• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4yıllık evliliğim bitiyor.

truvahelen

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2022
69
21
18
29
Birbirimizi seviyor sanıyordum. Ama yazın ailesiyle alakalı bir haksızlık yaşamıştım ve orada beni haksız gördü hepsi doğruymuş ben yanlış yapmıştım. Yapılan haksızlık yüzünden panik atak geçirmiştim, abisi bağırmıştı bana 1haftalık memleketine gittiğimiz zaman tabi gıkı çıkmadı. Ve baktım ki evlilik hayatımız hep 3.kişiler yüzünden bulanmış. Ve eşim boşanıcağımızı bildiği halde bir kere dönüpte sen benim ailemsin sen üzüldün demedi. Ailesini benden öne geçirdi. Ve en kötüsü de bunu anlamaması ve umursamaz davranması boşanırken bile . Şimdi ise gün sayıyoruz boşanmaya. Ne güzel seneye çocuk yapıp Muğla toki den çıkan evimize kavuşacaktık. Ama beni üzmeyi tercih etti. Ben ise çok üzgünüm 7 yılım gitti onla daha yeni 30ma gireceğim. O ise 34ne.Keşke yuvamızı bozmasaydı ama ömür geçer mi sizce sürekli ailesinin arka planını da yaşamak,abisinin eşinin bile senden daha kıymetli gören adam, onların daha çok önemli görülmesi? Bitmez bir sorun değil mi?Acımdan bu saatte yazıyorum.

Son düzenleme:
Olmayan birşeyi zorlamak üzüntü ve zaman kaybından başka birşey vermiyor malesef. Çok gençsiniz. Hayatınızı yeniden düzene sokabilirsiniz. Yazdan bu yana bu durumun içindeyseniz aylardır düzelmeyen bundan sonrada düzelmez. Başkalarının gölgesinde yaşayacak kadar kıymetsiz bir hayatınız yok. Dik durup yürümeye devam edin.

Olmayan birşeyi zorlamak üzüntü ve zaman kaybından başka birşey vermiyor malesef. Çok gençsiniz. Hayatınızı yeniden düzene sokabilirsiniz. Yazdan bu yana bu durumun içindeyseniz aylardır düzelmeyen bundan sonrada düzelmez. Başkalarının gölgesinde yaşayacak kadar kıymetsiz bir hayatınız yok. Dik durup yürümeye devam edin.
Haklısınız da erkekler nasıl bu kadar kolay harcar anlamıyorum

Haklısınız da erkekler nasıl bu kadar kolay harcar anlamıyorum
Aslında kolay harcamak demeyelim buna. Kadınlar duygusal amazon gibiler. Olmasada oldurmaya çalışıyorlar. Yuvayı dişi kuş yapar diye diye büyütüldük böyle olması tuhafsanamaz o yüzden. Erkekler daha çok istedikleri gibi değilse, istedikleri hayatı elde etme yönünde ilerliyor. Ama legal ama illegal. Hangisi daha doğru tartışılır. Bugünki aklımla ben erkoların yaptığını doğru buluyorum. Senden öte senden ileri birşey olabilir mi? Kaç kez geliyoruz hayata. Değer görmediğimiz yerde kalıp istediğimiz değeri almaya çalışmak kendimize yaptığımız zalimlik değil mi?

Son düzenleme:
Aslında kolay harcamak demeyelim buna. Kadınlar duygusal amazon gibiler. Olmasada oldurmaya çalışıyorlar. Yuvayı dişi kuş yapar diye diye büyütüldük böyle olması tuhafsanamaz o yüzden. Erkekler daha çok istedikleri gibi değilse, istedikleri hayatı elde etme yönünde ilerliyor. Ama legal ama illegal. Hangisi daha doğru tartışılır. Bugünki aklımla ben erkoların yaptığını doğru buluyorum. Senden öte senden ile birşey olabilir mi? Kaç kez geliyoruz hayata. Değer görmediğimiz yerde kalıp istediğimiz değeri almaya çalışmak kendimize yaptığımız zalimlik değil mi?
Doğru insanın kendi hakkına girmemesi gerek ama sevseydi değişirdi bırakmazdı bunun bilincindeyim

Doğru insanın kendi hakkına girmemesi gerek ama sevseydi değişirdi bırakmazdı bunun bilincindeyim
İnanınki boşanma aşamasına gelebilmek bile bazen lütuf. Amaçlayıp yapamamak dqha yıpratıcı. O yüzden yaşadığınız bu süreç de sizin. Kıymetini bilin. Üzülün ama sonra toparlanıp devam edin

Bazı erkekler var ya hani benim karımı kimse üzülmez diyip kanatlarının altına alır. Çok nadir tabi
Evet sonra kendileri üzer 😊
İnsanız yıkmak doğamızda var.
Kimisi belli eder. Kimiside kızılcık şerbeti içtim der matah birşeymiş gibi.

4yıllık evliydik 7senedir birlikteyiz tabi ki sevgiliyken bu taraflarını bilmiyordum
sevgiliyken bilemedin, nişanliyken de mi goremedin?
nişanda olan anlasmazliklarda kimi tutuyordu mesela? o zaman da sizden yana mi olurdu yoksa tatli diliyle "kirmayalim ailemi" falan mi derdi? illa kendini belli etmistir. oyuncu mu bu adam 7 sene kendini saklasin? muhtemelen siz onca senenizi vermisken evlenmeden ayrilmak istemediginiz icin gormemeyi tercih etmissinizdir.
kocaniz ayrilik hakkinda ne düşünüyor?
bence bu adamdan koca olmaz, elleriyle kurdugu aileyi kök ailesinin önüne koymalıydi. ama ben olsam eger es kisisi de beni kaybetmek istemiyorsa en azindan 1 yillik bosanma süremiz dolana kadar aile terapisi almayi düşünürdüm. ama sertifikali - aile bakanligina bagli belediyeye bagli bir yerden degil. gercek psikolog birinden. çünkü KKda cok okudum, isinin ehli olmayan ya da sertifikayla danisman olmus kisiler genelde "olsun erkektir ne var yani , sen de alttan al. yuva bozulmaz" falan diye nene gibi konusup sacma yonlendirmeler yapiyorlarmis. siz iyi birini bulun - belki de sorun nasil birey olacagini bilmemesi, toksik ailesinin manipulasyonlarina kanmayacak kadar güçlü olmamasidir, terapi ona da kendi sınırlarını koruyacak yollari gösterir. yani cozulebilecek bir sey varsa herseyi yıkmadan önce son bir kez denemek daha iyidir

Birbirimizi seviyor sanıyordum. Ama yazın ailesiyle alakalı bir haksızlık yaşamıştım ve orada beni haksız gördü hepsi doğruymuş ben yanlış yapmıştım. Yapılan haksızlık yüzünden panik atak geçirmiştim, abisi bağırmıştı bana 1haftalık memleketine gittiğimiz zaman tabi gıkı çıkmadı. Ve baktım ki evlilik hayatımız hep 3.kişiler yüzünden bulanmış. Ve eşim boşanıcağımızı bildiği halde bir kere dönüpte sen benim ailemsin sen üzüldün demedi. Ailesini benden öne geçirdi. Ve en kötüsü de bunu anlamaması ve umursamaz davranması boşanırken bile . Şimdi ise gün sayıyoruz boşanmaya. Ne güzel seneye çocuk yapıp Muğla toki den çıkan evimize kavuşacaktık. Ama beni üzmeyi tercih etti. Ben ise çok üzgünüm 7 yılım gitti onla daha yeni 30ma gireceğim. O ise 34ne.Keşke yuvamızı bozmasaydı ama ömür geçer mi sizce sürekli ailesinin arka planını da yaşamak, onların daha çok önemli görülmesi? Bitmez bir sorun değil mi?Acımdan bu saatte yazıyorum.
Olmuyorsa zorlamamak lazım hayatı.

Back