Bebek Beslenmesi 5.ayın başında ek gıdalar tecrübeli anneler yardımlarınızı bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

simge_ey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
83
0
0
İstanbul
arkadaşlar lütfen kısa olsada fikirlerinizi yazın...kızım nisanın 2'sinde 5.aya giricek,şu anda anne sütü ve mamayla besleniyor,günde 3 kere mama veriyorum 180 cc..1 hafta sonra yavaş yavaş ek gıdalara başlamayı düşünüyorum sürekli gittiğimiz bir doktor yok,kimi ilk tarhana çorbasıyla başla diyor kimi elma suyu kimi yogurt kimi sütlaç kafam çok karıştı,bebek tarhanaları varmış ilk bunlamı başlamam lazım kaç kaşık,meyve suyu evdemi yapmak iyi yoksa kutudaki organik olanlar ne kadar vermem lazım,yoğurt ne zaman ne kadar,kavanozdaki meyve püreleri ne zaman verilir,sebze çorbası karışımı ne zaman..geceleride ayına uygun tahıllı mamalardan vermeyi düşünüyorum lütfen biraz bilgilendirirmisiniz....yardımlarınıza ihtiyacım var

bence önce meyve suyu ile başla sonrasında yoğurt muhallebi kahvaltı çorba olarak başla derim ben

Allah bebeğini hayırlara büyütsün amin..ilk meyve suları ile başla..elma armut havuç gibi..portakal ı 6. aydan sonra ver..henüz metebolizması c vitamini için çok minik..meyveleri cam rende ile rendele metal değmesin kesinlikle..sonra yoğurt ev yapımı tabiki..sonrasında sebze çorbası..kahvaltı ve muhallebi..dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ..2 çay kaşığı ile başlamak sonrasında yavaş yavaş arttırmak..kavanoz mamalarını çok zorda kalmadıkça vermemek lazım bence..çok katkı maddesi içeriyolarmış..dünyanın en zevkli işi bebişlere mama hazırlamak))Allah herkese nasip etsin..amn

amin hepimizin çocugunu inş..çok teşekkür ederim cevabınız için,peki sebze çorbasını 5.ay içinde verebilirmiyim,kahvaltı derken hazır kahvaltı karışımlarımı?

benimki de nisan 11 de 5 ayı bitecek sana ilk meyvelerle başlamaa derim çünkü sonra çorba ve yoğurdu istemiyorlar o tatlı olduğu için ben mesela 10 gün önce başladım öğlen bir kase ev yoğurdu veiryorum sonra yarım kase patates havuç pirinç çorbası artı milupanın kaşık mamalarıdan veriorum hatta bugün de muza başlıcam yoğurt başta az ver 3 4 kaşık (çay) sonra artır 10 günde 1 su bard. olsun çorbayı püre gibi yapıp sulandırıyorum kaşık mamalarını daha cıvık yapıyorum hepsini de gayet güzel yiyo sonra çorbaya 1 2 hafta içinde mevsim sebzesi ekle bulgur mercimek ekle tarhana yoğurt çorbası 6 ay civarında ver 8. ayda nohut mercimek ekle 7.ayda kahvaltıya başla 8. aydan sonra zaten evde pişen acısız her yemekten ver balık et 8. aydan sonra

tşk ederim cevabınız için,çorbayı rondodamı çekiyorsunuz yoksa çatalla falanmı eziyorsunuz hangisi daha iyi,bide alerjisi olup olmadığını anlamak için bir besini verdikten sonra 2 gün beklemek gerekiyormuş bu süre içinde ilk yoğurt verdiysem 2 gün yoğurt mu vericem mesela,yemeklerde iyi sumu kullanıyorsunuz çok soruyorum kusura bakmayın etrafımda herkes ayrı bişey diyor,kafam karışık korkuyorum birazda..

çorbayı rondoda çekip sulandırıyorum ben o kadar beklemedim ama tabi yoğurt vermeye başlayınca hemen diğerlerini de vermiosun zaman geçio biraz aynı günde hepsi olmaz günde bir yeni gıda vereceksin atıyorum yoğurda başla 1 hafta sadece yoğurt ver alerji yaparsa zaten hemen belli olur ama sanmam yapacağını sonra çorbaya başla 1 hafta onu ver sonra meyve ister püre ister suyu yavaş yavaş da pütürlü vermeye başla alışsın çok da katı olmadan ama sonra ilk muzla başla elma suyu ile sulandır onu sonra çorbaalra sebze ekle vs vs

korkma hiç bne de öyleydim ama yoğurdu yediğini görünce korkuların azalıyo o kıvamda olanları rahat yer suyunu da normal çeşme suyunu kaynatıyorum soğutuyorum onu kullanıyorum ben

çorba olarak mayalı olduğu için tarhanayla başlama bence.Sebze çorbası en mantıklısı.Rondoda çekmekte besin değerlerinin çoğunu öldürdüğü için ya cam rende de ezeceksin yada çatalla.Çok lezzetli yapma tadı,tuzu,görüntüsü kötü olsun ilerde hiçbir yemeği seçmiyor böylece:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…