Anneler bebeğim 5 ay 18 günlük buraya daha önce ek gıda ile ilgili konu açmıştım ama Bebeğimin dik oturamadığına kadar gelmişti konu. bu konuda tecrübeli annelere sormak istiyorum Benim bebeğim 5 ay 18 günlük oldu ama mama oturağına ya da yanlarına yastık koyup oturttuğum zaman gövdesi öne öne eğiliyor dik oturamıyor O yüzden ek gıdaya da başlayamıyorum Aslında yavaş yavaş vakti geldi dik oturamadığı için yutamamasından korkuyorum açıkçası.. kucağımda oturtmaya yanlarına yastık koyup oturtup önüne oyuncak koyuyorum oyuncağı yukarı doğru kaldırıyorum bakıyor ama öne doğru eğiliyor sürekli Ama bu konuda tecrübesi olan anneler var mı bebeğiniz bu ayda oturamadıysa ek gıdaya nasıl geçtiniz ya da oturması için ne gibi egzersizler yapmam gerekiyor? bu durum normal mi bilemiyorum Kafam çok karışık kafa tutmasında bir problem yok sırt üstü yatırıyorum yüzüstü dönüp kafasını kaldırabiliyor ama mama oturağına ya da kucağıma oturttuğum zaman desteklemezsem sürekli önüne eğiliyor.. bu zamanlarda tadımlara başlamam gerektiğini biliyorum ama yutamamasından korkuyorum Ayrıca oturamadığı zaman vermek çok zor oluyor
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
5.5 aylık bebeğim oturamıyor
- Konu Sahibi GmzKy77
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 25 Aralık 2024
- 84
- 55
- 3
- 32
- 6 Mart 2024
- 2.387
- 2.235
- 48
- 17 Nisan 2023
- 2.109
- 1.601
- 53
- 31
Benim bebeğim 8,5aylıkken desteksiz oturdu 5,5aylıkken ek gıdaya başladık mama sandalyesinde oturuyordu bazen yana sağa sola devriliyordu ama yine de ek gıda veriyordum yani tadım şeklinde veriyordum zaten . Ben gün içerisinde en az 2 saat yerde oturttum onu arkasında ben durdum düştüğünde desteklemek için 15:20 gün sonunda desteksiz oturabildi. Yani doktorun bana altıncı aydan itibaren oturt demişti o yüzden biraz geç oldu bence bizim sürecimiz
- 6 Mart 2024
- 2.387
- 2.235
- 48
bi çocuk uzmanıyla görüştünüz mü bebegın kontrolleri yapıldı mı. Bebekler 2 aylıkken yüzüstü yatarken başlarını kaldırıp karşıya bakarbilirler.4 aylıkken başlarını dik tutabılırler otururken ama bebeklerin Boyun kaslarının tamamen gelişmesi 6 aylık olana kadar devam eder . eğer görüşmediyseniz bi uzmandan randevu alıp bi götürün
Diğer konunuza da uzun uzun yazmıştım. Telaşlanacak bir şey yok bebeklerin süreçleri farklı olabilir. Tabi ki öne eğilecek sırtını güçlendiriyor o şekilde sonra kısa kısa dik duracak sonra uzun süreler duracak. Gerçekten oturmak dönmek zor olaylar. Ek gıda için acele etmenize hiç gerek yok artık doktorlar 180gün dolsun istiyor erken başlamak gıda reddine neden olabiliyor. Eğer hiç dik duramıyorsa biraz bekleyin. Şunu yapmam lazım buna başlamam lazım diye kendinizi strese sokmayın bebeğinizin gelişimi gayet güzel
Zorlamak istemiyorum aslında çoğu gördüğüm yerde 5,5 aylıkken başlanıyor ya o yüzden.. 6 ay dolmasını beklememde bir sakınca yok tabii ki de sadece otururken öne eğilmesi beni telaşlandırdıBu aylarda tadima başlaması sart değil. Neden kendinizi ve bebeğinizi buna zorluyorsunuz? Ben 6 aydan önce ek gıda vermedim emziremedigim halde. Çocuğun bi doğası var. Sağlığı yerindeyse en az 6 ay dolmasını bekleyin . Çocuklar 1 günde bile çok ilerleme kaydedebiliyor.
Ben de fazla oturtmuyordum bir de yüzüstü durmayı hiç sevmeyen bir bebekti genelde yüzüstü durmuyordu dönmeye bile 10 gündür falan dönmeyebaşladı artık ne her yatırdığımda dönüyor Benimkini de oturtuyorum Ben yanlarına yastık koyuyorum ya da kendim destekleyerek oturtuyorum Benimkinin sorunu sağa sola değil genelde öne doğru devriliyor yani gövdesi öne doğru devrildiği için ne mama sandalyesinde ne de mama oturağında oturtamıyorum dengesini sağlayamıyor aslaBenim bebeğim 8,5aylıkken desteksiz oturdu 5,5aylıkken ek gıdaya başladık mama sandalyesinde oturuyordu bazen yana sağa sola devriliyordu ama yine de ek gıda veriyordum yani tadım şeklinde veriyordum zaten . Ben gün içerisinde en az 2 saat yerde oturttum onu arkasında ben durdum düştüğünde desteklemek için 15:20 gün sonunda desteksiz oturabildi. Yani doktorun bana altıncı aydan itibaren oturt demişti o yüzden biraz geç oldu bence bizim sürecimiz
Bebeğim kafasını tutabiliyor yüzüstü döndüğü zaman kafasını yukarı kaldırıyor sadece oturduğu zaman öne devrilmesi problemi bir oyuncak tutup yukarı kaldırdığım zaman da yukarı doğru bakıyor Kafasını kaldırıyor Ama gövdesiyle birlikte sürekli öne doğru eğiliyor 5. ayında doktora gittik kontrolleri yapıldı Doktor muayene etti Herhangi bir problem görmemiştibi çocuk uzmanıyla görüştünüz mü bebegın kontrolleri yapıldı mı. Bebekler 2 aylıkken yüzüstü yatarken başlarını kaldırıp karşıya bakarbilirler.4 aylıkken başlarını dik tutabılırler otururken ama bebeklerin Boyun kaslarının tamamen gelişmesi 6 aylık olana kadar devam eder . eğer görüşmediyseniz bi uzmandan randevu alıp bi götürün
Evet teşekkür ederim yazmıştınız içim de bir nebze rahatlamıştı ama egzersiz yaptırmaya başladım sürekli öne doğru devrildiği için çok canım sıkılıyor kafasını kaldırıyor Bi süre sonra öne öne bakıyor eğiliyor ya strese giriyorumDiğer konunuza da uzun uzun yazmıştım. Telaşlanacak bir şey yok bebeklerin süreçleri farklı olabilir. Tabi ki öne eğilecek sırtını güçlendiriyor o şekilde sonra kısa kısa dik duracak sonra uzun süreler duracak. Gerçekten oturmak dönmek zor olaylar. Ek gıda için acele etmenize hiç gerek yok artık doktorlar 180gün dolsun istiyor erken başlamak gıda reddine neden olabiliyor. Eğer hiç dik duramıyorsa biraz bekleyin. Şunu yapmam lazım buna başlamam lazım diye kendinizi strese sokmayın bebeğinizin gelişimi gayet güzel
- 6 Mart 2024
- 2.387
- 2.235
- 48
Çok şükür . Bazı çocuk ağır olur arkadan gelir dBebeğim kafasını tutabiliyor yüzüstü döndüğü zaman kafasını yukarı kaldırıyor sadece oturduğu zaman öne devrilmesi problemi bir oyuncak tutup yukarı kaldırdığım zaman da yukarı doğru bakıyor Kafasını kaldırıyor Ama gövdesiyle birlikte sürekli öne doğru eğiliyor 5. ayında doktora gittik kontrolleri yapıldı Doktor muayene etti Herhangi bir problem görmemişti
Ben Acemi olduğum için instada falan da 5 aylık bebekleri görüyorum mama sandalyesinde falan gayet oturuyorlar canım sıkılıyorÇok şükür . Bazı çocuk ağır olur arkadan gelir d
- 6 Mart 2024
- 2.387
- 2.235
- 48
Geçen gün bi vıdeo gördüm bu biraz da sizinle alakalı olabilir aslında ilgi baya ilgi vermek gerek sevgıyle büyüyor sıpalar .Ben Acemi olduğum için instada falan da 5 aylık bebekleri görüyorum mama sandalyesinde falan gayet oturuyorlar canım sıkılıyor
Geçen gün bi vıdeo gördüm bu biraz da sizinle alakalı olabilir aslında ilgi baya ilgi vermek gerek sevgıyle büyüyor sıpalar .
Maşallah Sübhanallah 3 ay için gayet güzel hareketler Vallahi benimki dönmeye bile 10 gündür başladı öyle çok bir şeyler için uğraşmıyor Çığlık atmayı bilir bir tek
- 19 Temmuz 2015
- 2.025
- 4.741
- 133
Çok normal öne eğilmesi zamanla kasları kuvvetlenecek. Slime gibidir şuanBebeğim kafasını tutabiliyor yüzüstü döndüğü zaman kafasını yukarı kaldırıyor sadece oturduğu zaman öne devrilmesi problemi bir oyuncak tutup yukarı kaldırdığım zaman da yukarı doğru bakıyor Kafasını kaldırıyor Ama gövdesiyle birlikte sürekli öne doğru eğiliyor 5. ayında doktora gittik kontrolleri yapıldı Doktor muayene etti Herhangi bir problem görmemişti
- 7 Kasım 2019
- 5.672
- 1
- 5.317
- 198
deneyımlı anne degılım 1 oglum var 3 yasında . o da 6 aydan sonra zor oturdu masallah sapasaglam. sadece boyu uzundu ve kıloluydu . tasıyamıyor kendını der gulerdık hıc endıselenmemıstım.:) her cocuk bır olmaz. tabı kontrollede soruyor doktor sunu yaptı mı buna tepkı verdı mı dıye. normal bebek dıyordu mıncıklayıp bırakıyordu.sorun olsa yonlendırırdı uzmanına :)) yuruyor su an yanı buyudu :) dişi cıkacak dıye 4 aylıktan ıtıbaren bekledım 7. ayının sonunda ılk dısı cıktı. bı sorun mu var hayır :) genetık :)Anneler bebeğim 5 ay 18 günlük buraya daha önce ek gıda ile ilgili konu açmıştım ama Bebeğimin dik oturamadığına kadar gelmişti konu. bu konuda tecrübeli annelere sormak istiyorum Benim bebeğim 5 ay 18 günlük oldu ama mama oturağına ya da yanlarına yastık koyup oturttuğum zaman gövdesi öne öne eğiliyor dik oturamıyor O yüzden ek gıdaya da başlayamıyorum Aslında yavaş yavaş vakti geldi dik oturamadığı için yutamamasından korkuyorum açıkçası.. kucağımda oturtmaya yanlarına yastık koyup oturtup önüne oyuncak koyuyorum oyuncağı yukarı doğru kaldırıyorum bakıyor ama öne doğru eğiliyor sürekli Ama bu konuda tecrübesi olan anneler var mı bebeğiniz bu ayda oturamadıysa ek gıdaya nasıl geçtiniz ya da oturması için ne gibi egzersizler yapmam gerekiyor? bu durum normal mi bilemiyorum Kafam çok karışık kafa tutmasında bir problem yok sırt üstü yatırıyorum yüzüstü dönüp kafasını kaldırabiliyor ama mama oturağına ya da kucağıma oturttuğum zaman desteklemezsem sürekli önüne eğiliyor.. bu zamanlarda tadımlara başlamam gerektiğini biliyorum ama yutamamasından korkuyorum Ayrıca oturamadığı zaman vermek çok zor oluyor
- 6 Mart 2024
- 2.387
- 2.235
- 48
Evet bende görür görmez aileyı takıbe aldım :)Maşallah Sübhanallah 3 ay için gayet güzel hareketler Vallahi benimki dönmeye bile 10 gündür başladı öyle çok bir şeyler için uğraşmıyor Çığlık atmayı bilir bir tek
Yoruluyor daha onun canı ne kız yüklenme o kadar yapacak elbet daha küçük :)Evet teşekkür ederim yazmıştınız içim de bir nebze rahatlamıştı ama egzersiz yaptırmaya başladım sürekli öne doğru devrildiği için çok canım sıkılıyor kafasını kaldırıyor Bi süre sonra öne öne bakıyor eğiliyor ya strese giriyorum
Ay ne bileyim ya Instagram TikTok her yerde 5 aylık bebekleri görüyorum böyle eğilmeden mama sandalyesinde oturağında falan oturuyorlar insanın canı sıkılıyorÇok normal öne eğilmesi zamanla kasları kuvvetlenecek. Slime gibidir şuan