How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi 5 aylık bebek annleri ek gıdaya gectiniz mi??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

evinda76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
100
1
96
43
İzmir
Ben bebegime ek gıda veriyorum ama kac ögün veriliyo bu konuda bır bılgım yok.Kaç saate bir doyurmam gerek deneyimli annelerden tavsiyeler bekliyorum...:ecrin_bebek:

Bnm oğlum 5 ay 3 günlük sabah 10 da kalvaltı ile başlıyoruz akşam 8e kadar 3 saatte bir gıda alıyor sonra hep mama anne sütü yok canım kolay gelsin

henuz baslamadiysan yavas yavas baslamalisin, gunde bir ogun -ogleden sonra olabilir- ,meyve suyu ya da puresi....bir hatfa sonra oglen yogurt ogleden sonra mevye puresi ya da suyu, 2 hafta sonra kahvalti.....benim dr boyle soyledi...ve tabiki varsa anne sutu

Bnm oğlum 5 ay 3 günlük sabah 10 da kalvaltı ile başlıyoruz akşam 8e kadar 3 saatte bir gıda alıyor sonra hep mama anne sütü yok canım kolay gelsin

canım kahvaltı icin cok gec bir saat degilmi?Benim oglum cok erken kalkıyoda onun icin sordum.bide kahvaltıda neler veriyosun?cokacimcoook

azsonra oglumun doktorunda randevumuz var 5.5 aylik bebi$im,henûz ek besine geçmedik çnk emziriyorum! gerekli bilgileri alinca size yazarim arkada$lar!!! kendinize ve bebeklerinize iyi bakin!ôpûldûnûz:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

biz dört aylıkken başladık ek gıdaya
sabah emzirdikten sonra 10:30 da meyve suyu...havuç+elma, havuç+kayısı, havuç+armut, havuç+şeftali.. 70-80 ml kadar kaka durumuna göre de bu karışımları değiştirdik, ishalse şeftali ve elmalı karışıma kabızsa kayısı ve armutlu karışıma yüklendik
daha sonra akşam üzeri dört gibi yoğurt.. ikiçay kaşığı ile başlayıp ihergün ikişer ikişer artırdık..
akşam saat 20:00 dede muhallebi.. hazır olanlardan evde yapılanlarda süt olduğu için kabul etmedi doktor markette satılan sütlü pirinçli muhallebilerden...

beşinci ayımıza geldik şimdi bu ay saat 13:30 da sebze çorbası eklendi

umarım yardımcı olabilmişimdir...Kolay gelsin

teşekkür ederim cnm.Benim oglum yogurdu sade yemıyo cici bebe bisküvisiyle yediriyorum.:ecrin_bebek:

Arkadaşlar bende 5.ayda başlamıştım yoğurt alerji yaptı hazır meyve püreleri ne başladım,sonra zamanla evde meyve sebze püresi falan devam ettim,ama şimdiki aklım olsa 6 ayın bitiminde başlardım geçenlerde tv.de bir doktordan dinledim ilk 6 ay sadece anne sütü en iysi diyor,çünkü dışardan alınan her besin su dahil anne sütünün faydalrını azaltırmış banada mantıklı geliyo,anne sütü ömründe sadece bir dönem alıyor ama besinleri zaten ömrü boyunca yiycek.,Ama anne sütü alamayan mama içen bebekler için daha erken verilebilir kanısındayım.

slm kizlar. 5.5 aylik oglum var.geçen hafta oglumun doktorunda randevumuz vardi 6. aydan önce hiçbir sekilde ek vermeyin dedi. 6. ayinda yani 2 hafta sonra sebzeleri tek tek (havuç,bezelye,kabak,...) deneyin,ona göre yiyeceklere alerjisi olup olmadigina bakariz dedi... ve 2 hafta sonra da meyve pürelerine geçersiniz dedi.çnk eger önce meyve verirseniz daha sonra sebzelere ali$tirmaniz zor olabilir,çnk genelde bebekler $eker tadi alinca sebzeyi sevmeyebilirler dedi...
Bilgilere sunulur...:emir_bebek:

birkac gündür bebegime sebzeli corbalar yapıyorum severek yiyiyo:) bu günde kabak,patates,havuc bide cok az pirinc haşlayıp süzgecten gecirdim harika oldu bir kase bitirdi:nazar:cok mutluyumopuyorumnanaktan

birkac gündür bebegime sebzeli corbalar yapıyorum severek yiyiyo:) bu günde kabak,patates,havuc bide cok az pirinc haşlayıp süzgecten gecirdim harika oldu bir kase bitirdi:nazar:cok mutluyumopuyorumnanaktan

Evinda76 maşallah bebğine iştahlı demekki, ne mutlu sana alkisalkisalkis
Benim oğlum iştahsız çok, ne versem silkiniyor resmen Sebze düşmanı olacak belli.....Madem senin bebiş seviyor doktorumuzun sebze çorbasıyla ilgili söylediklerini de seninle paylaşmak istedim.. umarım yardımcı olur.

200 ml sudaküçük küpler halinde doğranmış bir ortaboy havuç, bir ortaboy patates ve bir yemek kaşığı bulguru 30 dk boyunca kaynatıp ocağın altını kapatınca 1 çay kaşığı zeytin yağı ekliyoruz.Yağ hiç bir zamam çok ısınmamalıymış zararlı maddeler çıkıyormuş ortaya... sonra blender dan geçirip veriyoruz bebişe.. doktorumuz bu temel karışıma dört günde bir başka bir sebze eklememi söyledi bana.. yeşil yapraklı sebzeleri kullanırsam günü birlik hazırlanmalıymış çorba...yoksa iki gün idare ediyor...
doktor pirinç önnermedi sebze çorbasında hazır aldığımız pirinçler çok fazla kimyasal işlemden geçiyormuş...

ilk başlangıç akşam saat 8 de milupanın pirinçli sütlü muhallebisi
2.hafta ek olarak saat 16 da yoğurt(günlük kendi mayaladığım)
3. hafta ek olarak saat 12 de sebze çorbası(ilk olarak 10 gün patates havuç pirinç)
4. hafta ek olarak sabah 10 ile öğlenden sora 14 de meyve püresi
aralardada anne sütü
6.aydan sorada kavaltı başlıycak

ya ben şu kahvaltı olayına takıldım 6 aylık bebegin kahvaltısında neler olur?mama tarzında bışeylermi acaba CADIARZU

bnm kızımda 5 aylık gecelerı emmkten uyumuo..
doymuyo sanırım..
ülker heronun elmalı pirnç ununu verıyorum kasıkla..ne kadar vermelıyım bılmıyom..
2 kasık tan yapıyorum..yarm bardak suya..yarısını veryorum.
acaba bıberon mamasımı vermek lazım???
kafama göre fazla yuklnmk istemıyom mıgdesıne..
meyve suyunda vermyı dusunuyom ama nasıl yapçam bılmıyommafoldumben
bırde sebze çobasında blndr vıtamını öldurmezmı????
bnm bıldıgım haslanan suyu 10 dk daha kaynatyorsun ıcıne irmik atarak..

bnm kızımda 5 aylık gecelerı emmkten uyumuo..
doymuyo sanırım..
ülker heronun elmalı pirnç ununu verıyorum kasıkla..ne kadar vermelıyım bılmıyom..
2 kasık tan yapıyorum..yarm bardak suya..yarısını veryorum.
acaba bıberon mamasımı vermek lazım???
kafama göre fazla yuklnmk istemıyom mıgdesıne..
meyve suyunda vermyı dusunuyom ama nasıl yapçam bılmıyommafoldumben
bırde sebze çobasında blndr vıtamını öldurmezmı????
bnm bıldıgım haslanan suyu 10 dk daha kaynatyorsun ıcıne irmik atarak..

canım benim oğlum 2 yaşına gircek 1 ay oluyo memeyi bırakalı doğduğundan beri sabaha kadar emiyodu,doymadığından değil eğer kilosu gelişimi normalse gece anne sütü yeter sen ne versende gece emer gene seni.

benim oglusum gece 4 kez falan kalkıyo emmek ıcın doymadıgı zamanlarda aglıyo kac gundur gecelerim kabus gıbı oldu resmen uyumuyoruz sabaha karsıda kucuk bey uykuya dalıyo olan bana oluyomafoldumben acaba gecelerı tok tutsun dıye ne verebılırım???

benim oglusum gece 4 kez falan kalkıyo emmek ıcın doymadıgı zamanlarda aglıyo kac gundur gecelerim kabus gıbı oldu resmen uyumuyoruz sabaha karsıda kucuk bey uykuya dalıyo olan bana oluyomafoldumben acaba gecelerı tok tutsun dıye ne verebılırım???

slm canim, benim de oglum(6aylik) gece sürekli kalkiyordu emmek için,ben de gece yatmadan önce 210ml biberon veriyorum sabaha kadar rahat yatiyo!! bence sen de öyle yapmalisin hem senin için hem de bebegin için en iyisi olabilir bu!çnk eger sen yorgunsan bebegin için verimli olamazsin... kib

slm canim, benim de oglum(6aylik) gece sürekli kalkiyordu emmek için,ben de gece yatmadan önce 210ml biberon veriyorum sabaha kadar rahat yatiyo!! bence sen de öyle yapmalisin hem senin için hem de bebegin için en iyisi olabilir bu!çnk eger sen yorgunsan bebegin için verimli olamazsin... kib

bebegim biberon sevmiyor kasıkla yedırıyorum bıde yenı ögrendin gece yatmaya yakın pirinc unu maması yapıyorum icine 2 tane bebe bisküvisi bide elma yada baska ne meyve varsa ondan katıyorum öyle yiyiyor :lepi:bende rahat uyuyorum en azında bır gunduropuyorumnanaktan

Evinda76 maşallah bebğine iştahlı demekki, ne mutlu sana alkisalkisalkis
Benim oğlum iştahsız çok, ne versem silkiniyor resmen Sebze düşmanı olacak belli.....Madem senin bebiş seviyor doktorumuzun sebze çorbasıyla ilgili söylediklerini de seninle paylaşmak istedim.. umarım yardımcı olur.

200 ml sudaküçük küpler halinde doğranmış bir ortaboy havuç, bir ortaboy patates ve bir yemek kaşığı bulguru 30 dk boyunca kaynatıp ocağın altını kapatınca 1 çay kaşığı zeytin yağı ekliyoruz.Yağ hiç bir zamam çok ısınmamalıymış zararlı maddeler çıkıyormuş ortaya... sonra blender dan geçirip veriyoruz bebişe.. doktorumuz bu temel karışıma dört günde bir başka bir sebze eklememi söyledi bana.. yeşil yapraklı sebzeleri kullanırsam günü birlik hazırlanmalıymış çorba...yoksa iki gün idare ediyor...
doktor pirinç önnermedi sebze çorbasında hazır aldığımız pirinçler çok fazla kimyasal işlemden geçiyormuş...

blendar vıtamını öldurmezmi:bbo:
banda dok tel suzgec dedı..
pütrlü kalsın diye..

Back