• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5 ayini bitirmis 6. ayindaki bebeklerinizin günlükl uyku saatlerini paylasirmisiniz??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hausfrau

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
1.395
8
0
Diğer
hanimlar
kizim 5 ay 10 günlük oldu
uyku saatlerinden emin olamiyorum
sizler bana kendi bebeklerinizin uyku saatlerini anlatir misiniz??

hımm bizim 9- 12-3-6 saatlerinde yarımşar saatlik gündüz uykularımız var, 7 bucukta 20 dk filan şekerleme, 9 buçuk 10 gece uykusu...sonra nedenini bilemediğim gözünü açmadan ağlamalarla saat başı anneye eziyetli bir gece...sabah da 6 uyan vakti:)

hımm bizim 9- 12-3-6 saatlerinde yarımşar saatlik gündüz uykularımız var, 7 bucukta 20 dk filan şekerleme, 9 buçuk 10 gece uykusu...sonra nedenini bilemediğim gözünü açmadan ağlamalarla saat başı anneye eziyetli bir gece...sabah da 6 uyan vakti:)

evet ayniyiz heralde:))
aksam uyknuz cok gecmis baya
benim kizim aksam uykusuna 7 bucukta gider
aslinda en baslari 8 bucuk yapiyordum ama kendisi erken istiyor
sizde bilirsiniz tutmak zor

benim kizimi söyle anlatayim da bana akil verin
benim kizimin gunduz 3 uykusu var sabah 1 saat ,oglen 2 saat, aksam (16-16.30) 1 saat uyur..
aksam uykusu dedigim gibi 7 bucukta gider
sabahta 7 de kalkar
ama gece 12 den sonra cay verirsem 1 kere vermezsem 2 kere kalkar ve aynen sizinki gibi mizmizlar

sizin gözünüzle nasil kizimin uyku sistemi??

bu arada benim kizim 37+2 de dogdu
2.870 kg di

Son düzenleme:
benm topik oğlumda günde 3 kez uyur..öğle 12 de 1 saat..öğleden sonra 3 gibiyarım saat ve akşam 5 de yarım saat..sonra erkenden yatar gece uykusuna 9 gibi..sabaha kadar artık iki saatte bir gözünühiç açmadan anneeee memeeee der gibi ağlamalarla saat sabah 8 olur..gözünü bi açar gülmeye başlar )))) bense sabaha kadar yat kalk şapşala dönmüş durumda onun gülücüklerini seyrederim)))allah cümlemizin evlatlrına sağlık versin..evimizin melekleri onlar..

benimkimi garip acaba
herkesin cocugu gündüz cok kisa uyuyor
benimkisi en az 1 saat
birde gece uykusuna ne kadar gec yatiriyorsunuz
bunun özel nedeni var mi?
soruyorum hanimlar
yanlis anlamayin
ben bilgilenmeye calisiyorum

ahaha esra şapşal kelimesi süper oldu tanımlamada. huysuzlukta sınır tanımayan bebeklerimiz iş başında yani:))
hausfrau bence senin bebeğin aranıp da bulunamayan bir düzene sahip maşallah diyelim:) ben de isterim 7 buçukta uyumasını, gündüz yarımşar saat yerine 2 saat uyumasını ama artık kabullendim ki her insan bir değil ve bebek de olsa onlar da birer insan. vücudu böyle istiyor diyerek kandırıyorum kendimi.
hausfrau bebeğini nasıl beslediğini merak ettim. sadece anne sütü almıyor sanırım ki gece maşallahı var,
biz de 2990 doğduk bu arada, cumartesi kontrolümüz var ne kadar olmuşuz bilmiyorum:)

benimkimi garip acaba
herkesin cocugu gündüz cok kisa uyuyor
benimkisi en az 1 saat
birde gece uykusuna ne kadar gec yatiriyorsunuz
bunun özel nedeni var mi?
soruyorum hanimlar
yanlis anlamayin
ben bilgilenmeye calisiyorum

hausfrau bence senin ki uyumayı seven bi şeker..benm ilk oğlum da 12 saat kesintisiz uyurdu..gündüz uykuları da çok iyiydi..sanırım bu pıtırcıkların hepsi ayrı bi düzene ayrı huylara sahip..gece uykusunun düzenli olması çok iyi çünki büyüme hormonları geceleri daha aktif..hatta gündüz uykularını da aydınlık olmayan loş yerlerde uyumaları daha iyiymiş bu hormoncağızları açısından))))allah hepsini nazarlardan korusun aaminnn

ahaha esra şapşal kelimesi süper oldu tanımlamada. huysuzlukta sınır tanımayan bebeklerimiz iş başında yani:))
hausfrau bence senin bebeğin aranıp da bulunamayan bir düzene sahip maşallah diyelim:) ben de isterim 7 buçukta uyumasını, gündüz yarımşar saat yerine 2 saat uyumasını ama artık kabullendim ki her insan bir değil ve bebek de olsa onlar da birer insan. vücudu böyle istiyor diyerek kandırıyorum kendimi.
hausfrau bebeğini nasıl beslediğini merak ettim. sadece anne sütü almıyor sanırım ki gece maşallahı var,
biz de 2990 doğduk bu arada, cumartesi kontrolümüz var ne kadar olmuşuz bilmiyorum:)

meis cim uykusunu alamamış kızarık şapşal ama mutlu bakan gözler kime ait olabilir..tabi ki bi anne ye))))

benimkisi keyfine göre uyuyor, uyku saati diye bi durumumuz hiç olmadı, cadının keyfi gelirse uyuyo, gelmezse benle oynayın die çığlık kıyamet :)

hausfrau bence senin ki uyumayı seven bi şeker..benm ilk oğlum da 12 saat kesintisiz uyurdu..gündüz uykuları da çok iyiydi..sanırım bu pıtırcıkların hepsi ayrı bi düzene ayrı huylara sahip..gece uykusunun düzenli olması çok iyi çünki büyüme hormonları geceleri daha aktif..hatta gündüz uykularını da aydınlık olmayan loş yerlerde uyumaları daha iyiymiş bu hormoncağızları açısından))))allah hepsini nazarlardan korusun aaminnn

evet uykuyu seviyor ama bazilarida diyorki bana hani zorlami uyutuyorsun muamelesi yapiyor hani rahat edeyim diye
ben valla gunduz uymasini pek istemiyorum ama kendisi istiyor hep
zaten bu duzeni kendisi yapti
ben isterdimki o gece uykusuna 9 gibi gitsin
ama benim kizim 7 bucuga zor dayaniyor

cok tesekkür ederim
rahatliyorum valla ya
bu bebek büüytmek ve yalniz büyütmek ne zor
!!

evet uykuyu seviyor ama bazilarida diyorki bana hani zorlami uyutuyorsun muamelesi yapiyor hani rahat edeyim diye
ben valla gunduz uymasini pek istemiyorum ama kendisi istiyor hep
zaten bu duzeni kendisi yapti
ben isterdimki o gece uykusuna 9 gibi gitsin
ama benim kizim 7 bucuga zor dayaniyor

cok tesekkür ederim
rahatliyorum valla ya
bu bebek büüytmek ve yalniz büyütmek ne zor
!!

maşallah uyku düzeniniz çok güzel.baştan beri mi böyele?bizimki çok bozuldu.nasıl uyutuyosun sallıyo musun?bir de gündüz uykuları kesintisiz mi öyle?

maşallah uyku düzeniniz çok güzel.baştan beri mi böyele?bizimki çok bozuldu.nasıl uyutuyosun sallıyo musun?bir de gündüz uykuları kesintisiz mi öyle?

tesekkür ederim
uyku düzenini kendisi sagladi
gercekten ben birsey yapmadim
tek yaptigim kizimi dogdugundan beru kendi kendine uyumasini alistirmak
yatagina birakirim
kenarlarinda oyuncaklar aslidir onlarla oynaya oynaya uyur
hicbirzaman sallamadim
bunun ne kadar zor oldugunu biliyorum cünkü abimin kizindan

gündüz uykulari deigim gibi
zaten saat gibi kizim
illa o saatte yatacak

sabah kalkip sütünü icer 1 saat sonra uyur
ya 45 dk yada 1 saat uyur
sonra öglen uykusu 2 yada 2 bucuk saat
aksam uykusuda 1 saat yada 45 dk

aksamda 7 bucukta yataga

baslarda aksamlari daha gec yeterdi ama o zaman 1-2 aylik falandi
kiz büyüdükce oturruyor sistem
ayni doktorun söyledigi gibi
birde nasil alistirirsan

mesela sadece uyku icin koyarim yatagina
orda aslinda cok oyuncak var ama bilsin diye orda sadece uyunacagini

tesekkür ederim
yatagina birakirim
hicbirzaman sallamadim

zaten saat gibi kizim
illa o saatte yatacak

aksamda 7 bucukta yataga

birde nasil alistirirsan

benim kızımda öyle. doğdugundn beri kendı uyku saatini kendi oluşturdu.gündüzleri her yemek arası bı saat uyur bı saat oynar aksamlarıda en gec 9 da uyumus olur. sabahları 6,30 7 gibi kalkar.erken uyumasını bende hiç ıstemıyorum aslında çunku çalıstıgım için çok az vakit geçiriyoruz. ama maalesef tutamıyorum ayakta. gözler kızarıyo iyice küçülüyo kıyamıyorum yatıyıyorum

tesekkür ederim
yatagina birakirim
hicbirzaman sallamadim

zaten saat gibi kizim
illa o saatte yatacak

aksamda 7 bucukta yataga

birde nasil alistirirsan

başta geceleri benim kızım da kendisi uyurdu.sonra uyumaz oldu.2 aydır sallıyorum malesf.öyle bile zor uyuyo.doğru alıştırmyala da alakalı ama bebek yönlendiriyo.benimki işte örnek.başta uyuyodu kendisi.sonra uyumayınca napıcaksın.bi şekilde uyutmaya çalışıyosun.tabi hiç kendi kendlne uyuyobiliyo mu bakmadan sallasaydım doğru ben alıştırmış olurdum.ama bazı şeylere onlar yönlendiryo.çok ağlıyo hem.hayırlısı.ben de hiç sallamk istemiyodum ama başıma geldi.maşallh kızına.hep böyle kelır inşallah.bizim düzeniiz çok bozuldu çünkü.

başta geceleri benim kızım da kendisi uyurdu.sonra uyumaz oldu.2 aydır sallıyorum malesf.öyle bile zor uyuyo.doğru alıştırmyala da alakalı ama bebek yönlendiriyo.benimki işte örnek.başta uyuyodu kendisi.sonra uyumayınca napıcaksın.bi şekilde uyutmaya çalışıyosun.tabi hiç kendi kendlne uyuyobiliyo mu bakmadan sallasaydım doğru ben alıştırmış olurdum.ama bazı şeylere onlar yönlendiryo.çok ağlıyo hem.hayırlısı.ben de hiç sallamk istemiyodum ama başıma geldi.maşallh kızına.hep böyle kelır inşallah.bizim düzeniiz çok bozuldu çünkü.

hmmm yavas yavas alistir kendi uyusun
ne bileyim hic sallama bi kere
onu unutmasi zor
yatagina birak önceleri yaninda ol
sonra yavas yavas yalniz birakmayi dene
emzik kullaniyor mu?
o cok büyük yardimci
birde yataginin kenarlarina oyuncaklar tak
ilgisini ceken
belki ilk zaman bir iki aglar ama sonra alisir
inan senin hayat kaliten artar

evet ayniyiz heralde:))
aksam uyknuz cok gecmis baya
benim kizim aksam uykusuna 7 bucukta gider
aslinda en baslari 8 bucuk yapiyordum ama kendisi erken istiyor
sizde bilirsiniz tutmak zor

benim kizimi söyle anlatayim da bana akil verin
benim kizimin gunduz 3 uykusu var sabah 1 saat ,oglen 2 saat, aksam (16-16.30) 1 saat uyur..
aksam uykusu dedigim gibi 7 bucukta gider
sabahta 7 de kalkar
ama gece 12 den sonra cay verirsem 1 kere vermezsem 2 kere kalkar ve aynen sizinki gibi mizmizlar

sizin gözünüzle nasil kizimin uyku sistemi??

bu arada benim kizim 37+2 de dogdu
2.870 kg di

41 kere maşallah bebeğine yaaaa,yat kalk şükret,kimsenin lafınada bakma kıskanıyorlardır:)))Sen 10 da uyuyana geç demişsin benimki gece 1 den önce uyumaz:)))Gündüz 3 uykusu var en az yarım saat uyur en fazla 1.30 saat.Ayağımda yada beşiğinde sallanarak uyuyor,gece uykusuna eğer çok uykusu gelmişse mamasını yiyerek geçer.Gecede kurulu saat gibi 2 saate bir uyanıp beslenmek ister,bazen ona çalar saat diyoru:)))Benim için çok zor oluyor çalışan bir anneyim ama yine de çoooooooooooooook mutluyum,değer onsuz uykusuz gecelere,şurda en fazla 2 sene uyumam,sağlıkları yerinde olsunda.Bu arada ben yanımda yatırıyorum 15 gündür.Çünkü emzikle uyuyor ve bazen emzik düşünce uyanıyor,uykusu tamamen açılırsa da tekrar dalamıyor.

hmmm yavas yavas alistir kendi uyusun
ne bileyim hic sallama bi kere
onu unutmasi zor
yatagina birak önceleri yaninda ol
sonra yavas yavas yalniz birakmayi dene
emzik kullaniyor mu?
o cok büyük yardimci
birde yataginin kenarlarina oyuncaklar tak
ilgisini ceken
belki ilk zaman bir iki aglar ama sonra alisir
inan senin hayat kaliten artar

kalitem artar da işte...bugün ayağında bile sallatmedı.çok çok ağladı.illa memede uyumak istiyo.tek başına yatırmayı geç sallarken bile ağlıyo.pek mümkün değil.ben çok uğraştım zaten önceleri olmadı malesef.emziği çok almıyo.uyurken sadece.o da çok değil.yani ağzına verince susmuyo.kanmıyo.

kalitem artar da işte...bugün ayağında bile sallatmedı.çok çok ağladı.illa memede uyumak istiyo.tek başına yatırmayı geç sallarken bile ağlıyo.pek mümkün değil.ben çok uğraştım zaten önceleri olmadı malesef.emziği çok almıyo.uyurken sadece.o da çok değil.yani ağzına verince susmuyo.kanmıyo.

aynen meme olmadan uyumuyo ama en azından dalmaya yakın çekip yatağına koyuyorm gözünü açıp bi etrafa bakıyo sonra neyseki uyuyo. zaten belli bi saatimiz de yok. kendiisi belirliyo bigün saat 9 da sızıyo bigün gece12-1'i buluyo. düzen oturtabilenlere hayranlıkla bakıyorum. ama gece sabaha kadar hiç uyanmıyo en azından 6-11 arası değişiyo uyanması 1-2 saat uyanık kalıp 1-3 saaat arası uyuyo gün içinde de sanırım bize çekmiş babasıyla bende uykuyu çok severiz

Back