5.5 aylik bebegim nesnelere uzanmiyor ve kaslari sert

Suphelenılen hastalık serebral palsi sanırım. Evet benım bebegım 6 aya kadar bas parmaklar avuç ıcınde (en büyük ve en erken belirtisi) duruyordu. Kaskatı duruyordu. Sol kolunu kasıyordu. Neredeyse hıc kullanmıyordu sol kolunu. Emar cekıldı 6 aylıkken anestezisiz. Temız çıktı doktor emarda gözükmüyor olabılır dedi. Su an 19 aylık. Hıc bır problemımız yok. 11 aylıkken yürüdü hatta emeklerken bile avuçlarını acmıyordu. Ben de çok korkmuştum nerolojıye falan gıtmıstık. Ama çok şükür hıc bır problemımız yok. Dıger gelısımlerı normalse sız de endıselenmeyin. Tadını çıkarın annelıgınızın. Ben üzülmekten en güzel zamanlarının tadını çıkaramamıştım...

ben norolojiye ılk 3.5 aylıkken götürdüm ellerını neden açmıyor dıye sımsıkı tutuyordu ellerını hemde bas parmak avuç ıcınde norolojıde cp den suphelendı 7 aylık emekledı ellerını gene yumruk tutuyordu ben çok emındım Cp Li olduğundan o derece. Genetik aktarımmış bızımkısı kayınvalidem ve esımde zaman zaman bas parmaklarını avuç ıcine alırlar tabii sonradan farkettim ben bunu. ☺️ Ama benım bebegım tüp bebek ve zamanında doğdu. Senın bebegın erken doğum oldugu ıcın ayını ona göre hesaplayıp ona göre zamanında mı hareketlerı değerlendirmen lazım. Fızık tedavıyı ıhmal etme ınsallah bır sorun çıkmaz çok büyük bır korkudur iyi bilirim. Beklemek ıstemıyorsan da maddı gücün varsa özel hastanede gece bebegın uyurken anestesısız emar cektırebılırsın.

Merhaba suan 8 aylik oldu. Herseye uzaniyor 6. Aydan beri. Kasilmayi birakti.
Mr cektiremedim anesteziden korktum. Suan hersey guzel gidiyor. Cok sukur. Yorumlar icin tsk ederim herkese.
Fizyoterapist bu kasilmalarin normal oldugunu bebeksi davranislar oldugunu soyledi. Serebral palsy boyle olmaz dedi.
Ben de psikiyatriye gittim sorun bendeymis kargi bozuklugu depresyon vs.

Merhaba suan 8 aylik oldu. Herseye uzaniyor 6. Aydan beri. Kasilmayi birakti.
Mr cektiremedim anesteziden korktum. Suan hersey guzel gidiyor. Cok sukur. Yorumlar icin tsk ederim herkese.
Fizyoterapist bu kasilmalarin normal oldugunu bebeksi davranislar oldugunu soyledi. Serebral palsy boyle olmaz dedi.
Ben de psikiyatriye gittim sorun bendeymis kargi bozuklugu depresyon vs.
Çok sevindim gerçekten maalesef ben de de var kaygı bozukluğu o yüzden bebeklerımıze gereksız endıse naklediyoruz mutlulukla büyüsün bebegın

Bilmiyorum ama şu an üste çıksın diye yazıyorum. Bilen mutlaka vardır.
Bence kendi yapmak istemiyor hatta siz üstüne düstükçe hiç merak etmeyecek hatta 5 aylık bi bebekten daha ne bekliyorsunuz yapması gereken kadar yapıyor çok kücük üzülmeyin

Merhaba bebegim 7 aylik dogdu. 1 ay kuvezde kaldi. Kuvezdeyken evre 1 beyin kanamasi gecirdi. Noroloji ve beyin cerrahi mr istedi anestezili diye korktuk cektiremedik 3 ay sonra tekrar mra giricek. 5.5 aylik oldu kafasini dik tutabiliyo. Kendini saga sola cevirebiliyo. Biberonla mama verirken elimi tutuyo istemezse ittirebiliyo. Ama hic biseye uzanmiyor. Eline oyuncak tutusturursam tutuyo ama refleks mi bilmiyorum.
Fizik tedavi sol taraf kaslari gergin gibi ama daha kucuk belli plmaz kendi yapiyo olabilir dedi. Normal bebek vidyolarina bakiyorum cok esnekler ama benim bebegim hareket yaparlen robot gibi kaslari sert. Elini kolunu uzatmak hareket ettirmek zpr oluyor.
Serebral palsiden supheleniyorum cok uzuluyorum. Bebeginde boyle sertlik farkeden oldu mu normal mi duzeliyo mu lutfen biseyler yazin cok uzuluyorum 5 aydir agliyorum cok kotu gunler gecirdim ve geciriyorum. Dogumum zaten berbatti onu hic anlatmak istemiyorum ölumden donmüşum...
Bebeğin düzeltilmiş 3.5 aylık oluyor. Benim bebeğim şuanda 4 ay 10 günlük yeni yeni önüne getirdiğim nesnelrre uzanır gibi yapıyor ama yerini tutturamıyor. Bence gönlünü ferah tut.

X