Bu arada bilsem açıklanmadı ama benim oğlum üstün vs değil sadece farklı bir yaşam ortamı vardı
biz karton kuyudan oyuncak yaparken diğer çocuklar 3 yaşından beri tüm tablet oyunlarını ezberlemişler
Kitap okuma alışkanlığı evdeki konuşma ortamı vs de değişikliklere sebep
Merhaba. Birkaç soru sormak istiyorum. Uykuya meyli nasıl. Mesela uykuya az ihtiyaç duyuyor mu? Ölüm korkusu,sevdiklerini kaybetme korkusu yaşıyor mu? Dikkatinizi çeken başka korkuları var mı? Algılarının açık olduğu dikkatinizi çekti mi?siz şifreli bile konuşurken anlamlandırabildiği şeyler oldu mu?hani bundanda hiçbirşey kaçmıyor gibi. Sadece bunlar tek başına belirti değil tabi. Ama bence çocuğunuz üstün zekalı olma ihtimali yüksek. Oyun terapisi ve ardından yaşına uygun bir test yapılıyor. İsmini unuttum ama denver olabilir 6 yaş için. Mutlaka yaptırın. Ama önce oyun terapist alın. Mutlaka bir pedegogla görüşün. Maalesef uygun bir eğitim alamıyorlar. Gittiği okula bilgi verildiğinde dikkatli davranacaktır. Çocuğun bu durumu bilmemesi ve ayrıştırılmaması gerekiyor. Buna dikkat edin. Çocuk üniversiteleri ve üstün zekalı çocuklar derneği vb yerlerden ekstra etkinliklere katılabilir. Ama unutmayın çocuk farklı olduğunu hiç hissetmemeli.
Bebekliginde çok az uyurdu kardeşleri olduktan sonra daha iyi anladım çok az uyuduğunu.cok hareketliydi her zaman. Bir de oyun oynarken bile bir kulağı hep biDe lafın ortasında pat diye girip yorum yapıyor ama bunlar bı yaşta normal gibi
Ben anlamadım neden biraz parlak zekalı çocukların çok sorun yaşayacağını düşünüyorsunuz?
İşini iyi yapan bir öğretmen onun bireysel ihtiyaçlarına göre etkinlik verecektir. Misal arkadaşları rakamları öğrenirken o 4 basamaklı sayıları öğrenir, arkadaşları eldesiz toplama öğrenirken o eldeli toplama öğrenir gibi.
şimdi ben de oğlumu çocuk ve ergen psikiyatristine götürüyorum . 2 kez gittik. ve ilk gidişte 2 adet form verdi. iki ayrı öğretmeninden doldurulmasını rica etti.Ege bin takibini psikolog mu yapıyor.krwsimizin müdürü beni psikiloga yönlendirdi. Telefonda görüştüm durumu anlattım görüşmeye cagirdirlar
Test fikrini düşünme sebebim şu. Kayıt için gidip çocuğum çok zeki şunları şunları yapıyor dediğim de her anne çocuğunu zeki görür diye düşünecek onemsemeyecekler. Çocuk yaşından önce beceriye yeteneğe sahipse öğretmenin sınıf içinde ona farklı faaliyet yaptırması gerekir aksi halde çocuk o boşluğu başka şeyler dolduracak sınıfın düzenini bozacak.
Kısacası bir uzman görüşü alma isteme sebebim ilkokula başladığında öğretmeniyle uzman fikri ile konuşmak istememdir.
Gerçekten mı ya , dediğim gibi ilkokul eğitimi hakkında hiç fikrim yok, lise matematik öğretmeni kuzenim var en az 1 dönem öndedir dedi. 4. Sınıf öğrencilerinin konuları mı bunlarBu yil 4. Siniflari okutuyorum. Bu dediklerinizi benimkilerin yarisi yapamaz. Bir uzman yardimi alin ustun zekali olabilir.
Benim kız 4 yaşında 4 yıldır sıkılıyor :) bende yakın bi zamanda kızıma Zeka ve gelişim testi yaptırıcam. Çok üstün zekalı olduğundan değil de nasıl bi eğitim izlememiz gerektiğini takip edelim die. Yalnız üstün zekalı öğrenciler normal eğilimde çok sıkılıp çok yalnız kalıyorlar. Geçerken böyle birşey varsa ona uygun okula gitmeli
4.siniflar yapamaz mi yaniltmayalim lütfenBu yil 4. Siniflari okutuyorum. Bu dediklerinizi benimkilerin yarisi yapamaz. Bir uzman yardimi alin ustun zekali olabilir.
Benım oglum 2.sınıfBu yil 4. Siniflari okutuyorum. Bu dediklerinizi benimkilerin yarisi yapamaz. Bir uzman yardimi alin ustun zekali olabilir.
Peki test yaptırdınız mı?çünkü bu kaygılarından kurtulması için öncelikle bir pedogagla oyun terapisi ve ardından bu testlerden biri yapılıyor. Pedogag tahmin ettiği şeyi aslında testle onaylamış oluyor. Ondan sonrasında maalesef özel eğitimi verecek okullar yok. Fakat yol izlemenizde en azından yardımcı oluyorlar. Bu çocuklar gerçekten genelde hassas oluyor. Etrafına karşı fazlasıyla duyarlı. Test zorunlu değil ama pedegogtan yardım almak gerekli diye düşünüyorum.Uyumayan, kaygılı, her ortamda etrafı gözlemleyip özellikle anaokulunda vs öğretmenlerin kendi aralarında konuştukları şeyleri öğrenip gelip anlatan, ilkokulda Nike öğretmenleri takip eden, şu ağlıyordu, bununla bunun aradı iyi gibi öğretmen dedikodusu yapan, bizim iş terimlerimizin anlamını bilen, ima edileni anlayan hatta babasına ima ettiğinize oğlu cevap veren bir tane de bende var