki gibi sadece sağa sola mı dönüyor canım....

kızlar benim oğlum 5,5 aylık oldu sürekli ayakta durmak istiyo oturmak istiyo yatırınca kalkmaya çalışıyo ama daha dönmüyo:emir_bebek:
sadece altını açınca ayaklarını yakalamaya çalışırken poposunu havaya kaldırıp sağa doğru yan yatıyo:33: ama araştırdığıma göre yüzüstü durumdan sırtüstü duruma ya da tam tersi hareketi yapması gerekiyomuş sizin bebekleriniz yapıyormu:50:
bir de eğer bir şeye dikkatle bakıyorsa seslendiğimde bakmıyo sizlerinki ne durumda merak ediyorum:86:

mrb benim oğlum yaklaşık 11 aylık oldu.bende endişe ediyordum dönmüyor oturmuyor diye.sana bi tavsiyem var naçizane yere örtü ser ve artık sürekli yerde oynasın yatsın.koltuk tepesinde bebekler bişey yapamıyor tabi ve sırtüstü yatarken örtünün bi ucundan kaldır o şekilde bebeği döndür bi de diğer taraftan yap bunu anlatabilmişimdir umarım.alıştırma yaptırmak gerekiyormuş ben bu denediğim aynı gün içinde oğlum dönmeye başlamıştı 6.ay falandı.şimdi odadan mutfağa kadar dönerek geliyor emeklemiyor ulaşımını böyle sağlıyor :66:

korkma olayı evt o aylarda vardı artık yok.birde reklama yada bişeye dalsın o zmanda umursamazdı hala duymamazlıktan gelir bebeklerin geneli böyle canım.

QUOTE=candannn;17742273]mrb benim oğlum yaklaşık 11 aylık oldu.bende endişe ediyordum dönmüyor oturmuyor diye.sana bi tavsiyem var naçizane yere örtü ser ve artık sürekli yerde oynasın yatsın.koltuk tepesinde bebekler bişey yapamıyor tabi ve sırtüstü yatarken örtünün bi ucundan kaldır o şekilde bebeği döndür bi de diğer taraftan yap bunu anlatabilmişimdir umarım.alıştırma yaptırmak gerekiyormuş ben bu denediğim aynı gün içinde oğlum dönmeye başlamıştı 6.ay falandı.şimdi odadan mutfağa kadar dönerek geliyor emeklemiyor ulaşımını böyle sağlıyor :66:[/QUOTE]

korkma olayı evt o aylarda vardı artık yok.birde reklama yada bişeye dalsın o zmanda umursamazdı hala duymamazlıktan gelir bebeklerin geneli böyle canım.

evet candancım anlatabildin hakkaten ben de sürekli oğlumu koltuğa yatırıyorum dediğin yapmaya başlayım ben de geçen gün yere yatırdım yüzüstü şekilde azcık oynadı ayaklarıyla kendini ittirmeye çalıştı poposunu havaya kaldırmaya çalıştı ama hemen sıkıldı tembel teneke mızmızlanmaya başladı...
bir de ben havalar soğuk diye pek dışarı çıkmadım hep bebekle evde zaman geçirdik pek fazla insan görmedi ondan da korkuyordur heralde diye düşünüyorum...
ama çok sağolun kafamdaki soru işaretlerini aydınlatmama yardımcı oldunuz:54::91:

Benim kızımda 5 ay 1 haftalık yüzüstü yamayı hiç sevmiyor arada bir yatırıyorum 2 dk durup bağırmaya başlıyor sırt üstü yatnmayı seviyor 2 haftadıe falan ayaklarını keşfetmeye başladı altını açtığımda elleriyle ayaklarını yakalıyor tutup çoraplarını çıkartmaya çalışıyor yan dönmeye 1 haftadır falan başladı.biz biraz erken başladık oturmaya hala 2 aylıkdan beri oturmaya çalışıyor sırt üstü yatınca ağlıyordu hep bizde yarı oturur şekilde tutuyoduk kucağımızda.şimdi destekli baya dik oturuyor hatta kendini koltukta otururken ileri geri sallıyor.yürütmece çalışınca tıpış tıpış gidiyor.
Yürüteç zararlı olduğu için oyalansın diye hoppala aldık ama bizimkinin hiç hoplamaya niyeti yok öyle etrafı seyrediyor bide bol bol elini kolunu yumruğunu emiyor ısırıyor daha doğrusu.
Bizimkinin yaptıkları bu kadar şimdilik

Benim kızımda 5 ay 1 haftalık yüzüstü yamayı hiç sevmiyor arada bir yatırıyorum 2 dk durup bağırmaya başlıyor sırt üstü yatnmayı seviyor 2 haftadıe falan ayaklarını keşfetmeye başladı altını açtığımda elleriyle ayaklarını yakalıyor tutup çoraplarını çıkartmaya çalışıyor yan dönmeye 1 haftadır falan başladı.biz biraz erken başladık oturmaya hala 2 aylıkdan beri oturmaya çalışıyor sırt üstü yatınca ağlıyordu hep bizde yarı oturur şekilde tutuyoduk kucağımızda.şimdi destekli baya dik oturuyor hatta kendini koltukta otururken ileri geri sallıyor.yürütmece çalışınca tıpış tıpış gidiyor.
Yürüteç zararlı olduğu için oyalansın diye hoppala aldık ama bizimkinin hiç hoplamaya niyeti yok öyle etrafı seyrediyor bide bol bol elini kolunu yumruğunu emiyor ısırıyor daha doğrusu.
Bizimkinin yaptıkları bu kadar şimdilik

ay canım aynı bizi anlattın... benim oğlum da ayaklarıyla uğraşıp duruyor çok seviyor yakalamaya çalışıp duruyor oturmak için can atıyor:emir_bebek:

[evet candancım anlatabildin hakkaten ben de sürekli oğlumu koltuğa yatırıyorum dediğin yapmaya başlayım ben de geçen gün yere yatırdım yüzüstü şekilde azcık oynadı ayaklarıyla kendini ittirmeye çalıştı poposunu havaya kaldırmaya çalıştı ama hemen sıkıldı tembel teneke mızmızlanmaya başladı...
bir de ben havalar soğuk diye pek dışarı çıkmadım hep bebekle evde zaman geçirdik pek fazla insan görmedi ondan da korkuyordur heralde diye düşünüyorum...
ama çok sağolun kafamdaki soru işaretlerini aydınlatmama yardımcı oldunuz
bende sürekli koltukta yatırıyordum sonra bunu bi sitede okudum ve yaptım dedim ya aynı gün dönmeye başladı.dönmeye başlamadan önce yüzüstü asla yatmaz hemen ağlardı ama dönmeye başlayınca yüzüstüde yattı oynadı.bebeklere alan yaratmak lazım ve birazda alıştırma yaptıkça çok yakındır dönmeye başladı demen :)evt onunda çok etkisi var bende ailemden uzağım oğlum sadece beni ve babasını görüyor o aylarda yabancılardan korkardı hava ısınınca daha sık çıkın zaten biraz daha büyüsün alışacak canım :)

bende sürekli koltukta yatırıyordum sonra bunu bi sitede okudum ve yaptım dedim ya aynı gün dönmeye başladı.dönmeye başlamadan önce yüzüstü asla yatmaz hemen ağlardı ama dönmeye başlayınca yüzüstüde yattı oynadı.bebeklere alan yaratmak lazım ve birazda alıştırma yaptıkça çok yakındır dönmeye başladı demen :)evt onunda çok etkisi var bende ailemden uzağım oğlum sadece beni ve babasını görüyor o aylarda yabancılardan korkardı hava ısınınca daha sık çıkın zaten biraz daha büyüsün alışacak canım :)

evet canım çok haklısın ben de bugünden itibaren çalışmalara başladım benim yardımımla dönüyo bakalım yardımsız ne zaman dönecek...
inşallah dediğin gibi havalar ısınana kadar bebeğim de azcık büyür sık sık çıkarız ev hapsinden kurtuluruz bari:9:

benim kızımda şuan 5 aylık ve 1,5 ay erken doğdu ama maşallah 1 haftadır dönüyor hatta dönünce düzeltiyorum düzeltmemle dönmesi bir oluyo ellerinden tut hooop hemen oturma pozisyonuna geçiyor ve çokta sürünüyor ileri gerii.ama kızlar çok hızlı ilerliyor bu işler 1-2 gün yan dönmeye başladı sonra baktım dönmüş 1-2 günede sürünmeye başladı haftaya yürümeye başlarsa şaşmam:)

benim kızımda şuan 5 aylık ve 1,5 ay erken doğdu ama maşallah 1 haftadır dönüyor hatta dönünce düzeltiyorum düzeltmemle dönmesi bir oluyo ellerinden tut hooop hemen oturma pozisyonuna geçiyor ve çokta sürünüyor ileri gerii.ama kızlar çok hızlı ilerliyor bu işler 1-2 gün yan dönmeye başladı sonra baktım dönmüş 1-2 günede sürünmeye başladı haftaya yürümeye başlarsa şaşmam:)

:nazar::nazar:anam anam maşallah nazar değmesin senin minik pek hızlıymış ben de çalışmalara devam ediyorum dönecek gibi oluyo ama tekrar vazgeçiyo eh pek de zorlamamak lazım heralde bakalım canı ne zaman isterse o zaman dönecek artık fazla takmıyorum ben de :49::49:

kızım 5 buçuk ayını doldurdu artık.uzun zamandır portbebesinde asılı oln çektiğinde titreyen bir oyuncağı var onu cekerek oynamayı öğrendi 2 aya yakındır yapabiliyo.ama eline verdiğim çıngırak türü oyuncaklarla pek ilgilenmiyordu 1 haftadır onlada oynuyar sallıyor salladığımda çıkan ses hoşuna gidiyor bu çıngırak işinde çok mu geç kaldık acaba daha önceden yapması gerekmiyormuydu bunları sizin bebekleriniz ne durumda arkadaşlar

kızım 5 buçuk ayını doldurdu artık.uzun zamandır portbebesinde asılı oln çektiğinde titreyen bir oyuncağı var onu cekerek oynamayı öğrendi 2 aya yakındır yapabiliyo.ama eline verdiğim çıngırak türü oyuncaklarla pek ilgilenmiyordu 1 haftadır onlada oynuyar sallıyor salladığımda çıkan ses hoşuna gidiyor bu çıngırak işinde çok mu geç kaldık acaba daha önceden yapması gerekmiyormuydu bunları sizin bebekleriniz ne durumda arkadaşlar

valla benimki her bulduğu şeyi ağzına götürme çabası içinde eline ne versek 1 dakika inceliyo sonra direkt ağzına... dişetleri de ağrıyo yavrucağın biraz uğraşıp ağlamaya başlıyo oynamıyo yaniii:12:

Kızlar bebeğim bugün tam 4 ay 15 günlük ve yastıkta yatarken (mama)oturur pozisyona geliyo başını kaldıra kaldıra 5 seferde tam oturuyo yanına yastık koymadan halının üstünde oturuyo ayakta uzun süreler duruyo yere yatırınca yüzü koyun dönüp diz ve dirseklerinde dikeliyo ters ters sürünüyo annemlerde kısa süreli yürüteçe koyduk gidecekmi diye 3 5 adım gitti durdu hemen aldım ama bana bunlar normal geliiyo dün annemde kaldım annemde beşiğimiz yok çif kişilik ve kızım yatakta gezdi bütün gece bi sağa yuvarlanıyo bi sola yuvalanıyo 4 döndü anlıcanız çok korktum hiç uyumadım ezerim diye beşik paklıyomus bizimkini zaten 40 günlükten beri beşiğinde sağa sola dönüyodu beşiğimiz sallanırlardan bir sağa eğiliyodu bir sola ama bukadar döndüğüne şahit olmamıştım doktorumuz bazı bebekler erken büyr normal dedi çok hareketli zaten ilk doğduğunda bebek hemşiresi dikkatli ol bebek büyük olduğunda dönüyo boğulmasın diye

Back