5 aydır olmuyor

A R Y A

Naif Çiçek ♥
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
6.918
10.652
Kızlar selam. Ben hemen hemen 2 yıldır evliyim ve başlarda hemen çocuğumuz olur sanarak 1 yada 1.5 sene sonra olsun diye planladık eşimle, o süreçte babamı kaybettim ve kendimi toparlayayım derken 6 ayda öyle geçti. Denemelere başladığımızda 17 aylık evliydik ve bu ay korunmayalı 6 ay oldu ama henüz olumlu sonuç elde edemedik. Ben 27 eşim 28 yaşında...
Kayınvalidem iyice baskı yapmaya başladı, her gördüğünde neden bebek yok hala diye... Biz ise çok istediğimiz halde çevremizdekilere istemiyoruz diyoruz. Bazen çok panikliyorum neden olmuyor, babam görmedi bari annem görsün diye ama sonuç hep olumsuz... Annemde çok istiyor bizde çok istiyoruz ama eşim çok sakin bu konuda ve zamanı geldiği zaman olacak diyor ben ise onun bu tavrını sanki yeterince istemiyor olarak algılıyorum ve ilişkimizi bazen yıpratıyorum. Bu süreci nasıl stressiz hale getirebilirim, bana yardımcı olabilir misiniz?
Bu Arada 2 defa doktora gittim ikisi de hormon bakıp 1 yıl bekleyin deneyin dediler

Kızlar selam. Ben hemen hemen 2 yıldır evliyim ve başlarda hemen çocuğumuz olur sanarak 1 yada 1.5 sene sonra olsun diye planladık eşimle, o süreçte babamı kaybettim ve kendimi toparlayayım derken 6 ayda öyle geçti. Denemelere başladığımızda 17 aylık evliydik ve bu ay korunmayalı 6 ay oldu ama henüz olumlu sonuç elde edemedik. Ben 27 eşim 28 yaşında...
Kayınvalidem iyice baskı yapmaya başladı, her gördüğünde neden bebek yok hala diye... Biz ise çok istediğimiz halde çevremizdekilere istemiyoruz diyoruz. Bazen çok panikliyorum neden olmuyor, babam görmedi bari annem görsün diye ama sonuç hep olumsuz... Annemde çok istiyor bizde çok istiyoruz ama eşim çok sakin bu konuda ve zamanı geldiği zaman olacak diyor ben ise onun bu tavrını sanki yeterince istemiyor olarak algılıyorum ve ilişkimizi bazen yıpratıyorum. Bu süreci nasıl stressiz hale getirebilirim, bana yardımcı olabilir misiniz?
Bu Arada 2 defa doktora gittim ikisi de hormon bakıp 1 yıl bekleyin deneyin dediler
Eşinizde kontrol edıldımı .Strestende olmuyor çocuk canım .Sen acayıp streslısın

Stres çok buyuk etken, daha 6 aydir deniyormuşsunuz normal deneme suresi 1 yıl yani dr lar bir sene deneyin derler ama siz bir muayeneye gidin, hamilelik planliyorum bir sorun varmi diye kontrol amacli geldim derseniz hormonlariniza falan bir bakmis olurlar.
Bir sorun varsa ona göre yol alirsiniz en azindan.

Stres çok buyuk etken, daha 6 aydir deniyormuşsunuz normal deneme suresi 1 yıl yani dr lar bir sene deneyin derler ama siz bir muayeneye gidin, hamilelik planliyorum bir sorun varmi diye kontrol amacli geldim derseniz hormonlariniza falan bir bakmis olurlar.
Bir sorun varsa ona göre yol alirsiniz en azindan.
Ultrason işe yumurtalıklarıma bakıldı ve hormon testi yapıldı. Herşy güzelmiş şuan için aöa detaylı kontrol için 1 yıl olması gerekiyormuş bu süre ise bana çok uzun geliyor. Zaten sanki çok gecikmişim gibi hissediyorum. Başkaları evlenince ilk bir yıl içinde hamile kaldılar hep. Ben ise hemen olur sanarak çok erteledim meğerse olmuyormuş

Ne zaman kendini bunun stresi, baskisi altinda hissetmezsin, kafaya takmazsin, o zaman olur
Aynen katiliyorum 👏 ben polikistikoverliyim ilk cocukta baski üstune baski yasadim gecelerce agladim vazgectigimde hamile kaldim :) bunda doktora gittigimde sans eseri ogrendim.. kafaya takmayinca oluveriyor

5 ay çok mu uzun bir süre denemek için. Her deneyen ilk ayda oluyor mu sanıyorsunuz? 2 doktora birden gitmişsiniz bir de bu arada. 3. Ayda mı gitmeye başladınız mesela? Yaşınız da çok iyi. Bırakın 1 sene oluruna sonrası gidersiniz. Asıl bu kadar stres kötü etkiler. Eşiniz çok haklı bence şu an. Adamı da yok yere darlamayin derim.

Öncelikle ürememizle ilgili insanların yorum yapmasına izin vermeyerek başlıyoruz. Sonra da esimizle tahlillerimizi yaptırıp her şey normalse sakince 1 sene deniyoruz. Dert kabul etmiyoruz bu durumu. Bu esnada kendimizi geliştirmeye odaklanıyoruz. Sonra da siz ne yaparsanız yapın hangi tedaviyi olursanız olun o kendi geliyor zaten bu bilinçten kopmuyoruz.

Ne oluyormus hemen hamile kalmayinca? Benim de evliliğim üstünden 2.5 yıl geçti mesela.. Hayat sizin hayatınız, başkalarıyla kıyaslamayın derim.
Ben de anlamıyorum ne oluyor . 1. Olsa 2. Nerde diye başlar bu konuşanlar. Önce insanların sana laf söylemesini engelleyeceksin. Benim 10 yaşında çocuğum var yakınlarımdan kimse hani 2. Nerde demez diyemez. Bu kadar büyük bir olayı sormak da insanların haddine değil. Mantıklı bir insan durur düşünür sormadan zaten karşısındakinden bağımsız. Konu sahibi önce cevresindekileri sustursa daha iyi ama tam tersi eşini darliyormus. Evlilik böyle bir şey olmamalı ya

Ben de anlamıyorum ne oluyor . 1. Olsa 2. Nerde diye başlar bu konuşanlar. Önce insanların sana laf söylemesini engelleyeceksin. Benim 10 yaşında çocuğum var yakınlarımdan kimse hani 2. Nerde demez diyemez. Bu kadar büyük bir olayı sormak da insanların haddine değil. Mantıklı bir insan durur düşünür sormadan zaten karşısındakinden bağımsız. Konu sahibi önce cevresindekileri sustursa daha iyi ama tam tersi eşini darliyormus. Evlilik böyle bir şey olmamalı ya
Bende eşimi darliyordum 😂 anneni sen mi susturursun ben mi diye :) kadin sustu bir iki ay sonra hamile oldugumu ögrendim :) kimse konusmayinca stresde olmayinca oluyor gercekten 🤲

Ultrason işe yumurtalıklarıma bakıldı ve hormon testi yapıldı. Herşy güzelmiş şuan için aöa detaylı kontrol için 1 yıl olması gerekiyormuş bu süre ise bana çok uzun geliyor. Zaten sanki çok gecikmişim gibi hissediyorum. Başkaları evlenince ilk bir yıl içinde hamile kaldılar hep. Ben ise hemen olur sanarak çok erteledim meğerse olmuyormuş
işte o ne ılıskıye ne ıstemeye bakıyor :) zamanı var allah verdımı oluyor zaten :)) hıc dusunme madem 1 yıl dolması gerek . bu kalan ayları guzel seylerle gecır stressız:)) beslenmene sporuna dıkkat et. poztıf ol. yanı elınden gelenı yap ve sabret. gelecegı zamanı bılıyor :)

Bende eşimi darliyordum 😂 anneni sen mi susturursun ben mi diye :) kadin sustu bir iki ay sonra hamile oldugumu ögrendim :) kimse konusmayinca stresde olmayinca oluyor gercekten 🤲
Yok canım seninki başka türlü darlamak sonuçta kendi evladı anne lütfen karışma dese ayrı sen desen ayrı seninki o hesap. Konu sahibi sen ıstemiyor musun diye darliyormus

Yok canım seninki başka türlü darlamak sonuçta kendi evladı anne lütfen karışma dese ayrı sen desen ayrı seninki o hesap. Konu sahibi sen ıstemiyor musun diye darliyormus
Psikolojik baskı işte.. kayinvalidesi sussa stresi azalacak ama nerde benimki sustu hamile oldugumu soyledigimde torum torum diyen kadinin surati sirke satiyordu.. kayinvalideyi takmican laf olsun diye konusuyolar

Niye istemiyoruz diyip ayıp bi şeymiş gibi gizliyorsunuz? Deniyoruz çok istiyoruz inşallah olur desenize??? Evrene olumlu enerji olumlu mesajlar vermiş olursunuz.

Daha 6 ay olmuş ben 3 sene bekledim kv dem çok sordu baskı kurdu çok stres yaptım aşılama oldum iğneler ilaçlar düşük derken çok yıprandım ve artık tamam olmuyor diyip eşimle bi güzel tatile gittik bir ay sonra da hamile olduğumu öğrendim şimdi 3 yaşında bir kızım ve 2 yaşında bir oğlum var..sende stresten uzak dur rahatına bak cocuk olunca çok özleyeceksin bu sessiz sakin eşinle baş başa kaldığın günleri..

X