• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5.5 aylık bebek 220 cc mama yardım

Merhaba, benim bebeğimde biraz kilolu bir bebek. Biz de ilk zamanlarda ağladıkça doymuyor diye düşünüp mama veriyorduk fazlaca ancak doktorumuza sorduğumda midesini genişletmişsiniz mama vermeyin oyalayın demişti. Sonra bizde ağladıkça kucakta gezdirip vs dikkatini dağıtıp rutine sokmuştuk

Doktorlar genelde anne sutuyle alinan kiloyla mamayla alinanin bir olmadigini soyluyor. Bebeginiz fazla hizli kilo almis. Eger 1-2 saatte bir 220 cc iciyorsa bu gunde 1000 cc uzerine cikiyor demek oluyo ki bu da cok fazla. Bence baska bir doktora daha danisin.

Kızlar merhaba bebeğim 5 ay 19 günlük 220 180 cc mama içiyor değişiyor bu durum ne zaman acıkırsa o zaman veriyorum 1 haftada 800 gramlık mama bitiyor bu normal mi yardımcı olursanız sevinirim
Doğum kilosu 3.440 . doktor biraz tosun dedi sadece 😟
5 aylık bebeğe göre fazla besleniyor ve kilosu da fazla. Benim kızım 11 aylık sadece gece uykusuna yatarken 180 ml içiyor, 220 ml hiç içmedi. Gün içinde 120-150 ml içiyor. Bence başka bir doktora götürün beslenme saati ve miktarı ile alakalı doğru bilgi alın.

Gecmis gun birebir soyle diyemem ama gunde 2 kez bazen 60 bazen 90 veriyordum. Disaridaysak eğer 120 veriyordum. Anne sutu aliyordu bnmkide
Günde 2 kez benim için az ya benim sütüm sağsan 60 cc anca çıkıyor bazen o kadar bile çıkmıyor

Kızlar merhaba bebeğim 5 ay 19 günlük 220 180 cc mama içiyor değişiyor bu durum ne zaman acıkırsa o zaman veriyorum 1 haftada 800 gramlık mama bitiyor bu normal mi yardımcı olursanız sevinirim
Çok fazla içiyor yanı 5 ayda az acıkmaları lazım benimde 5 ay 19 gün hayata günde 500içmez toplasan

Üzülmeyin doktor herseyi iyi dediyse . Biraz fazla alışmış olabilir benim oğlum da 5 aylıkken 9 kiloydu herkes çok kilolu diyordu doktorda ama şimdi 17 aylık 12 kilo 😊 her çocuk aynı kilo da olmak zorunda değil bi sorun yoksa normal kilolarina dönüyorlar emeklemeye yürümeye başlayınca

Üzülmeyin doktor herseyi iyi dediyse . Biraz fazla alışmış olabilir benim oğlum da 5 aylıkken 9 kiloydu herkes çok kilolu diyordu doktorda ama şimdi 17 aylık 12 kilo 😊 her çocuk aynı kilo da olmak zorunda değil bi sorun yoksa normal kilolarina dönüyorlar emeklemeye yürümeye başlayınca
Sağolun bazıları çok fazla vs demiş bazı bebekler hızlı da kilo alıyor çoğu kişi kendi bebeğiyle kıyaslamış benim bebeğim memede uyuyordu kolik ve gazlı bir bebekti emzik tutmuyordu kundakta kucakta vs asla uyumuyordu dolayısıyla bende onu memeden ayırmak istemedim yardım eden kimsemde yoktu ilk 1 buçuk ay sütüm fazlaydı 1 ayda 1.200 kg almıştı hiç kilo vermemişti bile midesinin de büyümesi normaldi

Söyle vallaha mama kutularının arkasına göre verilince herkes aaa çok veriyorsun oluyor ama bence oraya yazı yazan adamlar da boş adam değiller 😂 ve benim de bebeğim ayni midesi genişledigi için doydugunu anlamıyor o yüzden normal sınırlara düşürmeye çalışıyorum sen de yavaş yavaş azaltıp takip edebilirsin

Vicdan azabı çekme yavrum doktorun hesaplama yapmıyor mu alması gereken miktarı kaç saatle alması gerektiğini söylemiyor mu? Bizim doktorumuz öyle yapıyor
Ben de aynı vicdan azabını çekiyorum cunku benim bebeğim kusuyor herkes de çok veriyorsun o yüzden kusuyor diyor ve doktorlar asla hesaplama yapmıyor ya

Canım biz 4 ay 25 günlüğüz 150 içiyor bence 180 içiyorsa seninki normal bence

Ben de aynı vicdan azabını çekiyorum cunku benim bebeğim kusuyor herkes de çok veriyorsun o yüzden kusuyor diyor ve doktorlar asla hesaplama yapmıyor ya
Aşkım nasıl yapmıyor ya benim gittiğim doktorlar hep yaptı

Sağolun bazıları çok fazla vs demiş bazı bebekler hızlı da kilo alıyor çoğu kişi kendi bebeğiyle kıyaslamış benim bebeğim memede uyuyordu kolik ve gazlı bir bebekti emzik tutmuyordu kundakta kucakta vs asla uyumuyordu dolayısıyla bende onu memeden ayırmak istemedim yardım eden kimsemde yoktu ilk 1 buçuk ay sütüm fazlaydı 1 ayda 1.200 kg almıştı hiç kilo vermemişti bile midesinin de büyümesi normaldi
Hepsi normal sağlıkları yerinde olsun biraz fazla biraz az olması hiç önemli değil biz büyükler bile hepimiz aynı kilodamiyiz birimiz 3 dilim ekmek birimiz 1 dilim ekmek yedi diye daha sağlıklı yada daha sağlıksız olmuyoruz ek 5 buçuk aylık demişsiniz ek gıdaya geçince ona göre önleminizi alır devam edersiniz mamayi zaten ek gıda vermeye başlayınca az içiyorlar dengeyi kurarsınız üzmeyin kendinizi 😌

Canım bebeğin doymuyorsa mecbur vereceksin ağlayıp doymadıktan sonra napabilirsin evet mama anne sütü gibi değil ama yapacakta bişey yok ilerde emekleyip yürüdüğü zaman verir kilo o yüzden korkma ama saatini açabilirsin mesela normalde 3 saatte bir içiyorsa 4 saatte bir vermeyi dene

Back
X