• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5.5 aylık bir bebeğim var hazır yoğurt yedirsem olur mu yedirenler var mı?

eftane

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
157
136
303
39
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır k.k takip ediyorum ama ilk defa bir konuda yardım istiyorum bebeğim 5 buçuk aylık emiyor aynı zamandada herşeyi yiyor yoğurduda seviyor ama evde denedim kaç kez olmadı tutturamadım hazır yoğurt yedirmeye karar verdim benim gibi hazır yoğurt yediren var mı? katkı maddesi var evet ama bebeğime bir zararı varmıdır ne dersiniz?

Son düzenleme:
bebeğiniz daha çok küçük. uygun fiyata yoğurt makineleri var. onlardan almanızı öneririm. Ben de uygun fiyatlı bir makine kullanıyorum. Çok da pratik. Sütünüz yeterliyse bir kaç ay daha bekleyebilirsiniz. Anne sütü hepsinden daha yararlı.

tximeleta teşekkür ederim bebeğim 1 hafta sonra tam 6 aylık olacak yani yoğurt vermek için çok erken olduğunu düşünmüyorum sütüm yetmiyo o yüzden ek gıdalara başladım benim merak ettiğim hazır yoğurt verebilirmiyim bilinen bir zararı varmı yokmu bu konuda fikri olanların yorumlarını bekliyorum

Son düzenleme:
Arkadasim ben weewell yogurt makinesi kullaniyorum 60tl falandi sanirim fiyati cok basit bikac denemede alisirsin yogurt yapmaya.ben cok cok ılık koyup 5 saate ayarlarim her zaman ayni tutar kizim 2 yaşında 6 aylık tan beri kullaniyorum.hazir yoğurdun uygun olmadığını düşünüyorum. Daha küçükler.hatta aslında kendimiz için de en güzeli evde yapmak yoğurdu.

Valla arkadaşım ben yediriyorum dr unada sordum sütaşın bebek yoğurdu var babymix ondan veriyorum.. Dr verebilirsin dedi bazen sade bazende içine meyve katıyorum bayılıyo şapur şupur götürüyoo😄😄

Hazir urunlerde hep katki maddesi var faydadan cok zarari vardir.yogurt mayalamak cok kolay arada kucuk kavanozda mayalayacagnz yogurdu bebeginiz afiyetle yer daha da faydali olur gonul rahatligiyla verirsnz...

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır k.k takip ediyorum ama ilk defa bir konuda yardım istiyorum bebeğim 5.5 buçuk aylık emiyor aynı zamandada herşeyi yiyor yoğurduda seviyor ama evde denedim kaç kez olmadı tutturamadım hazır yoğurt yedirmeye karar verdim benim gibi hazır yoğurt yediren var mı? katkı maddesi var evet ama bebeğime bir zararı varmıdır ne dersiniz?

bence vermeyin, yogurt yapmak cok basit bir sey. acaba neden tutmadi? belki cok sicakken mayaladiniz o yuzden olabilir. yogurt makinesine falan gerek yok. dunyanin en basit seyini ulke meselsine cevirmeye gerek yok. pastorize sutu guzelce kaynatin, iliyinca icine 2 kasik yogurt koyup kapagini kapatin, bir bezle de sarin.

kusuruma bakmayin. eminim biliyorsunuzdur sadece neden tutmadigini anlamadim :(((((((

hepinize teşekkürler arkadaşlar hazır yoğurt verme taraftarı değilim bende ama işte tutturamadım bir türlü sütü hazır yoğurtla mayalıyorum ondan mı tutmuyo acaba? bugün sütaşın büyümix ini aldım yoğurt mayalamayı öğreninceye kadar bunu yedirmeye karar verdim gerçi buda yoğurt değil peynirmiş oda ayrı tabi :)

Arkadasim ben weewell yogurt makinesi kullaniyorum 60tl falandi sanirim fiyati cok basit bikac denemede alisirsin yogurt yapmaya.ben cok cok ılık koyup 5 saate ayarlarim her zaman ayni tutar kizim 2 yaşında 6 aylık tan beri kullaniyorum.hazir yoğurdun uygun olmadığını düşünüyorum. Daha küçükler.hatta aslında kendimiz için de en güzeli evde yapmak yoğurdu.
haklısın uygun fiyata makinalarda var evet ama ben gerek duymuyorum makinaya çünkü yapabileceğim bişey vede azmettim öğrenicemm :) öğreninceye kadarda hazır vermeye karar verdim

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır k.k takip ediyorum ama ilk defa bir konuda yardım istiyorum bebeğim 5.5 buçuk aylık emiyor aynı zamandada herşeyi yiyor yoğurduda seviyor ama evde denedim kaç kez olmadı tutturamadım hazır yoğurt yedirmeye karar verdim benim gibi hazır yoğurt yediren var mı? katkı maddesi var evet ama bebeğime bir zararı varmıdır ne dersiniz?

Canım sakın hazır yoğurt yedirme bebişine daha çok küçükkk :( Onların içine kimbilir neler katıyorlar. Benim kızım 1 yaşında ama hala ben hazır gıda vermiyorum, bizimki yoğurt sevmediğinden yoğurt çorbası olarak veriyorum. Ben yaptığım şekli anlatayım sana, umarım işine yarar.
Günlük sütü alıp birkaç taşım iyice kaynatıyor sonra soğumaya bırakıyosun. Biraz ılınınca küçük parmağını sütün içine batır, eğer parmağın yanmıyorsa mayalanmaya hazır demektir. Ama önemli olan sütün soğuk olmaması, parmağının dayanabildiği bir ısıda olması. Ben 1 litre süte yaklaşık 2 çorba kaşığı yoğurt koyuyorum. Silme olmayacak, yoğurda kaşığını daldır aldığı kadar ve iyice karıştır sütle. Şu tel çırpıcılar iyi oluyor. Ben makine ile yapıyorum ama fazla yapıp dışarıda da beklettiğim oluyor.
Hazırladığın karışımı koyduğun kabı güzelce sarıp sarmala. Hatta iki kat falan sar, öyle mutfak beziyle değil, havlu gibi büyük bir şeyle sar, birde en önemlisi kabı sarsmaman gerekiyor, koyduğun gibi bırak hiç kımıldatma. Son olarakta kalorifer yanı gibi ılık bir yerlerde dursun yoğurdun, soğukta bırakma. Akşamdan yaparsan, sabaha mis gibi yoğurdun hazır :) Yok gündüz yaparsan akşama hazır :))) 7-8 saat bekletmen gerekir. Tecrübeyle sabittir, tarifime güvenebilirsin :):):) :3:
Bu arada süt olarak Atatürk Orman Çiftliği günlük süt ve mayası içinde yaptıklarımdan kalmadıysa aynı markanın yoğurdunu kullanıyorum. Pınarın organik yoğurdunu da kullanıyorum bulmazsam. Sevgiler.

Son düzenleme:
Canım sakın hazır yoğurt yedirme bebişine daha çok küçükkk :( Onların içine kimbilir neler katıyorlar. Benim kızım 1 yaşında ama hala ben hazır gıda vermiyorum, bizimki yoğurt sevmediğinden yoğurt çorbası olarak veriyorum. Ben yaptığım şekli anlatayım sana, umarım işine yarar.
Günlük sütü alıp birkaç taşım iyice kaynatıyor sonra soğumaya bırakıyosun. Biraz ılınınca küçük parmağını sütün içine batır, eğer parmağın yanmıyorsa mayalanmaya hazır demektir. Ama önemli olan sütün soğuk olmaması, parmağının dayanabildiği bir ısıda olması. Ben 1 litre süte yaklaşık 2 çorba kaşığı yoğurt koyuyorum. Silme olmayacak, yoğurda kaşığını daldır aldığı kadar ve iyice karıştır sütle. Şu tel çırpıcılar iyi oluyor. Ben makine ile yapıyorum ama fazla yapıp dışarıda da beklettiğim oluyor.
Hazırladığın karışımı koyduğun kabı güzelce sarıp sarmala. Hatta iki kat falan sar, öyle mutfak beziyle değil, havlu gibi büyük bir şeyle sar, birde en önemlisi kabı sarsmaman gerekiyor, koyduğun gibi bırak hiç kımıldatma. Son olarakta kalorifer yanı gibi ılık bir yerlerde dursun yoğurdun, soğukta bırakma. Akşamdan yaparsan, sabaha mis gibi yoğurdun hazır :) Yok gündüz yaparsan akşama hazır :))) 7-8 saat bekletmen gerekir. Tecrübeyle sabittir, tarifime güvenebilirsin :):):) :3:
Bu arada süt olarak Atatürk Orman Çiftliği günlük süt ve mayası içinde yaptıklarımdan kalmadıysa aynı markanın yoğurdunu kullanıyorum. Pınarın organik yoğurdunu da kullanıyorum bulmazsam. Sevgiler.

teşekkür ederim canım verdiğin tarifi denicem bakalım becerebilecekmiyim tutturabilirsem yazarım yine :)

Aynı tarifi verecektim tam.. :) Kesinlikle denemelisin :13:

İnşallah tutar, ama bana da haber vermeyi unutmaaa :)

slm canım tarifin için teşekkür ederim senin tarifinle vede internetteki araştırmalarım sonucu yoğurdumu mayaladım ama birde olanları bir bilsen senin söylediğin marka süt ve yoğurdu bulamadım bende bizim mahallenin sütçüsünden süt aldım evdede hazır yoğurt vardı ülker içim neyse sütü kaynattım söylediğin sıcaklığa gelince bir cam kavanoza boşalttım içine hazır yoğurttan 2 yemek kaşığı yoğurt koydum bi güzel karıştırdım söylediğin gibi yerinden hiç oynatmadan iyice sardım 6 saat bekledim veee açtığımda ne göreyim hiç tutmamış aynı koyduğum gibi duruyo :) oysaki ne umutlarla bekledim 6 saat neyse internete baktım böyle olunca ne yapılır diye sıcak suya koyun diyo sonra su ısıttım içine koyarken kavanozun dibi çıktı kırıldı yani :) içindeki süt suya karıştı hey allahım neyseki yarım kilo daha süt vardı aynı işlemleri tekrarladım oda tutmadı sıcak suya koydum derken gece 3'te kalkıp gidip yoğurduma baktım aman Allahım tutmuş nasıl sevindim anlatamam :) tadıda harika oldu vee bende bugün itibariyle bebişime doğal yoğurt verebileceğim

Son düzenleme:
slm canım tarifin için teşekkür ederim senin tarifinle vede internetteki araştırmalarım sonucu yoğurdumu mayaladım ama birde olanları bir bilsen senin söylediğin marka süt ve yoğurdu bulamadım bende bizim mahallenin sütçüsünden süt aldım evdede hazır yoğurt vardı ülker içim neyse sütü kaynattım söylediğin sıcaklığa gelince bir cam kavanoza boşalttım içine hazır yoğurttan 2 yemek kaşığı yoğurt koydum bi güzel karıştırdım söylediğin gibi yerinden hiç oynatmadan iyice sardım 6 saat bekledim veee açtığımda ne göreyim hiç tutmamış aynı koyduğum gibi duruyo :) oysaki ne umutlarla bekledim 6 saat neyse internete baktım böyle olunca ne yapılır diye sıcak suya koyun diyo sonra su ısıttım içine koyarken kavanozun dibi çıktı kırıldı yani :) içindeki süt suya karıştı hey allahım neyseki yarım kilo daha süt vardı aynı işlemleri tekrarladım oda tutmadı sıcak suya koydum derken gece 3'te kalkıp gidip yoğurduma baktım aman Allahım tutmuş nasıl sevindim anlatamam :) tadıda harika oldu vee bende bugün itibariyle bebişime doğal yoğurt verebileceğim

canım yaaa epey uğraşmışsın ama nihayet sonuç alabilmişsin, çok sevindim :)) Bebişine de gönül rahatlığıyla yedirirsin artık yoğurdunu, herşey onlar için zaten :) :46:
Birde sütü her zaman 2-3 taşım kaynat, 1 yaşından sonra ben normal süt vermeye başladım ve epey bir kaynatıyorum her defasında. doktorumuz önerdi, arada onu da söyleyeyim dedim.

canım yaaa epey uğraşmışsın ama nihayet sonuç alabilmişsin, çok sevindim :)) Bebişine de gönül rahatlığıyla yedirirsin artık yoğurdunu, herşey onlar için zaten :) :46:
Birde sütü her zaman 2-3 taşım kaynat, 1 yaşından sonra ben normal süt vermeye başladım ve epey bir kaynatıyorum her defasında. doktorumuz önerdi, arada onu da söyleyeyim dedim.

valla canım bebişim o kadar sevdiki yoğurdu 2 gündür çok severek yedi ayrıca teşekkür ederim bu bilgi içinde aynen öyle yapcam bende 1 yaşından sonra normal süt vercem dediğin gibi herşey onlar için Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize :)

Amin canım benim :) Afiyet bal, şeker, şifa olsun inşallah bebişine. :46:

ben markette ilk yoğurdum olan hazr yogurdukullanıyorum ccuk doktorumda sadece onu kullanabıleceğimi söyledi. diğer yoğurtlar sekerli,meyveli yada doğal değil ama ilk yoğurdum doğal bir yoğurt dedi. kızım 1 yasında halada kullanırım .

bende ilk başta yoğurt mayalıyordum sonra eczacım çocuğa peynir veriyormusun dedi bende evet dedim peyniridemi sen yapıyorsun hayır dedim onu hazır alıp veriyorsan yoğurduda verebilirsin dedi ben 2 çocuğuma hazır yoğut verdim dedi bende hep hazır yoğurt kullandım.

bende ilk başta yoğurt mayalıyordum sonra eczacım çocuğa peynir veriyormusun dedi bende evet dedim peyniridemi sen yapıyorsun hayır dedim onu hazır alıp veriyorsan yoğurduda verebilirsin dedi ben 2 çocuğuma hazır yoğut verdim dedi bende hep hazır yoğurt kullandım.

O zaman siz bebeğinize hazır çorbada yaparsınız. Böyle bir mantık olur mu? Kusura bakmayın ama eczacınız kendince fikrini beyan etmiş, acaba doktorunuz ne dedi eczacınızın bu önerisine?
Herkes çocuğuna ne yedirip içireceğini seçmekte özgürdür ama bir düşünün o hazır gıdaların içinde ne kadar katkı maddesi var? Ben yedirmiyor muyun sanki? Dışarı çıktığımızda ya da acelemiz olduğunda veriyorum ama bunu yapmaya 11. Aydan sonra başladım. Burada bahsi geçen bebek henüz 5,5 aylık. Bebeğinizi ne kadar koruyabilirseniz bu maddelerden o kadar iyi. Bakın daha bugün çok ünlü bir markanın mamalarında bir bakteri tür bulunmuş... Ben anne olarak çocuğumu elimden geldiğince korumak için yapabildiğim kadar doğal beslemeye çalşıyorum ve bence buna bütün anneler teşvik edilmeli...

Son düzenleme:
Back