5.5 yaşında oğlum , normal mi

anneyim83

Baş 69,guncel66.5,ilk hedef 65,son hedef 60
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
1.509
2.458
Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.

300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar

100 den geri teker ve ikişer sayıyor

İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.

İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.

Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.

Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı

Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.

İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor

Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.

İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.

Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.

Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı

Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.

İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor
Bence bunlar yaşına göre fazla, isterseniz bir uzman görüşü alın, heryerde de anlatmayın maşallah

bence çocuğunuzu üstün zekalı olarak görmeyin. diğerlerinden ayrıştırmayın. biraz zaman geçince uyum yakalayacaktır arkadaşlarıyla. belki farkı sınıfta birinci olarak, sınavlarda birinci olarak kendini gösterir.
ayrıştırılınca çocuğun yükü artıyormuş gibi geliyor bana. maşallah subhanAllah kuzuya.

Uzman gorusu almalısınız , benım oglumda epey sayıyordu ama boyle ıkıserlı ucerlı saymayı kendı kesfetmıstı ancak o yaşlarda değil :) oyle asırı veya fazla abartıya kacan bır durumu yoktu

Benım dıkkatımı ceken sureklı sıkıldım dıyor olması, benım oglumda sureklı sıkıldım dıyor benımkı depresyondaymıs 7 yasında. 12 seans oyun terapısı alacak
Kendı kendıne oyun oynuyor mu evde neler yapıyor?

Bence bunlar yaşına göre fazla, isterseniz bir uzman görüşü alın, heryerde de anlatmayın maşallah
Eşim pek oralı değil akışına bırakmak taraftarı. Ben korkuyorum çünkü ilkokulda işi iyice yaramazlığı vurabilir. Ben lise öğretmeninin.bu yaş seviyesi ne olmalı tam bilemiyorum. Çok zeki ama çok yaramaz ders çalışmıyor dediğim öğrencilerim gibi olsun istemiyorum. Yorumunuz için tesekkurler

Uzman gorusu almalısınız , benım oglumda epey sayıyordu ama boyle ıkıserlı ucerlı saymayı kendı kesfetmıstı ancak o yaşlarda değil :) oyle asırı veya fazla abartıya kacan bır durumu yoktu

LEGO oyunlarını çok seviyor. Bir şekil yaptığında simetrisini güzel alıyor bazen şaşırtıyor beni.

Benım dıkkatımı ceken sureklı sıkıldım dıyor olması, benım oglumda sureklı sıkıldım dıyor benımkı depresyondaymıs 7 yasında. 12 seans oyun terapısı alacak

Test yaptırsaniz iyi olur, üstün olabilir. Üstün olmasa da üstüne yakın parlak zekalidir diye düşünüyorum.

Depresyonda da olabilir iki kardeşi var. Kıskançlık oluyor haliyle.randevu aldım aslında o ara cenazemiz oldu iptal ettik tekrar da almadım. Düşünüyorum hala yaptıkları normal sıradan şeyler mı diye

bence çocuğunuzu üstün zekalı olarak görmeyin. diğerlerinden ayrıştırmayın. biraz zaman geçince uyum yakalayacaktır arkadaşlarıyla. belki farkı sınıfta birinci olarak, sınavlarda birinci olarak kendini gösterir.
ayrıştırılınca çocuğun yükü artıyormuş gibi geliyor bana. maşallah subhanAllah kuzuya.
Benim korkum şu aslında. Fark edemediğim bir durum olursa sınıf içinde uyum problemi yaşayabilir.

Bende okula başlamadan okuma yazmayı öğrenmişim yaşıtlarım sayfalarca çizgi çekerken ben yazmayı bildiğim için sıkılıp dersten çıkmak istiyormuşum. Öğretmenler sınıf atlamam gerektiğini söylemişler ama annem babam kabul etmemiş. Ne kadar doğru bilmiyorum ama yaşıtlarıyla devam etsin demişler. Bence de bir uzmana danışın.

Benim korkum şu aslında. Fark edemediğim bir durum olursa sınıf içinde uyum problemi yaşayabilir.

tabi uzman görüşü almak da fayda var ama bunu kuzuya yansıtmayın. ben 5.5 yaşında ilk okula başladım. 1 ay da okumayı söktüm. sayılar renkler saat herşeyi öğrendim. gelgelelim 4. sınıfta bir bıkkınlık geldi. sonra dedim ki keşke herşeyi yaşıma uygun yaşasaydım. inş sizin yavrunuz hep başarılara doğru ilerler. Allah yolunu açık etsin inş.

Bende okula başlamadan okuma yazmayı öğrenmişim yaşıtlarım sayfalarca çizgi çekerken ben yazmayı bildiğim için sıkılıp dersten çıkmak istiyormuşum. Öğretmenler sınıf atlamam gerektiğini söylemişler ama annem babam kabul etmemiş. Ne kadar doğru bilmiyorum ama yaşıtlarıyla devam etsin demişler. Bence de bir uzmana danışın.
Korkum tam olarak bu işte,teşekkürler yorumunuz icin

Çocuğunuz üstün zekalı ya da üstün yetenekli değil. Üstün zekalı çocuklar böyle olmazlar.. 2 yaşında büyüklerin esprilerine gülebilir ve 3 yaşında aritmetik işlem yapabilir. Sizin çocuģunuz sadece nispeten daha zeki daha atik. Akran eğitimi her zaman tüm egitimlerden iyidir. Akranlarından ayırmamak gerekir. Üstün zekalı çocuk iyi bi şey değildir. Çünkü eğitimleri çok zordur. Eğitim açısından en iyi çocuk normal çocuktur. Akranlarından farklılık göstermeyen çocuktur. Yani sizin cocugunuz zeki. Ama akranlarından farklı değil.

Ben Ege'nin depresyonda olduğunu düşünmüyorum. Okul haricinde arkadaşı var mı? Varsa ne sıklıkta gorusuyorsunuz? O yaşlarda genelde sıkıldım lafı ağızlarından düşmüyor. Kendi çocuğum ve arkadaşlarından biliyorum. Sizin çok ilgili olduğunuzu görüp depresyonda diyerek sizi oraya maddi anlamda bağladılar diye de düşünmüyor değilim. Bir mektup arkadaşı edindirebilirsiniz. Ben çocuğumun arkadaşlarına gidiyorum arada, onları da çağırıyorum eve. Birlikte çok güzel vakit geçiriyorlar. 9 yaşında şimdi sıkıldım demiyor artık. Sporda bir arkadas farklı kurslarda bir arkadaş, mahallede bir arkadaş, yurtdışında yolunu gözlediği bir arkadaş olması onu daha da iletişimi kuvvetli yaptı. Öncesinde çok daha cekingendi ve pasifti.

Dikkat eksikligi &hiperaktivite ve ozel egitim..Benim aklima ilk gelen bunlar.

Çocuğunuz üstün zekalı ya da üstün yetenekli değil. Üstün zekalı çocuklar böyle olmazlar.. 2 yaşında büyüklerin esprilerine gülebilir ve 3 yaşında aritmetik işlem yapabilir. Sizin çocuģunuz sadece nispeten daha zeki daha atik. Akran eğitimi her zaman tüm egitimlerden iyidir. Akranlarından ayırmamak gerekir. Üstün zekalı çocuk iyi bi şey değildir. Çünkü eğitimleri çok zordur. Eğitim açısından en iyi çocuk normal çocuktur. Akranlarından farklılık göstermeyen çocuktur. Yani sizin cocugunuz zeki. Ama akranlarından farklı değil.

Teşekkürler,bir şey yapmama gerek var mı bu durumda

Benimde Eylül ayında 6 yaşında olacak bir oğlum var, dediğiniz gibi inanılmaz çok çok konuşuyor, 2 sene özel kreş bu senede devlet anaokuluna gidiyor. Bebekliğinden beri oğlumun kafasının farklı çalıştığını düşünüyorum nedense. Uzman desteği ya da görüşü almadım ama bütün öğretmenleri çabuk anladığını, el becerilerinin inanılmaz geliştiğini, kelime dağarcığının çok geniş olduğunu ve çok konuştuğunu bildirdiler, hatta bu seneki karnede (tam karne değilde gelişim raporu ) yaşıtlarından daha çabuk öğrenme kapasitesinin olduğunu ve yaşıtlarına göre zihinsel olarak fazlasıyla ileri olduğunu yazmışlar belgelendi :)
Ama ben İlkokulda ne olduğu ortaya çıkacak diye düşünüyorum bence çok meraklı olduklarından ve çok konuştuklarından etrafla ilgileri tam olduğunda bu şekilde düşünüyor öğretmenleri.

X