4lü tarama testi yorumlama

damlak355

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2023
12
6
28
2li tarama testim normal cıkmıştı bir sorun yoktu. Doktorum ultrason bakınca ultrasonda da güzel cıkıyor fakat 4lü tarama da yüksek risk vermiş. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Birazdan ayrıntılı ultrasona gircem orda net cıkar mı bazı şeyler güzel haberlere ihtiyacım var bilgisi olan yazabilir mi yorumlayabilir mi

Eklentiler

• IMG_0340.jpeg
    110 KB · Görüntüleme: 729
Yorumlamayi bilmiyorum ama benim 2 doktorum da dortlu tarama testi yerine ayrintili ultrasonu tercih ettiklerini, dortlu tarama testinin cok hata verdiğini anneleri uzdugunu anlatmisti, o yuzden yaptirmamistik.

Hem 2li testte sorun cikmadiysa cok yuksek ihtimalle sorununuz yoktur. Gecmis olsun guzel haberler alirsiniz insallah

Yaaa çok teşekkür ederim inşallah birşey cıkmaz dünden beri psikolojim alt üst oldu bugün başka doktora ayrıntılı için gidicem bu sonucumu da göstereyim mi yoksa göstermeden sadece ayrıntılı için mi geldim diyeyim kararsızım o konuda da

Ikili testinizi goturun asıl.
Ama ne olur ne olmaz bunu da gorsun tabi, doktorlar tarafsiz, objektif degerlendirirler, uzulmeyin siz

İkili yaptıranların üçlü ve dörtlü yaptirmalarina gerek yok diyolardi siz neden ihtiyaç duydunuz? Bu testlerin hata oranı yüksek zaten bence bos yere moralinizi bozup stres olmayin
Doktorum yaptırılması gerektiğini söyledi ikili tarama da risk hiç görünmüyor az önce ayrıntılı ultrasondan cıktım onda da bir sıkıntı görünmüyor dedi doktor. Burun yapısı kalbi midesi ayakları elleri normal dedi cok güzel dedi omurgası da aynı şekilde insanın içine bi kurt düşürüyorlar. İki gündür psikolojim alt üst

E nabiziniza dusmus olabilir bir bakin.
Eger universite hastanesine gidiyorsaniz mutlaka kendi sonuc sayfaları vardir oradan bakabilirsiniz.
Aldım sonucumu cok teşekkür ederim hiçbir sıkıntı yok ikili taramada da. Detaylı ultrasona da girdim onda da yok denildi ama insanı cok kötü etkiliyorlar umarım birşey cıkmaz

Ay ikili test normal çıkmış detaylıda normal gorunuyormus. Daha napmasi lazım bebeğin dile mi gelmesi lazım üçlü ve dortlulerin doğruluk ihtimali ikiliden daha düşük, siz biraz içinizi ferah tutun. Kürtaj gibi bir düşünceniz yoksa da her teste he demeyin

Tarama testlerinin hiç birini yaptırmadım. Şuan 5 günlük bebeğim sağlıcakla kucağımda. Tarama testlerinin yanlış çıkma yüzdeleri çok yüksek. Hamileliği kendinize zehir etmeyin. Bebeğiniz gayet sağlıklı ve annesine kavuşacağı günü bekliyor

Aldım sonucumu cok teşekkür ederim hiçbir sıkıntı yok ikili taramada da. Detaylı ultrasona da girdim onda da yok denildi ama insanı cok kötü etkiliyorlar umarım birşey cıkmaz
Cok cok sevindim sizin adiniza. Bundan sonra az bir yolunuz kaldi, saglikla kavusun yavrunuza insallah

Öncelikle geçmiş olsun. Bu kağıdın altında ultrason ve son adet tarihi arasında fark dikkat çekti yazıyor.
Benim de ultrason ve son adet tarihi farklı.
Acaba testi değerleri incelerken son adet tarihini mi dikkate alıyorlar yoksa ultrason ölçümünü mü?

Bu arda şimdi nasılsınız?
Sonuçlarınız nasıl geldi?

Merhaba 2021deki gebeliğimde banada aynısını demişlerdi,12yıl sonra 3.çocuğum olucaktı isteyerek yapmıştık,,okadar heyecanlıydık bu bebek için,okadar yıl sonra ilkkez hamileyim gibi mutlu bi süreç geçiriyordum,,tarama yapıldı 2li temiz çıkmıştı,sonra 4lü yapıldı ve yüksek risk çıkmıştı,,80/1 ,, perinatologa yönlendirdi kadın doğum doktoru, , perinatolojiye gittik 18.haftamdaydım,,ordaki doktor sıvı aldır dedi ,istemiyorum dedim,yüksek risk çıkmış ama dedi,olsun istemiyorum dedim,hasta bile olsa aldırmıycam çünkü dedim,yanındaki asistan kadın kızdı bana, salakmıdır nedir,,"(ne yani ömür boyu hasta çocuğamı bakıcaksın)"dedi,,evet dedim bakarım ne var dedim,Allah veriyo ancak Allah alır ben canına kıymam dedim,,doktorda ozaman 20ci haftanda gel detaylıya gir dedi,,2hafta sonra 20.haftamda gittik yine, ayrıntılı yapıldı,Allah var sorun gözükmüyor dedi burnu olsun organlarında olsun sıkıntı gözükmüyor dedi ama kesin sonuç değil dedi yine sıvı aldırmanı tavsiye ederim dedi,hala istemediğimi söyledim ve eve döndük,,hiç aklıma kötü bişey getirmedim hep dua ettim,emindim bebeğim sağlıklıydı,kötü hissetmedim hiç,,yüksek tansiyon çıktı sonra hamileliğim boyunca çektim bu sıkıntıyı,gebelik zehirlenmesi olabilir denildi ,yine kötü düşünmedim,her kontrolde yüksek çıkıyordu yatış diyorlardı ama istemedim yatış,imza atıp eve dönütordum,,,sonuç olarak 38.haftada rutin gittiğimiz kontrolde yine yüksek çıkınca tansiyonum,,gelişimi tamamlanmış bebeğin dedi Dr,,,seni doğurtalım dedi,ve normal doğumla doğurdum, biraz zorlu geçsede maşallah nurtopu gibi oğlumu aldım kucağıma,sağlık sorunu yoktu çok şükür herşey yolundaydı,,şimdi 2buçuk yaşında bin şükür çok enerjik sağlıkla büyüyor,sorun yaşamadım hiç,,bu taramalar inanın bana,saçmalıktan başka bişey değil,şimdiki aklım olsa asla yaptırmazdım,yada yaptırsamda kafama takmazdım,adı üstünde tarama testi,kesin sonuç veren yok,,bu testler yüzünden 10çocuktan 5i sağlıklı olduğu halde aldırılıyormuş,yazık günah ,,rabbim evlatlarımıza sağlıklı uzun ömürler nasip etsin,gebelerde sağlıkla tamamlasınlar sağlıcakla alsınlar kucaklarına inşallah,hiçbişeyi kafaya takmayın,,Allah büyük dua edin ve ona sığının,gebeliğinizi zehir etmeyin,iyi düşünün iyi olsun:)sağlıklı doğumlar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…