• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5.5 aylık bebek 220 cc mama yardım

Sla__

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2023
93
22
8
21
Kızlar merhaba bebeğim 5 ay 19 günlük 220 180 cc mama içiyor değişiyor bu durum ne zaman acıkırsa o zaman veriyorum 1 haftada 800 gramlık mama bitiyor bu normal mi yardımcı olursanız sevinirim

Kızlar merhaba bebeğim 5 ay 19 günlük 220 180 cc mama içiyor değişiyor bu durum ne zaman acıkırsa o zaman veriyorum 1 haftada 800 gramlık mama bitiyor bu normal mi yardımcı olursanız sevinirim
Benim kızım da o aylarda sanki 1 hafta 10 günde 1 kutu bitiriyordu diye hatırlıyorum. Ama cc durumu biraz daha azdı sanki. Doktorunuz çocuğun gelişimi açısından ne diyor?

Benim kızım da o aylarda sanki 1 hafta 10 günde 1 kutu bitiriyordu diye hatırlıyorum. Ama cc durumu biraz daha azdı sanki. Doktorunuz çocuğun gelişimi açısından ne diyor?
Şuanda gelişimi iyi 9.5 kilo 65 cm erkek bebek 51 doğmuştu fazla mı veriyorum acaba diye düşünüyorum 1 haftada o kadar büyük kutunun bitmesi anormal gibi geldi

5 ay 20 gunlukken mama basladik biz ama hic 180 200vermedim mac verdigim 120 oldu. Ve asiri kilo aldirmisti

Maşallah, eğer gelişimi iyi ise şimdilik bir şey diyemiyorum. Ama benim kızım 1 buçuk yaşında 12 kg :)) maşallah sizin bebiş için doktor iyi diyorsa sıkıntı yoktur.Bir süre sonra zaten ek gıdaya geçiş olacak. Sonra yemek tadımları vs derken zaman geçtikçe azalacak o miktar.

Şuanda gelişimi iyi 9.5 kilo 65 cm erkek bebek 51 doğmuştu fazla mı veriyorum acaba diye düşünüyorum 1 haftada o kadar büyük kutunun bitmesi anormal gibi geldi
Bu yorumu yeni gordum 5.5 aylik 9.5 kilo diyorsunuz dogum kilosu nedir ? Kilosu fazla degil mi doktorunuz ne dedi

Maşallah, eğer gelişimi iyi ise şimdilik bir şey diyemiyorum. Ama benim kızım 1 buçuk yaşında 12 kg :)) maşallah sizin bebiş için doktor iyi diyorsa sıkıntı yoktur.Bir süre sonra zaten ek gıdaya geçiş olacak. Sonra yemek tadımları vs derken zaman geçtikçe azalacak o miktar.
Devlet hastanesine götürüyorum yani ben sorabildiğim kadar şey sormaya çalışıyorum pek üzerinde durmuyolar

Ilk 5 6 ayda doğum kilosunun 2 katı, ilk 1 yılda 3 katı olması lazim gibi bir bilgi hatırlıyorum sanki. Sizinki neredeyse 6 ayda 3 katına çıkmış. Bence kilo alımı çok isterseniz başka bir doktora daha danışın.

Öğün aralıkları önemli.
Mama kutusunda genel geçer rakamlar var. Orada yazılanlarla uyuyor mu ? Mesela 4-5 saatte bir 180 cc iyi bence

Ilk 5 6 ayda doğum kilosunun 2 katı, ilk 1 yılda 3 katı olması lazim gibi bir bilgi hatırlıyorum sanki. Sizinki neredeyse 6 ayda 3 katına çıkmış. Bence kilo alımı çok isterseniz başka bir doktor
Çok vicdan azabı çekiyorum şuanda çok mu verdim diye

Yani az versem ağlıyor tam doymak istiyor emerken de öyleydi tam doyana kadar emerdi
Açıkçası bebeğim istahliydi reflusu de vardı ve meme mama beraber gittim bir süre yetmedi sütüm, 6 ay civari mamayi kestik ek gıda ile ancak o da ağlardı meme sonrasi 60 cc verdiğimde üstüne de kusardı çok yediği için. Demek istediğim sadece doymadigi icin aglamiyorlar, belki mama ağır geldiği için bile ağlıyor olabilir. Sonrası muhtemelen uyuyor sizin bebek cunku mama şekerini çok yükseltiyor ve uyuyakalıyor. Siz de bebek doydu ve uyudu diye yorumluyorsunuz diye düşünüyorum tabii ki ben uzman değilim bence bir uzmana danismalisiniz gerekirse başka hastaneye gidin zeynep kamil gibi köklü çocuk hastaneleri var.

Bu kadar mama içmesi normal mi anlayamadım yani sanki mamayı basmış onu sadece kilo aldırmış gibi hissettim 😞
Vicdan azabı çekme yavrum doktorun hesaplama yapmıyor mu alması gereken miktarı kaç saatle alması gerektiğini söylemiyor mu? Bizim doktorumuz öyle yapıyor

Back
X