Bebek Beslenmesi 5 aydan sonra ek gıda vermeye başlayanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yaxgxmur sxixla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
117
1
96
42
İzmir
5 aydan sonra ek gıda vermeye başlayan anneler neleri nasıl kaç günde veriyosunuz bunlaroı paylaşalım mı ben çok yalnız hissettim kendimi paylaşcak kimse bulamıyorum geçen hafta başladım vermeye ben elmayla 3 kaşıkla sonra artırdım 2 gün elma verdim sonra armut verdim 2 gün onuda 2 kaşıkla başlayıp artırdım bugünde yoğurda başladım pek beğenmedi çok ekşi sizleri merakla beklyorum

canım niye yalnız hissettin ki kendini
sen sor hepimiz yardımcı oluruz
öncelikle doğru yoldasın, tek tek azar azar başla
yoğurdu sevmeyen bebeişler çoğunlukta, bizimki de sonradan alıştı
meyvelere alışınca basit çorbalara geçersin, 2-3 mevsim sebzesini karıştırıp yapabilirsin
sonra pirinç eklersin
bunları yaparken bir bakıyorsun uzman olmuşsun, sakın bebeşini zorlama yemezse
kolay gelsin canım

bana doktorum tatliya alisirsa digerlerini red edebilir dedigi icin ben sebze püresiyle basladim. her püreye muhakkak patates koyup yanina ya kabak ya bal kabagi ya havuc ya da rezene koyuyorum. bir de bir tatli kasigi zeytinyagi. buna alistiktan sonra da ogleden sonra menüsünde meyve püresine baladim. önce muz vermistim ama kabizlik yapabilir dendigi icin elma ve armutla karisitirp verdim. arada milupanin irmikli mamasindan veriyorum onu da sevdi.yeni menüler denemek istiyorum bende ama bakalim neler yapabilirim. bu arada 5. ayda yogurt verilebiliyormu? ben verilmiyor diye vermedim ama haftaya doktorum var ona soracaktim. sonucta süt ürünü cünkü

drum yoğurt ve meyve püresiyle başla dedi bu ay alışma ayı benim için bebeğim biz yemek yerken durmadığı için drum başla dedi yoğurdu sevmesede azar azar yıyor bu ayı böyle çgeçiricem sadece beni zorlayan her meyveye çay kaşığıyla başlamak meyve alışınca hepsinde tekrar başa alıp yeni azar azar vermek bebeğim durmuyoo çığlık atıyoo tekrar istiyo meyvelerde tatlı geldi ona...

tatlım doğru başlamışsın. Bende 5. ayda başladım. herşeyden azar azar taddırana kadar bir ay geçti.6. ayda kahvaltıya ve kıymaya başladım.yoğurt meyve ve sebze çorbası bu ay vereceklerin.sebze çorbasını ben hergün bir çeşit artırarak yaptım. ilk havuç suyu verdim baktım alerji yapmıyo ertesi gün pataes havuç, sonra balkabağı pataes havuç vs şeklinde.bir sürü kış sebzesi varmış bir ayda hepsini anca bitirdim.sebze çorbasına dönüşümlü pirinç bulgur irmik ekledim.bide tuzsuz erişte.turunçgilleri 6. ayda denedim.sevemediği şey olursa bir hafta vermedim sonra tekrar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…