• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebeklerde Ferro sanol ve D vitamini kullanımı

Dilek48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
6
0
36
Muğla
Merhaba Arkadaşlar ;

Benim 16 Mart 2012 dogumlu 5 aylık kız çocugum var.Doktor bize D vitamini ve Ferro Sanol demir ilacı verdi.Ben Marmariste yaşadıgım için çok fazla D vitaminine ihtiyaç duymadıgımı düşünüyorum bol bol güneş görüyor.İlerde beyin problemlerine yol açabilirmiş siye duydum.Demir ilacına gelirsekte tadı berbat bebegim sevmiyor kusuyor ve vermek istemiyorum.Kimilerine göre kullanmak tehlikeli ilerde bebege zarar veriyor kimilerine göre kullanmak zorundayım.Kararsız kaldım ne yapmam lazım.Bir süredir D vitamini ve demir ilacını vermiyorum.Her bebege aynı vitaminleri ve ilaçları vermek dogrumudur.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

ben ACD vitamin kullanıyorum,3 vitamini de barındırıyor,sorun yaşamadım,ferra sanolü de gün aşırı ya da 3 günde 1 veriyorum,6. ayda başlatan doktorlar da varmış,ağır gelmesin diye her gün vermiyorum,6. aydan sonra anne sütündeki demir yetmiyorfmuş,1 yaşına kadar kullanmak gerekmiş,sağlık ocağı öyle dedi,doktorum da kullanma demedi,6. aydan sonra her gün vericem,benim beveğim kusmadı demir damlasında,ben çay kaşığna 2 damla limon sıkıp üstüne dasmlatıp veriyorum,c vitamininde demir daha iyi emildiğinden

benim bebeğim kabız olmaya başladığı için o demir ilacını kesip kan sayımı yaptırdı kanı düşün çıktı o yüzden nutrigen ferromxin kullanıyoruz şimdi doktordan kan ayımı isteyebilirsin kanı iyi ise bize vermeyecekti düşükse kullanmak zorundasın dedi bize

benim bebeğim kabız olmaya başladığı için o demir ilacını kesip kan sayımı yaptırdı kanı düşün çıktı o yüzden nutrigen ferromxin kullanıyoruz şimdi doktordan kan ayımı isteyebilirsin kanı iyi ise bize vermeyecekti düşükse kullanmak zorundasın dedi bize

merhabalar...
benim bebeğime de saglik ocagi verdi demir damlasi. bebegim 4.5 aylik. ben de hemen basladim doktoruma sormadan, 7 damla bir gun , 4 damla diger gun verdim. bebegim 5 gundur kaka yapamiyor.3 gun once fitil yaptik, 3 kez kaka yapti. simdi yine yapmiyor 2 gundur :( ilacida kestim, doktorum kanina bakariz eksikse veririz kes damlayi dedi.
kaka yapamamasi ile ilgili onerileriniz var mi? sizin bebeginiz ne kadar sure kabiz kaldi ilactan sonra?

Öncelikle merhaba..
Eğer çocuğunuz günde 10-15 dakika tenine geçecek güneşi alıyorsa yeterli d vitaminini alıyor demektir. İlave ilaç vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. D vitamini genelde kış bebeklerine çok öneriliyor güneş alamadıkları için.
Demir ilacına gelince doktorlar çocuğun durumuna bakıp bakmaksızın ilacı yazıyorlar ama inanınki çok zararlı. 6.5 aylık kızım var ve hiç kullanmadım doktorumda kesinlikle önermiyor. 9 ay civarında kanda demir oranına bakıp eğer demir oranı düşükse verilmeli bence. şuan o gereksinimlerini anne sütünden karşılıyor zaten ki doğumdan sonra 6-7 ay gidecek demir i bulunduruyor vücutları. Size tavsiyem vermeyin

Öncelikle merhaba..
Eğer çocuğunuz günde 10-15 dakika tenine geçecek güneşi alıyorsa yeterli d vitaminini alıyor demektir. İlave ilaç vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. D vitamini genelde kış bebeklerine çok öneriliyor güneş alamadıkları için.
Demir ilacına gelince doktorlar çocuğun durumuna bakıp bakmaksızın ilacı yazıyorlar ama inanınki çok zararlı. 6.5 aylık kızım var ve hiç kullanmadım doktorumda kesinlikle önermiyor. 9 ay civarında kanda demir oranına bakıp eğer demir oranı düşükse verilmeli bence. şuan o gereksinimlerini anne sütünden karşılıyor zaten ki doğumdan sonra 6-7 ay gidecek demir i bulunduruyor vücutları. Size tavsiyem vermeyin

Dediklerinize ilave olarak;yapılan Güneş banyosundan sonra tenin d vitamini sentezi yapması 48 saat içinde tamamlanıyor.Bu süre sonuna kadar cilde sabun,şampuan vs sürmemek gerekli.Sadece Ilık olmak kaydıyla duş yapılabilir.Yani gündüz güneşlenip akşam sabunla cildi yıkayınca d vitamini alınmıyor.

Konu eskiymiş
Dediklerinize ilave olarak;yapılan Güneş banyosundan sonra tenin d vitamini sentezi yapması 48 saat içinde tamamlanıyor.Bu süre sonuna kadar cilde sabun,şampuan vs sürmemek gerekli.Sadece Ilık olmak kaydıyla duş yapılabilir.Yani gündüz güneşlenip akşam sabunla cildi yıkayınca d vitamini alınmıyor.
Öyle mi. Bunu bilmiyordum. Çok güzel bir bilgilendirme olmuş.çok teşekkürler.:KK3:

Back