Merhaba bende kızıma 5. ayda tam olarak ek gıdaya geçtim.4. ay itibariyle tattırmalara başlamıştık ve meyve püresi vermeye.5. ayını doldurduğunda sabah 125 cc anne sütü öğlen sebze püresi ve ev yapımı yoğurt (sebze püresine patates-havuç-kabak ve ıspanağı buharda pişirip cezvede haşladığım pirinçi ve princin suyunu ekleyip birazda zeytinyağı koyarak blenderdan geçiriyordum üzerine birazcık limon sıkıyordum prince alternatif bulgur-ve irmik ) akşamüstü meyve püresi (yarım armut ve yarım muz cam rendeden geçirerek armutun yerine bazen elma ) akşam öğününede muhallebi sonra gece boyu anne sütüne devam bazen sütümün yetmediği günler aptamil 2 nolu mama 6. ayımızı doldurduğumuz zaman doktorumuz bu menüye kahvaltı ekledi (yarım yumurtanın sarısı 3-4 bebe bisküvisi - 50 cc anne sütü bir kaşık pekmez-bir kibrit kutusu kadar suda beklemiş beyaz peynir) sebze çorbalarımıza et ekledi ve tarhana ve mercimek çorbasına başlayabilirsin ded, - akşam üstü meyvelerine bebe bisk
visi ekledi ve mandalina-portakal -nar suyuna izin verdi gerisi aynı şekilde devam ediyor
ya bizim doktorda elime listeyi verdi gönderdi. sorduğum sorularada orda yazıyor dedi. orda yazılanlar zaten int.tede yazıyor. tam açıklayıcı değilki. aralardada mama verirsin dedi ne kadar içerse. özel bir hastaneye gidiyoruz. siz özel muayenesinemi getiriyorsunuz?
Özlemcim baş çevresiyle ilgili yazdığın konuya doktor ismini yazdım canım ordan bakabilirsin. Muaynehaneye değil hastaneye gidiyoruz bizim doktorumuzun muaynehanesi yok zaten sürekli hastanede cumartesileride dahil
benim oğlumda çok sık acıkmakay başladı 5,5 aylık olacak. mama doyurmuyor. günde iki kere meyve suyu,püresi veriyorum. bugün yoğurt verecem ilk defa. akşamda sulu bir muhallebi yapıp içinede mama katıp versem erkenmi? yoğurtla aynı gün başlamak doğru olurmu? meyve püresi,yoğurt bunlar doyurmuyor oğlumu başka ne verebilirim bu ayda?bebe bisküvisi aldım.dr.aynı gün deneme yeni gıdaları dediği için neyi ne zaman başlayacam kafam karıştı.
benim oğlumda çok sık acıkmakay başladı 5,5 aylık olacak. mama doyurmuyor. günde iki kere meyve suyu,püresi veriyorum. bugün yoğurt verecem ilk defa. akşamda sulu bir muhallebi yapıp içinede mama katıp versem erkenmi? yoğurtla aynı gün başlamak doğru olurmu? meyve püresi,yoğurt bunlar doyurmuyor oğlumu başka ne verebilirim bu ayda?bebe bisküvisi aldım.dr.aynı gün deneme yeni gıdaları dediği için neyi ne zaman başlayacam kafam karıştı.
gece yatmadan önce pirinç unu pişir ve içine mama koy yedir ben öyle yapıyorum tok tutuyor. 180ml suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorum sonra içine 5 ölçek mama koyuyorum. deneyebilirsin bence birşey olacağını sanmam.
sebze çorbası verebilirsin.. kabızlık sorunu varsa eğer patates koyma derim ben.. kabak ve havucu suda haşla. biraz irmil veya pirinç koyabilirsin ve 1-2 damla zeytinyağı.. blendırdan geçir ver. hem besleyici hem doyurucu..
birde bebe büsküvisini evde yapın bence.. ne kadar az hazır gıda alırsa o kadar iyi..
ben bir ara pirinç ununu bile evde yapıyordum..
herşeyi vermeye başla bebeğine ama aynı gün değil. bir gün çorba ertesi gün muhallebi..sonra yoğurt mesela...
anladım. yoğurdu tutturamıyorum bir türlü.önceden hep ben mayalardım ara verdim. birde şimdi az miktarda mayaladığım için herhalde tutmuyor. iki gündür sürekli yoğurt mayalıyorum. yoğurda başlasaydım bugünde muhallebi verirdim. dünde baya kabız oldu. bugün normal kakasını yaptı.
canım pirinç verebilirsin..tok tutar.mesela pirinçli kaşık mamaları yada pirinci sen suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlayabılırsın.sonra blendırdan geçirip verebilirsin.pek alerji yapacağını sanmam..ilk başlanan gıdalardan çünki.daha sonra patates havuç haşlayabılırsın..sonra bu üçünü birbirine karıştırıp yani birlikte haşlayıp çorba yapabılırsın.bir gün irmikli bir gün pirinçli...afiyet olsun şimdiden topak topak et olsun:)
1 çay bardağı süte 2 çay kaşığı yoğurt koyarsan tutar bence.. sıcaklığı ise serçe parmağını değdir ılık olması gerekir.
kabızlığı gittikçe düzelir.. ek gıdalar aldıkça alışır midesi, bağırsakları falan.. dahada iyi olur inşallah...eee yavaş yavaş artık, annelik sabır işi malum:)
yok denemediğim şekil kalmadı yinede tutmuyor. ılıkta denedim, sıcakta denedim, mayasını azda koydum olmadı, çokta koydum olmadı. her şekilde tutmadı. zaten mayayı sütle açıp süte kattığımız zaman süt baya ılınmış oluyor. 1 bardak sütten yaptığımız için anında soğuyor süt. galiba ondan tutmuyor. biraz daha sıcak yapıp denedim yine olmadı..((
yok denemediğim şekil kalmadı yinede tutmuyor. ılıkta denedim, sıcakta denedim, mayasını azda koydum olmadı, çokta koydum olmadı. her şekilde tutmadı. zaten mayayı sütle açıp süte kattığımız zaman süt baya ılınmış oluyor. 1 bardak sütten yaptığımız için anında soğuyor süt. galiba ondan tutmuyor. biraz daha sıcak yapıp denedim yine olmadı..((
canım tutmadığı zaman kaynamış suyun içine yoğurt çaldığın kabı oturt üzerini ört.yeniden bekle...ben denedim tutuyor ozaman..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?