• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5.5 aylık kızım sebze yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tubilay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
91
0
96
44
İstanbul
Arkadsaşlar kızım 5.5 aylık oldu anne sütü almıyor formül mamayla besleniyor.Yoğurt ve meyve yiyor ama sebze yapınca kesinlikle yemiyor.Sebze çorbası yaptım kıyamet kopardı.Sonra sadece patatesle havucu püre yapıp verdim diliyle itiyo yüzünü ekşitiyo boğlucak gibi yapıo bende korktum veremedim ne yapsam acaba yaa ?

Arkadsaşlar kızım 5.5 aylık oldu anne sütü almıyor formül mamayla besleniyor.Yoğurt ve meyve yiyor ama sebze yapınca kesinlikle yemiyor.Sebze çorbası yaptım kıyamet kopardı.Sonra sadece patatesle havucu püre yapıp verdim diliyle itiyo yüzünü ekşitiyo boğlucak gibi yapıo bende korktum veremedim ne yapsam acaba yaa ?

6,5 aylık benim kızım bende meyve verirken sorun yaşadık elmayı kesinlikle yediremiyordum doktor aradan 3 gün geçsin tekrar dene dedi yine yemedi bi 3 gün daha bekledim özellikle yeni tatları açken vermek lazım ve çok fazla değil ilk 3,4 kaşıkla başla.

ayyyy benimkide 5,5 aylık canım benimkide şekerli hiçbişey yemiyo hep sebze yap çorba püre yesin..Ben kahvaltısını zar zor tvde reklam açıom çizgi film açıom öle yediriyorum walla ..Kolay gelsn cnm anlıyorum seni

benimkinede ver tatlı yesin bebe bisküvili yoğurt meyve püresi yutuyo ner zaman tatsız tuzsuz bişe versem kıyamet kopuo bide pütürlü gelio ağzına boğlucak die korkup zorlayamıorum yaa nasıl yapsamki bu sebze işini sizce nasıl vereyim ben patatesle havucu ezdim iyice çok az suyla öyle yedirmeye çalıştım ama olmadı nasıl yüzünü ekşitiyor öğürmek ister gibi bişeler yapıo

al benden de o kadar.aynen aynen aynen....yemiyor bacım sebze....bugün doktorumuzda sen yapamıyorsun ondan yemiyodur dedi iice deli etti beni.herşeyi deneyip ağız tadını bulacakmışım.az salça kat,biraz domates rendele,sumakla ekşilendir,bi fiske tuz at falan gibi şeyler dene dedi.eee şekerim baştan söölesene.o yasak bu yasak diosun ilk sebzeye geçişte.tabi yemaz çocuk o tatsız tuzsuz şeyleri.umarım bunları deneyince yer.ama hiç sanmıyorum tatlıyla aramız iyi çünkü.meyve püresi ile yoğurdu da tek yemiyo.ikisi karıştırıyoruz ööle.aman ne zormuş yaw bu ek gıda işi.üstelik bunları hazırlamaya müsaade edecek bi çocuğun yoksa.ve de benim gibi çalışıp bunları annene anlatamaya çalışıyorsan ve o da yapacak vakit bulamıyorsa.hepimize kolya gele,bakalım nasıl büyütücez bu veletleri...

Evet yani öyle de bir durum var herşey yasak eee haklı bi tadına bakayım dedim Allahın gücüne gitmesin iğrenç bu bücürler sandığımız kadar bücür diiller herşeyi anlıyolar.Ama benimki bide pütürlü diede ittiriyo sanki siz nasıl veriosunuz sebzeyi bi tarif verebilirmisiniz? Bu arada biraz tuz atabilirmiyiz acaba yaa belki o zaman yer

canim benim kizimda 6.6 aylik 1 hafta oncesine kadar hic sebze yedirmiyordum oguruyordu kiz her seferinde. ama suanda yiyor cunku sebze corbasi yada puresi yaptigim zaman yaninda yogurt yediriyorum. sade yogurt yemiyor ama vanilyali yada muzlu yogurt veriyorum. sebze corbasina hic tuz falan eklemiyorum.
ilk once bir kasik yogurt veriyorum agzi alisinca az az corba yada pure ne yaptiysam yediriyorum. bir kasik ondan birkasik yogurt.
boyle yapa yapa yiyor valla ben memnunum isteyen denesin

güzel fikirmiş valla denemek lazım....ben dün tarhana çorbası yaptım bugün de yoğurt çorbası...tabii bayılmadı ama yedi bi öğünlü olacak kadar çok şükür.geri kalan sebzeleri de zamanla deneyeceğiz bakalım.tarif vermek isterdim ama bu konuda çok başarısızım.stede süper tarifler var ben de onlara bakmayı düşünüyorum vakit bulursam:))

yoğurtla karıştırıp dene.birde madem tatlı şeyleri seviyor havuç balkabağı patates gibi sebzelerden ver.onlar tatlımsı piştikten sonra ocaktan indirmeye yakın 1 tatlı kaşığı irmik koy.mis gibi tatlı bi çorba sana.dene bence.irmik çokda faydalı

Back