5.5 yaşında oğlum , normal mi

Test fikrini düşünme sebebim şu. Kayıt için gidip çocuğum çok zeki şunları şunları yapıyor dediğim de her anne çocuğunu zeki görür diye düşünecek onemsemeyecekler. Çocuk yaşından önce beceriye yeteneğe sahipse öğretmenin sınıf içinde ona farklı faaliyet yaptırması gerekir aksi halde çocuk o boşluğu başka şeyler dolduracak sınıfın düzenini bozacak.
Kısacası bir uzman görüşü alma isteme sebebim ilkokula başladığında öğretmeniyle uzman fikri ile konuşmak istememdir.

buna kesinlikle katılıyorum işte,
kızımın 4.5 yaşında okuma öğrenme nedeni 6 aylık olduğundan beri her gün en az yarım saat birlikte kitap okumamız, yanyana uzanırdık ben okurum o da gözüyle takip ederdi, ingilizce konusunda da biz evde mutlaka ingilizce saatleri yapardık babasıyla kendi aramızda ingilizce konuşurduk, çocuk şarkıları söylerdik, böyle böyle yaşayarak öğreniyor işte çocuklar.
şimdi tablet-pc- telefon kullanmayı bilmiyor ama lira/kuruş hesabı yapmayı biliyor.

Uyumayan, kaygılı, her ortamda etrafı gözlemleyip özellikle anaokulunda vs öğretmenlerin kendi aralarında konuştukları şeyleri öğrenip gelip anlatan, ilkokulda Nike öğretmenleri takip eden, şu ağlıyordu, bununla bunun aradı iyi gibi öğretmen dedikodusu yapan, bizim iş terimlerimizin anlamını bilen, ima edileni anlayan hatta babasına ima ettiğinize oğlu cevap veren bir tane de bende var

Aynısından işte benimki de

O hiç duymuyor sanırsın birden cevap verir taaaa uzakta oynarken

Ben anlamadım neden biraz parlak zekalı çocukların çok sorun yaşayacağını düşünüyorsunuz?
İşini iyi yapan bir öğretmen onun bireysel ihtiyaçlarına göre etkinlik verecektir. Misal arkadaşları rakamları öğrenirken o 4 basamaklı sayıları öğrenir, arkadaşları eldesiz toplama öğrenirken o eldeli toplama öğrenir gibi.

bu çocukların tespitini yapan yerler var . Ankara da var bir yer . bi araştırın. izmir de de olabilir . nerede oturuyorsunuz

asla ihmal etmeyin ileri zekalı bir çocuksa eğer özel eğitim alması gerekiyor ki farklı yönlere sapmasın. ileri zekali ise zehir gibi başarılı olabilecek bir çocuk olabilir ancak çok özenli bir eğitim gerekir. normal bir eğitim çocuğu koreltebilir. hemen zeka testine gidin öğretmenini dinleyip maşallah..

O öğretmeni bulamama kaygısı var da ondan

Bizim sınıfta çocuklar arasında yaş farkı var örneğin 14 ay fark olanlar var

Büyükler önce bitirip konuşmaya komik şeyler söylemeye başlıyor diğerlerinin de ya dikkati dağılıyor ya da ben geç kaldım kaygısı ile hızla yapıyor sayfa sonları kötü oluyor

Bu sefer esasen başarılı olup yazması okuması düzgün olan çocuk sınıf düzenini bozuyor şikayetler artıyor

Okumada ona fazla sayfa söyleyince bana ne diyormuş vs vs ya da kitap 16 sayfa yavaş okuyanlar 6 da normal okuyanlar 12 iken hızlı okuyan bitirip sonunu söylüyormuş al sana kargaşa

Bu arada bizim sınıf az kişi bir de 40 kişi olunca daha da karışabilir ortalık

Ege bin takibini psikolog mu yapıyor.krwsimizin müdürü beni psikiloga yönlendirdi. Telefonda görüştüm durumu anlattım görüşmeye cagirdirlar
şimdi ben de oğlumu çocuk ve ergen psikiyatristine götürüyorum . 2 kez gittik. ve ilk gidişte 2 adet form verdi. iki ayrı öğretmeninden doldurulmasını rica etti.
bizim oğlumuz da maşallah başarılı. öğretmenleri de sınıfın en zekisi diye yazdı. ama bizim sıkıntımız üstün zeka değil uyku problemi idi.
fakat 1. sınıf olsun 2. sınıf olsun . öğretmeni 2-3 sınıf üste atlatsam okur yapar bu çocuk derdi.

yani eğer sizin istediğiniz üstün zekalıların okuluna ulaşmak ise nasıl yol izlenir. az çok duyduğum kadarıyla yine ankara da bunları tespit eden bir yer var. ona göre yönlendiriyorlar. eğer bunu tespit edemezseniz bi süre sonra çocuk normal çocukların seviyesinde oluyor . tespiti o yönden önemli.

umarım link hata vermez, zeka testleriyle ilgili çok güzel bir yazı...

http://www.hurriyet.com.tr/cocugum-...i-ile-ilgili-dogru-bilinen-yanlislar-29936418

Çocuğuma IQ testi yaptırmalı mıyım?
IQ testi bir araçtır: Doğru amaçla kullanılırsa fayda sağlar, yanlış amaçla kullanılırsa zarar getirir.
Diyelim ki, çocuğunuz sınıfta veya evde genel olarak mutlu, dikkat sorunu yaşamıyor, yalnızlık çekmiyor, dersleri sıkıcı bulmuyor, arkadaşlarıyla iyi geçiniyor. O zaman test yaptırmanın bir anlamı ve gereği yok.
Ya da örneğin çocuğunuz okulda mutsuz, durum kronik bir hal aldı, dikkati sık sık dağılıyor, hiperaktiviteyle ilgili şüpheler var, hiç arkadaşı yok, kendinden büyüklerle daha iyi anlaşıyor, yoksa yalnızlık çekiyor... Bazen bu tür sorunlar çok ileri düzeyde bir IQ’dan kaynaklanabilir. İşte o zaman test iyi bir ipucu verebili
r.

Bu yil 4. Siniflari okutuyorum. Bu dediklerinizi benimkilerin yarisi yapamaz. Bir uzman yardimi alin ustun zekali olabilir.

Bu yil 4. Siniflari okutuyorum. Bu dediklerinizi benimkilerin yarisi yapamaz. Bir uzman yardimi alin ustun zekali olabilir.
Gerçekten mı ya , dediğim gibi ilkokul eğitimi hakkında hiç fikrim yok, lise matematik öğretmeni kuzenim var en az 1 dönem öndedir dedi. 4. Sınıf öğrencilerinin konuları mı bunlar

Benim kız 4 yaşında 4 yıldır sıkılıyor :) bende yakın bi zamanda kızıma Zeka ve gelişim testi yaptırıcam. Çok üstün zekalı olduğundan değil de nasıl bi eğitim izlememiz gerektiğini takip edelim die. Yalnız üstün zekalı öğrenciler normal eğilimde çok sıkılıp çok yalnız kalıyorlar. Geçerken böyle birşey varsa ona uygun okula gitmeli

Okyanus kolejinden görüştüğüm kişi dedi mı üstün zekalı kar okulu varmış ama çok tavsiye etmiyorlar,çünkü devamı yok diyor

Benım oglum 2.sınıf
1. sınıftan berı yapıyor bu sayılanalrı 5.5 yasında okula basladı tek fark ona ogretıldı matematıgı cok ıyı uzerıne yok dıyebılırım

Oglunuz yaşına göre ileride.

Ben 3 yaşında okuma ve yazmayi çözdüm.
3 siniftan 5e atladim ve 11 yapmadan 12ye gecdim. Yani 3 sinif atlamak zorunda kaldim bu sebepden. Benim tavirlarim üzücüydü... kimseyle konuşmazdim ve genelde diger cocuklara agresif davranirdim. Hatda millet beni zihinsel özürlü sanirdi. Neyse... bana yapbanci dil öğrenmek yardim ediyor. Beyin başka türlü yorulmuyor.
Bu konuna lütfen üstünde durun. Avrupada bile genelde üstün seviyedeki cocuklar ihmal ediliyor.

Valla ben cocuk gelisim okuyorum bu dedikleriniz ustun zeka olduguna isaret boyle cocuklar kres ortaminda tabiki yapamaz ozel egitimde kendisi gibi ustun zekali ogrenculere farkli egitim veriliyo yanlis anlasilmasin bu ustun zekalilar icin daha farkli yontemler kres ortaminda zaten mufredat belli cocugunus o mufraddatin dha ustunde becerisi masallah diyelim yineeede en iysini dojtorlar bilir muhakkak takip ettirinn

Peki test yaptırdınız mı?çünkü bu kaygılarından kurtulması için öncelikle bir pedogagla oyun terapisi ve ardından bu testlerden biri yapılıyor. Pedogag tahmin ettiği şeyi aslında testle onaylamış oluyor. Ondan sonrasında maalesef özel eğitimi verecek okullar yok. Fakat yol izlemenizde en azından yardımcı oluyorlar. Bu çocuklar gerçekten genelde hassas oluyor. Etrafına karşı fazlasıyla duyarlı. Test zorunlu değil ama pedegogtan yardım almak gerekli diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…