Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğinizin günlük beslenme menüsü nasıl?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
hanımlar ek gıdaya geçtiğimden beri huzursuzum. neyi ne zaman ve ne kadar yemesi gerektiiğini bilemiyorum malesef. siz bebişlerinize sabahtan akşama kadar neler yediriyorsunuz.paylaşırsanz çok sevnirim..

bebeğin emmiyor mu ben 6 ay hiçbişey vermedim doktor tavsiyesi ile sadece emzirdim kilosu da normaldi

ben cok yuklenmedim henuz.azar azar basliyorum
sabah kasik mamasi veriyorum kahvalti olarak,bir de yatmadan onceki ogunde.
sonra gunde 2 kez yemekten 1.5 saat sonra meyve suyu veriyorum.alistirdigim meyveler nar,armut,elma,uzum,havuc ve muz...
diyelim ki bugun nar ve elma
yarin uzum ve elma ve s.
muzu 3-4 gunde 1 veriyorum,alerji yapabilir.
1 elmayi rendeleyip tulbentden gecirip suyunu veriyorum.
bebe biskuvisini toz haline getirip mamasina katiyorum gunde 2 kez.
bir de bal kabagi pisirip blendirdan gecirip yediyorum 2 gunde bir.
ama bal kabagi verdigim gun kasik mamasini 1 kez veriyorum.
2 kere kasikla besliyorum ya kasik mamasi ya da bal kabagi.
kalan ogunler mamayla.
ara ogunde de cok az meyve suyu.

Son düzenleme:
Merhaba bende kızıma 5. ayda tam olarak ek gıdaya geçtim.4. ay itibariyle tattırmalara başlamıştık ve meyve püresi vermeye.5. ayını doldurduğunda sabah 125 cc anne sütü öğlen sebze püresi ve ev yapımı yoğurt (sebze püresine patates-havuç-kabak ve ıspanağı buharda pişirip cezvede haşladığım pirinçi ve princin suyunu ekleyip birazda zeytinyağı koyarak blenderdan geçiriyordum üzerine birazcık limon sıkıyordum prince alternatif bulgur-ve irmik ) akşamüstü meyve püresi (yarım armut ve yarım muz cam rendeden geçirerek armutun yerine bazen elma ) akşam öğününede muhallebi sonra gece boyu anne sütüne devam bazen sütümün yetmediği günler aptamil 2 nolu mama 6. ayımızı doldurduğumuz zaman doktorumuz bu menüye kahvaltı ekledi (yarım yumurtanın sarısı 3-4 bebe bisküvisi - 50 cc anne sütü bir kaşık pekmez-bir kibrit kutusu kadar suda beklemiş beyaz peynir) sebze çorbalarımıza et ekledi ve tarhana ve mercimek çorbasına başlayabilirsin ded, - akşam üstü meyvelerine bebe bisk
visi ekledi ve mandalina-portakal -nar suyuna izin verdi gerisi aynı şekilde devam ediyor

ya bizim doktorda elime listeyi verdi gönderdi. sorduğum sorularada orda yazıyor dedi. orda yazılanlar zaten int.tede yazıyor. tam açıklayıcı değilki. aralardada mama verirsin dedi ne kadar içerse. özel bir hastaneye gidiyoruz. siz özel muayenesinemi getiriyorsunuz?

Özlemcim baş çevresiyle ilgili yazdığın konuya doktor ismini yazdım canım ordan bakabilirsin. Muaynehaneye değil hastaneye gidiyoruz bizim doktorumuzun muaynehanesi yok zaten sürekli hastanede cumartesileride dahil

bende hmn hmn aynı şeyleri veriyorum..
bugün elmalı muhallebi denedim...kendi yaptığım şeyler daha çok içime siniyor..
elmayı dörde bölüp çekirdeklerini aldım.küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirdim.elmalar iyice yumuşayınca çıkarıp cam rendedn geçirdim.suyunada pirinunu ekleyip muhallebi kıvamında pişirdim.elma püresini içine karıştırıp birazdaha pişirdim..al sana elmalı muhallebi..bayıla bayıla yedi.hem doyurucu hem vitaminli.
yoğurtlarınada meyva püresi karıştırabılırız.yoğurdun o buruk tadını alır.

benim oğlumda çok sık acıkmakay başladı 5,5 aylık olacak. mama doyurmuyor. günde iki kere meyve suyu,püresi veriyorum. bugün yoğurt verecem ilk defa. akşamda sulu bir muhallebi yapıp içinede mama katıp versem erkenmi? yoğurtla aynı gün başlamak doğru olurmu? meyve püresi,yoğurt bunlar doyurmuyor oğlumu başka ne verebilirim bu ayda?bebe bisküvisi aldım.dr.aynı gün deneme yeni gıdaları dediği için neyi ne zaman başlayacam kafam karıştı.

benim bebegim 6.5 aylik. ilk 5 ay sadece anne sütü versim 5 aydan sonra ek gidalara basladim. öglenleri hergün patates havuc ve et veriyorum, hepsini haslayip püre yapiyorum. patates yerine makarna veya pirinc, havuc yerine de bazen brokoli veya baska sebze koyuyorum. her günde kirmizi et vermiyorum. ilerde kolestrol yapabiliyormus. o yüzden bir gün kirmizi et veriyorsam diger gün tavuk veya hindi veriyorum. ama her gün etini vermeye calisiyorum. etleri kücük porsiyonlar halinde hazirlayip posetleyip buzluga attim. pratik oluyo gece yatmadan öncede kasik mamasi veriyorum

canım pirinç verebilirsin..tok tutar.mesela pirinçli kaşık mamaları yada pirinci sen suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlayabılırsın.sonra blendırdan geçirip verebilirsin.pek alerji yapacağını sanmam..ilk başlanan gıdalardan çünki.daha sonra patates havuç haşlayabılırsın..sonra bu üçünü birbirine karıştırıp yani birlikte haşlayıp çorba yapabılırsın.bir gün irmikli bir gün pirinçli...afiyet olsun şimdiden topak topak et olsun:)

gece yatmadan önce pirinç unu pişir ve içine mama koy yedir ben öyle yapıyorum tok tutuyor. 180ml suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorum sonra içine 5 ölçek mama koyuyorum. deneyebilirsin bence birşey olacağını sanmam.
sebze çorbası verebilirsin.. kabızlık sorunu varsa eğer patates koyma derim ben.. kabak ve havucu suda haşla. biraz irmil veya pirinç koyabilirsin ve 1-2 damla zeytinyağı.. blendırdan geçir ver. hem besleyici hem doyurucu..
birde bebe büsküvisini evde yapın bence.. ne kadar az hazır gıda alırsa o kadar iyi..
ben bir ara pirinç ununu bile evde yapıyordum..
herşeyi vermeye başla bebeğine ama aynı gün değil. bir gün çorba ertesi gün muhallebi..sonra yoğurt mesela...

anladım. yoğurdu tutturamıyorum bir türlü.önceden hep ben mayalardım ara verdim. birde şimdi az miktarda mayaladığım için herhalde tutmuyor. iki gündür sürekli yoğurt mayalıyorum. yoğurda başlasaydım bugünde muhallebi verirdim. dünde baya kabız oldu. bugün normal kakasını yaptı.

1 çay bardağı süte 2 çay kaşığı yoğurt koyarsan tutar bence.. sıcaklığı ise serçe parmağını değdir ılık olması gerekir.
kabızlığı gittikçe düzelir.. ek gıdalar aldıkça alışır midesi, bağırsakları falan.. dahada iyi olur inşallah...eee yavaş yavaş artık, annelik sabır işi malum:)

canım elmalı muhallebi tarifini aldım denicem.bende bugün hep kaşık maması aldım bilseydim yapabilcemi elmalı muhallebi kendim yaparardım(

yok denemediğim şekil kalmadı yinede tutmuyor. ılıkta denedim, sıcakta denedim, mayasını azda koydum olmadı, çokta koydum olmadı. her şekilde tutmadı. zaten mayayı sütle açıp süte kattığımız zaman süt baya ılınmış oluyor. 1 bardak sütten yaptığımız için anında soğuyor süt. galiba ondan tutmuyor. biraz daha sıcak yapıp denedim yine olmadı.. ((

canım tutmadığı zaman kaynamış suyun içine yoğurt çaldığın kabı oturt üzerini ört.yeniden bekle...ben denedim tutuyor ozaman..

o zaman yoğurt yapma makinası almak senin için farz olmuş derim ben. birde makinayla dene bakalım olacak mı?

sabahları dr tavsıyesı ıle kahvaltıya başladık keçi peynırı haftada 3 gun yumurta sarısı kendı yaptıgım kuşbırnu pekmezı elma puresı ve 2 tane ülkerın bebe bisküvisi öğle çorba bazen öğle ıspanak ve brokolı haşlayıp bıraz zeytın yagı ıle karıştırıp verıyorum akşam uzerı bal kabagını haşlayıp verıyorum yoğurtu unutmuyoruz tabı.akşamda ulkerın ıyı geceler tahıllı maması verıyorum.aralardada emzirıyorum.allaha sukur oğlum doyuyo ek gıdaya gectıgımızden berı oglum rahat aglamalar azaldı uyku duzene gırdı.kuşburnu pekmezını deneyın arkadaslar hem saglıklı hem c vıtamını kaynagı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…