5 aydır ovulasyonu tutturuyorum ama olmuyor

derendeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
99
2
arkadaşlar ben 5 aydır ovulasyon takibi yaparak gebelik planlıyorum.her ay istisnasız ovulasyonu tutturmama rağmen daha bir netice alamadım.ve artık iyice kafama takmaya başladım bu stresten nasıl kurtulacağım?heray dahada üzgün ve stresli oluyorum...

arkadaşlar ben 5 aydır ovulasyon takibi yaparak gebelik planlıyorum.her ay istisnasız ovulasyonu tutturmama rağmen daha bir netice alamadım.ve artık iyice kafama takmaya başladım bu stresten nasıl kurtulacağım?heray dahada üzgün ve stresli oluyorum...

canım selam bende ovulasyon takibi yapıyorum her ay benimde bu ay olmaz ise bebiş 5 ay olacak bekliyorum daha ben bu ay ovulasyon takibi için test aldım ama ne Cnede T çizgisi çıktı canım sende test ile mi takip yapıyorsun yoksa takvim ile mi?

bende tutturuyorum ama bendede tık yok yok,ben hem hesapla hemde testle tutturuyorum,kafanıza takmayın stres yapmayın çok büyük etkisi var,bu arada söyleyene bakın sanki ben takmıyorum pehhhhh....

canım bu biraz da allahın takdiri hayatımda hiç hesap yapmadım ve çok kısa sürede hamile kaldım ikisinde de, allah doğru zamanı biliyordur yüzünüz ona dönük dualarınız ona olsun bu mübarek günlerde umarım rabbim herkesin gönlüne göre verir

canım selam bende ovulasyon takibi yapıyorum her ay benimde bu ay olmaz ise bebiş 5 ay olacak bekliyorum daha ben bu ay ovulasyon takibi için test aldım ama ne Cnede T çizgisi çıktı canım sende test ile mi takip yapıyorsun yoksa takvim ile mi?
canım ben takvimle takip ediyorum test yapmıyorum .ama adet olunca 14 gün geriye yani ovulasyon günüme sayıyorum.ya birgün öncesi yada sonrası hep birleşme var ama malesef...ya belimin altına yastıkta koyuyorum yarım saat yatıyorum ama illaki olmıyor.heralde biz abartıyoruz allah en hayırlı zamanında bizide sevindirecek.bunlar hep bahane.Ama kafaya illakide takıyorum işte

canım ben takvimle takip ediyorum test yapmıyorum .ama adet olunca 14 gün geriye yani ovulasyon günüme sayıyorum.ya birgün öncesi yada sonrası hep birleşme var ama malesef...ya belimin altına yastıkta koyuyorum yarım saat yatıyorum ama illaki olmıyor.heralde biz abartıyoruz allah en hayırlı zamanında bizide sevindirecek.bunlar hep bahane.Ama kafaya illakide takıyorum işte
merhaba arkadaşım.benimde bebeğim yok.yumurtlama problemim var.sana çunu söliycemher kadın siklusunun 14. günü veya çevresinde yumutlamayabilir.adetinin 8. günü 19. günü hatta adetliyken yumurtlayanlar bile olabilir.bu yüzden bu günlere odaklanma bence.adetin bittikten sonra diğer adete kadar günaşırı ilişkide bulun.birde eşin test yaptırsın(spermiogram).yumurtlamanı belirlemek için vücut ısısı takibide yapabilirsin.gün saymaktan daha ii bir yöntem.umarım yakın zamanda dileğine kavuşursun

merhaba arkadaşım.benimde bebeğim yok.yumurtlama problemim var.sana çunu söliycemher kadın siklusunun 14. günü veya çevresinde yumutlamayabilir.adetinin 8. günü 19. günü hatta adetliyken yumurtlayanlar bile olabilir.bu yüzden bu günlere odaklanma bence.adetin bittikten sonra diğer adete kadar günaşırı ilişkide bulun.birde eşin test yaptırsın(spermiogram).yumurtlamanı belirlemek için vücut ısısı takibide yapabilirsin.gün saymaktan daha ii bir yöntem.umarım yakın zamanda dileğine kavuşursun
ben olduğum günden geriye 14 sayıyorum canım.çünkü her kadın yumurtladıktan 14 gün sonra adet oluyor biliyorum .yani bu gün benim bazen 17.günüme bazen 15.günüme denk geliyor.günaşırı ilişki ise o kadar suni ve yıpratıcı ki..biray denedik sonra vazgeçtik...allah hepimize uygun zamanda hayırlı evlatlar verecek inşallah.

nette gezerken bunu buldum

bu siteye girin Tıkladıktan sonra açılan sayfada "Ovulation Calendar" yazması lazım. Aşağıya inin. Orada bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

First Day of Your Last Period: Son Adet Gününüz

Length of Cycle: Regl uzunluğunuz (adet döngünüzün uzunluğu)

Desired Sex of Baby: ıstenen bebek cinsiyeti (any: herhangi biri, boy: erkek, girl: kız)

Show me my most fertile days for: Bana gebe kalmam için en muhtemel günleri göster diyorsunuz ve bunun için bir zaman dilimi seçiyorsunuz. 1'den 6 aya kadar olan bir dilimi seçebilirsiniz. Mesela 3 ayı seçtiğinizde size o üç ay boyunca en önemli tarihleri tek tek veriyor.

En son "Plan it" ikonuna tıklıyorsunuz ve takviminiz ortaya çıkıyor.

Takvime bakalım beraber.

Month 1: Birinci ay
-First day of your cycle - Reglin ilk günü
- A little bit fertile - Az ihtimal
- Fertile - gebelik için muhtemel
- VERY fertile - çok muhtemel
- Time to ovulate - gebelik için en uygun zaman

daha aşağıda ise
-End of cycle - Reglin bitimi
- No period? Maybe you're pregnant! - Hala regl olmadınız mı? Belki de hamilesiniz!
- If you are, this is your approximate due date. - eğer hamileyseniz bebeğin beklenen doğum tarihi

diye her ay için tek tek tarihleri veriyor. Umarım işinize yarar. Sevgiler

Son düzenleyen: Moderatör:
buna benzer bir başka yöntem daha buldum

Bu takvimde yapmanız gereken şeytıklamanız. Karşınıza ovulation calendar çıkacak. Diğerlerinde olduğu gibi buna da bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

Last Period: Son regl günü. Buraya tarihi girerken Ay / Gün / Yıl Şeklinde girin. Mesela 11/3/2007 gibi.

Cycle Length: Regl dönemi uzunluğu

Luteal Phase: Ovülasyonla regl başlangıcı arasındaki dönem, genellikle 14 gündür.

Bütün bilgileri girdikten sonra "compute ovulation" diyorsunuz ve takvim sizin için hesaplama yapıyor.

Bu takvimde de harita işaretleri (legend) var.

Onlara bakalım.

a girl could be conceived this day : bu günde bir kız çocuğa hamile kalabilirsiniz
A boy could be conceived this day : bu günde bir erkek çocuğa hamile kalabilirsiniz
Pembe renkli günler: Your period should be present this day : Bu günler regl olmanız gereken günler
Açık yeşil renkli günler: You are ovulating. Pregnancy is possible : Ovülasyon dönemindesiniz, Gebelik olası
Koyu yeşil gün: This day the egg is released : Bugün yumurtlamanın olduğu gün (yani en muhtemel gebelik günü)

Bu işaretlere göre ovülasyon takviminizi ve en muhtemel gebelik günlerinizi görebilirsiniz. "Previous" (önceki) ikonuna tıklayarak geçmiş aylara, "next" (sonraki) ikonuna tıklayarak önümüzdeki aylara bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ben de bir buşuk yıldır ovülasyonumu takip edip uygun günlerde ilişkiye girdim ve bir buçuk yıl sonra hamile kaldığımı öğrendim...hemen olmuyor anlayacağınız..bayanlar biraz daha sabır lütfen..

canım ya benim doktorum 11. günleri yumurtluyosun dedi...bende her ay 11. gün ve yakın günlerini iyi değerlendiriyorum ama hala tık yok....

üzülme canım stres bu işte büyük engel unutma bunu....oluruna bırak sen elinden geleni yapta gerisi takdir-i ilahi :içelim:

Merhaba,

Bende 7 ay boyunca yaptığım ısı ölçümleri ve ovulasyon testleri sonucunda hamile kaldım.:nazar:
İnsan gerçekten yoruluyor bu süreçte ama hepsine değiyor tabii. :emir_bebek:
Biraz sabırlı olmak lazım sanırım.
Çikolata kistim (endometriosis) olmasına rağmen bu ay hamile kaldım.
Size tavsiyem, ısı ölçümü ve ovulasyon testini birlikte kullanın. a.s.

kızlar bende bu ay ovülasyon testi yapmayı düşünüyorum
nasıl yapılıyo.Daha önce hiç yapmadım.:1rolleyes:

arkadaşlar merhaba ben ortalama 7-8 aydır adet olmuyorum 3. ayımda doktora gittim bana her an adet olabileceğimi strese bağlı olabileceğini söyledi.ayrıca hormon testleri yaptırmamı istedi fakat çok phalı olduğu için yaptıramadım ve halen adet olmuyorum ortalama 7-8 ay oldu ilişkiye giriyorum fakat 3. ayımda doktora gittim eğer bebek olsaydı mutlaka söylerdi öyle değil mi peki bebek değilse başka ne olabilir bilen biri varsa paylaşırsa çok sevinirim.

arkadaşlar merhaba ben ortalama 7-8 aydır adet olmuyorum 3. ayımda doktora gittim bana her an adet olabileceğimi strese bağlı olabileceğini söyledi.ayrıca hormon testleri yaptırmamı istedi fakat yaptırmadım ve halen adet olmuyorum ortalama 7-8 ay oldu ilişkiye giriyorum fakat 3. ayımda doktora gittim eğer bebek olsaydı mutlaka söylerdi öyle değil mi peki bebek değilse başka ne olabilir bilen biri varsa paylaşırsa çok sevinirim sebebi ne olabilir acaba bir yandan da korkuyorum çünkü normal değil :S

X