• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5-6 kg Verdiren Patates Diyeti-2

Ben de bu dıyete baslayıp bırakanlardanım ıyı gelmedı bana herkeste farklı tabı elma dıyetındeyım bugun basladım :)

Ben elma yiyince cok acikiyorum . bu sabah başladım patates diyetine pure yaptım icine salatalık ve dereotu koydum üzerine de light yoğurt güzeldi vallahi :) ama çok geldi hepsini yiyemedim çok tokum böyle kilo verilirmi aklım karıştı:)) sen neden bıraktın yiyemedin mi kilo mu verdirmedi ..

Ben elma yiyince cok acikiyorum . bu sabah başladım patates diyetine pure yaptım icine salatalık ve dereotu koydum üzerine de light yoğurt güzeldi vallahi :) ama çok geldi hepsini yiyemedim çok tokum böyle kilo verilirmi aklım karıştı:)) sen neden bıraktın yiyemedin mi kilo mu verdirmedi ..

diyette sadece patates haşlaması diyor ama çoğu kişi yoğurtlu olarak tüketmiş, patates sade tüketilirse kilo verdirir, ama Protein ve Karbonhidrat karışımı ve özellikle de karbonhidratlarla yağın karışımı kilo yapar.patatesi sade haşlama olarak yiceksiniz, ben 3-4 yıl önce bu diyeti uygulamıştım 1 haftada 6 kilo vermiştim, sonrasında iştahım pek kalmadığı için 40 gün boyunca çok çok az yemek yiyerek toplamda 14 kilo verdim, 67 kilodan 53 e düşmüştüm, ve uzun aradan sonra görenler şok olmuştu, 36 beden olmuştum :) 2 yıl kilo almadım ama son 1,5 yılda 10 kilo aldım ( doğum kontrol hapından maalesef ) 2 gündür patates diyetine yeniden başladım, baklım önceki yıllardaki sonucu alabilecek miyim :) ama uyarmadan edemedim arkadaşlar, yoğurtla tüketenler yanlış yapıyor, light bile olsa kilo alırsınız, sade haşlama olarak yiceksiniz, yağ, protein vs asla yok :) kolay gelsin herkese

diyette sadece patates haşlaması diyor ama çoğu kişi yoğurtlu olarak tüketmiş, patates sade tüketilirse kilo verdirir, ama Protein ve Karbonhidrat karışımı ve özellikle de karbonhidratlarla yağın karışımı kilo yapar.patatesi sade haşlama olarak yiceksiniz, ben 3-4 yıl önce bu diyeti uygulamıştım 1 haftada 6 kilo vermiştim, sonrasında iştahım pek kalmadığı için 40 gün boyunca çok çok az yemek yiyerek toplamda 14 kilo verdim, 67 kilodan 53 e düşmüştüm, ve uzun aradan sonra görenler şok olmuştu, 36 beden olmuştum :) 2 yıl kilo almadım ama son 1,5 yılda 10 kilo aldım ( doğum kontrol hapından maalesef ) 2 gündür patates diyetine yeniden başladım, baklım önceki yıllardaki sonucu alabilecek miyim :) ama uyarmadan edemedim arkadaşlar, yoğurtla tüketenler yanlış yapıyor, light bile olsa kilo alırsınız, sade haşlama olarak yiceksiniz, yağ, protein vs asla yok :) kolay gelsin herkese

Bende mi yeniden baslasam ne :) persembe baslarim adam evdeyken olmuyo o yerken lap lap ben baka kaliyorum :(

Bende mi yeniden baslasam ne :) persembe baslarim adam evdeyken olmuyo o yerken lap lap ben baka kaliyorum :(

doyma sinyali beynimize 20 dk da ulaşıyor, o yüzden tabağımıza bikaç kaşık yemek alıp çok çok yavaş yersek ( en az 20 dk oyalanırsak ) beynimiz doyma sinyalini alacağı için daha fazla yeme isteğimiz kalmıyor, ben bu şekilde 40 günde 14 kilo vermiştim :) ilk hafta patates diyetini uygulamıştım, ama sonra sıkılıyor insan:) kalan 1 ayda da ne yemek yapmışsam tabağıma bikaç kaşık alıp ağır ağır yedim, yani çok az yiyerek zayıfladım..şimdi de aynı yöntemi düşünüyorum, herkese sağlıklı ve çoook kilo vermeler :)

Ya ılk gun guzel ıyı ama sebze gunu benm için cok sıkıntılı oluyordu o yuzden cnm kılo vrdırıyo bır de halsız kaldımmm

Kizlar hamilelik suphesiyle birakmistim, bugun yine basladim, asla bisi yemicem, yarin sabah tartilip devam edicem tekrar, insallah su kilogider yapisti ustume ,

Aç kalarak zayıflandığının, ekmeğin kilo aldırdığının, diyet ürünlerinin zayıflattığının ve 18:00’den sonra bir şey yenmemesi gerektiğinin aslında hiç de doğru olmayan diyet tabuları olduğunu biliyor muydunuz? İşte diyet konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar…

Aç kalarak zayıflanır: YANLIŞ
Uzun süreli açlık sonrasında metabolizma enerji harcamasını azaltır ve yağ depolarını artırmaya başlar. Yenilen çok az yiyecek de yağ olarak depolanır.
Ekmek kilo aldırır: YANLIŞ
Ekmek temel enerji kaynağımız olan kompleks karbonhidratların en önemli kaynağıdır. Ekmek yemeyen kişilerin yine tahıl grubunda olan tahıl ürünlerini, makarna, pilav gibi yemekleri daha çok tükettikleri gözlenmektedir.

Diyet ürünleri zayıflatır: YANLIŞ
1 paket diyet bisküvinin enerjisi 2-3 dilim ekmeğin kalorisine eşittir. Üstelik ekmekte yağ yoktur; birçok diyet üründe yağ vardır, sadece oranı azaltılmıştır. Bazı diyet ürünlerin kalorisi fazla ve tuzu kısıtlanmış olabilir. Bazı diyet ürünlerinde de şeker yerine tatlandırıcı kullanılmıştır, ancak yağ ve un oranı artmıştır. Diyet ürünler diyete sadece yardımcıdır. Etiketleri dikkatlice incelenerek tüketilmelidir.

Karbonhidrat içeren yiyeceklerle protein içerenler birlikte yenilmez: YANLIŞ
Besinlerin içeriğindeki besin öğelerini ayıramazsınız. Örneğin; sütün içinde hem karbonhidrat, hem yağ hem de protein bulunur. Bu nedenle bu inanış sadece bir kandırmacadır.

Sadece sebze ve meyve yiyerek zayıflanır: YANLIŞ
Tek besine dayalı diyetler vücudun ihtiyacı olan makro ve mikro besin öğelerini karşılamaya yetmez. Sadece sebze ve meyve tüketilirse vücudun ihtiyacı olan protein ve yağ karşılanamadığı için metabolizma yavaşlar. Başlangıçta kilo kaybı gözlense de vücuttaki yağ oranı artmaya başlar.

Akşam 18.00’den sonra bir şey yenilmemelidir. YANLIŞ
Saat 20.00’de evine gelebilen bir iş adamı düşünün. Bu kurala uyacak olsaydı, öğle yemeğinden sonra yediği küçük bir ara öğünle tüm akşamını geçirecekti. Bir süre sonra mutfak hırsızlığına neden olan bu inanış doğru gibi görünse de bireye özgü olarak planlanmalıdır. Akşam saat 21.00’de uyuyan bir çocuk için bu saat belki doğru olabilir. Ama gece 24.00 de uyuyan bir kişi için akşam 19.30- 20.00 de akşam yemeği, saat 22.00 gibi de hafif bir ara öğün tüketimi, gece atıştırmalarının önüne geçecektir.

Son düzenleme:
HERKESE selamlar ...

ben lahana corbasıyla 2 kg verdım 78de sabıutledıgımm gram oynamayan kılomu 76ya dusurdum cok sukur hemde 7 gun degıl 3-4 gun fılan anca yaptımm devam etseydım dahada ıyı olurdu ayrıca kacamaklarımda cok oldu...

bugun ise patates dıyetıne baslama kararı aldım kahvaltı edemedım o yuzden 3 adet hasladım ogle + kahvaltı dıye ( ayrıca patatesler kucuk boydu:26: )

bozmadan uygulamayı dusunuyorum hedefım 73 ... 3 kılo vermek nıyetıyle baslıyorum patatese ..

ögle+kahvaltı

3 kck boy haslanmıs patates 6 ınce dılım salatalık tursusu bır yemek kasıgı ucuylan yogurt ...

ve 1 lt su ıctım sımdıye kdr umutluyummm bakalım neler olcek ..

tek korkumm patatess full nişasta o da kılo yapar ıns korktugum olmaz:50:

Kızlaarr bende başladım dünden beri patates diyetindeyim 81 ile başladım pazar sabahı tartılıp sonucu sizlerle paylaşıcam :) bu arada dün sabah:1 patates öğlen 2 patates akşam 1 patates yiyebildim kuru kuru gitmiyo tamamı bugünde ; sabah bir patatesi yedim ama gün içinde yiyemedim akşam 2 patates yedim ona 3 küçük kornişon turşu doğradım bi tatlı kaşığıda labne döktüm üstüne turşuyla olunca daha kokay yedim küçük bi kaçamak oldu :)

Kızlaarr bende başladım dünden beri patates diyetindeyim 81 ile başladım pazar sabahı tartılıp sonucu sizlerle paylaşıcam :) bu arada dün sabah:1 patates öğlen 2 patates akşam 1 patates yiyebildim kuru kuru gitmiyo tamamı bugünde ; sabah bir patatesi yedim ama gün içinde yiyemedim akşam 2 patates yedim ona 3 küçük kornişon turşu doğradım bi tatlı kaşığıda labne döktüm üstüne turşuyla olunca daha kokay yedim küçük bi kaçamak oldu :)

Tatlim durum ne yazarmisin

Tatlim durum ne yazarmisin

canım ben bu diyeti sabırla ilk üç gününü tamamladım gerçekten zorlandım çünkü bi yerden sonra insan bunalıyor patates patates patates..4. günde devam ettim yalnız ben sac böreğine asla dayanamam ve komşumuz sac böreği yapmış banada göndermişti 1 tane sac böreği yedim akşamüstü diyetin haricinde ve ertesi gün uyandığımda tartıldım verdiğim 2 kilonun 1.800 ünü geri almışım yani o kadar kendimi sıkıp irademe hakim oldum ve bir börek bu hale getirdi.. kesinlikle yağ kaybettirdiğine inanmıyorum mide boşalıyor ve su kaybediyorsun bu kadar bence ..yinede kilo veripte almayan arkadaşlar olmuş sanırım ama bana sorarsan bu diyeti tavsiye etmem açıkçası:)

canım ben bu diyeti sabırla ilk üç gününü tamamladım gerçekten zorlandım çünkü bi yerden sonra insan bunalıyor patates patates patates..4. günde devam ettim yalnız ben sac böreğine asla dayanamam ve komşumuz sac böreği yapmış banada göndermişti 1 tane sac böreği yedim akşamüstü diyetin haricinde ve ertesi gün uyandığımda tartıldım verdiğim 2 kilonun 1.800 ünü geri almışım yani o kadar kendimi sıkıp irademe hakim oldum ve bir börek bu hale getirdi.. kesinlikle yağ kaybettirdiğine inanmıyorum mide boşalıyor ve su kaybediyorsun bu kadar bence ..yinede kilo veripte almayan arkadaşlar olmuş sanırım ama bana sorarsan bu diyeti tavsiye etmem açıkçası:)

Ben bir kaç gündür acken ve susadikca karbonatli su iciyorum bu günden itibarende aksamlari yemek yerine yogurt yiycem az önce brokoli haslayip sarimsakli yogurtla yedim bi bardakta su ictim valla doydum bi süre deniycem bakalim

arkadaşlar merhaba buğün 3. gündeyim 2 günlük toplam kayıp 900 gram...73.4 ile başladım şuan 72.5 kilodayım günde 2 litre su içiyorum biraz yuruyuş yapıyorum ...patatesleri malesef bende sade yigemedim yoğurt pul biber nane eşiliğnde yiyorum...akşamları kaçamaklarım oldu 2 gündür domates çorbası kaşarlı ve meyve yedim evdekiler yediğinde dayanamıyorum neyse bugun yemeyecegim ....bu diyeti yapan biri olaraktan faydam olsun istiyorum sizlere ...hergun sonucu paylaşacagım inşallah sonuç ıyı olur:)

kızlar farkındaysanız 2. gün kaybım sadece 100 gram demekki diyete harfiyen uymak lazımmış....tecrübeyse sabit buda bana kapak olsun yemek yok artık:45:

Back