• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5.5 aylık bebek 220 cc mama yardım

Bu kadar mama içmesi normal mi anlayamadım yani sanki mamayı basmış onu sadece kilo aldırmış gibi hissettim 😞
Arkadasim soyle dusun olmasi gereke persentilde alt sinirda da normal ust sinirda da normal. Onemli olan o aralikta olmasi. Yani senin persentil sinirlari icerisinde mi doktor buna bakmistir.

Çok vicdan azabı çekiyorum şuanda çok mu verdim diye
Vicdan azabı çekilecek bir durum yok hiç birimiz uzman değiliz ve her şeyi bilemeyiz. Elimizden geldiğince en iyi anne olmaya çabalıyoruz ve önemli olan bu siz de içiniz rahat etmediği için buraya yazmışsınız arastiriyorsunuz bence başka bir doktora daha danışın cunku bu aylarda çok kilo alamıyor olması lazim diye hatırlıyorum, zaten yetmiyor olması lazim sütün ki sonrasi ek gıda süreci başlıyor. Ve ek gıdada kilo alımları başlıyor. Ben bu sekilde hatırlıyorum.

Açıkçası bebeğim istahliydi reflusu de vardı ve meme mama beraber gittim bir süre yetmedi sütüm, 6 ay civari mamayi kestik ek gıda ile ancak o da ağlardı meme sonrasi 60 cc verdiğimde üstüne de kusardı çok yediği için. Demek istediğim sadece doymadigi icin aglamiyorlar, belki mama ağır geldiği için bile ağlıyor olabilir. Sonrası muhtemelen uyuyor sizin bebek cunku mama şekerini çok yükseltiyor ve uyuyakalıyor. Siz de bebek doydu ve uyudu diye yorumluyorsunuz diye düşünüyorum tabii ki ben uzman değilim bence bir uzmana danismalisiniz gerekirse başka hastaneye gidin zeynep kamil gibi köklü çocuk
Mama verdikten 1 saat sonra anca uyuyor mama içince aşırı enerjik oluyor oyun oynamak gülmek istiyor

Vicdan azabı çekilecek bir durum yok hiç birimiz uzman değiliz ve her şeyi bilemeyiz. Elimizden geldiğince en iyi anne olmaya çabalıyoruz ve önemli olan bu siz de içiniz rahat etmediği için buraya yazmışsınız arastiriyorsunuz bence başka bir doktora daha danışın cunku bu aylarda çok kilo alamıyor olması lazim diye hatırlıyorum, zaten yetmiyor olması lazim sütün ki sonrasi ek gıda süreci başlıyor. Ve ek gıdada kilo alımları başlıyor. Ben bu sekilde hatırlıyorum.
Ankara’da iyi bi doktor bulup gitmeyi planlıyorum yoksa içim pek rahat etmeyecek sanırım

Bütün doktorlar için söylemiyorum ama devlet hastanesi bu konuda kötü bir daha devlet hastanesine götürmeyeceğim

Bizimde mamalar 1 hafta 10 gun civari gidiyordu ama sanki tek seferde ictigi miktar daha azdi yani aslinda en faxla 130 cc ictigini hatirliyorum sonra 12 ayda mamayi birakmistik. Ama benim arkadasin bebisi de 4 aylik oda ayniymis cok.istahli doktoru iyi demis. Yani oluyor kimi bebek.istahli kimisi istahsiz. Gelisimi sagligi iyi dediyse doktor endiselenmeyin bence.

Hiç öyle yapmadı değiştiricem doktorumu
Değiştir tabi doktora gidene kadar evladını sadece mamayla besleyen biri olarak rutinimi anlatıp yardımcı olmak isterim,
4 aya girmek üzereyiz 120 ml mama içiyoruz.
Sabah uyanır mamasını veririm oynatırım dolaştırırım uykusu gelince yatırırım erken uyanırsa mama vermeden önce oyalar süreyi uzun tutmaya çalışırım çocuğumu yormadan sonra mamasını veririm uyur uzun uyursa kalkar kalkmaz veririm.
Günde 8 kere 120 ml dedi doktorumuz ben saymıyorum ama oyalıyorum genelde 3-4 saat ara olması için

Mama verdikten 1 saat sonra anca uyuyor mama içince aşırı enerjik oluyor oyun oynamak gülmek istiyor
Her çocuk kendine özel. Hepsinin kendince bir doğrusu var bir kalıba sokulamaz zaten bence. Sizin bebeğinizin normali de bu olabilir tabii ki ancak başka bir doktorun da görmesinden zarar gelmez. Sizin de içiniz belli ki rahat değil, içiniz de rahatlamış olur bu sekilde

Değiştir tabi doktora gidene kadar evladını sadece mamayla besleyen biri olarak rutinimi anlatıp yardımcı olmak isterim,
4 aya girmek üzereyiz 120 ml mama içiyoruz.
Sabah uyanır mamasını veririm oynatırım dolaştırırım uykusu gelince yatırırım erken uyanırsa mama vermeden önce oyalar süreyi uzun tutmaya çalışırım çocuğumu yormadan sonra mamasını veririm uyur uzun uyursa kalkar kalkmaz veririm.
Günde 8 kere 120 ml dedi doktorumuz ben saymıyorum ama oyalıyorum genelde 3-4 saat ara olması için
Ek olarak ikişer olmak üzere toplam 800 gram mama tam bir hafta gidiyor bize

Bizimde mamalar 1 hafta 10 gun civari gidiyordu ama sanki tek seferde ictigi miktar daha azdi yani aslinda en faxla 130 cc ictigini hatirliyorum sonra 12 ayda mamayi birakmistik. Ama benim arkadasin bebisi de 4 aylik oda ayniymis cok.istahli doktoru iyi demis. Yani oluyor kimi bebek.istahli kimisi istahsiz. Gelisimi sagligi iyi dediyse doktor endiselenmeyin bence.
Kilosunun fazla olması sorun olur mu acaba

Bizde 6 aylığız 70 cm 8 kg kilosu aslında çok fazla değil ama böyle giderse alımı ozaman sorun yapabilir ayrıca zaten diş felan çıkarınca iştahı kesiliyor ek gıdaya başlarken azaltın kabızlık sırunları yaşayabilirsiniz. Ben 150 ml süt veriyordum diye hatırlıyorum. 4 5 ayllıkken

Bizde 6 aylığız 70 cm 8 kg kilosu aslında çok fazla değil ama böyle giderse alımı ozaman sorun yapabilir ayrıca zaten diş felan çıkarınca iştahı kesiliyor ek gıdaya başlarken azaltın kabızlık sırunları yaşayabilirsiniz. Ben 150 ml süt veriyordum diye hatırlıyorum. 4 5 ayllıkken
2 diş çıkardı 5. Ayına girmeden 1 hafta önce iştahsızlık vardı ama hemen geri düzeldi

Evet bende 400 400 almıyorum 800 alıp 1 haftada bitiyor teşekkür ederim bende bi rutin oluştup acil doktora gideyim en azından içim rahat olur
Sen çok iyi bir annesin dert etmen çok normal gamsız bir anne olsaydın bunu dert etmezdin aşkım en kısa zamanda bir doktor bul mümkünse özel olsun 🙏🏻

Kızlar merhaba bebeğim 5 ay 19 günlük 220 180 cc mama içiyor değişiyor bu durum ne zaman acıkırsa o zaman veriyorum 1 haftada 800 gramlık mama bitiyor bu normal mi yardımcı olursanız sevinirim
Biz de 5 buçuk aylık olmak üzereyiz 800gr paket 1 hafta gidiyor bizim de. 120cc veriyorum yaklaşık 2-2 buçuk saatte 1 içmek istiyor benim kızım, bazen arayı 3saate çekmeye çalışıyorum. En son gece 2 de 120cc verip sabah 8de kalkınca 150cc veriyorum. Genellikle çoğunu da bitiriyor. Bazen hepsini içmediği oluyor o da çok nadir. Doktoruyla şu kadar saatte şu kadar içiyor vs diye konuşmadık hiç çünkü hep alması gereken miktarda kilo alıyor. Yani çocuk acıkıp istiyorsa vermemek mantıksız bu konuda. Zaten ilerleyen aylarda hareketlenince normaline döner endişeniz olmasın

Back
X