• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5.5 aylık bir bebeğim var hazır yoğurt yedirsem olur mu yedirenler var mı?

Bir kase nohutu haslayıp 2 gün boyunca oda sıcaklıgında beklettim içinde nohutlarıyla bırlıkte.suyu sarı ve köpüklü oluyor.3 4 su bardagı kaynamıs süte ılıyınca (ne sıcak ne soguk) 5 tatlı kaşıgı nohutun suyundan ilave ettim ve karıstırdım. üzerini örtü ile kapattım sadece biraz fazla bekletmek gerekıyor aksam mayalamıstım uzerınden bır gece bır gunduz gecti actım uzerını.marketten aldgımız hazır yogurdu maya olarak kullanıyordum ama ondada katkı maddesı var sonucta.tadına gelince harika oluyor arkadaşlar tavsiye ederim.heleki söz konusu miniklerse:)

bu arada ben yaşı belirtmeyi unuttum tabiki 5 yada 6 aylıkken vermedim 1yaşına yakın hazır yoğut kullandım hiçmi hazır hiçbirşeyi kullanılmıyor içindekiler nelerdir onlara muhakkak bakıyorum siz hazırçorbayı örnek vermişsiniz yemek konusunda besleyici ne varsa organik olarak özel yerden getirtiyorum sizde peyni yedirmiyormusunuz peynirinizidemi kendiniz yapıyorsunu ne kadar kollarsanız kollayıp istediğiniz gibi olmuyor mesela yumurta yedirmiyormusunuz o yumurta nasıl biliyormusunuz gündemde tavuk ve yumurtanın nasıl olduğu nasıl hastalık taşıdığı konusunda gündemde ben elimden geleni yapıp besliyorum çocuğumu gerisi allaha emanet ediyorum.

benım kızım 5,5 aylık.bende 4 denemede tutturdum:1: çokda sevdi maşallah.hazır v ermem asla

Hazir yogurdun icinde katki maddesi yok canim, bunlar sehir efsanesi :34: Rahatlikla verebilirsin. Bildik bi marka al ama. Onlarin kalite kontrollerine guvenebiirsin.

Ben yogurdumu kendim yapıyorum hazir olan herseyin ivinde katki maddesi var.ben soyle bi mantikla bakıyorum evet herseyi kendim yapamiyorum bazi seyleri marketten almak zorundayiz ama evde yapabildiklerimi neden katku maddeli alayim

arkadaşlar oğlum 8 aylık oldu ve öğrendiğim gibi yoğurdumu kendim yapmaya devam ediyorum hem bebeğim hem biz severek yiyoruz. Konuya herkesin bakış açısı farklı bence biraz kolaya kaçıyoruz sanırım sütü kaynat mayala 6 saat bekle falan bazılarımıza zor geliyor :) işin aslı bu ama öğrendikten vede yoğurdun tadını aldıktan sonra siz bile yapmak isteyeceksiniz ne kadar doğal beslenmeye çalışırsak o kadar iyi bizden önermesi yapıp yapmamak size kalmış...

bebeğiniz daha çok küçük. uygun fiyata yoğurt makineleri var. onlardan almanızı öneririm. Ben de uygun fiyatlı bir makine kullanıyorum. Çok da pratik. Sütünüz yeterliyse bir kaç ay daha bekleyebilirsiniz. Anne sütü hepsinden daha yararlı.

evet ben de katiliyorum, benim ufak oglum 13 aylik... hala anne sütü iciyor ;D

kesinlikle yoğurdu evde mayalamak gerek arkadaşlar,
şöyle bir örnek vereyim.kutu sütünü açsanız dahi bikaç güne kadar tüketebiliyorsunuz..ama benim kaynatıp içtiğim açık süt 4.gün bozuluyor hemen..yoğurta da aynı şey geçerli..günlerce kalmasına rağmen bozulmuyor.tabii ki katkı maddesi koyuyorlar..bu da ,biz yetişkileri geçtim,ufacık bebekler için çok sakıncalı..
öyle bir şey ki artık kutu sütler bana tatsız gelmeye başladı..yoğurdumu mayalıyorum ..mayalamadan önce de süt ayrırıyorum içmek için..
çocuklarıma da bunu veriyorum...

ayrıca bi arkadaş nohut örneği vermiş bunu ben de okumuştum ama hiç denemedim.çok güzel bi şey bu..maya bulamayanlar için..ev yapımı maya daha ne olsun..:46:

Bir kase nohutu haslayıp 2 gün boyunca oda sıcaklıgında beklettim içinde nohutlarıyla bırlıkte.suyu sarı ve köpüklü oluyor.3 4 su bardagı kaynamıs süte ılıyınca (ne sıcak ne soguk) 5 tatlı kaşıgı nohutun suyundan ilave ettim ve karıstırdım. üzerini örtü ile kapattım sadece biraz fazla bekletmek gerekıyor aksam mayalamıstım uzerınden bır gece bır gunduz gecti actım uzerını.marketten aldgımız hazır yogurdu maya olarak kullanıyordum ama ondada katkı maddesı var sonucta.tadına gelince harika oluyor arkadaşlar tavsiye ederim.heleki söz konusu miniklerse:)

çok teşekürler,bunu ben de deneyeceğim.

Back