5+0 haftalık gebelik - vajinal muayeneyle kese görüntüsü

seabird_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2024
70
87
30
Merhaba arkadaşlar :KK200: bugün itibarıyla 5+0'dayım, yani 5 haftam bitti 6'ya girdim olarak biliyorum son adet tarihime göre:anneadayı: Doktor keseyi karnımdan ultrasonla göremeyince vajinal olarak kontrol etti ve gördü, 8mm olduğunu söyledi. Yolk sac ile ilgili hiçbir şey söylemedi, sormak da aklıma gelmedi. Sizce karından görünmemesinden endişe etmeli miyim? Daha önce tam bu haftalarda bir kez düşük yaşadığım için tedirginim bu süreçte. Bir sonraki muayeneyi kalp atışı için 4 ekim olarak belirledi. Ancak bugün gittiğimde betama veya progesteronuma bakmadı. En son cuma günü 421 çıkmıştı, tahminimce bugün ortalama 1600lerde olması gerekiyor.

Sizin kese tecrübeleriniz nasıl? Karından görülmediği için endişelenmeli miyim gelişmediğine dair?

Eklentiler

• WhatsApp Image 2024-09-24 at 10.17.42.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-24 at 10.17.42.jpeg
    99,2 KB · Görüntüleme: 331
Bence endişe etmeyin cok normal. Zaten normalde 4-5haftalarda vajinal bakıyorlar direkt karından görünmediği için

Bence endişe etmeyin cok normal. Zaten normalde 4-5haftalarda vajinal bakıyorlar direkt karından görünmediği için
Çok sağolun yorum için, birkaç kişiye daha danıştım benimle aynı günlük hamile olanların bazılarının karından görülmüş bazılarının henüz görülmemiş bile. Kişiden kişiye bebekten bebeğe değişiyor herhalde. Endişe etmemeye çalışıyorum ama annelik daha ilk günden resmen tedirginlik hali🥹

Normal bu canım. Benim 5 haftalıkken karından görmüştü ama minnacıktı bu şekilde. Öyle hızlı büyüyecek ki şaşıracaksın. Daha önce benim de aynı haftada düşüğüm olmuştu. Bende senin gibi panik atak bir anne adayıyım ama şuan çok şükür 15 haftalığız.

Kızlar bende adet günümde kan verdim 28 cikti iki gün sonra 87 bi daha kan vermedim ama kadın doğuma da gitmedim acilde hamilesin dediler bgn 5+0

Kızlar bende adet günümde kan verdim 28 cikti iki gün sonra 87 bi daha kan vermedim ama kadın doğuma da gitmedim acilde hamilesin dediler bgn 5+0
Merhaba durumunuz nedir? Bende adetten 2 gün sonra kan verdim 89 çıktı. 2 gün arayla 250 tekrar 2 gün arayla 500 oldu. Doktor 10 gün sonra gel dedi değerler düşük gibi geldi bana.

Benimde kese bes haftalk gorundu hatta yedinci haftaya yakin bebegi altdan muayene de gorduk keseyi gorunce artik beta bakmiyolar canim endise etmene gerek yok

Hayırlı olsun. İnşallah benimde sıkıntı olmaz. 1 hafta sonra kontrole gideceğim sağlıklı olur.
İnsallah canim lekelenmen kanaman falan yoksa bisi olmaz diye düşünüyorum bende çok korkmuştum yalan yok şuan da korkuyorum ayin 5 ine randevu aldım kalp atisini dinlemek için ya dinleyemezsek bisi olursa diye korkuyorum

Arkadaşlar bence Salı günü doktora gittim ve pcosluyum kan değeri istedi doktor tekrar 5175 çıktı alttan baktı keseyi gördük ama beneği görmedik beni korkuttu şüpheli gebelik diye cuma günü yani yarın için tekrar gel dedi ama çok korkuyorum bir doktor hiçbir şey demeden kaç haftalık olduğunu nasıl olduğunu direk son bir şans veriyorum dedi ama yarın başka bir doktora gidicem inşallah görürüm bebeğimi dua edin bana

İnsallah canim lekelenmen kanaman falan yoksa bisi olmaz diye düşünüyorum bende çok korkmuştum yalan yok şuan da korkuyorum ayin 5 ine randevu aldım kalp atisini dinlemek için ya dinleyemezsek bisi olursa diye korkuyorum
Kanamam falan yok. Ayrıca göğüs ağrısı dışında hiçbir gebelik belirtim de yok. Umarım sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. Herşey gönlünce olsun.

Arkadaşlar bence Salı günü doktora gittim ve pcosluyum kan değeri istedi doktor tekrar 5175 çıktı alttan baktı keseyi gördük ama beneği görmedik beni korkuttu şüpheli gebelik diye cuma günü yani yarın için tekrar gel dedi ama çok korkuyorum bir doktor hiçbir şey demeden kaç haftalık olduğunu nasıl olduğunu direk son bir şans veriyorum dedi ama yarın başka bir doktora gidicem inşallah görürüm bebeğimi dua edin bana
Bebeği görmek için 7-8 haftaya kadar bekleniyor yani benimde sadece keseydi aynı şekilde bende Salı günü gittim bgn 6+3 2 hafta sonra kalp atışlarını dinlemek için çağırdı karnımdan göremedi ama bunu normal dedi alttan gördük 8 mm dedi bence başka doktora git bebeği görmek için daha erken değerinde o kdr çok yüksek değil bana da tahlil yapmadı keseyi gördüğü için 2 hafta sonra hem kalp atislarini dinleyelim hem tahlil yapalım dedi

Bende keseyi gördüm alltan baktılar 11 mm yazdı doktor biraz saçma konuştu hiçbir şeyim olmadığı halde şüpheli gebelik son bir şans veriyorum tekrar gel diye içime şüphe soktu yarın bir daha gidicem inşallah aksi bir şey çıkmaz çünkü haftama göre değerlerim çok iyi dua edin lütfen

Kanamam falan yok. Ayrıca göğüs ağrısı dışında hiçbir gebelik belirtim de yok. Umarım sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. Herşey gönlünce olsun.
Benimde o kdr ciddi anlamda belirtilerim yok göğüs uclarim sertlesti çok hararet edersem başım donuyo çok nadir midem bulanıyo benim görümcemin de öyleydi bunda bi sikinti yok bence yani

Bende keseyi gördüm alltan baktılar 11 mm yazdı doktor biraz saçma konuştu hiçbir şeyim olmadığı halde şüpheli gebelik son bir şans veriyorum tekrar gel diye içime şüphe soktu yarın bir daha gidicem inşallah aksi bir şey çıkmaz çünkü haftama göre değerlerim çok iyi dua edin lütfen
Kaç haftalık

İşte onu doktor hiçbir şekilde söylemedi çünkü ben en son 21 ağustosta adet gördüm Eylül de göremedim kaç kere test yaptım birşey çıkmadı ve en son 7 ekimde doktora gittim adet olmadığım için beta değerim 11 çıktı o gün öğrendim hamile olduğumu geç döllemöe olmuş olabilir o yüzden hesaplayamadım ne kadar olduğunu şuanki değerlerle göre 5 haftalık görünüyor

X