Bebek Beslenmesi 5,5 aylık bebeğimin beslenmesi nasıl sizce???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hasekisultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
179
11
118
Balıkesir
Kızlar ben bebeğimi maalesef emziremedim mama ile beslenen bir bebekti aptamil
kullanıyordum ve artık ek gıdaya geçtik tam anlamıyla. Önce meyve sularıyla başlamıştım biraz püre yapıp veriyordum artık tam anlamıyla ek gıda olayına giriş yaptık bugünkü menümüz şöyleydi
Sabah kalkınca 6:30 aptamil mama
8:00 kahvaltı 2 adet bebe ekmeği lane peyniri 1 tatlı kaşığı pekmez fındık kadar tereyağı elma suyuyla ıslattım
Öğle ıspanaklı havuçlu arpa şeriyeli çorba
İkindi keçi sütüyle mayalanmış yoğurt
Akşam 18:30 7 tane cici bebe az biraz muz ve süt karışımı
Gece uyanınca su veriyorum yada gece çayı bebekler için baktım acıkmış yine mamasını veriyorum
Sizce 5,5 aylık bir bebek için nasıl çok mu abartıyorum yada yanlış bir şey yapıyormuyum bilemiyorum önerilerinizi bekliyorum

Son düzenleme:

Canım merhaba bence fazla veriyorsun ek gıdayı azaltıp mama sayısını arttırmalısın çünkü bebeklerin günlük en az yarım litre anne sütü yada devam sütü bebek sütü alması gerekiyor en az günde 3 öğün mama vermelisin ve cici bebe yerine mama ver bence cici bebeler çok sağlıksız hem bebeğin daha çok küçük ağır gelebilir benim görüşüm bu sevgiler

ek gıdaya geçtiği için mamaya gerek yok bence,hele cici bebeye hiç gerek yok.Keçi sütü kullanıyorsunuz madem,onunla az muhallebi yapın,devam sütlerinden bin kat iyidir.

fazla veriyorsun bence de. arkadaşa katılıyorum cicibebe vermen şu an gereksiz hem de öyle sağlıklı birşey değil cicibebeyi kes yerine mamayı fazla ver.

aksam ogunu 7 tane cıcıbeebe yerınee kasık mamalrından verebıılırsın hem daha besleyıcı ve ıcerıgı daha saglıklı 8 tahıllı & meyvelı olanlrdan tercıh edın uzun sure tok tutuyor.

canım keçi sütünü bebeğin çok küçük olduğu için şu an önermem bebeğine ağır gelebilir bizim ebemiz bebeğimin yoğurdunu keçi sütüyle yapmamamı söyledi. Keçi sütü çok faydalı ama folik asit eksikliğine de neden oluyor inek sütünü kullanabilirsin yoğurt yapınca bebeğe inek sütünün bi zararı olmaz demişti ebe. emziremiyorsan mutlaka devam sütü alması gerekiyor canım arkadaşın dediği gibi doyurucu tok tutan tahıllı mamalardan verebilirsin.Keçi sütünü de 1 yaşından sonra ver bence bayağı uzun oldu hoşçakal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…