Ege bana gercekten bagımlı ama hakketten depresyonda mı emın degılım bende. Bazen cıdden evde sıkıldıgına sahıt oluyorum cunku suanda oyun kuramıyor kendıne , oyun kurup saatlerce oynayamıyor hep bızı ıstıyor ya da tek basına uzun sure vakıt gecıremıyor o konuda bende katılıyorum onlara ama cok buyuk bır sorun mu bu bılmıyorum.Ben Ege'nin depresyonda olduğunu düşünmüyorum. Okul haricinde arkadaşı var mı? Varsa ne sıklıkta gorusuyorsunuz? O yaşlarda genelde sıkıldım lafı ağızlarından düşmüyor. Kendi çocuğum ve arkadaşlarından biliyorum. Sizin çok ilgili olduğunuzu görüp depresyonda diyerek sizi oraya maddi anlamda bağladılar diye de düşünmüyor değilim. Bir mektup arkadaşı edindirebilirsiniz. Ben çocuğumun arkadaşlarına gidiyorum arada, onları da çağırıyorum eve. Birlikte çok güzel vakit geçiriyorlar. 9 yaşında şimdi sıkıldım demiyor artık. Sporda bir arkadas farklı kurslarda bir arkadaş, mahallede bir arkadaş, yurtdışında yolunu gözlediği bir arkadaş olması onu daha da iletişimi kuvvetli yaptı. Öncesinde çok daha cekingendi ve pasifti.
Benim bu yaşta oğlum var ondan dedim, akıllı bir çocuk ama sizinki maşallah çok çok önde. Sıkılması da ondan olabilir, bence uzman görüşü alıp ona göre davranmalı.Eşim pek oralı değil akışına bırakmak taraftarı. Ben korkuyorum çünkü ilkokulda işi iyice yaramazlığı vurabilir. Ben lise öğretmeninin.bu yaş seviyesi ne olmalı tam bilemiyorum. Çok zeki ama çok yaramaz ders çalışmıyor dediğim öğrencilerim gibi olsun istemiyorum. Yorumunuz için tesekkurler
Asosyal kesinlikle değil o zaman. :) Seçici ve bence seçici olması çok da güzel meziyet. Evde kardeş olursa sıkılmaya vakti olmayacak. Tek eksiği bu bana göre. İnşallah o da olur en kısa zamanda. :))Ege bana gercekten bagımlı ama hakketten depresyonda mı emın degılım bende. Bazen cıdden evde sıkıldıgına sahıt oluyorum cunku suanda oyun kuramıyor kendıne , oyun kurup saatlerce oynayamıyor hep bızı ıstıyor ya da tek basına uzun sure vakıt gecıremıyor o konuda bende katılıyorum onlara ama cok buyuk bır sorun mu bu bılmıyorum.
Bu seansta farklı cocuklar gordum , bırınde dıkkat eksıklıgı var dıgerınde davranıs bozuklugu , evet farklılar ege onlar gıbı degıl. Bıraz daha ıcım rahat ama genede devam edecegım.
Buarada ege hafta sonları yuzuyor , 1'er saat .
hafta ıcı 1 gun 2 saat gıtar kursuna gıdıyor bırebır degıl kendı yasıtlarıyla , onun harıcınde egenın cok arkadası var hemen hemen her gun aksam okuldan eve gırmeden dısarda 1 saat kadar vakıt gecırecek bu ara havalar ısındıgı ıcın onun harıcınde kuzenlerı var kendı yasıtı onlarla sureklı bır aradalar.
Bırde ege de hep cekıngen vs dıye konustuk ancak gıttıgımız klınıkte asosyal teshısı almıs bır cocuk gordum, hayır ege oylede degıl. sadece cok aktıf kapıdakı camdakı ınsanlarla konusmayan bır cocuk eh zaten onlarlada konusmasın dıyorum . Yurt dısından bır arkadası var , tatılde tanıstık. Mektup yazmıyorlar ama yazabılırler aslında dun aksam beraberdık turkıyeye geldıklerı ıcın cumartesı gunude bızım seanstan sonra bulusup bıze gececegız o aksam bızde kalacaklar.
Bızde elımızden geldıgınce egeyı desteklıyoruz umarım hersey guzel olur. Şu mektup ısını ben onlarla konusayım onun aılesıde ege'nın destek aldıgını bılıyorlar. Ama dıger meseleden haberdar degıller soylemeyı geregı duymadıgımız ıcın
Çok arada kalıyorum üstün zekalı değil bence,zaten olmasin da o ayrı bir sıkıntı ama bir farklılık var gibi. Geçen bana saat çalışalım dedi ben sandım kreste öğrendiler.5 dakika çalıştık ve 6 yi 5 gece 10 gece gibi saati ogrendiBenim bu yaşta oğlum var ondan dedim, akıllı bir çocuk ama sizinki maşallah çok çok önde. Sıkılması da ondan olabilir, bence uzman görüşü alıp ona göre davranmalı.
Bende daha önceki konularınızdan bildiğim kadarıyla depresyon gibi değil de mizaç olarak hassas bir çocuk sizinki diye düşünüyorum. Yalnız birde. Bu aktivite ve arkadaşları iyi gelecektir.Ege bana gercekten bagımlı ama hakketten depresyonda mı emın degılım bende. Bazen cıdden evde sıkıldıgına sahıt oluyorum cunku suanda oyun kuramıyor kendıne , oyun kurup saatlerce oynayamıyor hep bızı ıstıyor ya da tek basına uzun sure vakıt gecıremıyor o konuda bende katılıyorum onlara ama cok buyuk bır sorun mu bu bılmıyorum.
Bu seansta farklı cocuklar gordum , bırınde dıkkat eksıklıgı var dıgerınde davranıs bozuklugu , evet farklılar ege onlar gıbı degıl. Bıraz daha ıcım rahat ama genede devam edecegım.
Buarada ege hafta sonları yuzuyor , 1'er saat .
hafta ıcı 1 gun 2 saat gıtar kursuna gıdıyor bırebır degıl kendı yasıtlarıyla , onun harıcınde egenın cok arkadası var hemen hemen her gun aksam okuldan eve gırmeden dısarda 1 saat kadar vakıt gecırecek bu ara havalar ısındıgı ıcın onun harıcınde kuzenlerı var kendı yasıtı onlarla sureklı bır aradalar.
Bırde ege de hep cekıngen vs dıye konustuk ancak gıttıgımız klınıkte asosyal teshısı almıs bır cocuk gordum, hayır ege oylede degıl. sadece cok aktıf kapıdakı camdakı ınsanlarla konusmayan bır cocuk eh zaten onlarlada konusmasın dıyorum . Yurt dısından bır arkadası var , tatılde tanıstık. Mektup yazmıyorlar ama yazabılırler aslında dun aksam beraberdık turkıyeye geldıklerı ıcın cumartesı gunude bızım seanstan sonra bulusup bıze gececegız o aksam bızde kalacaklar.
Bızde elımızden geldıgınce egeyı desteklıyoruz umarım hersey guzel olur. Şu mektup ısını ben onlarla konusayım onun aılesıde ege'nın destek aldıgını bılıyorlar. Ama dıger meseleden haberdar degıller soylemeyı geregı duymadıgımız ıcın
Hiç bu özellikleri olmayan birisi üstün zekalı tanısı aldıysa bu tanıyı neye göre veriyorlar o zaman merak ettim şimdi?Çocuğunuz üstün zekalı ya da üstün yetenekli değil. Üstün zekalı çocuklar böyle olmazlar.. 2 yaşında büyüklerin esprilerine gülebilir ve 3 yaşında aritmetik işlem yapabilir. Sizin çocuģunuz sadece nispeten daha zeki daha atik. Akran eğitimi her zaman tüm egitimlerden iyidir. Akranlarından ayırmamak gerekir. Üstün zekalı çocuk iyi bi şey değildir. Çünkü eğitimleri çok zordur. Eğitim açısından en iyi çocuk normal çocuktur. Akranlarından farklılık göstermeyen çocuktur. Yani sizin cocugunuz zeki. Ama akranlarından farklı değil.
Maşallah algısı çok iyi, hızlıÇok arada kalıyorum üstün zekalı değil bence,zaten olmasin da o ayrı bir sıkıntı ama bir farklılık var gibi. Geçen bana saat çalışalım dedi ben sandım kreste öğrendiler.5 dakika çalıştık ve 6 yi 5 gece 10 gece gibi saati ogrendi
Doktor daha cok dıger mevzu ıcın guclendırmemız lazım dedı , esımde sen rahatlıyorsun sanada yol gostersın dıye gıt dıyor :) Yoksa ben cocukta bır sorun gormuyorum dıyor . Ege klınıktekı cocuklarlada ıletısıme gectı cumartesı gunu bekleme sırasında konusmadılar ama oyuna hemen dahıl oldu ,Asosyal kesinlikle değil o zaman. :) Seçici ve bence seçici olması çok da güzel meziyet. Evde kardeş olursa sıkılmaya vakti olmayacak. Tek eksiği bu bana göre. İnşallah o da olur en kısa zamanda. :))
Hadi hayırlısıDoktor daha cok dıger mevzu ıcın guclendırmemız lazım dedı , esımde sen rahatlıyorsun sanada yol gostersın dıye gıt dıyor :) Yoksa ben cocukta bır sorun gormuyorum dıyor . Ege klınıktekı cocuklarlada ıletısıme gectı cumartesı gunu bekleme sırasında konusmadılar ama oyuna hemen dahıl oldu ,
Buarada belkıde egenın kardesı geldı bugun bellı olacak, ama doktor suanda bır kardes haberını bıle kaldıramaz dıyor. Zaten gecmısım de cok parlak olmadıgı ıcın bu defa esımden bıle saklamayı dusunuyorum keza sakladımda , reglı oldugumu soyledım
Esasen bir tık farklı olabilir
Bilsem var duydunuz mu bilmiyorum oğlum birinci sınıfta ben o Zaman duydum
Devletin özel yetenekli çocukları destekleme programı bir de sınavı var
Oğlum buna aday gösterilince sordum okula neye göre seçiyorsunuz diye ortamda bir tık farklı olanı seçiyoruz diyorlar
Örneğin benimki öğretmenin anlattığını hatırlayıp onun cümleleri ile söyleyip bir de arkadaşların böyle anlayamadı deyince yani deyip kendi kelimeleri ile ifade ediyormuş
Bir şekle bakınca bu taraftan görünüşünü değil de tersinden görünüşünü düşünüp onu çiziyormuş
Yahut öğretmenlerin davranışlarını falan gözlemleyip değerlendiriyor
Matematik seviyor öğretmen parmakla say diyor ona yaparken öyle yapıyorum işlemi ama kendim yaparken kafadan yapıyorum diyor fakat yazmayı sevmiyor çirkin yazıyor vs vs
Bir uzman görüş alabilirsiniz ama onlar da genelde bir farklılık bulmaya odaklı olabilir deneye sınıf içinde hep aynı yaştaki çocuklar içinde öğretmeni de değerlendirebilir
Bu arada bilsem açıklanmadı ama benim oğlum üstün vs değil sadece farklı bir yaşam ortamı vardı
biz karton kuyudan oyuncak yaparken diğer çocuklar 3 yaşından beri tüm tablet oyunlarını ezberlemişler
Kitap okuma alışkanlığı evdeki konuşma ortamı vs de değişikliklere sebep
Hayırlısı olsun o zaman çok sevindim. :))Doktor daha cok dıger mevzu ıcın guclendırmemız lazım dedı , esımde sen rahatlıyorsun sanada yol gostersın dıye gıt dıyor :) Yoksa ben cocukta bır sorun gormuyorum dıyor . Ege klınıktekı cocuklarlada ıletısıme gectı cumartesı gunu bekleme sırasında konusmadılar ama oyuna hemen dahıl oldu ,
Buarada belkıde egenın kardesı geldı bugun bellı olacak, ama doktor suanda bır kardes haberını bıle kaldıramaz dıyor. Zaten gecmısım de cok parlak olmadıgı ıcın bu defa esımden bıle saklamayı dusunuyorum keza sakladımda , reglı oldugumu soyledım
3 tane 8 24 sonucuna ulaşabilir mı bilemiyorum ama iki tane 10 karışırsa 20 10 tane 10 karışırsa 100 diyor ama kendi mı buldu işlem mı yaptı emin değilim. Emin olmadığım için 11 tane 10 u sordum 110 dedi.Öğrendiği bilgileri farklı konularda bağlantı kurup kullanabiliyor mu , algisı nasil,işlem yapabiliyor mu örneğin 70 içinde 7 tane 10 var gibi yada 3 tane 8 ,24 gibi kullanıyor mu bilgiyi?Çok ilgilendiği bikmadan usanmadan ilgilendigi bir yada birkaç konu var mi ?Bunlara bakmak lazım biraz daha değerlendirin eğer bu tarz ise elbette bir fark vardır.
Buarada ege yapılan testte Entelektüel Dinginlik Arayan Mizaç Tipi cıktı, bende egeyle aynıyım. Eşim ise Duyumsal-Hareketsel Konfor Arayan Mizaç Tipi ımış. bunla alakalı bır kıtap yazmıs gıttıgımız kısı kıtabın sıparısını verdım ev odevım cunku bu , okuyacagım cok merak edıyorum ıcerıgını. Buarada tesekkur ederım, ama varmı yokmu cok emın degılım sabırla beklıyorum , hayırlısı ne ıse o olsun ılk gunlerde gecıktım dıye telase dustum ama belkı boylesı daha guzel olacakHayırlısı olsun o zaman çok sevindim. :))
Zaten karın hafif belli olunca çocuklara söylenmesi gerekiyor diyorlar. Zaten erken söyleyince 9 ay sabredemezler bence.:)
Bilsem i araştırdım gittiğimiz bir özel okulda söylediler sağolsunlar. Veli başvuru yapamıyor öğretmen öğrenci adına başvuru yapıyor. Sınavına girmek için bile değerlendirmeden geçmek gerekiyormuş netten okuduğum kadariylaÜstün zekali değil farklılığı var gibi dediniz ya mesela illa o özel eğitime üstün zekalı çocuğu mu aliyorlar , o bir tik farkli olani almıyorlar mi ? Yapilan test nasil birseydi yazdınız mi görmedim direk son sayfadan bu yazdığınızi gördüm
Ege bin takibini psikolog mu yapıyor.krwsimizin müdürü beni psikiloga yönlendirdi. Telefonda görüştüm durumu anlattım görüşmeye cagirdirlarBuarada ege yapılan testte Entelektüel Dinginlik Arayan Mizaç Tipi cıktı, bende egeyle aynıyım. Eşim ise Duyumsal-Hareketsel Konfor Arayan Mizaç Tipi ımış. bunla alakalı bır kıtap yazmıs gıttıgımız kısı kıtabın sıparısını verdım ev odevım cunku bu , okuyacagım cok merak edıyorum ıcerıgını. Buarada tesekkur ederım, ama varmı yokmu cok emın degılım sabırla beklıyorum , hayırlısı ne ıse o olsun ılk gunlerde gecıktım dıye telase dustum ama belkı boylesı daha guzel olacak