Merhaba bebegim 7 aylik dogdu. 1 ay kuvezde kaldi. Kuvezdeyken evre 1 beyin kanamasi gecirdi. Noroloji ve beyin cerrahi mr istedi anestezili diye korktuk cektiremedik 3 ay sonra tekrar mra giricek. 5.5 aylik oldu kafasini dik tutabiliyo. Kendini saga sola cevirebiliyo. Biberonla mama verirken elimi tutuyo istemezse ittirebiliyo. Ama hic biseye uzanmiyor. Eline oyuncak tutusturursam tutuyo ama refleks mi bilmiyorum.
Fizik tedavi sol taraf kaslari gergin gibi ama daha kucuk belli plmaz kendi yapiyo olabilir dedi. Normal bebek vidyolarina bakiyorum cok esnekler ama benim bebegim hareket yaparlen robot gibi kaslari sert. Elini kolunu uzatmak hareket ettirmek zpr oluyor.
Serebral palsiden supheleniyorum cok uzuluyorum. Bebeginde boyle sertlik farkeden oldu mu normal mi duzeliyo mu lutfen biseyler yazin cok uzuluyorum 5 aydir agliyorum cok kotu gunler gecirdim ve geciriyorum. Dogumum zaten berbatti onu hic anlatmak istemiyorum
Çok üzüldüm,geçmiş olsunMerhaba bebegim 7 aylik dogdu. 1 ay kuvezde kaldi. Kuvezdeyken evre 1 beyin kanamasi gecirdi. Noroloji ve beyin cerrahi mr istedi anestezili diye korktuk cektiremedik 3 ay sonra tekrar mra giricek. 5.5 aylik oldu kafasini dik tutabiliyo. Kendini saga sola cevirebiliyo. Biberonla mama verirken elimi tutuyo istemezse ittirebiliyo. Ama hic biseye uzanmiyor. Eline oyuncak tutusturursam tutuyo ama refleks mi bilmiyorum.
Fizik tedavi sol taraf kaslari gergin gibi ama daha kucuk belli plmaz kendi yapiyo olabilir dedi. Normal bebek vidyolarina bakiyorum cok esnekler ama benim bebegim hareket yaparlen robot gibi kaslari sert. Elini kolunu uzatmak hareket ettirmek zpr oluyor.
Serebral palsiden supheleniyorum cok uzuluyorum. Bebeginde boyle sertlik farkeden oldu mu normal mi duzeliyo mu lutfen biseyler yazin cok uzuluyorum 5 aydir agliyorum cok kotu gunler gecirdim ve geciriyorum. Dogumum zaten berbatti onu hic anlatmak istemiyorum ölumden donmüşum...
Merhaba öncelikle benim oğlum Şuan 6,5 aylık korkularınızı bende yaşadım ama inanın hepsi geçiyor ve bekleyin sadece. Videolara bakıp kendinizi sıkmayın. 5aylıkken bende aynını düşünüyordum önüne obje koyuyorum almıyor. Eline verince tutup sonra atıyordu. Korktum. Dedim ne olabilir hatta sonra dedim ne olursa allahtan zamana bırakayım. Şimdi objeleri uzanmaya çalışıyor, sıkınca ses çıkartan oyuncağı var onu sıkıp kendi sallıyor. Emeklemiyor ama yuvarlanarak her yere gidiyor. Mesela al bunu diyorum yok o kendi gördüğünü alıp illa onla oynayıp onu tutacak. Bunların hepsi 6 ay ile beraber geldi sonra doğru yapmaya başladı Kİ sizin çocuğunuz erken doğum sebebi ile olması gereken zamanda doğmadığı için bununda etkisi olabilir gelişmesi için. Bence biraz zamana bırakın. Evham yapmayın ne olur. Bende sizin gibiyim firenlemezsek kendimize de evladımıza da bir şekilde bu durumu belli ediyoruz. Üzmeyin kendinizi. Zaman herşeyin ilacı. Baktınız hala yok o zaman kesinlikle bir doktora gidin konuşun.Merhaba bebegim 7 aylik dogdu. 1 ay kuvezde kaldi. Kuvezdeyken evre 1 beyin kanamasi gecirdi. Noroloji ve beyin cerrahi mr istedi anestezili diye korktuk cektiremedik 3 ay sonra tekrar mra giricek. 5.5 aylik oldu kafasini dik tutabiliyo. Kendini saga sola cevirebiliyo. Biberonla mama verirken elimi tutuyo istemezse ittirebiliyo. Ama hic biseye uzanmiyor. Eline oyuncak tutusturursam tutuyo ama refleks mi bilmiyorum.
Serebral palsiden supheleniyorum cok uzuluyorum. Bebeginde boyle sertlik farkeden oldu mu normal mi duzeliyo mu lutfen biseyler yazin cok uzuluyorum 5 aydir agliyorum cok kotu gunler gecirdim ve geciriyorum. Dogumum zaten berbatti onu hic anlatmak istemiyorum ölumden donmüşum...
Merhaba bebegim 7 aylik dogdu. 1 ay kuvezde kaldi. Kuvezdeyken evre 1 beyin kanamasi gecirdi. Noroloji ve beyin cerrahi mr istedi anestezili diye korktuk cektiremedik 3 ay sonra tekrar mra giricek. 5.5 aylik oldu kafasini dik tutabiliyo. Kendini saga sola cevirebiliyo. Biberonla mama verirken elimi tutuyo istemezse ittirebiliyo. Ama hic biseye uzanmiyor. Eline oyuncak tutusturursam tutuyo ama refleks mi bilmiyorum.
Öncelikle çok geçmiş olsun bilgim yok ama konunuz aktif kalsın öne çıksın diye yazmak istedim. Umarım düzelirMerhaba bebegim 7 aylik dogdu. 1 ay kuvezde kaldi. Kuvezdeyken evre 1 beyin kanamasi gecirdi. Noroloji ve beyin cerrahi mr istedi anestezili diye korktuk cektiremedik 3 ay sonra tekrar mra giricek. 5.5 aylik oldu kafasini dik tutabiliyo. Kendini saga sola cevirebiliyo. Biberonla mama verirken elimi tutuyo istemezse ittirebiliyo. Ama hic biseye uzanmiyor. Eline oyuncak tutusturursam tutuyo ama refleks mi bilmiyorum.
iyNorolojiye ve fizik tedaviye gittim. Hareketlerinin normal oldugunu soylediler. Kasilmalarimiz azaldi. Nesnelere uzaniyor biraz tutuk sekilde. Oturmaya calisiyor. Yuzustu koyuyorum ellerinin uzerinde dik duruyor ama yorulup kafayi gomuyor yere. Sonra dinlenip tekrar kalkiyor. Emekleme yok cunku ellerini yuzustu yatinca yumruk yapiyor. Noroloji 3 ay sonra gel dedi. Aslinda mr cekimine 2 ay var ama korkuyorum amestezili oldugu icin. Mr cekilirse anca net konusabilir doktor.Çok geçmiş olsun
Prematüre doğduysa bu tarz gecikmeler yaşaması normal bebeğinizin
Dr kontrolünde neler oldu?
Umarım en kısa zamanda içinizdeki şüpheler ortadan kalkar